Kontrol parangkat lunak dipasang dina Debian sareng turunan

Halo sadayana!

Alesan pikeun tulisan ieu nyaéta nampilkeun sakedik naséhat pikeun jalma anu taliti pisan dina pamasangan atanapi panyabutan software dina sistem anjeun. Dina distribusi sapertos Debian jeung turunan (Ubuntu, linux mint, SD, ...), anu nganggo apt, aya file anu nyimpen rékor tina sagala hal anu dipasang atanapi dihapus tina kami PC. Sareng éta anu bakal kami coba tunjukkeun ayeuna.

Éta sering kajadian anu urang pasang software éta aya gunana pikeun urang dina sababaraha waktos sareng yén engké kami hoyong ngaleungitkeun. Urang tiasa ngalakukeun éta (sajaba ti ngagunakeun program grafis) kalayan paréntah:

$ sudo apt-get remove --purge nombredelsoftware

Pilihan éta kosongna éta ogé mupus setélan program. Éta opsional tapi dina kasus kuring kuring sok nganggona.

Kalayan ieu kami ngahapus program anu dimaksud sareng, upami éta leres, apt ngawartosan kami yén aya bungkusan anu henteu diperyogikeun deui sareng urang tiasa miceun ku paréntah:

$ sudo apt-get autoremove

Sakumaha anjeun parantos terang, ku dua léngkah saderhana ieu kami ngaleungitkeun aplikasi sareng kagumantunganana. Nanging, aya kasus dimana hal anu urang dipasang henteu kaluar salaku kagumantungan langsung atanapi apt mutuskeun henteu ngahapus. Kunaon Patarosan anu saé! Sanaos gaduh téori kuring, kuring henteu dina posisi pikeun nyusun jawaban anu nyugemakeun.

Tanpa ngalangkungan deui, dinten ayeuna kuring parantos ngalaksanakeun pamasangan (di linux mint) de mint-meta-xfce4 pikeun tés sareng teras mupus paket ieu (sareng naon anu kuring tiasa cabut apt-kéngingkeun autoremove), Kuring parantos tiasa niténan yén henteu sadayana anu kuring lebetkeun sababaraha jam sateuacanna badé dihapus. Janten, sapertos dina Lisénsi / Linux Ubuntu urang gaduh file anu saé .log, Kuring parantos mendakan salah sahiji anu ngagaduhan kontrol total pikeun sadaya anu dipasang atanapi dicabut tina sistem. Pikeun ningali file ieu, cukup buka terminal (atanapi langsung tina file explorer) teras lebetkeun:

$ cat /var/log/apt/history.log

Sareng kami bakal kéngingkeun kaluaran layar anu sami sareng ieu:

Sampel eusi file apt history.log.

Sampel eusi file apt history.log.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, dina ieu arsip sadaya operasi pamasangan atanapi pamasangan dicerminkan. Ku cara kieu, anjeun anu ngagaduhan masalah luar angkasa sareng / atanapi resep ngagaduhan bungkusan minimum anu diperyogikeun (sering tepung sareng TOC) anjeun tiasa nyandak kontrol anu langkung lengkep apt.

Basajan sareng garis paréntah tunggal ti kami!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

20 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Sephiroth cenahna

    Naha paréntah "sudo apt-get Delete –purge" henteu sami sareng ngalakukeun "sudo apt-get purge"? Bisi wae, anjeun tiasa nganggo jalan-jalan dina «sudo autoremove –purge» sareng di dieu anjeun pastikeun ngantepkeun sadayana beresih pisan.

    ku jalan di apt anyar kuring anggap éta bakal "sudo apt purge" ¿?

    1.    Kaletivo cenahna

      Sephiroth, kuring énggal dina linux. Abdi henteu ngartos naon anu anjeun carioskeun dina tungtungna. Janten pikeun masihan paréntah naon waé, teu kedah nyerat "sudo apt-get ..." sareng sudo apt ____ "parantos cekap?

      1.    Tesla cenahna

        Sephiroth ngarujuk kana vérsi apt anu énggal. Dina waktos ayeuna, sakanyaho kuring, teu aya anu nempatkeun vérsi anyar na. Sahenteuna dina Linux Mint henteu.

        Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan éta dina blog ieu: https://blog.desdelinux.net/apt-llega-a-su-version-1-0-con-barra-de-progreso-al-instalar-paquetes/

        1.    Sephiroth cenahna

          apt anyar sayogi dina ubuntu 14.04 sareng saur kuring ogé uji coba debian

          1.    Tesla cenahna

            Memang, sigana mah vérsi 1.0.1 sayogi dina uji Debian. Sanaos kitu, dina Xubuntu 14.04 anu kuring dipasang ka baraya saur éta henteu aya sabab kuring henteu memperhatoskeun parobahan dina apt. Nyatana, kuring ngamutahirkeun sapertos biasa: apt-get update && apt-get upgrade.

            Misteri kahirupan atanapi panginten pembaruan tetep dipasang.

            Hatur nuhun kana inpormasi!

    2.    Tesla cenahna

      Sakumaha anu parantos dicarioskeun ka @ Argen77ino kuring nganggo paréntah éta ku tradisi. Dina akhir unggal update atanapi uninstall kuring sok ngalakukeun:

      sudo apt-get clean && sudo apt-get autoclean

      Kalayan ieu anjeun mupus file anu parantos diunduh, ngosongkeun rohangan disk. Kanggo konéksi internét gancang saur kuring mangrupakeun ide anu saé, kumargi hargana henteu kéngingkeun bungkusan deui.

      Salam!

  2.   jimat_linux cenahna

    Tong hilap perkawis Gentoo.
    Dina / var / db / pkg / anjeun tiasa mendakan sadayana basis data dumasar katégori, teras ku bungkus kumaha éta disusun, dina waktos sabaraha. Naon anu dianggo genlop
    Sareng dina /var/log/portage/elog/summary.log mangrupikeun pesen anu penting pisan anu kuring bakal nyarios wajib baca.
    Ieu mangrupikeun akhir tina ringkes perkawis ringkes ieu, upami aya anu bakal ngabantosan anjeun.

    1.    Tesla cenahna

      Catetan anu saé pisan!

      Kuring henteu ngalebetkeun éta sabab kuring kantos nganggo Debian (sareng turunan) sareng Arch Linux (sareng turunan). Kuring kedah masang Gentoo sareng rerencangan sareng siap-siap dina PC sanés anu utami.

      Nuhun kana inpo na!

  3.   Argén77ino cenahna

    Tip anu saé pisan pikeun aranjeunna anu hoyong terang sagala rupa anu lumangsung dina sistemna sapertos kuring.
    Jigana dina vérsi anu langkung lami tina apt upami anjeun nganggo –ngalir sareng pikeun sababaraha alesan anu anéh sadayana ngagunakeun deui parobihan éta. Éta sami atoh. Aranjeunna parantos terang pikeun warna rasa.

    1.    Tesla cenahna

      Nyatana nyaéta yén meureun aya pilihan anu langkung saé, tapi kuring kantos ngagunakeun éta. Sakumaha anjeun nyarios, hal anu paling aman nyaéta ku tradisi.

      Salam!

  4.   Daniel cenahna

    Patarosan numbu. Pikeun ngahontal hasil anu sami sareng anu dicandak ku: # apt-get –purge autoremove [package-name] Kumaha urang kedah nganggo Pacman atanapi Zypper? . Hatur nuhun.

    1.    Tesla cenahna

      Batur menerkeun kuring upami henteu.

      Nalika kuring nganggo Arch Linux sababaraha taun ka pengker sigana mah kuring nganggo paréntah:

      sudo pacman -Rsn packagename

      Upami kuring émut leres:

      "R" mupus paket anu dimaksud, "s" ngahapus kagumantunganana sareng "n" file konfigurasi na.

      Dina Zypper atanapi YUM henteu aya ideu, sabab kuring henteu kantos nganggona.
      Salam!

  5.   Mario Guillermo Zavala Silva cenahna

    Inpormasi anu saé ... Hatur nuhun .. salam

    1.    Tesla cenahna

      Abdi resep éta mangpaat!

      Salam!

  6.   carlosO cenahna

    Léngkah salajengna nyaéta ngaleupaskeun bungkusan anu kami mendakan anu dipasang tapi henteu dicabut?

    1.    Tesla cenahna

      Correcto.

      File éta daptar sadaya anu parantos dipasang sareng mesen dumasar titimangsa. Upami anjeun mendakan hal anu anjeun teu hoyong gaduh, saderhana:

      apt-get remove packagename

      Sareng siap!

  7.   es cenahna

    Abdi badé nyobian éta pikeun ningali naon anu kuring kéngingkeun

  8.   Canales cenahna

    Hatur nuhun, éta bakal aya mangpaatna 🙂

  9.   arS cenahna

    Éta pikaresepeun, tapi pikeun kuring pikeun alesan sejen, kadang kuring masang seueur hal anu kuring henteu terang yén xD dipasang.

    Tapi naon anu anjeun nyebatkeun yén apt-get kadang-kadang henteu hoyong ngahapus bungkus, éta henteu kajantenan kuring sabab kanyataanna anu kuring anggo nyaéta kecakapan. (Kadua pikeun masang sareng nyabut.)

    Salam.

    1.    arS cenahna

      eee sabab nyebatkeun yen kuring nganggo Chrome !!! Kromium mangrupikeun naon anu kuring gaduh, sareng kuring henteu terang naha kuring nganggo ieu ... halaman sial anu meryogikeun lampu kilat versi pangénggalna ...

bool (leres)