Hand of Maling The scam pangbadagna di internét?

Sababaraha tulisan anu ka tukang aya warta anu diterbitkeun yén Trojan anu kedah bank siap siap nginféksi mesin Linux.

Trojan ieu bakal dijual pikeun harga $ 2.000 dina forum Underground Internét. Pencipta na nyatakeun yén éta diuji sareng tiasa hasil nginféksi langkung ti 15 distribusi (!), Browser Chrome y Firefox.

Dina tiori, Trojan ieu masang panto tukang anu nangkep patalimarga HTTP sareng HTTPS….

Tapi pikeun aranjeunna anu henteu seuri kana warta anu ngageter ieu, sareng prihatin ngeunaan kasalametan distro na, teu aya anu matak hariwang.

Perusahaan kaamanan komputer RSA ngawakilan salaku kurupuk sareng berhasil mésér Trojan pikeun nguji éta. "Agén penjualan" pikeun malware ngawartoskeun aranjeunna yén pikeun nyababkeun inféksi, aranjeunna kedah "ngirimkeunana ku email atanapi nganggo metode rékayasa sosial."

Ieu parantos rada ngaleungitkeun gambar Trojan "bahaya", anu komputer Linux rentan.

Saatos diuji, RSA nyimpulkeun yén "ancamanana lemah pisan, upami teu aya, sareng Trojan mangrupikeun prototipe anu jauh tina dianggap malware anu tiasa komersil."

Tés anu munggaran dilakukeun dina komputer anu ngajalankeun Fedora 19. Ngagunakeun Firefox, Trojan nyababkeun panyungsi ieu beku.

Éta junun néwak sababaraha patalimarga HTTP / S, tapi teu tiasa nganteurkeunana ka server ti mana tés serangan lumangsung. Kalayan Chrome éta henteu nabrak, tapi éta ogé henteu gaduh kamampuan pikeun ngepakkeun bungkus kana sérver anu nyerang.

Teras diuji di handapeun Ubuntu. Éta henteu nyababkeun beku dina duanana panyungsi, Firefox sareng Chrome, sareng éta berhasil mindahkeun arahkeun ka sérver anu nyerang, tapi bungkusna sumping kosong.

Salajengna, dina distro khusus ieu, sistem nyaéta panggero "ptrace" anu diaktipkeun sacara standar, nyegah Trojan ngaganggu prosés anu sanés.

Hasilna nunjukkeun yén Trojan ieu henteu bahaya pikeun Linux, sareng teu aya anu matak sieun.

Upami anjeun hoyong, ieu anu Laporan resmi RSA (dina basa Inggris)


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

17 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Arthur Shelby cenahna

    Kusabab kuring maca berita siga Bluff

    1.    Arthur Shelby cenahna

      ku cara komentar karasaeun anéh, naha aranjeunna ngalakukeun naon?

      1.    eliotime3000 cenahna

        Dina modeu "pamaca", éta lancar, sapertos nalika anjeun "palanggan." Pasti éta pasti Chrome 30 anu nganggo rendering HTML anu rada raheut.

  2.   Joshua Aquino cenahna

    Nalika "virus" éta kaluar, kuring ngan ukur émut lagu ieu: http://www.youtube.com/watch?v=zvfD5rnkTws

  3.   Pavloco cenahna

    Éta sigana henteu gampang saprak kuring ngadangu berita.

  4.   cooper15 cenahna

    Maksudna, aranjeunna mayar poko 2 rébu héjo pikeun uji Trojan anu henteu jalan? : ATAWA

    1.    dhunter cenahna

      O_O sigana…. : bohlam:

      Upami aranjeunna ningal RSA aranjeunna nyarios ka aranjeunna yén kuring ngajual Trojan dina harga anu saé: NightKiller 7.0….

      1.    eliotime3000 cenahna

        RSA mangrupikeun Jackass kaamanan komputer. Upami algoritma enkripsi anjeun leres-leres aman, bejakeun ka kuring naha seueur konci parangkat lunak proprietari anu kaluar nyungkeun konci produk dumasar kana algoritma éta.

  5.   / Dev / null cenahna

    Sae, maka 1 masalah kirang, hiji-hijina hal anu tinggal nyaéta ngeureunkeun lapar sareng perang .. XD
    Éta saé terang yén éta henteu nawiskeun bahaya. Salam sareng hatur nuhun kanggo postingan na

  6.   diazepam cenahna

    Leres, kuring percanten.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Mimitina mah kuring percaya. Teras, kuring nganalisis "modus operandi" tina naon anu aranjeunna carioskeun sareng saleresna mah éta mangrupikeun tipu daya komputer anu pang pernahna kuring kantos déngékeun dina kahirupan kuring (kuring ogé ningali salah sahiji anu ngawartosan yén tanpa terang pisan tentang program. anjeun badé ngarobih telepon sélulér sacara harfiah mesin artos anu kuring ngan ukur unduh pidéo langkung ti 30 menit salaku mémori anu saé).

  7.   Yesus Israel Perales Martinez cenahna

    Kuring seuri ngagorowok xD, tapi kusabab dina tulisan salah sahiji atanapi halaman windowsera aranjeunna nyarios henteu yén Linux henteu ngagaduhan virus sareng blablabla, tapi hé kami sadayana terang yén ieu dimungkinkeun tapi pikeun waktos ayeuna kuring tiasa nyalin sareng némpél Trojan bari Abdi nyandak kopi B \

  8.   eliotime3000 cenahna

    Kuring parantos lami terang yén pseudovirus ieu saleresna ransomware. Pokokna, éta tiasa janten rnasomware anu kerén dina platform OSX sareng Windows, tapi kumargi tungtungna janten kacau dina GNU / Linux, kaleresan éta téh banyolan taun (sareng diuji ku anu masih kénéh nganggo algoritma rentan pisan yén bahkan parangkat lunak anu paling mahal sapertos Adobe's Creative Suite teras-teras diretas.)

    1.    eliotime3000 cenahna

      Sareng ku omong, RSA seuri di perusahaan Avast! kalayan trolling anu dilakukeun ku perusahaan antivirus (éta parantos diverifikasi nganggo VirusTotal yén pseudovirus ieu nyababkeun alergi kana antipirus) >> http://blog.avast.com/2013/08/27/linux-trojan-hand-of-thief-ungloved/

  9.   Super Kuat Chinazo cenahna

    Puff, éta henteu pikasieuneun! 😀 Kuring terang Linux aman! Kusabab upami anjeun ngajalankeun panyungsi anjeun tina pangguna @ paréntah $ iceweasel lokal ... anjeun tiasa mendakan sadayana anu dikirimkeun. Aya trik! Salempang dina Windows. JO

  10.   geronimo cenahna

    sababaraha dinten ka pengker kuring maca dina blog anu sanés ,,,, ogé, rada kuring ningali pidéo anu nyatakeun éta supervirus canggih ,,,,,,,,,, jajjjajajaja

  11.   claudiojj cenahna

    Haha Abdi parantos ngabayangkeun, Linux sok kuat ngalawan kalakuan jahat 😀
    Wasalam

bool (leres)