Pariksa kaamanan tim anjeun ku Macan

Macan nyaéta aplikasi Éta tiasa dianggo pikeun ngalaksanakeun audits kaamanan sistem sareng pikeun ngadeteksi gangguan. Operasi na saderhana sareng ku paréntah saderhana urang tiasa ngalaksanakeun tés kaamanan alat-alat urang bahkan kéngingkeun format log inhtml. Ieu bakal ngajantenkeun urang gampang ngalaksanakeun pamilarian anu salajengna pikeun bug anu dilaporkeun, upami aya. Macan bakal ngalaksanakeun cék kana kecap akses, akun pangguna, konfigurasi ftp kami, milarian rootkit, cék prosés, jst.



Macan aya di gudang anu seueur sebaran. Upami anjeun henteu mendakan, anjeun tiasa neraskeun ngaunduhna tina halaman wéb na.

Lalaki macan nunjukkeun urang kamungkinan variabel anu urang tiasa nerapkeun paréntah dasar "macan". Dina hal ieu, sareng pikeun ngamimitian, kami bakal nganggo macan pikeun ngalakukeun séksi kaamanan, nunjukkeun log dina file .html teras nyimpen éta dina diréktori anu kami nunjukkeun. Salaku conto, janten root, urang ngajalankeun:

macan -H -l / home / user / mislogs

Kalayan paréntah ieu kami parantos maréntahkeun macan ngalaksanakeun tés na, ngadamel file .html kalayan daptar hasil sareng simpen dina / home / user / mislogs. Waktu anu dilakukeun ku prosésna tiasa waé gumantung kana kakuatan pakakas anjeun, konfigurasi sareng jasa anu dipasang.

Pikeun ningali file na, urang kedah mukakeunana (ogé salaku root) nganggo browser wéb urang. Salaku conto:

firefox security.report.user-laptop.100305-13: 47.html

Upami anjeun ngagaduhan masalah dina muka file html, ganti nami ku nyabut titik ":".

Siap. Ayeuna urang "ngan" kedah maca log sareng ngamimitian nalungtik naon anu diumumkeun.

Situs imah: nongnu.org/tiger

Ditempo dina | Zona Linux


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.