Paréntah Sejarah kalayan tanggal palaksanaan masing-masing paréntah

Paréntah sajarah nunjukkeun ka urang di terminal paréntah anu parantos kami laksanakeun sateuacana, sapertos kieu:

sajarah-paréntah-kaluaran
Sajauh ieu saé pisan, tapi kumaha upami urang hoyong terang persis iraha urang ngajalankeun masing-masing paréntah jaman baheula? O_O

Maksad abdi, tingali sapertos kieu:

sajarah-paréntah-kaluaran-tanggal

Pikeun ieu urang kedah nempatkeun paréntah ieu dina terminal:

export HISTTIMEFORMAT='%F %T : '

Teras aranjeunna lumpat deui sajarah sareng tingali hasilna 🙂

Ayeuna, naon anu urang lakukeun henteu bakal permanén, nyaéta, nalika urang nutup sési (atanapi mareuman komputer) cara tiis ieu ningali kaluaran paréntah sajarah bakal hilap ku sistem, pikeun ngajantenkeun permanén urang kedah ngajalankeun ieu:

echo "export HISTTIMEFORMAT='%F %T : '" >> $HOME/.bashrc

Nyaéta, nempatkeun paréntah éta dina tungtung file kami .bashrc anu disumputkeun di bumi urang.

Ku jalan kitu, pikeun anu naros naon hartosna% F sareng% T ...% F hartosna tanggal dina modeu bulan-bulan dinten, sedengkeun% T mangrupikeun waktos dina modeu detik-menit-detik (waktos 24-jam ).

Nya saur kuring teu aya anu tiasa dicarioskeun deui, éta mangrupikeun tulisan anu cekap tapi sigana tip na pikaresepeun ^ - ^

Wasalam


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

23 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   elav cenahna

    nice 🙂

  2.   eliotime3000 cenahna

    Langkung saé, mustahil.

  3.   dhunter cenahna

    Versi copy-paste di terminal.

    gema "export HISTTIMEFORMAT = '% F% T:'" >> ~ / .bashrc; sumber ~ / .bashrc

    Tadaaan ...

    1.    dhunter cenahna

      Uff tong nyobian éta, tanda petik wordpress henteu jalan di terminal.

      1.    KZKG ^ Gaara cenahna

        Lebetkeun kode di antara (kode) …… (/ code)… Tapi, ngarobah kurung pikeun tanda kirang-langkung sareng langkung ageung-tibatan

  4.   Ermimetal cenahna

    Hatur nuhun kana data KZKG ^ Gaara tapi aya detil na:
    Tanggal éta sok tanggal ayeuna, sanés tanggal nalika paréntah dijalankeun.
    Atanapi sahenteuna anu kaluar dina tés kuring. Surak

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Sigana mah éta ngan ukur tiasa dianggo kalayan paréntah anu parantos dilaksanakeun saatos ékspor parantos dilakukeun, nyaéta, énjing anjeun bakal ningali yén paréntah anu anjeun laksanakeun énjing bakal saé, sareng anu sanésna sareng sajabana sakumaha sababaraha dinten.

      Anjeun ngartos? 🙂

      Nuhun kana koméntar 😀

      1.    Ermimetal cenahna

        Ahh kamana. Abdi ngartos
        Hatur nuhun kana waleranna teras disimpen dina .bashrc.

        😀 Salam

        1.    KZKG ^ Gaara cenahna

          Henteu pisan, hatur nuhun kana koméntar 🙂

  5.   Julian cenahna

    Hebat!, Saderhana sareng efektif. Hatur nuhun.

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      hatur nuhun

  6.   nurdiana (@nurdiana) cenahna

    Tip Anu Saé pisan!, Sababaraha dinten 🙂

  7.   Blazek cenahna

    Kontribusi anu saé pisan, éta tiasa dianggo sampurna, hatur nuhun.

  8.   taragon cenahna

    Inpo anu matak !! Mimitina mah panginten éta henteu tiasa dianggo, sabab paréntah anu sateuacanna muncul sareng tanggal anu sami; tapi anu anjeunna ngenalkeun, éta upami anjeunna nunjukkeun waktos anu leres.

  9.   khepeshef cenahna

    Hola

    Tip anu mangpaat pisan ,, ngan ukur kuring aya masalah dina masihan paréntah nalika anjeun nunjukkeun ékspor HISTTIMEFORMAT = '% F% T:' teras sajarah ... upami anjeun ngirimkeun kuring tanggal sareng waktos sadaya paréntah ,, anu anéh nyaéta kuring Éta ngirimkeun sadaya paréntah anu ngintunkeun kuring tanggal sareng waktos anu dipiboga ku komputer dina waktos éta, nyaéta, éta henteu nunjukkeun kuring tanggal sareng waktos aslina tina paréntah ,,,, Kuring nampi paréntah anu kuring pasihkeun kamari tapi ngirimkeun kuring tanggal komputer ayeuna…. Janten éta henteu tiasa dianggo pikeun kuring sabab kuring henteu ningali tanggal aslina.

    Kumaha kuring tiasa ngahemat tanggal anu saleresna ???

  10.   Ringmaster cenahna

    Éta henteu tiasa dianggo, butuh tanggal sistem ayeuna sanés tanggal komando dijalankeun

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Nalika anjeun pormat kanggo nempatkeun tanggal dina éta, paréntah anu anjeun laksanakeun Sateuacan ieu moal ngagaduhan tanggal anu leres, kumaha ogé anu anjeun laksanakeun saatosna.

  11.   roucat cenahna

    Hiji patarosan KZKG ^ Gaara.
    Anjeun tiasa ogé nunjukkeun pangguna anu ngajalankeun paréntah?

    1.    John James cenahna

      Sejarahna khusus pikeun unggal pangguna, janten anjeun kedah ngalebetkeun sési unggal pangguna pikeun ngesahkeun naon anu anjeun peryogikeun, ayeuna upami anjeun hoyong anu gaduh kontrol anu langkung ageung, kuring nyarankeun panggunaan SUDO, kumargi éta upami éta nyandak catetan sadaya anu dilaksanakeun pikeun tiap pangguna nganggo tanggal sareng sanésna deui.

  12.   Juan Carlos cenahna

    Saé pisan, hatur nuhun kana sumbangan anu parantos ngabantosan pisan.

    Wasalam

  13.   Cosme cenahna

    Kuring kedah ngadamel skrip anu ngekspor sajarah ka kuring sareng ngalakukeun éta liwat bash henteu nyandak éta.

    Tulung