Windows AeroSnap atanapi pangaruh Compiz Grid di Xfce

Nembe aya pangguna naros ka kuring ngalangkungan mail upami nganggo Xfce urang tiasa ngagaduhan hal anu sami sareng pangaruhna Aerosnap de Windows, O el Griz Compiz, anu ku kami ngarobih jandéla di tengah layar ku ngan saukur nyeret ka juru layar.

Tétéla éta dina Archlinux AUR aya tambalan kanggo Xfwm anu ngamungkinkeun urang pikeun ngalakukeun persis ieu (sareng éta tiasa dianggo tina p% $ # indung) anu tiasa urang pasang ku muka konsol sareng nempatkeun:

# yaourt -S xfwm4-tiling

Tungtungna, nalika éta réngsé nyusun sadayana, éta bakal nyaritakeun yén xwfm4-ubin bentrok sareng xfwm, tapi éta henteu dipikaresep ku urang. Kami ngawartosan anjeun yén lamun anjeun masang sareng saatos nutup sési sareng lebet deui, urang bakal ngagaduhan hasilna sapertos kieu:

Sarua upami urang nyered ka katuhu, sapertos ka kénca sareng bangsat anu ngaregepkeun (Kuring ngarasa ngabeledug, kuring bungah), éta ogé ngalakukeun éta luhur jeung ka handap 😀

Edit: Upami pangaruhna henteu ngagaduhan nami éta, sanés dina Windows atanapi Compiz wartoskeun ka kuring ... 😛

Abdi bogoh Xfce <3


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

30 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Maxi cenahna

    Sakumaha anjeun nyarios, kuring ogé ngarepkeun yén sacara standar di 4.10, kuring dipasang kusabab kuring resep kana fitur windows na kuring milari dugi ka mendakanana pikeun xfce, upami anjeun nyandak jandela kaluhur atanapi kahandap éta sami tapi sacara horisontal, éta ogé saé. Naon anu kakuranganna (saur kuring) nyaéta ku nyéredkeun jandéla ka juru dilebetkeun kana kotak 2 × 2, sabab anu tiasa ditingali dugi ka 2 × 1 atanapi 1 × 2 (gumantung kana naha éta horisontal atanapi nangtung), atanapi ngalakukeun éta sareng hotkey.
    Pokokna, éta saé pisan sareng kuring nyarankeun pikeun pangguna xfce anu nganggo langkung ti hiji jandela per desktop atanapi gaduh monitor anu lega sareng / atanapi ageung haha.
    Salam!

  2.   Taurat cenahna

    Sareng pikeun gnome? grid anu kumaha cara nganggona 😐

    1.    elav <° Linux cenahna

      Mmm henteu aya ideu. Jigana anjeun kedah nganggo Compiz pikeun éta.

    2.    Manuel de la Fuente cenahna

      Anjeun ngan kedah masang CompizConfig sareng dina bagian "Window manager", centang kotak Grid sareng pasangkeun kombinasi konci anu anjeun pikaresep.

      Upami pangurus nyanggakeun kuring angkat link ieu kana tulisan blog anu mana aranjeunna ngajelaskeun éta step by step.

  3.   Mauricio cenahna

    Cemerlang !!! Hatur nuhun pisan Elav, ayeuna Xfce kuring henteu kaleungitan nanaon.

    1.    elav <° Linux cenahna

      Abdi masih bungah. Kuring parantos nyerat daptar Xfce pikeun ningali naha éta kalebet fungsionalitas ieu sacara standar dina Xfce 4.10 😀

  4.   Andrew cenahna

    Sigana saha anu nyimpen bungkus dina AUR henteu gaduh waktos deui pikeun ngalakukeunana

    1.    elav <° Linux cenahna

      Ngérakeun Sanaos éta henteu leres-leres masalah. Ngalarapkeun tambalan kedah gampang 😀

  5.   antolieztsu cenahna

    Alus teuing! sial kuring teu ngagaduhan Arch sareng éta henteu di LMDE = S ... siga kuring bakal robih nalika tiasa ...

    1.    elav <° Linux cenahna

      Upami doa abdi didangukeun ku pengembang Xfce sareng éta disertakeun kanggo vérsi salajengna, anjeun kedah ngantosan sakedik supados di LMDE 😀

      1.    Carlos-Xfce cenahna

        Kuring miharep aranjeunna ngadangukeun anjeun.

    2.    Ren cenahna

      Keren pisan ieu pastina mangrupikeun fitur anu kapaké pisan, tapi tong ngarobah Arch for Opensuse and I am not happy 🙁

      1.    elav <° Linux cenahna

        Ha! Sareng naha éta?

        1.    Ren cenahna

          Kuring henteu terang lalaki, akhir-akhir ieu kuring ngagaduhan kahoyong nyobian sagala anu kuring bahkan mikirkeun sakedap kanggo cakra, éta moal diunduh sareng upami henteu kuring pasti bakal balik ka Arch.

  6.   tarantonio cenahna

    Tema naon anu anjeun anggo pikeun desktop?

    1.    elav <° Linux cenahna

      Campuran Bluebird + Zukitwo anu kuring damel disebut ZukiBird 😀

      1.    tarantonio cenahna

        Nya, éta moal goréng upami anjeun ngabagi, sabab kuring henteu acan ningali anu langkung saé pikeun xfce. Ku jalan kitu, anjeun nganggo sumber ubuntu atanapi naha anjeun pikir kitu?

        1.    elav <° Linux cenahna

          Yap, kuring nganggo font Ubuntu .. Kusabab vérsi anu munggaran kaluar. 😀

          1.    Luis cenahna

            Dupi anjeun kersa postingan ngeunaan topik anjeun? Kuring ogé mendakan pisan cool!

            1.    elav cenahna

              Upami anjeun hartosna topik XFCE, anjeun tiasa milarian di dieu.

              Wasalam


  7.   Eddy Ernesto del Valle Pino cenahna

    Hehe .. nalika kuring nyéred jandéla ka hiji sisi layar, kuring biasana ngalakukeun éta pikeun mindahkeun kana desktop anu salajengna; naha ieu bakal dianggo pikeun kuring nalika kuring nerapkeun snap?

    1.    elav <° Linux cenahna

      Éta pisan anu dibahas dina daptar Xfce. Pamekar nyarios ka kuring hal anu sami, yén nalika nganggo langkung ti hiji monitor ieu tiasa janten masalah. Kuring nyarankeun yén éta bakal ditambihan salaku pilihan, éta tiasa diaktipkeun atanapi dinonaktipkeun sabab pangguna peryogi. Anu sanés nunjukkeun yén éta tiasa dilakukeun kalayan waktos dina milidetik, nyaéta, nalika jandéla caket kana gigirna, pungsi ieu moal diaktipkeun dugi bari. Tapi teu nanaon, sadayana dibahas ayeuna-ayeuna.

      1.    Maxi cenahna

        Kuring gaduh na kuring tiasa ngalirkeun jandéla ka desktop anu sanés, ngan kuring kedah nyeret sakedik deui ka sisi tempat desktop anu sanésna, kuring henteu terang kumaha kalakuanana pikeun ngalirkeun ka monitor anu sanés.
        Salam!

  8.   Cryotope cenahna

    Isu "ubin" parantos timbul tiheula ku paménta sababaraha pangguna. Nyatana, dina Xfce wiki nembongan salaku pitur kanggo nambihan 4.10. Nanging, pamekarna henteu tiasa nyumponan tanggal anu parantos ditangtoskeun, janten kamungkinan aranjeunna bakal ngantepkeunana pikeun 4.12. Urang bakal mendakan (kecuali upami aya tunda deui) dina Maret taun ieu.

    http://wiki.xfce.org/releng/4.10/roadmap/xfwm4

    1.    elav <° Linux cenahna

      Salam Cryotopo:
      Leres enya, masalahna parantos ngalih kana daptar pangembang. Hayu urang tingali kumaha tungtungna. Sakapeung kuring ngagaduhan perasaan yén programer Xfce henteu resep pisan parobih atanapi nampi parobahan anyar. Pikeun aranjeunna sadayana sigana teu perlu.

      1.    Cryotope cenahna

        Ngarobih naon anu disebatkeun robih, aranjeunna henteu resep nanaon. Salaku conto, dina utas dina milis pangembang, kamungkinan nambihan tab ka Thunar dibahas sareng jawaban na ampir unanimous négatip ku Janis Pohlman sareng perusahaan, nuduhkeun masalah sareng pangropéa na.

        Kaleresan kadang kuring henteu terang naon anu kudu dipikirkeun ngeunaan pamekar ... ayeuna leres yén aranjeunna leres-leres ngarobah arsitéktur internal Xfce (xfconf, libxfceui4 ngagentos libxfcegui4, GIO, sareng sajabana) anu hoyong gumantung sakumaha sakedik mungkin dina perpustakaan Gnome sareng GTK hungkul. Nyatana dina 4.8 padamelan parantos dilakukeun "satengah" sareng aranjeunna nyobian ngalengkepan éta dina 4.10.

        Sareng sabab aranjeunna nyarios sorangan, aya saeutik pisan pangembang anu ngurus lingkungan, jalma penting parantos tinggaleun, aya sababaraha anu ditambih sareng anu sanés sapertos Pohlman anu parantos kasebat parantos kéngingkeun padamelan di dunya "nyata" anu ngawatesan waktos aranjeunna tiasa bakti.

        Sanaos kitu, sikepna ogé sigana rada teu bergerak pikeun kuring.

        1.    elav <° Linux cenahna

          Leres, kuring ilubiung dina diskusi éta. Aranjeunna keukeuh teu nyerat nyerat Thunar, atanapi nambihan tab ka éta dina alesan yén éta bakal kaleungitan kesederhanaan. Sigana mah kusabab aranjeunna henteu hoyong. Mungkin alesan yén aranjeunna gaduh sakedik pangembang nyaéta éta, éta henteu ngijinkeun kuring pikeun nambihan hal-hal anyar ka anu sanés.

          Anu lucu nyaéta Oliver Fourdan, panyipta Xfce henteu ilubiung dina barang ieu. Saolah-olah Janis Pohlman mangrupikeun pamimpin, anu nyandak kaputusan ngeunaan naon anu kedah dianggo sareng naon anu henteu nganggo ... Sakumaha anéh henteu?

      2.    Cryotope cenahna

        PS: Éta sanés pikeun nipu anjeun tapi blog anjeun mangrupikeun salah sahiji ti saeutik anu pikaresepeun dina dunya linux. Salam (anu kuring ogé sok hilap salam) ti Semenanjung Iberia.

        1.    elav <° Linux cenahna

          Hatur nuhun kana koméntar anjeun, anjeun ngagungkeun anu leres. Mugi-mugi anjeun raoseun di dieu, sakulawargi.
          Salam ti mana wae di dunya ka 3 hahaha ..

  9.   hernan cenahna