Panorama: Nuju naon masa depan Judul Gratis sareng Open Source?

Panorama: Nuju naon masa depan Judul Gratis sareng Open Source?

Panorama: Nuju naon masa depan Judul Gratis sareng Open Source?

Ngasupkeun kana duapuluhan, sareng seueur pisan parobihan dina panorama, nyaéta héran: Nuju naon ka hareupna Perangkat Lunak Gratis sareng Open Source?

Patarosanna pas pisan, kumargi seueur kajadian taun kamari ieu, mairan atanapi henteu dina blog urang, ngajelaskeun yén kami aya kajadian atanapi parobihan dina panorama éta Software gratis sareng Sumber Terbuka parantos ngajantenkeun aranjeunna hareup siga hal anu teu pasti atanapi kirang ideal kanggo seueur, dibandingkeun sareng taun-taun samemehna. Akibatna, bari sababaraha ningali ieu parobahan Como alami sareng logisbatur nganggap éta kontradiktif sareng alam anu Software gratis sareng Sumber Terbuka.

Parangkat lunak Gratis: Komunitas tanpa master

Maka, urang tiasa negeskeun yén lingkungan atanapi dunya urang anu aya hubunganana sareng Parangkat Lunak Gratis sareng Sumber Terbuka, parantos ngalaman, khususna taun kamari ieu, a ékspansi undeniable tur penting, tina ceruk tradisional tina Komunitas sareng organisasi sosial nuju organisasi bisnis ageung sareng perusahaan swasta, seueur tatanan transnasional sareng global, sapertos IBM y Microsoft, ngan ukur nyebut 2.

Panorama 2020: Pendapat kuring

Pendapat kuring

Dina kasus pribadi kuring, kuring henteu wani kurangna statistik atanapi survey anu serius atanapi resmiNyaéta, upami seuseueurna anggota atanapi pangguna tina Software gratis sareng Sumber Terbuka, naha kitu pikeun atanapi ngalawan parobahan ieu mecenghul di jantung gerakan urang.

Pastina, dina halaman wéb sapertos urang atanapi batur, atanapi forum, grup atanapi saluran tina Jaringan Internét sareng Sosial, saurang ningali sareng ngaraos teh tirade sareng kontropérsi kabentuk, ku dua sisi, aya anu mihak sareng anu sanés ngalawan. Tapi, sudut pandang kuring mangrupikeun ati-ati sareng cadangan kalayan condong kana rasa teu percaya, kana integrasi sareng eksploitasi anu seueur Software gratis sareng Sumber Terbuka ku Pamaréntah sababaraha transparan sareng monopolizing sareng ngendalikeun raksasa transnasional.

Dukungan

Kusabab, sanaos leres yén kuring ningali éta salaku hal anu saé Software gratis sareng Sumber Terbuka, sareng kumargi kitu Lisénsi / Linux Ubuntu, ngagedekeun sareng janten didukung sareng dianggo siga a alternatif kualitas, ku Organisasi sareng perusahaan sektor publik sareng swasta, tina sadaya nagara di dunya.

Teu aya dukungan

Éta ogé leres yén, kuring curiga pisan, salaku conto, tina kamungkinan atanapi sisipan tambahan hukum atanapi perangkat lunak tambahan, anu ngawatesan atanapi ngawatesan ku cara naon waé, panggunaan aplikasi anu dikembangkeun dina lingkup kami, pasti Pamaréntah atanapi Raksasa Téknologi. Atanapi ngalebetkeun kode telemetri, iklan, lacak, atanapi panto tukang, disumputkeun atanapi henteu, ku anu kasebat.

Mamang

Sareng kusabab kitu, patarosan anu seueur ditaroskeun ka diri sorangan:

  • Naha urang tiasa atanapi kedah neraskeun generasi aplikasi ieu anu dikembangkeun ku Pamaréntah sareng Korporasi salaku Parangkat Lunak Gratis atanapi Sumber Terbuka, upami ku sababaraha cara aranjeunna ngenalkeun watesan panggunaan atanapi kode anu teu dipikahoyong pikeun mayoritas?
  • Naha éta mangrupikeun perhatian anu pantes sareng berkelanjutan dina bagian tina sababaraha urang atanapi paranoia téknologi murni, kumaha fase ngembangkeun Perangkat Lunak Gratis atanapi Open Source ieu mekar?
  • Naha Parangkat Lunak Gratis laun janten Sumber Terbuka sareng / atanapi ngan ukur gratis, sabab éta langkung nguntungkeun pikeun kagiatan sareng bisnis Pamaréntah sareng perusahaan swasta?

Tulisan anu pikaresepeun anu aya hubunganana sareng panorama

Handap sababaraha Tulisan tina Blog anu sami, pikeun sareng ngalawan, panorama sareng / atanapi poko tulisan, sahingga masing-masing netepkeun visi nyalira kana naon anu dibahas:

Ngajukeun panorama

KABEH: Nyarios kabuka Ngembangkeun sacara kabuka
Tulisan anu aya hubunganana:
KABEH: Nyarios kabuka Ngembangkeun sacara kabuka
Kodeu Tatakrama pikeun Proyék Open Source
Tulisan anu aya hubunganana:
Kode Etik pikeun proyék Open Source
Revolusi Industri Kaopat: Peran Parangkat Lunak Gratis dina jaman anyar ieu
Tulisan anu aya hubunganana:
Revolusi Industri Kaopat: Peran Parangkat Lunak Gratis dina jaman anyar ieu
100% Distribusi Linux Gratis: Janten atanapi henteu? Ieu dilema!
Tulisan anu aya hubunganana:
100% Distribusi Linux Gratis: Janten atanapi henteu? Ieu dilema!
Parangkat lunak Gratis: Pangaruh kana Pangembangan Téknologi sareng Perusahaan Swasta
Tulisan anu aya hubunganana:
Parangkat lunak gratis sareng kabuka: Pangaruh Téknologi dina Organisasi
Inovasi Buka sareng Software Gratis: Masa depan anu saé pikeun téknologi
Tulisan anu aya hubunganana:
Inovasi sareng Software Gratis: Masa depan anu saé pikeun téknologi

Ngalawan panorama

Sistem Operasi dina Perang: Microsoft ngeunaan Penjaga Terhadap Sadayana! Saha anu bakal meunang?
Tulisan anu aya hubunganana:
Sistem Operasi dina Perang: Microsoft ngajaga ngalawan saha waé!
GAFAM lawan Komunitas Perangkat Lunak Gratis: Kontrol atanapi Kedaulatan
Tulisan anu aya hubunganana:
GAFAM lawan Komunitas Perangkat Lunak Gratis: Kontrol atanapi Kedaulatan
GNU vs. Google: Parangkat lunak Google nyaéta malware
Tulisan anu aya hubunganana:
GNU vs. Google: Parangkat lunak Google nyaéta malware
Tip Kaamanan IT pikeun Sadayana Iraha Iraha
Tulisan anu aya hubunganana:
Tip Kaamanan Komputer pikeun Sadayana Iraha waé, Dimana waé

kacindekan

kacindekan

Kami arepkeun éta nyaéta "gunana tulisan saeutik" ngeunaan anjeunna «Panorama actual y futuro» éta «Software Libre y Código Abierto», anu parantos ngajantenkeun langkung jelas pikeun kami naon anu saleresna tiasa kajantenan, anu dipikaresep sareng aya gunana, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang pikeun sareng kanggo «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux pikeun maca tulisan anu pikaresepeun ngeunaan «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   arazal cenahna

    Sakumaha biasana dina Linux Post Install, visi anu pikaresepeun pisan dina taun ayeuna anu nembé tiasa dibawa ka sektor anu penting sapertos perangkat lunak gratis sareng openource, janten dianggo ku seueur jalmi sareng perusahaan sareng sakedik atanapi henteu aya anu dikenal. seuseueurna waktos.

    Naha éta janten taun GNU / Linux? Pasti henteu dina desktop, tapi hei, urang ngarepkeun alat anu nganggo GNU / Linux anu tos dipasang sateuacana atanapi - upami henteu seueur teuing naroskeun - bakal teras-terasan kaluar (sanaos dina trik), tanpa aya halangan pikeun pangguna, upami aranjeunna hoyong, sabab tiasa masangna tanpa aya komplikasi

    Mudah-mudahan éta janten taun pingguin di tingkat pamaréntahan kusabab urang jujur ​​dina sektor anu aya hubunganana ieu, sanés urang caket dominan, janten upami kamajuan dilakukeun dina sektor ieu, éta bakal janten tanda anu positip, utamina upami dipasihan pisibilitas.

    Ngeunaan telepon pinter sareng alat pinter, alternatip anu bakal makmur anu teu aya hubunganana sareng Google moal goréng kusabab tungtungna kapentingan perusahaan ieu dituturkeun saluareun pamekaran gratis parangkat lunak murni (konsekuensi yén urang ningali usul anu direncanakeun brutal sareng hina).

    Kuring henteu ngagugulung langkung, wilujeng tepang deui ka Linux Post Install.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam Teo! Sareng hatur nuhun pikeun koméntar anu lengkep pikeun tulisan anjeun. Pastina, hayu urang ngarepkeun yén kasieunan sababaraha ngeunaan Parangkat Lunak Gratis sareng Sumber Terbuka henteu kacumponan sareng transisi anéh ieu antara sababaraha "sababaraha pamaréntahan transparan sareng monopoli sareng ngendalikeun Transnasional Raksasa", sareng taun ieu Ékosistem GNU / Linux teraskeun tumuh sareng janten langkung masif. tanpa masalah utama.