Linux Choice Readers 'Choice Awards 2011

Salam. Poe ieu kami nampilkeun masalah dina sambungan, éta sababna aya saeutik kagiatan dina blog. Kami ogé ngalakukeun sababaraha parobihan, tapi ogé, hayu urang buka anu merhatikeun urang. Kuring ngantepkeun anjeun hasil survey anu dilakukeun ku pamiarsa Jurnal Linux.

Sebaran pangsaéna: Ubuntu , Juara Kadua Debian.

Distribusi Netbook / Hardware Terbatas Terbaik: Ubuntu Netbok Remix, Juara Kadua Android dihijikeun sareng Debian.

Sistem Operasi Mobile Pangsaéna: Android kalayan 80% sora, Runner-up Meego.

Lingkungan desktop anu pangsaéna: GNOME, juara Kadua KDE, ngan ukur aya bédana 3%, dina tempat katilu éta XFCE.

Pangotektak wéb anu pangsaéna: Firefox, juara Kadua Chrome / Kromium.

Klién email anu pangsaéna: Thunderbird, juara Kadua: Klién Wéb Gmail.

Klién olahtalatah instan (IM) pangsaéna: Pidgin, Juara Kadua Skype.

Klién IRC Pangsaéna: Pidgin, Juara Kadua X-Obrolan.

Klién microblogging pangsaéna: Gwibber, Juara Kadua Choqok.

Suite kantor pangsaéna: LibreOffice, Juara Kadua Kantor Buka.

Program Kantor Pisahkeun Pangsaéna: OpenOffice Writer, Juara Kadua Abiword.

Parangkat lunak manajemén poto pangsaéna: digiKam, Juara Kadua Picasa.

Alat pangédit grafis anu pangsaéna: Gimp, Juara Kadua InkscapeSigana mah aranjeunna kedah nyiptakeun kategori anu béda, hiji kanggo ngédit grafik vektor sareng hiji kanggo ngedit poto, sabab dua aplikasi ieu diciptakeun pikeun tujuan anu béda.

Alat Pangédit Audio Pangsaéna: AudaCity, Juara Kadua Ardor.

Pamuter audio pangsaéna: Amarok, Juara Kadua VLC, 7% bédana antara dua. Dina tempat katilu éta Rhythmbox anu parantos turun pisan tina sataun ka sataun salajengna.

Pamuter Media Pangsaéna: VLC, Juara Kadua MPlayer, meunang VLC ku seueur pisan.

Alat kolaborasi online pangsaéna: Google Docs, Jawara na, nyaéta Wikis.

Aplikasi anu pangsaéna pikeun murangkalih: Tux Cét, Juara Kadua GCompris.

Kaulinan pangsaéna: Dunya goo, Juara Kadua Perang Pikeun Wesnoth. Kahiji kalina henteu éléh beku gelembung.

Alat monitoring pangsaéna: Nagios, Juara Kadua OpenNMS.

Sistem Manajemén Basis Data Pangsaéna: MySQL, Juara Kadua PostgreSQL. MySQL ngagaduhan dua kali sora PostgreSQL.

Solusi pangsaéna pikeun ngadamel cadangan: rsync, Juara Kadua aspal.

Solusi virtualisasi pangsaéna: Virtualbox, Jawara Panonpoé VMware.

Sistem kontrol vérsi anu hadé: indit, Juara Kadua Subversion.

Bahasa pamrograman pangsaéna: Python, Juara Kadua C ++, bédana nyaéta 6%.

Bahasa skrip pangsaéna: Python, Juara Kadua Bash.

IDE Pangsaéna: samagaha, Juara Kadua vim.

CMS Pangsaéna: WordPress, Juara Kadua Drupal.

Pembuat Laptop Linux Pangsaéna: Dell, Juara Kadua ASUS.

Pembuat Desktop Linux Pangsaéna: Dell, teu gaduh saingan.

Pabrikan Server Linux Pangsaéna: IBM, Juara Kadua Dell.

Buku Linux Pangsaéna: "Linux in a Nutshell" ku Ellen Siever. Runner-up: "Just for Fun: The Story of a Accidental Revolutionary" ku Linus Torvalds sareng David Diamond.

Pembuat Smartphone Linux Best: HTC, Juara Kadua Samsung.

Pembuat Tablet Linux Pangsaéna: Samsung kalayan garis Galaxy, ASUS runner-up sareng Transformers ASUS na.

Proyék sumber terbuka pangsaéna (didamel antara 2010-2011): LibreOffice.

Produk taun: GNOME 3.

 

Dicokot tina manusa.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

11 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   kawani cenahna

    Hatur nuhun pikeun ngingetan kuring ngeunaan Natal ¬¬

    Sebaran pangsaéna: Ubuntu

    Sebaran Best Netbook / Hardware Limited: Ubuntu Netbok Remix

    Alat Pangédit Audio Pangsaéna: Audacity

    Produk taun: GNOME 3

    Ieu pikeun kencing sareng teu nyandak serelek

    1.    elav <° Linux cenahna

      Émut yén hasil ieu tina survey pangguna Linux Journal. Teu aya hubunganana sareng kanyataan.

      1.    kawani cenahna

        Tah maka pangguna Jurnal Linux henteu sadar

        1.    Oscar cenahna

          Kuring pikir éta sanés masalah kabodoan, urang henteu kedah hilap yén seuseueurna pangguna Linux dimimitian ku Ubuntu, éta mangrupikeun sebaran anu paling dipublikasikeun salaku anu paling gampang dipasang sareng dianggo, sababaraha puluhan rébu paket, ditambah PPA anu kaluar tina unggal aplikasi anyar, sadayana dipasang ku dua kali klik, henteu sadaya pangguna panasaran atanapi petualang anu nyandak kaputusan pikeun ngarobih OS, seueur anu rumaos sugema sareng kumargi kitu, anu sanés ngadamel parobihan sareng mutuskeun kanggo uih deui sabab leres-leres resep Ubuntu, (Henteu aya anu nyerat ngeunaan rasa), anjeun kedah émut yén ampir sadayana urang, upami henteu sadayana urang asalna ti Anu Teu Dingaranan sareng kuring yakin hijrah biaya kami pisan. Bayangkeun, sakedap, naon anu bakal kaluar tina dunya ieu upami urang sadayana ngagaduhan rasa anu sami.
          Ieu pendapat kuring anu hina.

          1.    taragon cenahna

            Kuring ngamimitian nganggo openuse sareng nabrak yast, hijrah ka mint sareng ti saprak éta kuring hirup seueur dinten anu senang ... enya, kuring terang, "seuseueurna" tapi anjeun tiasa nyobian sistem anu sanés, anu pangaruhna nyaéta pamasaran mérek ubuntu . Naon anu bakal dunya ku raos anu sami ... tah, troll moal aya 😀 sareng bakal pikaboseneun.

          2.    kawani cenahna

            Naon anu bakal dunya ku rasa anu sami

            Nya, manusa, upami urang nyarioskeun raos anu saé, distro anu dianggo bakal saé, sistemna ogé, reggaeton moal aya, Justin Bieber moal tuang buntut, sadaya generasi bibi bakal saé, jst.

            Seueur hal

  2.   Mauricio cenahna

    Klién microblogging Gwibber pangsaéna !! upami bahkan proyek-proyek dina pamekaran sapertos Hotot atanapi Polly mangratus kali langkung saé. Perhatosan yén réspondén kana survey éta nyaéta pangguna Ubuntu, tapi Gwibber. Waktu kuring nganggo Ubuntu hal anu mimiti kuring lakukeun nyaéta uninstall.

  3.   Eduar2 cenahna

    Bahasa pamrograman pangsaéna: Python, Runner-up C ++, bédana nyaéta 6%. (Henteu aya koméntar)

  4.   kik1n cenahna

    Best Ubuntu Distro?
    Wah, tapi hé.

    Kuring milih Arch sareng OpenSuse.

    Kuring leungit Adun.

    Sareng Dell OMG. Iraha Toshiba bakal aya di sisi urang ??? Iraha?

    1.    taragon cenahna

      Ujug-ujug éta sabab tempat kahiji anu direbut ti teu tiasa namina akhir taun, ujug-ujug taun payun upami éta mimitina

  5.   pacifico cenahna

    Éta ngan ukur hasil survey, éta sapertos tulisan ngeunaan sérver anu tempatna debian ditempatkeun heula, tapi jelas ditingali dina grafik yén éta di handap sénti.

    Wasalam