Paréntah pikeun ngarobah tina UnixTime kana Normal

Seueur waktos anu kuring mendakan tanggal dina format Unix, jelas kuring henteu ngartos setan naon tanggal sareng waktos anu aranjeunna tunjukkeun ka kuring, nyaéta di mana perlu pikeun ngarobah naon anu aya dina UnixTime janten "normal".

Tapi, mimiti patarosan:

Naon waktos Unix?

Urang tiasa maca ka Wikipedia sareng urang bakal ningali yén angka di payuneun urang nyaéta jumlah detik anu parantos ti saprak 1 Januari 1970 dugi ka waktos éta, sapertos "1437905791" saleresna hartosna: 2015-07-26 10:16:31

Dimana kuring mendakan tanggal dina format Unix Time?

Seueur aplikasi condong ngahemat tanggal atanapi momen dina format ieu dina pangkalan data anu aranjeunna anggo, forum, server aplikasi, jst.

Kumaha ngarobih ti terminal UnixTime kana hal anu anjeun tiasa ngartos?

Sederhana, sigana urang gaduh tanggal ieu: 1416483005

Pikeun ngarobih kana hal anu urang tiasa ngartos, kantun nempatkeun: tanggal -d @

Nyaéta:

date -d @1416483005

Sareng éta bakal nyaritakeun naon anu diwakilanana dina 20 Nopémber 2014, tabuh 06:30:05

ngarobah-unix-waktos

Naha aya halaman wéb pikeun ngarobih ti UnixTime?

Leres tangtosna, milarian dina Google «tanggal pikeun unix»Sareng voila, aranjeunna bakal ningali seueur hasil.

Naha kuring tiasa kéngingkeun tanggal MySQL langsung anu dirobih?

Sumuhun tangtosna, asumsina éta database disebut stats, méja disebut kali, sareng ngagaduhan lapangan anu disebat tanggal anu dina format Unix, pamundut pikeun kéngingkeun sadaya data tina bidang anu dikonversi éta nyaéta:

select FROM_UNIXTIME(date) from stats.times;

Nyaéta, urang ngagaduhan fungsi anu disebat ti FROM_UNIXTIME () anu ngabantosan kami pikeun konvérsi ieu, upami dina jero kurung kami nempatkeun lapangan anu inpormasi na jinisna, éta ngarobahna ka kami.

Tungtungna!

Nya teu aya seueur deui anu tiasa ditambihan, dinikmati!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

9 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Saéron cenahna

    álaaaaa henteu terang yén format éta bakal dianggo, nyaéta ortopedi, hayu urang tingali naon anu lumangsung nalika jumlahna ngahontal mémori maksimum variabel éta. Akhir dunya, sadayana salah, tungtungna bakal unix saha anu ngawartosan iraha.

  2.   Mario Guillermo Zavala Silva cenahna

    Naon publikasi anu saé… !! Nuhun kana inpo na !!!

    Surak ...

  3.   dhunter cenahna

    Colourizer log ccze ngagaduhan pilihan pikeun ngarobih pormat tanggal unix.

    buntut /varlog/squid3/access.log | cze -C

  4.   Armando Rékréasi cenahna

    Pos anu saé pisan, éta rada manpaat pikeun terang paréntah, waktos unix nyaéta nyeri sirah nalika anjeun ningali log sareng upami anjeun ngan ukur ningali nomerna anjeun henteu terang naon tanggalna dina format ieu.

    1.    Azureus cenahna

      Persis, naon bangsat anu naroskeun ka anjeun nalika aya kajadian anu lumangsung dina sistem sareng henteu terang kumaha narjamahkeun éta.

  5.   eliotime3000 cenahna

    Ideu anu saé pikeun ningalikeun waktos nganggo Unixtime.

  6.   hujan cenahna

    Kuring parantos ngalaksanakeun tés ku waktos. H di c ku waktos (0) éta masihan kuring detik ti saprak 1970, kuring terang yén aya alat anu ngalakukeun éta sacara otomatis tapi kuring hoyong ningali sacara manual
    Kuring nambihan taun 1970 kana sababaraha taun anu parantos kalangkung ti saprak éta, kuring kéngingkeun taun-taun ngabagi detik ku 60 kanggo kéngingkeun menit-menit deui pikeun kéngingkeun jam-jam éta antara 24 sareng kuring kéngingkeun dinten-taun terakhir 365 sareng kéngingkeun taun-taun.
    taun panjang = 1970 + ((waktos (0) / 60/60/24/365)); méré kuring tanggal ayeuna

    pikeun jumlah bulan kuring nyokot tanggal ayeuna sareng ngirangan detik tina tanggal dugi ka taun kamari, tapi kuring masih gaduh detik ti taun kamari.
    long numdelmes=time(0)-(((time(0)/60/60/24/365)-1)606024365);

    Kuring nyandak numdelmes sareng ngabagi kana 60 kanggo kéngingkeun menit sareng deui ku 60 kanggo kéngingkeun jam-jam, sésana sataun. Kuring parantos ngagaduhan jumlah dinten taun ayeuna ayeuna kuring nyésa sésa divisi antara 7 sareng aranjeunna masihan kuring dinten
    long diasemana=((numdelmes/60/60/24)-365)%7;

    Kuring ngulang prosésna tapi henteu deui dibagi 7 tapi ku 31 sareng kuring kéngingkeun nomer sabulan
    numdelmes=((numdelmes/60/60/24)-365)/31;

  7.   pabrik cenahna

    Tulisan anu saé, éta parantos jelas pisan, kuring ogé hoyong nekenkeun padamelan masarakat, dina koméntar seueur mamang ogé anu diklarifikasi sareng henteu gampang pikeun jalma sapertos kieu nuturkeun blog. A 10.

bool (leres)