Paréntah pikeun terang sistem (ngaidentipikasi perangkat keras sareng sababaraha konfigurasi perangkat lunak)

Sababaraha dinten ka pengker urang ningali kumaha masang Debian 6. Ayeuna yén sistem kami dipasang, kami badé terang sakedikna deui, ngajelaskeun sababaraha paréntah dasar anu, dina kanyataanna, dipaké pikeun distribusi naon waé.

D4ny R3y mangrupikeun salah sahiji juara tina kompetisi mingguan kami: «Bagikeun naon anu anjeun terang ngeunaan Linux«. Wilujeng Dany!

perkenalan

Alat komputer diwangun ku alat-alat fisik anu disebatna sacara global hardware, sareng komponenana logis anu disebat perangkat lunak. Aya alat anu ngamungkinkeun ngaidéntifikasi kadua bagéan, boh pikeun terang karakteristik alatna sareng pikeun ngukur kinerja na / atanapi ngadiagnosa kamungkinan kagagalan.

Nalika aya kabutuhan pikeun nyungkeun dukungan dina ngarengsekeun masalah, penting pikeun tiasa nyayogikeun sadaya inpormasi anu dimungkinkeun sareng diperyogikeun perkawis perangkat keras sareng parangkat lunak anu nyusun peralatan. Dina pengertian éta, tulisan ieu tiasa ditingali salaku perluasan anu langkung lami anu urang jelaskeun dimana ayana file log sistem.

kaleresan

Nalika milarian waleran kana masalah anu anjeun nyanghareupan nalika nganggo Linux, kedah nyayogikeun sadaya inpormasi anu diperyogikeun ngeunaan masalah anu dimaksud, sapertos: jinis komputer anu anjeun gaduh, versi Debian, versi kernel, sistem desktop , jsb. Ieu bakal ngabantosan léngkah-léngkah anjeun ngalaksanakeun atanapi ngalereskeun masalah.

Tulisan anu aya hubunganana:
Aktipkeun pangguna root dina Ubuntu

Langkung gampang pikeun nyungkeun sareng kéngingkeun dukungan nalika anjeun terang kumaha nyayogikeun inpormasi sapertos kitu, sareng tulisan ieu dimaksudkeun pikeun nyayogikeun daptar paréntah pikeun ngahontal tujuan éta. Seueur pangguna Debian GNU / Linux énggal henteu terang kumaha nyayogikeun saloba inpormasi sareng teu nampi pitulung anu cekap kantun aranjeunna henteu terang kumaha nyayogikeun inpormasi anu pas.

Konvénsi

Dina sababaraha paréntah inpormasi anu dihasilkeun ngaleuwihan jangkungna layar, janten pikeun mempermudah maca inpormasi ieu kirang dianggo pager sareng ku cara ieu dimungkinkeun pikeun ngagulung ka handap sareng ka luhur, ningalikeun sadaya inpormasi. Pikeun kaluar tina pager, cukup pencét tombol Q (quit). Ieu 2 conto kumaha pager ieu bakal dianggo:

dmesg | Langkung sakedik

y

kirang /etc/apt/source.list

Pabrikan sareng inpormasi modél

Pabrik alat:

sudo dmidecode -s sistem-produsén

Ngaran Produk:

sudo dmidecode -s system-product-name

Vérsi produk:

sudo dmidecode -s sistem-versi

Nomer séri peralatan:

sudo dmidecode -s system-serial-nomer

SKU (Stock Keeping Unit) atanapi P / N (Bagian Bagian) produk:

sudo dmidecode | grep -i sku

Inpormasi lengkep:

sudo dmidecode




Tulisan anu aya hubunganana:
Idin sareng hak dina Linux

Inpormasi prosésor

Tembongkeun nami pabrikan, modél, sareng kagancangan:

grep 'vendor_id' / proc / cpuinfo; grep 'nami modél' / proc / cpuinfo; grep 'cpu MHz' / proc / cpuinfo

Tembongkeun arsitéktur (32 atanapi 64 bit):

sudo lshw -C CPU | lebar grep
Catetan: Paket lshw henteu dipasang sacara standar, janten pamasangan diperyogikeun sateuacan dianggo.

Tembongkeun jinis mesin:

ngahijikeun -m

Tembongkeun upami prosésorna ngadukung "Virtualization Extensions" (Intel-VT atanapi AMD-V), anu diaktipkeun tina konfigurasi BIOS komputer:

Upami prosesorna nyaéta Intel, anjeun kedah terang upami nilai "vmx" nembongan:

grep -i vmx / proc / cpuinfo

Upami prosésor na AMD, anjeun kedah terang upami nilai "svm" némbongan:

grep -i svm / proc / cpuinfo

Inpo batré

acpi -bi

ó

acpitol -B
Catetan: paréntah acpitool henteu dipasang sacara standar.

Memori RAM sareng partisi SWAP

Tembongkeun total RAM sareng partisi swap (robih parameter terakhir janten: -b = Bytes, -k = Kilobytes, -m = Megabytes, -g = Gigabytes, sakumaha pantes):

bebas -o -m

sareng cara anu sanés pikeun ngalakukeunana sapertos kieu:

grep 'MemTotal' / proc / meminfo; grep 'SwapTotal' / proc / meminfo

Pikeun nunjukkeun partisi (sareng ukuran) anu ditukeurkeun nyaéta:

sudo swapon -s

kernel

Tembongkeun nami sareng versi kernel:

uname -sr

kerang

Tembongkeun cangkang anu dianggo:

kamandang $ SHELL

sebaran

Tembongkeun nami, vérsi sareng nami konci distribusi:

lsb_release -idc

Lingkungan pangguna

Ngaran pangguna ayeuna:

kamandang $ USER

Nami tim:

kamandang $ HOSTNAME

Diréktori basa pangguna ayeuna:

kamandang $ HOME

Diréktori damel ayeuna:

kamandang $ PWD

o

pwd

hardware

Daptar alat PCI / PCIe

lspci

Daptar sadaya alat PCMCIA

/ sbin / lspcmcia

Daptar sadaya alat USB:

lsusb

Daptar sadaya alat anu dideteksi salaku SCSI:

lsscsi
Catetan: Paket di luhur henteu dipasang sacara standar, janten kedah dipasang sateuacan dianggo.

Modul anu parantos diwartosan kernel pikeun dimuat nalika boot:

ucing / jsb / modul

Daptar sadaya modul anu dimuat ku sistem:

lsmod | Langkung sakedik

Daptar hardware (inpormasi kasimpulan):

sudo lshw -pondok

Daptar perangkat keras (inpormasi luas):

sudo lshw | Langkung sakedik
Catetan: Paket lshw henteu dipasang sacara standar, janten pamasangan diperyogikeun sateuacan dianggo.

Panyimpenan sareng média boot

Daptar partisi dina média panyimpenan:

sudo fdisk -l

Terang tempat anu dianggo sareng sayogi dina partisi:

dF -h

Terang naon partisi (sareng ukuran) anu ditukeurkeun:

sudo swapon -s

Tembongkeun entri anu didaptarkeun pikeun GRUB "Legacy" bootloader (dugi ka versi 0.97):

sudo grep -i judul /boot/grub/menu.lst | grep "#" -v

Tembongkeun entri anu lebet pikeun GRUB 2 bootloader:

sudo grep -i menuentry /boot/grub/grub.cfg | grep "#" -v

Tembongkeun tabel partisi (File System TABle) yén sistem dipasang sacara otomatis nalika ngamimitian:

kirang / jsb / fstab

Tuduhkeun nilai UUID (Universally Unique IDentifier) ​​tina sadaya partisi:

sudo blkid

Jaringan

Daptar alat jaringan PCI kabelna:

lspci | grep -i éternet

Daptar alat jaringan nirkabel PCI:

lspci | jaringan grep -i

Daptar alat jaringan USB:

lsusb | grep-eterét; lsusb | jaringan grep -i

Tembongkeun modul anu dimuat ku sistem, pikeun ngendalikeun kartu jaringan nirkabel:

lsmod | grep iwl

Témbarkeun inpormasi ngeunaan supir anu dianggo ku alat jaringan khusus (ngagantikeun kecap panganteur sareng nami logis tina kartu jaringan, contona eth0, wlan0, ath0, jst.):

sudo étolol antar muka ---
Catetan: Paket di luhur henteu dipasang sacara standar, janten kedah dipasang sateuacan dianggo.

Konfigurasi kartu jaringan sareng alamat IP anu ditugaskeun:

ucing / jsb / jaringan / panganteur

Resolusi Ngaran Domain:

ucing /etc/resolv.conf

Tingali eusi file HOSTS:

ucing / jsb / host

Nami komputer, sabab bakal katingali dina jaringan lokal:

ucing / jsb / hostname

ó

grep 127.0.1.1 / jsb / host

ó

kamandang $ HOSTNAME

Alamat IP lokal tina kartu jaringan kabel (kasimpulan):

/ sbin / ifconfig | grep -i direc | grep -i bcast

upami sistem na dina basa Inggris, anggo:

/ sbin / ifconfig | grep -i addr | grep -i bcast

Alamat IP lokal tina kartu jaringan kabel (detail):

/ sbin / ifconfig

Alamat IP lokal tina kartu jaringan nirkabel (kasimpulan):

/ sbin / iwconfig | grep -i direc | grep -i bcast

upami sistem na dina basa Inggris, anggo:

/ sbin / iwconfig | grep -i addr | grep -i bcast

Alamat IP lokal tina kartu jaringan nirkabel (detail):

/ sbin / iwconfig

Tembongkeun méja peruteutan:

sudo rute -n

Pikeun milarian alamat IP (éksternal) umum:

ngagulung ip.appspot.com

Repositori / pembaruan sistem

Tingali eusi file sumber.list, anu ngandung alamat gudang:

kirang /etc/apt/source.list

video

Daptar kartu vidéo (PCI / PCIe):

lspci | grep -i vga

Pikeun nangtoskeun naha komputer ngadukung akselerasi grafik, paket alat mesa-utils kedah dipasang. Paket ieu ngandung paréntah glxinfo:

glxinfo | grep -i rendering

Pikeun ngitung FPS (pigura per detik), laksanakeun paréntah ieu:

waktos waktos 60 glxgears

Anu bakal ditingalikeun salami 60 detik (kalayan bantosan paréntah waktos) jandela alit sareng animasi 3 gir, sedengkeun dina jandela terminal nilai rata-rata pigura per detik (FPS, pigura per detik) bakal ditingalikeun. ):

Conto kinerja grafik sistem:

338 pigura dina 5.4 detik = 62.225 FPS
280 pigura dina 5.1 detik = 55.343 FPS
280 pigura dina 5.2 detik = 54.179 FPS
280 pigura dina 5.2 detik = 53.830 FPS
280 pigura dina 5.3 detik = 53.211 FPS
338 pigura dina 5.4 detik = 62.225 FPS
280 pigura dina 5.1 detik = 55.343 FPS
280 pigura dina 5.2 detik = 54.179 FPS
280 pigura dina 5.2 detik = 53.830 FPS
280 pigura dina 5.3 detik = 53.211 FPS

Conto kinerja grafik anu langkung saé dina sistem anu sanés:

2340 pigura dina 5.0 detik = 467.986 FPS
2400 pigura dina 5.0 detik = 479.886 FPS
2080 pigura dina 5.0 detik = 415.981 FPS
2142 pigura dina 5.0 detik = 428.346 FPS
2442 pigura dina 5.0 detik = 488.181 FPS
2295 pigura dina 5.0 detik = 458.847 FPS
2298 pigura dina 5.0 detik = 459.481 FPS
2416 pigura dina 5.0 detik = 483.141 FPS
2209 pigura dina 5.0 detik = 441.624 FPS
2437 pigura dina 5.0 detik = 487.332 FPS

Pikeun nembongkeun konfigurasi server X (X Window System) ayeuna:

kirang /etc/X11/xorg.conf

Pikeun milarian résolusi anu ayeuna (lebar x jangkungna) sareng frekuensi nyapu (MHz):

xrandr | grep '*'

Kanggo terang sadayana résolusi anu dirojong ku konfigurasi ayeuna:

xrandr

Pikeun nembongkeun kaméra wéb (USB):

lsusb | grep-i kaméra

Conto ieu nunjukkeun hasil tina 2 kaméra anu nyambung kana komputer anu sami:

Alat beus 001 003: ID 0c45: 62c0 Microdia Sonix USB 2.0 Kaméra
Alat beus 002 004: ID 0ac8: 3420 Z-Star Microelectronics Corp Venus USB2.0 Kaméra
Webcam "dipasang" dina urutan anu sami dina / dev / path:

Bus 001 -> / dev / video0
Bus 002 -> / dev / video1
Bus 003 -> / dev / video2
[…] Pikeun parios yén kaméra wéb parantos "dipasang" dina jalur anu saluyu na:

ls / dev / video * -lh

audio

Daptar hardware audio:

lspci | grep -i audio

ó

sudo lshw | grep -i audio | produk grep
Catetan: Paket di luhur henteu dipasang sacara standar, janten kedah dipasang sateuacan dianggo.

Daptar alat putereun audio:

aplay -l | kartu grep -i

upami sistem na dina basa Inggris maka éta dipaké:

aplay -l | kartu grep -i

Daptar sadaya modul anu dimuat ku sistem, pikeun dianggo ku alat sora:

lsmod | grep -i snd

Ieu mangrupikeun tés pikeun mastikeun naha panyaturna leres nyambung sareng disebarkeun. Spéker kedah diaktipkeun sareng salami tés volume, kabel, sareng perenahna tiasa disaluyukeun. Unggal tés ngaluarkeun sora dina siklus, sareng diulang 2 kali deui:

Upami sistem sora na 1 saluran (monaural):

tés panyatur -l 3 -t sinus -c 1

Upami sistem sora na 2-channel (stereo):

tés panyatur -l 3 -t sinus -c 2

Upami sistem sora na 5.1 saluran (ngurilingan):

tés panyatur -l 3 -t sinus -c 6

Ngadaptarkeun (log)

Tingalikeun 30 garis terakhir tina buffer kernel:

dmesg | buntut -30

Tingali sadayana panyangga kernel:

dmesg | Langkung sakedik

Log server X masihan inpormasi anu mangpaat ngeunaan konfigurasi server anu ayeuna, sareng ngeunaan kartu vidéo:

cd / var / log / ls Xorg * -hl

ieu bakal nembongkeun sadaya file log ti server X, kalayan file Xorg.0.log mangrupikeun file anu paling anyar.

Pikeun ningali pesen kasalahan (kasalahan) sareng pesen peringatan (peringatan):

grep -E "(WW) | (EE)" Xorg.0.log | grep -v kanyahoan

Upami anjeun hoyong ningali sadaya inpormasi pendaptaran:

kirang Xorg.0.log

Upami anjeun hoyong ningali eusi rékaman sateuacan anu ayeuna, cukup ngaganti nami file Xorg.0.log ku nami file anu anjeun hoyong tempo.

Pikeun ningali rékaman boot, kedah diaktipkeun heula. Buka file / etc / default / bootlogd sareng ngagentos nilai no ku enya, katingali sapertos kieu:

# Ngajalankeun bootlogd nalika ngamimitian? BOOTLOGD_ENABLE = enya

Salila ngamimitian sistem salajengna file / var / log / boot bakal dihasilkeun, anu ayeuna tiasa ditinjau:

sudo kirang / var / log / boot

Log boot samemehna tiasa ditingali sareng:

sudo ls / var / log / boot * -hl

sareng konsultasi sapertos anu parantos dipidangkeun.

Pikeun ningali log anu sanés: Kaseueuran log sistem anu aya dina diréktori / var / log /, ogé dina sababaraha subdirektori, ku éta, cukup lebetkeun diréktori éta sareng jantenkeun daptar pikeun terangeun aranjeunna:

cd / var / log / ls -hl

Cara séjén pikeun terang sistemna

Sanaos aya ogé alat-alat grafis anu ngamungkinkeun anjeun terang sistemna, tiasa waé lingkungan grafis henteu jalan, ku sabab kitu panggunaan terminal penting pisan. Sababaraha alat grafis paling populér nyaéta hardinfo sareng sysinfo, sareng masangna ti terminal, jalankeun waé:

sudo aptitude masang hardinfo sysinfo
Catetan: hardinfo némbongan salaku System Profiler sareng Benchmark, sareng sysinfo némbongan salaku Sysinfo.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

61 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Daniel pedroza cenahna

    gagasan anu saé!!!
    Sigana mah kuring ogé bakal nyieun konky, éta bakal siga proyek kuring pikeun diajar kumaha ngembangkeun pikeun linux! 🙂

  2.   Cuauhtemoc cenahna

    saé pisan, dasar tapi saé pisan

  3.   Rodrigo Quiroz cenahna

    Haturan, tulisan anu saé, hatur nuhun pisan kana pangabagéanana !!!!!!!!

  4.   joao patiño cenahna

    Éta parantos lami ti saprak kuring mendakan postingan anu lengkep sareng ngajelaskeun kalayan topik anu lega, anjeun ngahaturanan waktos pikeun na. Alus teuing

  5.   Lito Hideung cenahna

    Yaiiiii. Abdi hoyong anu sapertos kitu parantos lami.

    Hatur nuhun.

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Lila-lila kuring hoyong ngadokuméntasikeun sadayana anu parantos kuring laksanakeun dina sérver DesdeLinux, tapi hanjakalna waktos luang kuring sakedik pisan.
      Nuhun kana koméntar 🙂

  6.   Nicolas Cerda cenahna

    Pitunjuk anu saé, anjeunna ngaluarkeun kuring tina kasulitan.

  7.   malaikat cenahna

    Kuring henteu gaduh sora dina Ubuntu 12.04, kuring parantos nganyarkeun naon anu kuring kenal ogé ayeuna layar nembongan anu naroskeun ka kuring pikeun nami pangguna sareng kecap akses (saacan ieu saé) Tapi teras diteruskeun ku patarosan ieu: system product-name: ~ $
    sareng di dieu kuring henteu terang naon anu kedah dilebetkeun, kalayan tulisan ieu nyatakeun yén kuring bakal nyobian teraskeun, hatur nuhun

    1.    jostin cenahna

      Upami audio na henteu tiasa dianggo pikeun anjeun, cobian paréntah ieu:
      systemctl –user ngaktipkeun pulseaudio && systemctl –user ngamimitian pulseaudio
      Kalayan masalah anjeun masalah anjeun kedah ngaleungit. Nalika kuring masang kali linux hal anu sami kajadian ka kuring sareng ku paréntah ieu kuring parantos ngagaduhan sora.

  8.   marko cenahna

    blog anu alus pisan anjeunna ¡¡¡pasti pasti linuxx hebat pisan ...………… ..

  9.   marko cenahna

    ………… ..

  10.   Alfonso cenahna

    Hatur nuhun pisan! Kuring resep pisan aya jalma sapertos anjeun anu daék ngabantosan batur sareng ngalawan cita-cita egois, monopoli sareng kapitalis, ngan ukur pikeun ngagunakeun Linux. Kami komunitas, sareng sapertos sadayana urang milari kabébasan. Ieu sababna urang nganggo Linux. 🙂 Cinta Unix!

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Sawangsulna! Peluk! Paul.

  11.   Siddhartha Buddha cenahna

    Ditinggalkeun pikeun masihan koméntar yén inpormasi dina tulisan ieu asalna diterbitkeun dina kubuntu-es.org dina Méi 2009:

    http://siddharta.kubuntu-es.org/5214/como-conocer-sistema-comandos-obtener-informacion-que-permita-diagnosticar-pr

    http://www.kubuntu-es.org/wiki/comenzando/howto-conociendo-sistema-o-como-cumplir-punto-6-normas-foro

    sareng teras ditiru dina esdebian.org dina bulan Nopémber 2010:

    http://www.esdebian.org/wiki/comandos-conocer-sistema-identificar-hardware-algunas-configuraciones-software

    Tangtosna, ngan ku medarkeun naon-naon dina Internét kahartos yén éta téh kanggo panggunaan anjeun; Kuring ngan ukur nyarios yén perlu nunjukkeun asal-usul aslina tina ieu publikasi.

    Salam,
    Sidd.

    1.    elav cenahna

      Halo Siddharta, kuring émut anjeun ti esDebian 😉

      Tulisan ieu diterbitkeun langkung sataun katukang dina UsemosLinux nalika diayakeun dina BlogSpot. Pablo sanés malah pangarangna, tapi kolaborasi batur. Nanging, anjeun leres, sareng kami bakal nempatkeun narasumber dina artikel FromLinux.

      Nuhun parantos mampir.

      1.    rolo cenahna

        «… D4ny R3y mangrupikeun salah sahiji anu kéngingkeun persaingan mingguan kami:" Bagikeun naon anu anjeun terang ngeunaan Linux ". Selamat Dany!… »
        hahaha si éta meunang lencana pikeun nyieun popy & témpél haha
        nyebatkeun sumberna nyaéta nalika salah nyandak tina hiji tulisan tapi ieu mangrupikeun salinan kecap. Abdi émut kasenian. tina huayra yén aranjeunna dipupus janten salinan, teu lami pisan

    2.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Punten kang ... parantos dibenerkeun. Sakumaha ceuk elav, anu maca anu ngabagi berita henteu netepkeun sumberna, janten kami anggap éta aslina.
      Peluk! Paul.

    3.    Robert cenahna

      Sareng éta kedah dicatet yén éta asalna tina manual linux anu pangarang linux nyiptakeun nalika anjeunna nyalin tina unix.

  12.   Siddhartha Buddha cenahna

    @elav: hey, sabaraha lami! Seueur ningali anjeun di bagéan ieu. Kuring bakal nyobian ngénggal dina rute anyar anjeun, sareng kuring pasti bakal mendakan hal-hal anu pikaresepeun sareng mangpaat di dieu 🙂

    @Pablo: Kuring nyungkeun hapunten, sabab sanaos sesah kuring ningali teu mendakan rujukan anu sanés pikeun panulis sanés nyebut anjeun, sareng ku sabab éta kuring mairan kana esdebian.org yén éta pasti teu disangka-sangka. Rangkulan silihbales 🙂

    Sidd.

  13.   Javier cenahna

    Tulisan lengkep pisan.

  14.   Pablo cenahna

    Inpo anu saé sadayana ...
    Pos anu saé pisan.
    Kuring ogé hoyong anu pikeun pangurus jaringan, tingali log sistem, tingali mesin anu aya virus Network, serangan anu mungkin, sareng sajabana.

  15.   malaikat cenahna

    Nalika ngamimitian kubuntu 13.04 saatos ngalebetkeun kecap akses, layar janten poék. Tapi upami kuring lebet kana sési tamu, henteu. Abdi henteu terang naon anu kedah dilakukeun.
    Salam. Malaikat

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Halo Malaikat! Kaleresan nyaéta kuring henteu terang naon anu tiasa kajantenan. Abdi nyungkeun hapunten.

  16.   Gambar placeholder Diego Olivares cenahna

    Hatur nuhun pisan! éta parantos manpaat pisan.

  17.   Pablo Ivan Correa cenahna

    Dasar, kanggo pangguna naon waé anu hoyong terang kumaha #Linux na sareng #Pc na jalan

  18.   Fabio Isàziga cenahna

    tutorial ieu pikeun pangalaman sapertos kuring hébat. ogé lengkep sareng kahartos pisan. hatur nuhun

  19.   Fabiola cenahna

    Hello.
    Kuring ngagaduhan Cumi sareng kuring kedah ngajantenkeun kuring ngirim grafik SARG per jam, nalungtik kuring mendakan yén mungkin ku paréntah "crontab", tapi anu leresna kuring henteu pati ngarti pisan.

    Wasalam

  20.   Daxwert cenahna

    Nuhun kana inpormasi ieu, éta lengkep pisan.

  21.   Nahu cenahna

    Pos anu saé! Hatur nuhun pisan!

  22.   gabondyle cenahna

    Hatur nuhun kana sadaya inpormasi ieu. Anu sesah nyaéta tetep aya dina sirah, aya sababaraha paréntah, tapi pedoman anu saé pisan. GNU / Linux masihan urang seueur pisan .. ..

  23.   Ghermain cenahna

    Hatur nuhun pisan, éta parantos ngabantosan kuring pikeun diajar langkung seueur ngeunaan mesin kuring sareng naon anu parantos dipasang.

  24.   Larry diaz cenahna

    Kuring henteu nyerat koméntar, tapi inpormasi ieu pantes. Nuhun, éta ngabantosan kuring pikeun henteu ngabongkar CPU kuring, mesin lami kalayan papan PCChips p21 anu ngalir xubuntu.

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Anjeun wilujeng sumping, lalaki! Kuring ngirimkeun anjeun rangkul sareng hatur nuhun parantos ngantepkeun koméntar anjeun.
      Paul.

  25.   sonia cenahna

    Naha leres ieu :::

    Kumaha milarian / tmp pikeun sadaya file anu ngandung nami
    JOSUE dina sadaya subdirektori sareng sebutkeun anu ngandung
    String Maksimal

    panggihan /tmp.* –ngaran JOSUE –L

  26.   sonia cenahna

    4.- Maéhan sadaya prosés nano, atanapi anu ngandung kecap nano,
    ogé ngan saukur ningali prosés jasa wéb ericssondb sapertos kieu
    anjeun tiasa mastikeun yén prosés jasa wéb atanapi prosés naon waé
    ngajalankeun, dina kaluaran anjeun bakal ningali waktos, sareng langkung rinci

    killoall nano
    ps | grep ericsondb
    ps | grep nano
    naha leres ??????

  27.   nacho20u cenahna

    sae pisan

  28.   erwin giraldo cenahna

    Kompa anu saé, hatur nuhun pikeun ngabagi élmu anjeun.

    Terus bagikeun, dimana deui anjeun gaduh postingan? Dina YouTube?

    Abdi hoyong nyetél server Zentyal, anjeun terang naon?

    Salam, Colombia-Bogota

  29.   Juan Cuevas Moreno cenahna

    Nuhun kana inpo na, pikeun kuring anu kuring hoyong diajar ngeunaan sistem operasi anu hébat ieu sareng kuring nyatakeun yén kuring henteu sadar kana seueur aspek mangrupikeun bantosan anu hébat.

  30.   Jaime cenahna

    Saé pisan, tutorial sapertos kieu mangrupikeun anu ngabantosan kami pikeun terang sareng terang naon anu urang pikahareupeun di payuneun urang.
    Anjeun parantos ngalaksanakeunnana pisan.
    Hatur nuhun pisan, anjeun parantos kéngingkeun pengikut.

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Nuhun, Jaime! rangkulan! Paul.

  31.   Pak Kelinci cenahna

    Ieu patarosan ti pamula lengkep:
    Kalayan paréntah naon anu ngamimitian root?

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Kumaha cara lebet kana terminal kalayan hak istimewa administrator? Gampang.
      Anjeun tiasa lumpat

      milikna -

      Atanapi, upami anjeun parantos ngonfigurasi sudo, anjeun tiasa langsung ngajalankeun paréntah naon waé ku hak-hak administrator ku ngagunakeun "sudo" di payun. Salaku conto:

      sudo firefox

  32.   Miguel cenahna

    Naha anjeun tiasa ngalebetkeun sababaraha paréntah pikeun terang mana jandéla anu kami gaduh? lxde openbox sareng sadaya bagian éta. hatur nuhun.

  33.   Tomas Ramirez cenahna

    Adi kontribusi anu saé

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Sawangsulna! Peluk!
      Pablo

  34.   Hoover Campoverde cenahna

    Kuring pisan sobat syukur pikeun unggah sareng ngabagi karya hébat ieu.

    Abdi anyar dina Ubuntu, sareng kuring hoyong diajar sadayana ngeunaan sistem operasi anu kuat ieu.

    Abdi resep ngagarap konsol langkung.

  35.   Marcelo KAZANDJIAN cenahna

    Ringkesan paréntah anu mangpaat pisan anu urang sering tinggaleun diantawis sababaraha rébu file sareng nalika urang meryogikeunana urang kedah google pikeun ngémutanana.
    Saé A ++

  36.   kerangka cenahna

    Abdi resep pisan kana tulisan anu saderhana tapi lengkep ieu.

  37.   Diego cenahna

    Inpormasi anu saé, hatur nuhun. Ditambahkeun kana paporit!

  38.   Oscar Ramirez cenahna

    Réréncangan Openuse anu dipihormat:
    Abdi peryogi bantosan anjeun, kuring nyaritakeun yén kuring anyar pisan kana sistem operasi ieu sareng kuring parantos ngalaman sababaraha kasusah pikeun gaduh komputer maksimal, karakteristik alat-alatna sapertos kieu:
    Merk: Toshiba
    Prosesor: Intel Asli (R) CPU T1350 @ 1.86GHz
    Arsitéktur: 32 saeutik
    Sebaran:
    ID Distributor: proyék openSUSE
    Pedaran: openSUSE 13.2 (Harlequin) (i586)
    Codename: Harlequin

    Kuring gaduh internét sélulér Huawei, masalah na nyaéta ngidentipikasi kuring salaku USB sanés internét sélulér sareng dugi ka ayeuna kuring henteu acan tiasa masang éta, kuring bakal ngahargaan bantosan anjeun, ku cara USB gaduh sababaraha file pikeun masang tapi Abdi henteu tiasa ngajalankeun aranjeunna sareng éta masihan kuring pesen ti: «Aya masalah dina ngajalankeun program ieu. Program henteu tiasa dipendakan », ogé kuring henteu tiasa ngawartosan aranjeunna modél USB anu kuring gaduh sabab kuring henteu terang kumaha cara ngalakukeunana.
    Abdi hatur nuhun sateuacana

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Halo! Mimiti, hapunten anu kasép dina ngawaler.
      Kuring nyarankeun anjeun nganggo jasa Tanya Ti Linux kami (http://ask.desdelinux.net) pikeun ngalaksanakeun jenis konsultasi ieu. Ku cara éta anjeun tiasa kéngingkeun bantosan ti sadayana masarakat.
      Rangkulan! Paul

  39.   Raul cenahna

    Hatur nuhun kanggo inpo na, éta pisan mangpaat pikeun kuring pikeun terang nomer séri mesin éta saprak kuring ditanya ku program exe anu ngajalankeun anggur sareng cabang anu saé tina blog parantos ngiket kuring. Salu2 ti Argentina

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Sawangsulna!
      Rangkulan, Pablo.

  40.   Danny cenahna

    Punten tambihan paréntah ieu kana bagian Memori RAM sabab nunjukkeun jinis mémori DDR éta, frékuénsi sareng bank anu aya (slot), anu dianggo nalika ngarobih atanapi nambihan kartu mémori:
    dmidecode –jenis 17
    Salam sareng pos anu saé. Éta pisan mangpaat pikeun kuring.
    Gracias!

  41.   Apeiron0 cenahna

    Kuring henteu kantos masihan koméntar dina tilu taun kuring kenal kana aranjeunna, tapi waktos ieu kuring lakukeun pikeun hatur kana entri ieu, éta ti 2012 sareng 2016 aranjeunna parantos seueur ngalayanan kuring.
    Hatur nuhun.

  42.   Rafael cenahna

    Hatur nuhun pisan, saé pisan, ieu mangrupikeun paréntah anu henteu dianggo sadidinten, ieu manpaat pikeun dijaga tetep tetep gampang sabab gampang hilap

  43.   Ignacio cenahna

    Hatur nuhun kanggo inpormasi anu saé sareng saé

  44.   renyah cenahna

    hatur nuhun pisan kana pangwartosna

  45.   naon kajadian ka Lupita cenahna

    Anjeun tiasa ngarobih inpormasi pabrikan, nomer séri sareng modélna
    saolah-olah ngaburkan inpormasi, nalika anjeun nyambung ka konverter serat optik pikeun tés langsung ka tautan anjeun, isp terang saha merk sareng modél mana anu nyambung sareng gaduh sadaya inpormasi alat
    Sareng kuring mangrupikeun kaamanan maniac (konci pikeun konci bios grub disk énkripsi kalayan konci na masing-masing. 28 setbacks dilereskeun, sareng 70 detik dilereskeun sareng langkung konci bumi) Kuring hariwang yén aya anu terang kumaha ngarobih inpormasi pabrikan, salam hatur nuhun

  46.   Carlos Zarzalejo Escobar cenahna

    Abdi hoyong diwartosan.

  47.   Martin cenahna

    LUCU, hatur nuhun pisan, éta leres-leres nguntungkeun pikeun kuring, kuring hoyong gaduh katrampilan komputer pikeun ngabantosan jalma ku cara kieu.