Musieum: Pamuter musik alternatip sareng alternatip pikeun GNU / Linux

Musieum: Pamuter musik alternatip sareng alternatip pikeun GNU / Linux

Musieum: Pamuter musik alternatip sareng alternatip pikeun GNU / Linux

Enggeus, langkung ti 7 taun nalika urang mimiti ngajajah teh aplikasi gratis, kabuka, gratis sareng multiplatform ti médan multimedia disebut «Musik».

«Musik» mangrupikeun salah sahiji seueur "Pamaén média" aya pikeun urang Sistem Operasi GNU / Linux. Nanging, sapertos unggal aplikasi anu aya, éta ngagaduhan seueur hal-hal anyar anu dikembangkeun saatos waktos, sareng hal-hal khusus anu ngabédakeun éta sareng anu sanés. Janten dinten ayeuna, urang bakal ngajalajah naon anu dikaluarkeun deui.

Musieum: Pamaén modéren sareng geulis, tapi ...

Musieum: Pamaén modéren sareng geulis, tapi ...

Pikeun aranjeunna anu hoyong ngajajah urang pos patali saméméhna jeung «Musik» Pikeun panasaran saderhana atanapi pikeun alesan ngabandingkeun ngeunaan kumaha éta parantos robih sareng terang pendapat urang baheula, urang bakal ngantunkeun tautan di handap ieu:

Musique parantos dikembangkeun ku Flavio Tordini, panulis aplikasi anu langkung populér sapertos Minitube sareng Musictube. Nyatana, Musique pikaresepeun pisan, sabab nawiskeun vérsi pikeun Windows, OS X sareng GNU / Linux, sareng nalika sumbangan nampi kanggo anu terakhir, sésana aya pilihan kanggo mésérna. Kami jelas nyarioskeun pamaén anu ngan ku ningali éta, urang terang yén éta hoyong janten alternatif anu enteng sareng minimal pikeun iTunes. Sareng saur kuring éta ngalengkepan misi na, saderhana sareng enteng mustahil. Musieum: Pamaén modéren sareng geulis, tapi ...

Tulisan anu aya hubunganana:
Musieum: Pamaén modéren sareng geulis, tapi ...

Kami ogé nyarankeun pikeun terang ieu pamuter média séjén anu pikaresepeun sareng alternatif nembé ngajajah:

Tulisan anu aya hubunganana:
Clapper: Pamuter média GNOME sareng GUI responsif

Musieum: Pamuter musik anu didamel saé pisan

Musieum: Pamuter musik anu didamel saé pisan

Naon ari Musique?

dina Halaman web resmi GitHub de «Musik», dijelaskeun sapertos kieu:

"Musique mangrupikeun pamuter musik anu diwangun pikeun kagancangan, kesederhanaan, sareng gaya. Éta ditulis dina C ++ nganggo kerangka Qt. Kontribusi wilujeng sumping, utamina dina bidang integrasi desktop Linux."

Sedengkeun di na website resmi, ieu ditambihan:

"Musique ngamungkinkeun anjeun ngupingkeun musik anjeun ku antarbeungeut anu bersih sareng inovatif. Musique idéal pikeun barudak sareng anggota kulawarga anu sanés anu panginten pamaén séjén rumit teuing sareng rumit."

perbawa

Diantara nya fitur sareng berita ayeuna Anu paling relevan nyaéta kieu:

  • Gancang pisan pikeun ngamimitian, éta gampang pisan damel sareng tiasa gampang ngatur koleksi anu ageung pisan.
  • Éta ngamungkinkeun anjeun pikeun ngotéktak poto artis, sampul albeum, genre sareng folder ogé, pikeun manajemén pribadi anu langkung saé.
  • Éta ngagaduhan pandangan inpormasi anu jero anu tiasa dirobih nalika ngupingkeun musik. Ogé, éta nunjukkeun inpormasi ngeunaan lagu, albeum sareng seniman ayeuna.
  • Éta ngadukung kaseueuran format audio, kalebet: FLAC, OGG Vorbis, Monkey's Audio (APE), Musepack (MPC), WavPack (WV), True Audio (TTA), sareng sajabana.
  • Éta henteu pernah ngarobih file anu dikokolakeun, sareng nyimpen sadaya data anu dianggo dina database na nyalira.
  • Éta ngagaduhan pangrojong pikeun scrobbling ka Last.fm.

Sareng numutkeun panyipta na: «Musik» sanés pelengkap tina iTunes. Mangrupikeun aplikasi anu lengkep mandiri anu ngalakukeun hiji hal sareng ngalakukeun éta ogé.

inpo leuwih

ngalesotkeun

Pikeun kasus panggunaan kami, kami bakal masang «Musik» ti Repositori pituin biasana urang Respin Linux disebut Kaajaiban GNU / Linux, anu dumasar kana MX Linux Ubuntu 19 (Debian 10), sareng anu parantos diwangun nuturkeun urang «Pitunjuk pikeun Snapshot MX Linux», kumargi, versi anu aya lami pisan.

Sareng saprak, éta henteu lebet Pormat AppImage, sareng bungkus anjeun di .deb format méré urang masalah kasaluyuan dina nomer vérsi kagumantungan, urang bakal ngalakukeun ieu di handap download langsung sareng metode instalasi aya di anjeun Repository GitHub:

Pamasangan sareng panggunaan

sudo apt install build-essential qttools5-dev-tools qt5-qmake libqt5sql5-sqlite qt5-default libtag1-dev libmpv-dev
git clone --recursive https://github.com/flaviotordini/musique.git
cd musique
qmake
make
sudo make install

Parantos saatos ngaéksekusi sadaya paréntah paréntah ieu ku cara anu nyugemakeun, urang kedah «Musik» dipasang dina vérsi pangénggalna anu sayogi, sareng siap dianggo ngalangkungan Ménu atawa terminal (konsol), Sakumaha anjeun tiasa tingali di handap ieu.

Poto layar

Musik: Screenshot 1

Musik: Screenshot 2

Potret layar 3

Potret layar 4

Sakumaha tiasa ditingali, «Musik» éta pantes terang sareng nyobian, kumargi, na versi ayeuna aya (1.10.1) seueur nawiskeun.

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Pondokna «Musik» ayeuna a "Pamuter média alternatip sareng anu diperbaharui" nu terus dikembangkeun ku Flavio Tordini, sareng éta diantara seueur hal anu saé sareng anu pikaresepeun ayeuna, éta nawiskeun seueur hal sapertos ngamungkinkeun urang ngupingkeun musik karesep urang ku panganteur anu bersih sareng inovatif.

Kami arepkeun yén ieu publikasi bakal kapaké pisan pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun paningkatan, kamekaran sareng difusi ékosistem aplikasi anu sayogi «GNU/Linux». Sareng tong lirén ngabagi éta ka batur, dina halaman wéb paporit, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial anjeun atanapi sistem olahtalatah. Akhirna, buka halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Gerson cenahna

    Kuring dipasang dina MX KDE 194 tina gudangna, éta tetep dina basa Inggris sareng henteu paduli kumaha kuring katingali, éta henteu dina basa Spanyol, teras nalika kuring hoyong ngupingkeun mélodi ti galéri éta naroskeun nami pangguna Last.fm sareng sandi na éta dimana kuring ngagaduhan. Kuring ngan ngaleungitkeunana sareng mupus sacara lengkep sareng kuring masih milarian program anu ngalangkungan Strawberry, kanggo ayeuna anu paling kuring atos mapag.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Gerson. Hatur nuhun kana koméntar anjeun sareng ngawartosan ngeunaan pangalaman anjeun. Sakumaha anjeun tiasa tingali tina AppImage na upami éta katingali dina basa Spanyol. Urang bakal nalungtik Strawberry.