Pangaruh Exposé Nyata sareng Skippy-XD sareng Brightside dina Arch Linux

Nalika urang damel di lingkungan desktop anu hampang (XFCE, LXDE, Openbox), sakapeung urang kantun gampang yén pangaruh "Exposé" tina Mac OS X masihan urang (ngolompokkeun sadaya windows aktip dina hiji layar) sareng di GNU / Linux urang ngagaduhan sayogi ngalangkungan Skala Compiz. Aya alternatif anu kuat sareng enteng pikeun ngahontal pangaruh ieu dina méja ringan: Skippy-XD tapi éta gaduh kakurangan pikeun ngaktipkeunana anjeun kedah ngajalankeun program teras pencét konci (sacara standar éta F11 ) kaleungitan fungsionalitas ngalakukeun éta ngan ku nempatkeun pointer mouse dina sudut aktip.

Tapi sadayana tiasa dimungkinkeun dina Arch Linux. Ieu pitunjuk ringkes ngeunaan kumaha carana «Exposé» dina Skippy-XD kalayan sudut aktip, sareng pikeun ieu kami bakal nganggo program Samaun tapi tetep aya gunana sareng fungsional: Sisi caang.

Mimiti anjeun kedah masang Skippy-XD ti AUR, tapi sanés versi "aslina", kami bakal masang versi anu rada dirobih anu sayogi di AUR via GIT sareng anu dasarna ngaktipkeun Skippy-XD kalayan paréntah saderhana tanpa nganggo konci anu ditugaskeun; Dina conto ieu kami bakal nganggo Packer pikeun masang éta tapi urang tiasa ngalakukeun éta sareng Yaourt ogé:

$ pacaur -S skippy-xd-git

Ayeuna urang bakal masang Brigthside, naon anu dilakukeun ku program ieu ditugaskeun ka juru sareng sisi layar paréntah atanapi mesen naon waé anu urang pikahoyong ku ngan saukur mindahkeun pointer mouse ka daérah anu diaktipkeun; éta tiasa pikeun muka file, ngajalankeun skrip, atanapi ngajalankeun program. Kami masangna sareng Packer atanapi Yaourt:

$ pacaur -S brightside

Ayeuna kami siap pikeun sihir: kami badé ngonpigurasikeun Brigthside pikeun ngaktipkeun Skippy-XD di juru anu kami hoyongkeun, dina terminal anu kami ngetik:

$ brightside-properties &

Sareng Jandéla konfigurasi Aksi Layar bakal némbongan, urang tandaan bunderan «Laku Konpigurasikeun» sareng tandana kotak dina sudut layar anu urang hoyong aktipkeun, dina conto ieu bakal janten sudut katuhu luhur (pojok kanan luhur) sareng dina menu turun-handap na urang bakal milih «Custom action ...» sareng jandela anu sanés bakal muncul sapertos dina gambar ieu:

skbr2

Kami nyerat: skippy-xd, urang tutup duanana jandéla sareng éta. Ayeuna anjeun kedah ngajalankeun Brightside:

$ brightside

urang muka sababaraha jandéla, kami nyandak pointer mouse kana juru anu kami pilih sareng kami bakal ngagaduhan anu sapertos kieu:

skbr3

Upami Brightside diaktipkeun tina sistem ngamimitian, anjeun kedah nambihan kana daptar aplikasi di awal lingkungan desktop urang, dina XFCE éta bakal aya dina "Sesi sareng mimitian" dina tab "Otomatis mimitian aplikasi" pencét dina " + Tambahkeun "sareng dina nami anu kami tulis: Sisi caang sareng dina Paréntah: sisi caang urang nampi sareng siap. Dina LXDE prosedur na sami sareng dina Openbox paréntah kedah ditambihan sacara manual dina "Autostart.sh": sisi caang & dina tungtung naskah, kami nyimpenna sareng éta waé.

Kuring miharep pitunjuk ieu manpaat pikeun anjeun, sareng salam ka sadayana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

35 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   eliotime3000 cenahna

    Alus teuing. Ogé, éta ngingetan kuring seueur GNOME Shell.

    PS: hayu urang tingali naha kuring tiasa ngaluarkeun ulang tutorial @ elav ngeunaan Arch Linux (kanyataanna, distro éta pikaresepeun).

    1.    Wisp cenahna

      Éta dina XFCE, tapi téma gaya sareng windows nyaéta GTK-3 sareng disebat "Boje" sareng leres-leres daunna elegan pisan:
      http://nale12.deviantart.com/art/Boje-1-2-1-342853818

      1.    eliotime3000 cenahna

        Alus teuing. Kuring bakal nempatkeun kana Slackware abdi sareng XFCE.

  2.   cooper15 cenahna

    Naon kontribusi anu saé ... Naha éta dianggo sareng windows anu diminimalkeun?

    1.    Wisp cenahna

      Hanjakalna henteu, dina Skippy-XD éta ngan ukur bakal nunjukkeun jandéla anjeun anu dimaksimalkeun sareng kalayan klik katuhu parantos aya dina Skippy-XD anu anu kabuka bakal diminimalkeun.

  3.   msx cenahna

    "Sareng éta kumaha manajer jandela sakedik sakedik janten lingkungan desktop kabel."

    1.    Wisp cenahna

      Éta Hukum Kahirupan, numutkeun santo pelindung parangkat lunak gratis San iGNUcio, éta aya dina bait.

  4.   itachi cenahna

    Tip anu saé, hatur nuhun pisan kana anu parantos ngabagi ...

    1.    Wisp cenahna

      Teu nanaon, dina Openbox éta ngajadikeun bédana ageung anu bakal ngantunkeun sahenteuna langkung ti hiji anu kaget pisan.

  5.   ianpocks cenahna

    Tuto saé pisan, hatur nuhun !!! 😉

  6.   jamin-samuél cenahna

    Halo salam, anjeun tiasa ngajelaskeun kami kumaha nerapkeun ieu dina Lubuntu 13.04 upami henteu seueur teuing naroskeun sareng hatur nuhun sateuacanna

    1.    Wisp cenahna

      Dina hal anu khusus ieu dianggo ngan ukur dina Arch Linux sabab vérsi anu dirobih tina Skippy-XD anu diperyogikeun ngan ukur disusun dina PGKBUILD pikeun AUR in Arch, sanaos kuring bakal ningali naha kuring tiasa nyusun kode sumber pikeun ngadamel paket .deb anu tiasa dianggo dina Crunchbang (Debian) sareng anu sacara téoritis ogé jalan di Ubuntu, pas kuring hasil kuring bakal ngamutahirkeun tulisan.

    2.    Wisp cenahna

      Abdi parantos gaduh, tétéla yén pangropéa proyék ngagaduhan versi Skippy-XD anu dikemas dina .deb pikeun Ubuntu 11.10, sareng éta tiasa dianggo sampurna dina Lubuntu 13.04. Unduh heula paket .deb tina alamat ieu:
      https://code.google.com/p/skippy-xd/downloads/list
      Pilih vérsi anu nganggo Lubuntu anjeun: 32 atanapi 64 bit. Klik dua kali nalika diunduh sareng antepkeun Gdebi masangna.
      Ayeuna anjeun kedah masang Brightside:
      sudo apt-get install brightside
      Untungna, éta masih di gudang, sanaos ti saprak 2004 (éta bakal masang sakitar 20 kagumantungan tapi éta harga anu anjeun kedah mayar) saatos dipasang, turutan pitunjuk dina postingan ti konfigurasi Brightside:
      $ brightside-sipat &
      sareng anjeun ngonpigurasikeunana di juru anu anjeun pikahoyong. Sareng parantos dipasang ti mimiti anjeun kedah ngarobih file ieu salaku root atanapi superuser:
      $ sudo leafpad / jsb / xdg / lxsession / Lubuntu / autostart
      dokumén dibuka sareng anjeun nambihan kana tungtung naskah:
      @sisi caang
      Sareng siap. Janten anjeun tiasa ningali yén kuring henteu nyaritakeun kabohongan, kuring nyeratna ka anjeun tina salah sahiji buku net kuring kalayan Lubuntu 13.04 sareng éta jalanna siga pesona, tapi éta sanés tangkepan layar.
      http://i875.photobucket.com/albums/ab320/brizno/lubuntuskbr_zps8faab58b.png

    3.    Wisp cenahna

      Ngalereskeun:
      Masang Brightside hasil tina Repositories Lubuntu:
      $ sudo apt-get install brightside

      Pikeun ngamimitian Brightside tina boot, file dina Lubuntu anu kedah dirobih janten superuser nyaéta ieu:
      $ sudo leafpad ~/.config/lxsession/Lubuntu/autostart
      ayeuna upami dina skrip ieu anjeun nambihan di tungtungna:
      @sisi caang
      Anjeun simpen, balikan deui Lubuntu sareng éta waé.

  7.   Angel_Le_Blanc cenahna

    tapi nyatana, éta ngan ukur kabutuhan, ogé task bar klasik nganggo ikon sareng judul anu dianggo, upami henteu resep méwah.

    1.    Angel_Le_Blanc cenahna

      Tapi pos anu saé! Kadang-kadang anjeun kedah pamer

      1.    Wisp cenahna

        Kuring hatur nuhun, sudut pandang kuring anu pribadi pisan nyaéta lamun anjeun ngagaduhan desktop anu modél, ngahias sakedik kanggo pamer sareng ngajantenkeun langkung fungsional nyaéta méwah anu saha waé ngagaduhan hak pikeun miluan, utamina dina GNU / Linux. Sareng kusabab éta tiasa dilakukeun.

  8.   Pasihan kami cenahna

    Sudut pandang saé Brizno

  9.   Yermia cenahna

    Sakumaha kejamna, ieu katingalina seueur sapertos Mac OSX, éta nunjukkeun yén anjeun jalma pait anu nyarios ti luar, tapi di jero anjeun nangis sareng hoyong gaduh Mac anu anyar.

    1.    Wisp cenahna

      Kuring gaduh 2 poin anu écés pikeun ngingetan anjeun: anjeun gaduh kabébasan pikeun ngarobih sistem anjeun atanapi henteu, sareng umumna jalma-jalma anu hoyong komputer Mac (kalayan OS anu terbatas sareng emasculk pikeun claustrophobia) yakin yén iBorregos sanésna ogé hoyong éta. Sareng sumping kana blog Linux kanggo masihan koméntar ngeunaan hanjelu anu aranjeunna tétéla ngan ukur hiji anu tiasa anjeun laksanakeun. Sawangsulna.

    2.    ucing cenahna

      Sigana di dieu ambek-ambekan lain ...

      1.    eliotime3000 cenahna

        Tembongkeun desktop anjeun. Upami anjeun nganggo téma sapertos OSX, hapus naon anu dicarioskeun.

    3.    eliotime3000 cenahna

      Langkung saé nganggo interface Xorg dina bentuk na murni. Ku cara kieu anjeun nyingkahan masalah.

  10.   cookie cenahna

    Sigana tiis.
    Kuring moal masang éta kusabab kuring resep desktop saderhana kuring, tapi éta ngingetkeun kuring nalika kuring nganggo GNOME Shell (anu henteu sapertos paling di dieu, kuring resep).

    1.    Wisp cenahna

      Ieu bakal ngadorong langkung ti hiji mikir ngeunaan ngeureunkeun runtah sumberdaya sareng Gnome Shell sareng mulih deui ka desktop anu langkung énténg.

      1.    eliotime3000 cenahna

        Atanapi dina terang kumaha ngamangpaatkeun éta dina cara anu langkung saé dina desktop KDE kalayan naon anu saleresna dianggo.

  11.   Babel cenahna

    Jigana desktop karesep kuring nyaéta XFCE justru kusabab poténsi ngarobih na. Kusabab alesan praktis kuring ngalih ka Gnome Shell pas di juru panas. Kalayan ieu kuring tiasa mikir balik ka Arch sareng XFCE sakumaha anu dipikahoyong ku Gusti 😉

    1.    Wisp cenahna

      Mangrupikeun tanda, anjeun kedah ngupingkeunana.

      1.    eliotime3000 cenahna

        Nya, kuring bakal nganggo XFCE dina Slackware pikeun PC lami kuring anu sanés anu kaserang Windows XP. Anjeunna parantos ngalaman pisan ku Vista.

  12.   Lucas cenahna

    Tutorial anu saé, henteu terang éta!

  13.   Angel_Le_Blanc cenahna

    Hatur nuhun.
    Éta ngabantosan kuring. Anjeun kotor, terang éta

  14.   gancang cenahna

    Hai, naha aya anu nyobian di Manjaro? Kuring parantos nuturkeun tutorialna, tapi kuring henteu terang naha éta henteu ngalakukeun nanaon ... naha masalah xfce?
    Ku margi saé pisan

    1.    gancang cenahna

      Sial, éta hasil pikeun kuring ... masalahna nyaéta mimitina kuring kedah nyandak pointer ka juru, teras 'sered' deui ka tengah sareng DUA Ramo pikeun ngaktipkeun paréntah ... ngahaja mendakan, tangtosna ..

  15.   legion1978 cenahna

    Héi anu di dinya..
    Kuring dipasang dina manjaro, tapi tibatan windows desktop aktip, éta nunjukkeun kuring grid héjo kalayan ikon windows dina sadaya desktops .. dina hiji sisi ogé, sabab kuring leres-leres sumping naroskeun naha aya cara ngalakukeun hal anu sami sareng méja, tapi saur kuring aya anu lepat, hah? pendapatna?

    1.    legion1978 cenahna

      siga kieu .. http://es.tinypic.com/r/2yvq9g7/5
      ogé henteu saluyu persis sareng desktop, kusabab 3 dokumén gratisoffice aya dina desktop anu sami .. tapi, kusabab lingkungan kuring dikonfigurasi sareng 12 ruang kerja sareng unggal aplikasi utama dina salah sahiji, éta tiasa dianggo pisan sareng anu kuring pilari .
      kacilakaan bahagia linux anu sanés 🙂

bool (leres)