Paréntah pikeun ngosongkeun rohangan ku apt-get

Masalah rohangan? Panginten lepatna sanés sadayana musik, gambar sareng file video anjeun, tapi paket instalasi sareng kagumantungan anu teu perlu dina sistem anjeun. Tapi tong asa-asa, aya sababaraha paréntah apt-meunang anu tiasa ngabéréskeun masalah ieu.

Apt

APT nyaéta Alat Pakét canggih, atanapi anu Alat Kemasan canggih, anu tanggel waler ngatur pakét pikeun masang sareng nyabutinstall, sareng kagumantunganana masing-masing. apt diciptakeun kanggo Debian, sareng dirarancang pikeun gawé bareng dpkg, sanaos ayeuna modifikasi parantos dilakukeun kanggo damel sareng manajer paket tina rpm ngaliwatan apt-rpm.

Apt-meunang

Alat mangrupikeun apt anu dianggo dina konsol, nyéta, éta henteu nganggo antarmuka grafis, sapertos kamampuan. Varian séjén anu aya nyaéta Sinaptik y Ahli. Manajer paket ieu dianggo ku distro sapertos Debian, Ubuntu (dina sagala rasa na), LinuxMint, Pangamis, KnoppixTrisquel, Canaima, Finnix, MEPIS, VENENUX, Reungit sareng anu sanés Distros basis Debian.

Ngosongkeun rohangan

Nalika aya masalah luar angkasa, sareng sistem anu sami ngingetkeun anjeun ngeunaan éta, panginten parantos saatos ngabersihkeun polder / var / cache / apt / arsip, dimana bungkusan anu diperyogikeun pikeun masang program sareng aplikasi disimpen. Kanggo terang sabaraha rohangan file ieu diilikan, anjeun tiasa ngajalankeun paréntah ieu di konsol:

du -sh / var / cache / apt / archives

Pikeun ngarebut deui rohangan, paréntah ieu dianggo:

sudo apt-meunang autoclean

Cabut bungkusan .deb tina cache kalayan vérsi anu langkung lami tibatan program anu anjeun pasang.

sudo apt-meunang beresih

Dipiceun sadayana bungkus tina cache. Hiji-hijina kakurangan anu tiasa dihasilkeun nyaéta upami anjeun hoyong pasang deui paket, anjeun kedah ngaunduh deui.

sudo apt-meunang autoremove

Éta ngaluarkeun bungkusan yatim, atanapi kagumantungan anu dipasang saatos aplikasi dipasang teras dihapus, janten aranjeunna henteu perlu deui.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

49 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Cijulang cenahna

    sobat anu saé kuring masang anggur anu émulator windows pikeun aplikasi uninstall linux pikeun windows anu lengkep dicabut tapi aranjeunna henteu dihapus tina ménu anu di

    LAIN> APLIKASI ANGIN> masalahna nyaeta ikon tina aplikasi anu teu dicoplok teu dipiceun mangga bantosan

    1.    Marcelo perez cenahna

      Sobat Uninstall Anggur Sareng Pasang Deui TAPI ULAH Hapus Payil Anu Anjeun Diunduh

  2.   Conopo cenahna

    ogé dianggo kalayan katerampilan ???

  3.   Leillo1975 cenahna

    Nuhun ... kuring terang beresih sareng otomatis, tapi éta henteu otomatis. +1

  4.   eze cenahna

    Tutorial anu saé, anjeun ngabantosan kuring pisan ngeunaan masalah cache paket. Kuring gaduh masalah sakedik deui, kuring ngaunduh bin sareng ngajalankeun executable sareng ngajalankeunana sareng terminal, éta kaulinan kuring henteu terang sabaraha kali dibuka dipasang, éta Ryzom sareng sigana mah kuring beuki seueur rohangan disk sareng kuring henteu terang dimana milari folder instalasi kanggo mupus sareng ngahanca rohangan

  5.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Hébat!
    Peluk! Paul.

  6.   Daniel cenahna

    alus teuing, ngarebut deui 1.1 GB ruang, hatur nuhun pisan

  7.   Eduardo Ramirez Muñoz cenahna

    mangpaat pisan, hatur nuhun

  8.   Diego muller cenahna

    Bener nyaéta paréntah autoklean henteu terang éta ...

    Hatur nuhun

    Wasalam

  9.   Monica cenahna

    Karya beresih sareng autoklean kalayan kapinteran. Autoremove henteu aya, sabab kamampuan ngémutan katergantungan naon anu diperyogikeun nalika anjeun masang hiji hal, janten nalika anjeun ngahapus aplikasi anu sami (sudo aptitude hapus paket ..) éta bakal aya sareng sadayana sareng kagumantunganana. Kusabab apt-get henteu ngalakukeun éta, éta pikeun autoremove 😉

  10.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Mangpaat pisan ...

  11.   Tamu cenahna

    Hatur nuhun!!! anjeun ngagaduhan kuring 510 MB !!!! hatur nuhun………..

  12.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Hébat!

  13.   RusXiZ Rusuh cenahna

    Éta naros ka kuring pikeun kecap akses sudo atanapi sial sapertos éta, éta Linux anu munggaran kuring, éta Linux Mint 11
    Kuring ngahargaan lamun mantuan kuring

  14.   Enrique JP Valenzuela V. cenahna

    1,1G parah diinvestasikan xD

  15.   kalangkang cenahna

    saé pisan, kuring ngahargaan éta

  16.   Eduardo Mayorga T. cenahna

    Hatur nuhun pisan, kuring ngaleupaskeun langkung ti 400Mb!

  17.   Erick Rodriguez cenahna

    Hebat, gampang sareng gancang.

  18.   Erick Rodriguez cenahna

    Abdi ngaleupaskeun 1 Gb!

  19.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Sawangsulna! Peluk!
    On 13/11/2012 15:17 PM, «Disqus» wrote:

  20.   Richard De Sousa cenahna

    Mangpaat pisan. Hatur nuhun kana tip ieu.

  21.   Abdi resep lagu jazz cenahna

    1,3 GB pulih !!!

  22.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Hébat! Rangkulan!
    Paul.

  23.   Sergio Esau Arámbula Duran cenahna

    Hébat: tulisan ieu saé pisan; Kuring bakal nyimpen kana karesep kuring sareng anu paling kuring resep ngeunaan ieu nyaéta kusabab kuring dina Kubuntu kuring tiasa nganggo 🙂

  24.   Paez_m83 cenahna

    Kumaha asik nuhun. Anu kuring mendakan ngabantosan kuring pisan. Surak !!!

  25.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Kumaha untungna éta parantos ngalayanan anjeun!
    Rangkulan! Paul.

  26.   Manuel cenahna

    Hatur nuhun pisan, cukup alus pisan !!!

  27.   linux cenahna

    Gratis sapertos 700 megabyte xD hatur nuhun pisan

  28.   Edgar cenahna

    Abdi hoyong masang skype tapi éta nyarios yén kuring kedah ngajalankeun gksudo synaptic dina terminal, kuring angkat ka terminal sareng éta henteu dipasang, kuring hoyong bantosan punten.

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Pikeun masang skype, anjeun tiasa ngalakukeun éta ku ngetik dina terminal:
      sudo apt-meunang install skype
      Sakumaha saderhana éta.
      Peluk! Paul.

  29.   bisi fernando cenahna

    Kuring kakurangan rohangan sareng kuring ngagaduhan masalah pikeun solusi

  30.   héktor rdz cenahna

    Halo wilujeng enjing, kuring gaduh patarosan perkawis éta, kuring ngan saukur ngaleupaskeun pembaruan ti 12.02 ka 14 tapi nalika mimiti ngaunduh file éta nyarios yén teu aya rohangan dina mémori kuring, kuring parantos nempatkeun paréntah anu parantos aranjeunna laksanakeun didieu kuring nyebatkeun sareng éta prosésna, tapi kuring hoyong ngapdet deui sareng kuring henteu paduli, éta henteu dimutahirkeun kusabab kurangna rohangan ... kuring gaduh ingetan anu saé kalayan cukup rohangan, upami anjeun tiasa ngabantosan kuring éta bakal sampurna, hatur nuhun pisan

  31.   Rafael Isaacs cenahna

    éta ogé aya gunana
    dpkg –pilihan-pilihan | grep linux-gambar
    pikeun milarian terang naha gambar pembaruan lami tetep
    anu tiasa dihapus

  32.   Daniel cenahna

    Éta pisan mangpaat pikeun kuring. Hatur nuhun pisan!

  33.   JORGEVIC cenahna

    Nuhun, tulisan éta kapaké pisan pikeun kuring, kuring ngaleupaskeun 400 MB disk kuring, anu dina kasus kuring diperyogikeun pisan (nominal 10 GB ..) Ogé hapus gambar kernel anu lami, anu ngabantosan pisan .. OS kuring Ubuntu 14.04 tiasa dipercaya. dina pentium III nganggo RAM 500 MB uhuaaa ... !!, Linux saé pisan!

  34.   Matias cenahna

    GENIO RESOV LEBIH DARI 800 MB HATUR NUHUN

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Wilujeng sumping, juara!

  35.   éta cenahna

    : c Abdi ngagaduhan kasalahan ieu:
    E: Henteu tiasa ngonci diréktori admin (/ var / lib / dpkg /), panginten aya sababaraha prosés sanés anu nganggo éta?

    Henteu tiasa ngonci / var / lib / dpkg / lock - kabuka (11: Sumber saheulaanan henteu sayogi)

  36.   Aaronsoust cenahna

    Che sareng kumaha kuring ngaunduh folder éta?

  37.   Esteban cenahna

    Nuhun Abdi Hapus 2,0GB Tina Cache 😀 Ayeuna Abdi 10GB 😀

  38.   claupr cenahna

    hatur nuhun. éta leyuran pikeun ngosongkeun rohangan dina komputer kuring ....

  39.   Jeremy cenahna

    Abdi hoyong unduh émulator psp sareng kuring gaduh seueur rohangan anu diilikan tapi kuring dihapus sadayana

    patarosan na: naha paréntah ieu ngabébaskeun pisan?

  40.   R cenahna

    Saé pisan, 3.4GB pulih! Hatur nuhun!

  41.   Bryan cenahna

    Naon anu dilakukeun paréntah sudo apt-get -f install? Nalika kuring ngajalankeun éta nunjukkeun kuring kieu:
    0 anu diénggalan, 0 bakal dipasang, 51 dipiceun, sareng 0 henteu diénggalan.
    8 henteu dipasang lengkep atanapi dihapus.
    689 MB bakal dileupaskeun saatos operasi ieu.
    anjeun hoyong teraskeun? [Y / n] n

  42.   YARR cenahna

    Hatur nuhun pisan, éta parantos ngabantosan pisan.

  43.   Xoktz cenahna

    Héi sadayana, kuring ngaluarkeun sadaya bungkus tina alamat / var / cache / apt / arsip kalayan sudo apt-get clean

    Tangtosna ayeuna kubuntu kuring masihan kasalahan anu panasaran pisan sareng sesah kanggo ngajelaskeun: contona, anjeun pencét sareng tombol katilu beurit pikeun ménu ménu pilihan sareng sacara otomatis ditutup (saolah-olah beurit teras-terasan sareng otomatis ngaklik sareng nutup Pilihan), éta kajantenan ku sadayana, kuring nyobian pencét ménu utama sareng éta ditutup, bahkan pilihan anu disorot dina lampu kilat biru. kadieu kuring parantos ngasilkeun gendut.

    aya anu tiasa ngabantosan abdi? Abdi teu hoyong deui ngainstall deui.

  44.   Xoktz cenahna

    Halo, saé kanggo sadayana.

    Kuring sudo apt bersih ngahapus folder var / cache / apt / archives teras muncul masalah panasaran.
    Saolah-olah beurit pencét sacara otomatis sareng teras-terasan, upami kuring nyobian muka ménu naon waé éta ditutup sareng Pilihan anu ditandaan hurung.

    aya anu gaduh ideu kumaha ngalereskeunana?

    nuhun sateuacanna

  45.   Rodrigo cenahna

    Hatur nuhun pisan. akhirna kuring tiasa ngahanca rohangan dina mint linux.

  46.   Julio Cesar cenahna

    Hatur nuhun pisan gratis salaku 4Gb

    Salam kuring bakal ngulinkeun tina blog kuring