Pangalaman kuring sareng Zentyal

Zentyal

Salam ka sadayana, kuring henteu acan nyerat TiLinux kusabab alesan damel sareng dinten ieu kuring hoyong bagikeun pangalaman anu angkat rada ti diterbitkeun pikeun pangembangan wéb kuring sareng lebet administrasi.

Saatos sababaraha waktos ngatur jaringan perusahaan dimana kuring damel, peryogi timbul migrasi konfigurasi anu aya pikeun manajemén domain sareng jasa dasar tina intranet kami.

Konfigurasi anu aya dumasar kana Debian + Samba 3 + LDAP, BIND9 + pos fix sareng sagala rupa anu ngagantung pikeun nyiptakeun PDC dina Linux sareng anu nyayogikeun jasa ka PC anu nganggo sistem Windows XP sareng anu langkung luhur. Skénario ieu nampilkeun kasusah dina perawatan sareng ngajantenkeun prosés manajemén pangguna sareng pamulihan tina kamungkinan kagagalan anu rumit.

Saatos nganalisis kamungkinan anu aya sareng milari kasaimbangan anu hampir ideal, kami milih pikeun panggunaan Zentyal, solusi anu nembongkeun sadaya jasa anu diperyogikeun ku kami.

Zentyal (baheula dingaranan eboks) mangrupikeun jalan kaluar pikeun perusahaan alit sareng sedeng, anu nyandak anu pangsaéna tina Perangkat Lunak Gratis sareng ngahijikeun sadayana atanapi ampir sadaya kabutuhan dina jaringan sareng sipat bisnis atanapi sanés bisnis. Diantara solusi anu disayogikeun tiasa disebatkeun: manajemén infrastruktur jaringan, gateway, kantor atanapi server komunikasi, pikeun nyebatkeun anu utama.

Seueur unsur anu dianalisis nalika milih sistem sareng khususna dina pamilihan Zentyal, dokuméntasi, dukungan masarakat, dasar sistem (anu sanaos éta Ubuntu Server LTS sanaos kuring langkung resep Debian), cara dikokolakeun sareng yén dina CD tunggal kami ngagaduhan sadayana anu diperyogikeun, mangrupikeun faktor anu janten pilihan kami.

Sajauh ieu, sigana kuring parantos nunjukkeun yén pikeun urang Zentyal mangrupikeun jalan kaluarna, janten urang kedah ngalebetkeun hal éta, tapi aya anu upami kuring badé netelakeun, kuring henteu maksad ngajantenkeun tulisan ieu janten tutorial tentang kumaha carana nyebarkeun Zentyal, tapi langkung saurna nyarioskeun detil anu biasana ngahambat panerapan platform atanapi sistem sareng kuring ngajelaskeun naha henteu nyarioskeun pamasangan.

Dina situs dokuméntasi Zentyal, éta ngaliput sadayana prosés sacara rinci sareng anu pangsaéna dina bahasa urang, janten titik rujukan wajib.

Sakali instalasi parantos réngsé sareng jasa anu badé dikintunkeun parantos dipilih, seueur pangguna parantos ngalaman masalah nalika nambihan jasa énggal dina waktos anu sanés, mustahil, kumargi aranjeunna henteu tiasa nganggo CD pamasangan urang, naha ieu kajantenan? manajer paket ngan saukur ngaregepkeun éta.

Tinjauan file konfigurasi apt, perhatoskeun yén éta henteu dirujuk dina sumber.daptar kana CD instalasi sareng enya kana sababaraha Repository Ubuntu sareng Zentyal. Solusi na saderhana sareng anjeun ngan ukur kedah nganggo paréntah:

$ sudo apt-cdrom add

Éta nambihan CD pamasangan urang kana sumber. Daptar anu saacanna parantos kami koméntar ngeunaan sadaya jalur anu aya di dinya sareng dina waktos ieu kami tiasa nambihan seueur jasa sakumaha anu dipikahoyong tina anu disayogikeun ku Zentyal.

Dina titik ieu kuring gaduh Zentyal kuring dipasang kalayan jasa anu diperyogikeun di perusahaan kami sareng ieu dimana timbul halangan anu kadua.

Ladenan surat di Zentyal nganggo Postfix sareng Dovecot, konfigurasi na cukup saderhana, ngamungkinkeun pangiriman langsung dina kasus perusahaan atanapi lembaga anu nyanghareup kana Internet atanapi nganggo smarthost sareng ieu kasus kuring, tapi pangiriman server anu ngajadikeun relay dina jaringan kami mustahil .

Saatos nyéépkeun sababaraha jam pikeun ngarobih sirah kami sareng sababaraha telepon ka sobat urang Elav anu gaduh pangalaman di Zentyal, kami sadar yén dina parameter na jaringan abdi dina utama.cf ti Postfix ip tina relay kami henteu dinyatakeun sareng sihirna parantos dilakukeun sareng sérver kami parantos nampi sareng ngirim relay kami.

Tapi kabahagiaan henteu lengkep, nalika ngareset setélan utama.cf postfix parantos robih kana kaayaan sateuacana sareng ieu kusabab, tah, filsafat Zentyal dumasarkeun kana manajemen file konfigurasi sistem ngalangkungan témplat, anu aya dina / usr / bagikeun / zentyal / stubs / sareng aranjeunna dikelompokkeun ku jasa anu sanés janten pilihan anu dipikahoyong dirobih atanapi ditambih sareng nalika balikan deui jasa atanapi sérver anu sami perobihan bakal permanén dina file konfigurasi.

Dina dokuméntasi resmi, bagian "kustomisasi canggih tina jasa" ngajelaskeun sacara rinci kumaha cara nyaluyukeun témplat konfigurasi sareng prakték anu disarankeun pikeun ngarobih témplat konfigurasi, pilihan anu ayeuna kuring anggo.

Server mérek anyar kuring sareng Zentyal parantos aya dina waktos ieu, nyayogikeun sadaya jasa dina jaringan kuring tanpa masalah, sabalikna naon anu dina hiji waktos mangrupikeun odyssey, sanés. PC sareng Microsoft Windows XP sareng saluhureuna ngagabung kana domain kalayan mulus sareng ieu mangrupikeun salah sahiji parobihan ageung dina Zentyal 3 nganggo Samba 4.

Ladenan ieu parantos sayogi dina jaringan kami:

  • Webmail kalayan antar muka Roundcube anu endah.
  • Proxy sareng konfigurasi na dina panyungsi ngalangkungan konfigurasi otomatis (kontribusina kuring).
  • Server waktos ngalangkungan NTP.
  • PDC lengkep pikeun stasiun di Microsoft Windows.
  • Jasa firewall pikeun jaringan nat sareng kontrol aksés.
  • Layanan Utusan.
  • Mantau jasa.
  • Antarbeungeut administrasi pangguna sareng jasa.

Dugi ka titik ieu, naon anu kedah dilakukeun? Nya, pastikeun yén pangguna grup tangtu ngagaduhan aksés kana domain anu bakal diidinan ngalangkungan Proksi sareng anu leres nyaéta Zentyal nyederhanakeun prosés ieu, tapi sakumaha anu kuring carioskeun sateuacanna, kabagjaan henteu lengkep. Seueur situs tina domain anu diidinan kalebet tautan kana domain sanés, janten éta mimiti ngaloloskeun dialog auténtikasi ka pangguna ku cara anu ngaganggu.

Deui kuring mariksa konfigurasi jasa deui dina hal ieu SQUID3 sareng ka héran kuring éta mangrupikeun garis anu nolak para pangguna éta sateuacan http_access nolak sadayanaUpami kuring ngan ukur ngamungkinkeun anjeunna pikeun ngotéktak domain anu tangtu kusabab Zentyal nambihan garis pikeun nolak grup anu kagungan pangguna éta? Patarosan anu saé tapi kuring leres-leres henteu terang waleranna sareng anu nganyerikeun kuring sakedap nyaéta sistem témplat Zentyal henteu tiasa ngabantosan kuring.

Sareng dimana solusina? Dimana deui, dina dokuméntasi Zentyal sami. Dina bagian "Kustomisasi canggih tina jasa", dipedar kumaha ngaéksekusi skrip nalika prosés nerapkeun parobihan dina konfigurasi jasa.

Aya 6 titik Éntri pikeun palaksanaan skrip ieu ogé katelah kait. Dua di antawisna umum sareng anu opat deui per modul: Sateuacan nyimpen perobihan, saatos nyimpen perobihan, sateuacan nyimpen konfigurasi modul, saatos nyimpen konfigurasi modul, sateuacan ngabalikan jasa sareng saatos ngabalikan jasa.

Zentyal nyayogikeun sakumpulan témplat pikeun nyiptakeun kait ieu anu dasarna naskah bash. Nya ku bantosan paréntah KETIGA sareng panggunaan kait sateuacan ngamimitian jasa navigasi ngaleungitkeun garis anu teu perlu, teras ngamimitian layanan, ngaleungitkeun gangguan dialog auténtikasi di pangguna dimana navigasi na diwatesan kana sakumpulan domain.

Nya ayeuna, kuring henteu ngagaduhan kasabaran deui sareng ngan ukur aya pangaluyuan alit anu ngalangkungan antarmuka administrasi mangrupikeun sababaraha klik sareng sadayana parantos beres. Kacindekan sareng rekomendasi kuring moal ageung pisan, langkung ti éta kuring badé némpél poin anu biasana henteu keuna.

  1. Mimiti, Zentyal salaku solusi parantos asak sareng stabil dina sadaya indera sareng dina pamekaran anu teras-terasan, naha éta hirup di perusahaan sareng lembaga urang.
  2. Kauntungan anu hébat nyaéta CD tunggal anu urang gaduh sadayana anu urang butuhkeun sareng naon anu leungit numutkeun kabutuhan urang bakal cekap pikeun nambihan Repository Ubuntu sareng éta waé.
  3. Sistem témplat sanés ngarugikeun, sabalikna upami urang nganggo éta babarengan sareng kait urang ngagaduhan kombinasi anu lengkep sareng éta henteu ngahasilkeun file konfigurasi anu kotor, sabalikna aranjeunna tiasa dianggo salaku rujukan dina sistem anu sanés.
  4. Pagawean administrator sacara disederhanakeun sacara signifikan, ngamungkinkeun anjeunna konsentrasi kana tugas anu langkung spésifik.
  5. Éta henteu nyabut anjeun tina kanyaho sareng panggunaan konsol pisan nalika nganggo antarbeungeut administrasi, éta ngan ukur utiliti sistem séjén, anu tiasa ngamangpaatkeun pinuh ku kamungkinan konsol (pangalaman sorangan).

Sajauh ieu pangalaman kuring, sanaos pondok dina waktosna, parantos nguntungkeun, janten kuring hoyong bagikeun ka anjeun. Moal lami deui tip alit kanggo nyebarkeun aplikasi sareng jasa sanés di Zentyal.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

77 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   KZKG ^ Gaara cenahna

    Pos anu saé, abdi ngantosan séri lengkep 🙂

    1.    alaintm cenahna

      Anjeun terang yén kuring mendominasi diri tapi tetep naon anu kuring janji.

  2.   Erick cenahna

    Kaleresan nyaéta kuring parantos ningali lila pisan bari henteu ngadorong diri kuring pikeun ngagunakeunana, kusabab seueur alesan, tapi kuring pikir éta tulisan anu saé sareng kuring ngadorong anjeun pikeun nyobaan, salam

    1.    alaintm cenahna

      Memang leres seueur anu resep ngempelkeun sadayana ku tangan pikeun kontrol anu langkung ageung, tapi kaunggulan hébat Zentyal tibatan anu sanés nyaéta nawiskeun anjeun kanyamanan sareng gampang ngajaga struktur file konfigurasi saolah-olah kami parantos masang éta ku tangan.

  3.   msx cenahna

    Dua kali kami hoyong nyobian kinerja Zentyal pikeun ngalakukeun hal anu sami sareng anu anjeun peryogikeun, éta kajantenan yén serverna nabrak saatos sababaraha dinten atanapi CUPS mimiti gagal, atanapi SAMBA3 damelna teu leres, éra sabab anjeun nyarios panel kontrol grafis lengkep sareng rada raoseun.

    Aranjeunna tungtungna tungtungna nganggo openSUSE sanaos kuring émut aya masalah nalika ngamutahirkeun kana vérsi anu anyar.

    Pangalaman anu pikaresepeun, salam!

    1.    alaintm cenahna

      Nya, kuring henteu tiasa nyarios seueur ngeunaan Zentyal 2 (sigana kusabab anjeun nyarioskeun Samba 3), pangalaman kuring sakedik, Elav ngagaduhan langkung seueur pangalaman sareng di lingkungan anu ngatur sakitar 800 pangguna dina hiji waktos, tapi tanpa naon Samba. Ayeuna Zentyal 3 mangrupikeun masalah anu sanés, parobihan kana Samba 4 radikal sareng aranjeunna lirén nganggo PostgreSQL pikeun MySQL, anu ningkat kagancangan sareng ngirangan konsumsi.

  4.   Philoquin cenahna

    Kuring ngagunakeun zentyal dina jaringan sakitar 410 pangguna. ampir kabéh mesin nganggo linux sareng sadayana éta hebat.

    1.    Philoquin cenahna

      ti 40 dugi ka 60 pangguna kuring hoyong nyerat

    2.    alaintm cenahna

      Kuring bungah, dina kasus kuring henteu dugi ka 100 tapi sadayana lancar.

      1.    arizala83 cenahna

        Halo, pikeun total 100 pangguna, kumaha konfigurasi server sapertos dina hal hardware. (Memori, prosesor)? Salam.

    3.    walter sufan cenahna

      Hai Dupi anjeun ngawartosan naon linux anu anjeun anggo sareng kumaha anjeun ngahijikeun salaku klien Zentyal? Abdi resep kana solusi anu lengkep salaku alternatif pikeun microsoft boh dina sérver sareng dina klien. hatur nuhun pisan

  5.   euforia cenahna

    Hatur nuhun pisan kana tulisanna, kuring ngarusak sorangan mésér sérver pikeun ngabagi file, torrent, pc virtual, jst .. sareng diajar ngatur Linux salaku administrator. Kuring mikir ngeunaan masang server ubuntu "bareback" tapi sigana kuring bakal ngamimitian ku zentyal, anu ku jalan kitu, versi 3.2 dirilis dina 19 Séptémber.

    Salam.

    1.    alaintm cenahna

      Zentyal mangrupikeun alternatif anu saé, nyatana pikeun kuring anu paling lengkep sareng anu pangsaéna sakumaha anu kuring sebatkeun dina tulisan éta nyaéta ngahargaan file konfigurasi, anu ku jalan éta ogé dijantenkeun rujukan sareng ngeunaan 3.2 kuring ngarepkeun éta salaku hiji hal anu saé.

  6.   Iaco cenahna

    Tulisan anu saé, kuring nyobian Zentyal pikeun nerapkeunana dina jaringan kami ogé. Kuring terang aya forum resmi, tapi kuring mendakan yén seueur benang kompleks sedeng anu teu tiasa direngsekeun masih waé dugi ka aranjeunna ngajukeun anjeun mésér langganan.

    Kuring ngartos motivasi perusahaan pikeun ieu sareng sigana kuring kurangna netiquette nyobian teraskeun sareng utas upami patarosan ngeunaan dukungan mayar parantos diangkat; tapi…

    Naha anjeun moal resep ilubiung dina grup google pikeun mairan pangalamanana? Kuring naros ka anjeun sabab kuring ningali yén anjeun aktip ngerjakeun ngarobih zentyal, hal anu urang ayeuna damel pisan (contona, kuring ningali cara "mareuman" sadaya infra zentyal sareng ngan ukur setélan aktip, Jigana Éta tiasa dilakukeun ku cara anu saderhana - nganonaktifkeun jasa panginten - atanapi upami éta ogé peryogi sababaraha rebab sareng skrip konfigurasi aplikasi pre sareng post, jsb.

    Punten, ngawartosan naon anu anjeun mikirkeun ideu grup, upami henteu anjeun tiasa nyerat kuring salaku kontak anu dipikaresep pikeun masalah anu aya hubunganana sareng Zentyal, kuring moal ngagaduhan masalah kolaborasi pikeun méréskeun masalah atanapi ningali kustomisasi anu maju.

    Kasaimbangan.

    Dart (yaco)

    1.    alaintm cenahna

      Kuring hatur nuhun kana koméntar sareng hormat ka grup anu kuring tingali salaku ide anu saé, leres yén dina forum aya masalah dina seueur kasus tanpa solusi sareng rada aranjeunna hoyong anjeun nganggo vérsi anu mayar. Abdi parantos gaduh anjeun dina kontak kuring.

  7.   Iaco cenahna

    Ngeunaan pamasangan Zentyal minimal, anjeun ngan tiasa masang komponén anu diperyogikeun dina minimal LTS Ubuntu teras nambihan anu diperyogikeun engké, langsung ti Repositories.

    Ieu penjelasan lengkep:
    http://trac.zentyal.org/wiki/Documentation/Community/Installation/InstallationGuide?redirectedfrom=Document/Documentation/InstallationGuide

    Ieu mangrupikeun Repository pikeun vérsi anu béda tina Zentyal:
    http://ppa.launchpad.net/zentyal/

    Saatos nambihan Repository Zentyal tina versi anu dipilarian sareng ngamutahirkeun sumberna (apt-get update), anjeun tiasa ningali bungkusan naon anu sayogi sareng:

    dpkg -l | grep -i zentyal

    sareng ieu penjelasan ngeunaan bungkusan anu sanés anu sayogi:
    https://help.ubuntu.com/12.04/serverguide/zentyal.html

    1.    Iaco cenahna

      Errata: "anjeun tiasa ningali paket naon anu sayogi sareng:"

      Anjeun tiasa ningali komponén anu dipasang dina sistem nganggo:
      dpkg -l | grep -i zentyal

      Pikeun ningali komponén anu aya dina Repository:
      milarian apt-cache zentyal | Tambih deui

    2.    alaintm cenahna

      Anu matak, dina versi 2 éta masihan kamungkinan pikeun milih jasa anu badé dianggo tina pamasangan, tapi dina vérsi 3 ieu sanés masalahna.

  8.   Leo cenahna

    Kuring nyobian éta dina waktos éta tapi pikeun tujuan kuring nganggo éta pikeun kuring henteu tiasa nempatkeun kumaha anu kuring pikahoyong. Ayeuna kuring nganggo ClearOs kalayan hasil anu saé, sareng langkung gampang dikonfigurasi.

    1.    alaintm cenahna

      Nalika kuring ngajelaskeun dina tulisan ngeunaan pilihan Zentyal ClearOS éta mangrupikeun salah sahiji kamungkinan, tapi saleresna mah kuring henteu raoseun kusabab gumantungna pisan kana Internét ti mimiti dipasang dugi ka ngamimitian.

    2.    Joaquín cenahna

      halo babaturan alintm punten anjeun tiasa ngabantosan kuring kumaha carana bandwidth control ku ip tiasa dianggo surat kuring joaquinloayza11@gmail.com

  9.   Tommy cenahna

    Pos anu saé !!!

    1.    alaintm cenahna

      Nuhun kana koméntarna.

  10.   Carlos cenahna

    Inpo anu saé, hatur nuhun pikeun ngajaga kami diapdet

    1.    alaintm cenahna

      Hatur nuhun.

  11.   jose bravo cenahna

    Wilujeng siang, patarosan anu versi zentyal gratis pikeun sérver saprak kuring masang tilu sareng pangguna henteu ngiringan domini dina samba, konfigurasi ldap henteu aya upami anjeun tiasa ngabantosan kuring

  12.   Jose Malaikat cenahna

    Pos anu saé pisan, hatur nuhun pisan kana pangalaman anjeun parantos dibagi.
    Kuring parantos ningali ka Zentyal sakitar tilu taun ayeuna sareng ku pangalaman anjeun anjeun parantos ngamotivasi kuring pikeun nerapkeunana, sareng kuring hoyong anjeun ngadukung kuring ku saran atanapi nasihat ngeunaan palaksanaan kuring.
    Naon ciri anu kedah dimiliki sérver abdi (prosesor, mémori RAM, sareng sajabana) pikeun nerapkeunana dina jaringan pikeun 60 pangguna? ngemutan jasa ieu:
    Domain Server
    File Sharing
    Olahtalatah instan
    Dina Short Email Server E-mail
    Babagi Printer

    ieu bakal janten jasa utama.

    Abdi ngahargaan pisan saran anjeun. Salam.

    1.    AlainTM cenahna

      Tina naon anu anjeun ngajelaskeun ka kuring, éta ampir mirip sareng panyebaran anu kuring gaduh sareng Zentyal di perusahaan kuring sareng anu kuring anggo nyaéta komputer anu nganggo i3 sareng 2 GB RAM sareng sajauh ieu tanpa masalah.

      1.    NGABUKUR cenahna

        sabaraha makinas

  13.   positron cenahna

    Halo alaintm,

    Kuring damel di lembaga kalayan sakitar 500 murid anu nyambung sareng laptopna sorangan. Kuring badé angkat heula sareng konéksi Internét, sabab sanaos gaduh kaluaran 100Mbps, dina waktos-waktos tertentu runtuh.

    Kuring parantos ningali sababaraha UTM (SonicWall, Cyberoam…), tapi anggaran anu aranjeunna pasihkeun sakitar € 4000, anu urang kedah nambihan lisénsi taunan anu teu mahal.

    Abdi "ngan" peryogi 3 hal:
    · Kontrol bandwidth anu disebarkeun sacara merata sareng yén teu aya pangguna anu tiasa ngaheureutan koneksi kusabab panggunaan kasar.
    · Nyaring alamat wéb (sareng program anu nyobian memintas saringan, contona Ultrasurf).
    · Potong aksés Internét pikeun ngaunduh program (atanapi ngawatesan bandwidth na).

    Sadaya ieu kedah transparan pikeun pangguna: aranjeunna henteu kedah ngonpigurasikeun naon waé dina alat-alatna, ogé henteu kedah aya perhatosan anu ditunda tambahan.

    Naha anjeun terang naha kuring tiasa kéngingkeun éta sareng Zentyal? Upami henteu, anjeun ngagaduhan saran?

    Nuhun kana waktos na

    1.    Alexander Basa cenahna

      Naha murid anjeun nyambung liwat Wifi?

      1.    Sergio S. cenahna

        Seuseueurna leres, ngalangkungan titik aksés anu béda di tengah pusat.

    2.    Yesus cenahna

      Halo Positron

      Kuring gaduh masalah anu sami, tapi ku 10Mbps ADSL. Zentyal sigana beurat teuing pikeun tugas-tugas ieu, upami anjeun teu maksadkeun nyetél domain atanapi file sareng server printer ... sanés solusi anjeun.
      Kuring parantos nyobian nganggo Proxy / firewall type Endian, IPCop sareng pFSense kalayan hasil anu henteu teratur: Ngan ku nempatkeun firewall sadayana ningkat, sabab router na henteu deui nabrak ku seueur sambungan. Tapi saat kuring aktipkeun proxy sadayana janten langkung laun, sareng éta kedahna tibalik! Sareng upami anjeun nyobian nyaring URL, kuring moal nyaritakeun anjeun. Ideu kuring nyaéta pikeun proxy ngagunakeun auténtikasi nami pangguna / kecap akses pikeun ngendalikeun dimana aranjeunna ngajelajah, tapi kuring sieun ku performa. Meureun éta kusabab mesin kuring terbatas dina sumber daya pikeun pangguna anu kuring gaduh, kuring henteu terang (sakitar 60-70 sakaligus)
      Naha anjeun mendakan solusi anu valid? Kumaha anjeun ngalakukeun ayeuna?

      Wasalam

      1.    Sergio S. cenahna

        Halo Yesus,

        Tungtungna sareng Zentyal. Sadaya sarat anu parantos kacumponan. Kami parantos aya sababaraha bulan sareng teu aya masalah.

        Mimitina, mesin server bakal ngadat, tapi kuring ngaganti kartu jaringan pikeun anu propésional sareng naékkeun RAM janten 8GB. Tina anggaran awal sakitar € 3000 (kanggo taun kahiji) anu aranjeunna naroskeun ka kami sekitar € 600 anu parantos kami invested, sanés, teu nanaon, tapi henteu goréng.

        Ngawalon patarosan kuring, leres, éta tiasa pisan. Sanaos kuring nyarankeun yén anjeun ngagaduhan sababaraha pamanggih dasar ngeunaan Linux upami anjeun badé ngarengsekeun masalah anu bakal timbul.

        Tina pangalaman kuring, masalahna tiasa janten mesin, penting pikeun nanem modal sakedik.

        Wasalam

        1.    Martin cenahna

          Halo Sergio. Pikaresepeun bisi anjeun. Ti dinten ayeuna, naon anu anjeun anggo? Kami parantos nganggo zentyal sakitar dua taun pikeun UKM, sareng kaleresan pikaresepeun, tapi dina bagian email kadali spam sareng anu sanésna kawates pisan.
          Kumaha anjeun ngatur diri anjeun ayeuna? Naha anjeun masih sareng Zentyal? Keterbatasan anu disimpen dina sistem anjeun, kuring ngabayangkeun yén éta dilakukeun dina linux langsung, ngalangkungan zentyal, leres?
          Wasalam

  14.   Alexander Basa cenahna

    Sakedik langkung ti 1 taun ka pengker kuring masang Zentyal pikeun ngagunakeun Zarafa, tapi éta musibah kusabab Zarafa ngajantenkeun server sanget laun sareng lirén ngagantung. Tungtungna kuring réngsé masang SME Server.

    Sigana kuring yén masalah kuring kusabab panggunaan MySQL anu intensif anu ngagaduhan Zarafa. Naha aranjeunna parantos ngumbar ieu?

  15.   Mauricio Vargas cenahna

    Halo alaintm,

    Saé pisan Post. Kuring gaduh pamundut, kuring parantos ngaco sareng Zentyal 3.4 salami dua bulan, kuring gaduh Windows 2012 Domain Server sareng kuring hoyong nyandak pangguna Windows controller, pikeun masang server email parobihan kabuka sareng aranjeunna, tapi interaksi sareng aktip diréktori mustahil, kuring ngahargaan rekomendasi.
    hatur nuhun

    Mauricio

    1.    Dart Valdez cenahna

      Halo, pikeun waktos damel dina tés anu parantos dianggo, upami anjeun gaduh kapastian téknis anu dimungkinkeun yén anjeun tiasa ngalaksanakeun tugas sareng upami dina waktos ieu anjeun henteu tiasa nangtoskeun rencana parobihan téknis - step by step - to laksanakeun Zentyal, kuring bakal nyarios yén parantos waktosna nyéwa dukungan, resmi upami tiasa.

      Jalan tindakan anu kuring nyarankeun nyaéta pikeun ngangkat skénario anu ayeuna, skénario anu dipikahoyong, sareng ngahubungi masarakat Zentyal, naroskeun ka aranjeunna naha mungkin pikeun ngahontal skénario anu dipikahoyong dumasar kana status anu ayeuna teras, upami aranjeunna tiasa nyayogikeun téknis langsung dukungan (sanes leungeun turnkey), pikeun ngajawab patarosan / patarosan téknis anu tiasa timbul nalika hijrah. Upami jawaban na positip, léngkah salajengna nyaéta mésér paket dukungan Zentyal anu nyayogikeun fitur dukungan anu dipénta.

      Alternatipna nyaéta nyewa dukungan pihak ka-3. anu parantos ngalaman pangalaman téknis anu sami.

  16.   jose bravo cenahna

    Wilujeng sonten, sobat pos anu saé, patarosan anu versi zentyal anu anjeun anggo pikeun sérver anjeun kumargi kuring parantos nyobian 3, 3,2 sareng 3,5 sareng samba henteu jalan, kuring henteu tiasa gabung sareng tim kana domain, kuring bakal ngahargaan pitulung anjeun

    1.    alaintm cenahna

      Dina waktos ayeuna kuring nganggo vérsi 3.3 anu terakhir anu kuring anggo salaku basis dina 12.04, kuring miharep anjeun tiasa ngajawab ku vérsi ieu.

      1.    jose bravo cenahna

        sobat ningali naha éta ngabantuan kuring masang sadayana ogé tapi henteu ngantep kuring ngiringan komputer kana windows windows xp sareng win 7 Abdi resep upami anjeun tiasa ngabantosan kuring atanapi vérsi ieu ngagaduhan watesan

  17.   Andrew Lagunas cenahna

    Zentyal dugi ka versi 2.0.xx condong ngagantung saatos sababaraha dinten teu aya alesan anu jelas ... anu sababaraha kali kapaksa ngahirupkeun deui server.
    Ti vérsi 2.2.xx, platform éta stabil sareng ngenalkeun seueur perbaikan.
    Kami nganggo dugi ka sababaraha bulan ka pengker di jaringan perusahaan kami nyambungkeun ampir 20 situs Amérika Latin kalayan kasuksésan anu hébat.
    Abdi tiasa nyebatkeun yén éta mangrupikeun alat anu saé.

    Slds!

  18.   Rick cenahna

    Kuring terang yén tulisan éta mangrupikeun hal anu lami tapi hal anu sami anu anjeun nyebatkeun ku auténtikasi proxy pikeun pangguna anu kawates kajadian ka kuring. Naha anjeun tiasa ngajelaskeun langkung sakedik tentang kumaha anjeun ngungkulanana?

    Hatur nuhun pisan !!

  19.   JMKA cenahna

    Wilujeng wengi, kuring gaduh komputer i3 sareng ZENTYAL 4.0 di Kantor kuring, rata-rata 50 PC disambungkeun sareng kuring hoyong gaduh kontrol anu saé pikeun Internét, nalika kuring ngaktipkeun Transparan Proxy sababaraha halaman henteu kabuka, halaman ZENTYAL nembongan teras nyarios DNS Server henteu kapendak, kuring henteu terang naon anu kedah dilakukeun, kuring parantos milarian sareng maca teu tiasa kéngingkeun solusina, mugia aranjeunna tiasa masihan solusi. Hatur nuhun.

  20.   JMKA cenahna

    Wilujeng wengi, kuring gaduh komputer i3 sareng ZENTYAL 4.0, kuring gaduh sakitar 52 mesin anu nyambung, nalika kuring ngaktipkeun TRANSPARENT PROXY sababaraha halaman henteu kabuka sareng kuring kéngingkeun Halaman Zentyal sareng nyebatkeun DNS Server henteu kapendak. Sababaraha halaman anu henteu kabuka nyaéta:

    http://www.bancodevenezuela.com/
    http://www.bicentenariobu.com/

    Mudah-mudahan anjeun tiasa ngabantosan kuring pikeun méréskeunana, kumargi kuring parantos maca sareng milarian teu mendakan solusina ...

    1.    Luis cenahna

      Wilujeng siang sobat, naha anjeun tiasa méréskeun masalah proksi sareng halaman bank? Upami anjeun berhasil ngalaksanakeunana, kuring bakal ngahargaan lamun anjeun bisa mantuan kuring dina solusina. Hatur nuhun.

  21.   NGABUKUR cenahna

    Halo, wilujeng énjing babaturan, punten, kuring kedah terang kumaha ngontrol bandwidth ku makina atanapi sacara umum nganggo Zential sareng vérsi na langkung stabil, hatur nuhun

  22.   Gabo cenahna

    sabab kadang kuring ngagaduhan kasalahan ieu dina sababaraha halaman "" Alamat DNS tina sérver henteu tiasa direngsekeun. "", Kuring parantos mariksa sadayana tapi kuring mendakan konfigurasi na saé tapi saur kuring kedah aya anu henteu leres sakumaha mistina janten. punten abdi peryogi anu ngabantosan abdi.

  23.   Jose Briceño cenahna

    Salam wilujeng sonten sobat putri abdi kedah nampilkeun proyek di zentyal dina file server nganggo cumi sareng mail, anu versi zentyal nyarankeun kuring anjeunna nganggo versi 4 tapi éta méré seueur kasalahan atanapi éta henteu gratis

  24.   Wagner HG cenahna

    Kuring pribadi resep Zentyal, tapi kuring pikir éta mangrupikeun vérsi anu pangénggalna ieu, 4.1 ngagaduhan kacenderungan pikeun ngalakukeun naon anu dilakukeun ku persaingan. Aranjeunna lirén ngadukung seueur fitur anu dicirikeun zentyal salaku alat anu saé. Aranjeunna gaduh kacenderungan anu tangtu pikeun nyarupaan hal anu sami anu dilakukeun ku Microsoft sareng sérver na.

  25.   Juan Pablo cenahna

    Halo, pangalaman anjeun saé pisan sareng berharga. Kami ayeuna dina kaayaan mirip pisan sareng anjeun sateuacan ngalaksanakeun zentyal.
    Naha saur anjeun yén Vérsi BUKAN-komérsial stabil pikeun lingkungan 200 pangguna? Layanan anu bakal disayogikeun ku server nyaéta File server, PDC sareng mail.
    Dina lingkungan uji coba kami leres pisan, tapi kami diuji ku sababaraha komputer sareng pangguna sasarengan.

  26.   Jose CARLOS PEREZ cenahna

    Abdi gaduh masalah sareng 10.0.3 zentyal, host halaman wéb ngaleupaskeun kuring ... sareng kuring henteu acan tiasa angkat, nalika teu aya anu dirobih, kuring tiasa ngalakukeun ping internal sareng bahkan ningali halaman wéb dina jaringan, tapi ti luar nyarios ka kuring yén alamat host rusak atanapi henteu jalan ... anjeun terang kumaha ngalereskeun ieu ... salam sareng hatur nuhun, abdi aya di lingkungan windows server 2008, nganggo zentyal salaku vm ...

  27.   Conde cenahna

    Abdi énggal pikeun Zentyal, kuring gaduh seueur mamang, tapi anu paling ngadesek kuring nyaéta kumaha ngalereskeun email abdi ¨UNCHOCKED¨ anu kaluar dina email anu lebet sareng anu kaluar, kuring gaduh versi 3.5 sareng kuring parantos milarian dimana-mana sareng kuring henteu ' t tingali kumaha miceun éta, atanapi naha éta kaluar ...

    Salam 2...

    1.    lokol cenahna

      anjeun kedah ngamutahirkeun antipirus, sareng anjeun ngabéréskeun masalah anu teu dipariksa

  28.   Maurice feliu cenahna

    Kuring nembé dipasang Zentyal dina PC di kantor kuring, sareng henteu dugi ka bagian akhir pamasangan, nyaéta pamasangan wéb, nalika kuring ngabalikan PC, sistem operasi henteu angkat kuring. Kuring netelakeun yén sateuacan kuring dipasang Zentyal ampir sareng kuring parantos tiasa ningali kumaha jalanna tapi ayeuna kuring langsung ngalakukeun éta dina hard disk pikeun masang server.
    Salam.

  29.   Nahuel cenahna

    Kuring nyetél kebon server alit 3 ideu na nyaéta ngagaduhan hiji khusus pikeun diréktori actve, anu sanés kanggo mail sareng anu terakhir salaku file server.
    Kuring nyobian ngajantenkeun server dns tina dua sérver anu terakhir janten budak pikeun anu pangheulana tapi kuring henteu hasil. Kuring nyobian ngarobih témplat tapi éta henteu ngamimitian tong sampah saatos mintonkeunana.
    Naha anjeun ngagaduhan ideu?

    hatur nuhun
    Nahuel

  30.   Idelfonso Barcena Gallardo cenahna

    Halo, kuring parantos zentyal 4.0 tiasa dianggo kalayan saé sadayana fungsi kecuali proxy na, kuring nyobian ngonpigurasikeun ku grup pangguna pikeun nerapkeun kabijakan browsing anu béda, tapi nalika kuring aksés tina browser éta nungtut auténtikasi (Abdi hoyong éta) pangguna dioténtikasi sareng masihan nami pangguna atanapi kecap akses kasalahan, janten sigana kerberos sareng ldap henteu jalan lancar. Aranjeunna mamatahan kuring pikeun ngalakukeun konfigurasi manual cumi tapi kuring henteu hoyong sono kana manpaat anu ditawarkeun ku Sentyal. Upami anjeun tiasa ngabantosan kuring, ieu leres-leres henteu mendakan naon anu kedah dilakukeun deui. Kuring parantos maca yén aya parobihan tina ldap dina vérsi ieu, tapi kuring pikir éta bakal jalan upami dilaksanakeun.

    Wasalam

  31.   Joel sulecio cenahna

    Salam, kuring bagikeun sareng anjeun yén kuring parantos ngatur Zentyal sareng sababaraha klien kami sareng kami parantos nyandak kacindekan yén éta mangrupikeun jalan kaluar anu hébat anu tiasa dilaksanakeun di tingkat perusahaan, ayeuna urang nganggo Zentyal, salaku sérver domain kalayan manajemén kawijakan , sajaba ti nambihan Owcloud kana alternatip kana dropbox, sareng salaku server mail mangrupikeun alternatif anu hadé pikeun Exchange. Di sagigireun kalungguhan anu sanés sapertos proxy, file server dll. Sareng kuring ajak anjeun nganggo éta.

    berkah

    Joel sulecio
    Sutradara proyék
    Elianai Systems, Guatemala, CA
    http://www.elianai.com

    1.    Fernando cenahna

      Vérsi Zentyal naon anu anjeun damel ..? komunitas atanapi komérsial ..?

      1.    Roberto Carlos cenahna

        Kalayan versi 3.3 Komunitas Édisi

  32.   Erwin Giraldo cenahna

    Halo sadayana, abdi hoyong nerapkeun zentyal, aya sakitar 100 pangguna dina windows 7, abdi hoyong nempatkeun domain.

    Kuring henteu terang biaya, vérsi gratis na ngadukung 100 pangguna ... atanapi biaya naon anu langkung canggih.

    Abdi ngahargaan naséhatna

  33.   Jose Angeles cenahna

    Leres, versi gratis leres-leres ngadukung langkung ti 150 pangguna.

    1.    Erwin Giraldo cenahna

      Halo sobat, anjeun parantos nyetél kanggo langkung ti 100 pangguna… Kuring ngan ukur ningali sareng nyatakeun yén gratis ngan ukur 25 pangguna ..

      Édisi vérsi gratis ngadukung 75, sareng dugi ka 300 pangguna mayar ... Abdi henteu terang sakumaha leresna ...

  34.   Roberto Carlos cenahna

    Alus soré:

    Naha anjeun tiasa masihan kuring panduan ngeunaan cara nganggo rintisan ???
    Masalahna nyaéta kuring kedah ngarobih garis-garis anu tangtu dina konfigurasi anu parantos kuring damel di Postfix (main.cf) atanapi contona tabel transportasi kuring. Numutkeun kana dokuméntasi zentyal anjeun tiasa nyalin témplat aslina dina / jsb / zentyal / stubs / sapertos: /etc/zentyal/stubs/mail/transport.mas sareng /etc/zentyal/stubs/mail/maincf.mas. Hal ieu dilakukeun sateuacan atanapi saatos ngonfigurasi atanapi sateuacan ngonfigurasi zentyal server anjeun atanapi sakali ngonpigurasi naha kuring tiasa ngadamel salinan ieu sareng ngarobih naon anu kuring kedah robih pikeun kabutuhan kuring?

    Salam,
    RC

  35.   Jaime Orjuela cenahna

    Sae pisan posina. Duka teuing kuring henteu nganggo deui Zentyal. Kuring nyobian sadayana artica, pfsense, zentyal, zeroshell, jsb sareng sajabana, sareng jujur ​​anu kuring paling resep nyaéta gateproxy, anu mangrupikeun skrip pemasangan henteu sapertos anu sanés distro. Éta pikeun ubuntu 14 lts (sateuacan éta cocog sareng debian tapi aranjeunna pensiunan pangrojong kuring henteu terang kunaon). Naon anu kuring paling resep éta asalna tos dikonfigurasi siap dianggo. Proxy na saé pisan. Éta ngagaduhan hex filtering (anu teu aya anu sanés gaduhna) pikeun meungpeuk ultrasurf sareng program-program proksi sakedik na sareng daptar hideung tina jutaan situs anu diblokir.
    Éta kaleungitan sababaraha hal sapertos IDS / IPS (tapi dina tutorial aranjeunna nyarios yén éta tiasa diintegrasikeun), pos manager dipasang tapi henteu di parameterisasi (dina tutorial éta aranjeunna henteu masihan prioritas), éta dikokolakeun nganggo webmin (anu saé saé pisan, pikeun ngawaskeun éta ngagaduhan sarg, sqstat sareng ntop-ng, kaamanan langkung unggul tibatan zentyal, sareng éta mangrupikeun versi alfa, dukunganna saé pisan, gancang sareng gratis dina halaman wéb na (halaman na nyaéta gateproxy. com tapi disayogikeun dina maravento.com) ... atoh, kuring parantos damel sareng gateproxy salami sababaraha bulan. Kuring nyarankeun éta, khusus pikeun kami anu resep diajar nalika prosés instalasi sareng terang naon anu kajantenan sareng henteu dikirimkeun sadayana piring pérak, tanpa terang naon eusina atanapi kumaha jalanna internal.

  36.   habuitragot cenahna

    Halo Alaintm, ucapan salamet pikeun koméntar ieu anu, sakumaha anjeun nunjukkeun, henteu sering; tapi aranjeunna diperyogikeun kumargi urang nyanghareupan masalah ieu unggal dinten. Sanaos kuring sanés propésional dina daérah sistem, kuring resep pisan kana perangkat lunak sareng aplikasi gratis. Kuring ngagaduhan tanggung jawab administrasi di perusahaan mikro sareng kuring nganggo Zentyal 3.5 salaku ujung payun. Di tukangeun kuring hoyong nempatkeun Dolibarr salaku CRM sareng OpenKM salaku manajer dokuméntasi. Kusabab kitu kuring ngantosan tulisan anjeun. Dinten ayeuna kuring gaduh seueur hal anu kuring henteu acan ngartos, Hatur nuhun

  37.   andres abakay viera cenahna

    saé, kuring hoyong terang kumaha nerapkeun proxy dina zentyal 4.2, pikeun meungpeuk facebook sareng youtube dina jaringan lokal

  38.   tagihan cenahna

    Alaintm:
    Pos anjeun pikaresepeun pisan pikeun kami anu ngamimitian ngalaksanakeun Zentyal.
    Kuring ngalaksanakeun Zentyal 4.1 sareng kuring henteu ningali kumaha maksakeun pangguna domain pikeun ngarobih kecap akses na. Kumaha kuring nyetél kabijakan sandi dina domain Zentyal?
    Kuring parantos ningali témplatna, khusus anu dina usr / share / zentyal / stubs / samba / acc-zentyal.mas tapi kuring henteu wani ngarobih nanaon tentang éta.

    Dupi anjeun ngabantosan kuring ngeunaan ieu? Atanapi pasangan anu sanés.

    Salam,

    Guille

  39.   Alexis cenahna

    Kuring nganggo Zentyal 4.0, nalika kuring nerapkeun Proxy (Henteu Transparan), kuring mendakan masalah nalika ngadamel aturan aksés dumasar kana Grup Anggota, éta henteu ngijinkeun navigasi, éta masihan kuring kasalahan «Server proxy nolak koneksi" Ayeuna , grup-grupna aya jinis "Kaamanan", sobat ngawartosan yén éta kedah jinis "Distribusi", tapi nalika kuring nyiptakeunana ku cara kieu aturanana henteu ningali jinis kelompok distribusi. Sareng nalika kuring nempatkeun pikeun objék éta tiasa dianggo sampurna.

    Aya ideu masalah? Hatur nuhun..

    1.    jack cenahna

      make cumi-cumi

  40.   Alirio Yacht cenahna

    pos anu saé, kuring terang sareng parantos nganggona, sapertos firewall, ayeuna kuring mimiti ngagunakeunana pikeun ngabagi folder sareng museurkeun pangguna login. sadayana buluan. tapi aya masalah, sareng dimana kuring butuh dukungan anjeun, anu kuring baca pikeun ieu di handap.
    Éta bakal janten file server kuring, sareng sampurna, dina linux anu sanés kuring ngagaduhan salaku sérver cadangan, kuring nganggo rsync sareng sampurna.
    Nalika lebet ti konsol salaku pangurus, anjeun teu ngagaduhan ijin dina folder pangguna.
    nalika marios ka pangguna tina konsol aya ngan éta.

    Kumaha kuring lebet tina konsol salaku pangurus domain, atanapi tina rsync, ngagunakeun administrator diréktori aktip pikeun ngagaduhan aksés ka sadaya folder anu dibagikeun

  41.   Pedro cenahna

    Naha anjeun hoyong terang sabaraha pangguna maksimum anu tiasa didamel dina LDAP IN zentyal?

    1.    baphomet cenahna

      Batur tiasa ngajawab Pedro; Punten?

  42.   jack cenahna

    Kuring ngan ukur nganggo zentyal pikeun file server, kuring ngan ukur hoyong ngadamel cadangan otomatis ka komputer anu sanés dina jaringan, tapi bijil ku skrip, kuring henteu hoyong nganggo program GUI. konsol hungkul, punten anu terang, thnks.

  43.   Fabius cenahna

    GA-G31 4gb DDR2 Q8200 Ngajalankeun ogé?

  44.   Charles A. Santos cenahna

    Wilujeng siang, kuring badé naroskeun naha sababaraha anjeun tiasa ngabantosan kuring, ayeuna kuring parantos dipasang zentyal 2.0, damelna salaku proksi, sababaraha halaman wéb anu kuring gaduh beban filter tapi ditampilkeun kosong pisan sareng éta simulate kumaha kuring ngamuat konfigurasi tapi henteu nampilkeun nanaon.

    Upami aya anu tiasa masihan kontribusi dumasar kana pamundut ieu, mangga lajengkeun.

    hatur nuhun,

  45.   Henry cenahna

    Halo, kumaha kuring tiasa ngarobih énkripsi tina zentyal vpn server? Kusabab nalika nyambungkeun sareng klien openvpn éta ngaluncurkeun pesen anu teu aman tina cipher peringatan, kuring bakal ngahargaan pitulung anjeun
    Henry_mendozaa@hotmail.com abdi gaduh zentyal 5.0 salaku firewall sareng vpn server