Pasang Angin dina Kubuntu 14.04 tanpa kedah nyobian

Parantos di FromLinux kami nunjukkeun anjeun kumaha cara masang angin ngahiliwir (anu énggal karya seni sareng gaya KDE 5) dina ArchLinux sareng anu sami, nanging sababaraha distribusi sapertos Kubuntu atanapi Fedora henteu ngagaduhan bungkus anu diperyogikeun di repositori. Anu bakal kuring laksanakeun sareng tulisan ieu nyaéta nunjukkeun anjeun kumaha carana masang Angin dina Kubuntu tanpa maot dina usaha.

Kumaha cara masang Angin dina Kubuntu?

Kami badé nganggo bungkus anu disayogikeun ArchLinux pikeun masang Angin dina Kubuntu. Tiasa waé tutorial ieu ka hareup moal jalan, atanapi tautanana bakal robih upami anjeun ngapdét bungkusan anu bakal kami unduh

Mimiti urang pastikeun yén paket kami dipasang xz-utils janten tiasa ngadekpresikeun file anu badé diunduh. Ayeuna, urang badé teraskeun ku muka terminal sareng nempatkeun:

mkdir ~ / Breeze cd ~ / Breeze /

Ayeuna kami aya di jero folder kami undeur bungkus tina Repositories ArchLinux:

Pikeun 32Bits

wget -c http://mirror.gnomus.de/extra/os/i686/breeze-5.1.1-1-i686.pkg.tar.xz && wget -c http://mirror.gnomus.de/extra/ os / i686 / breeze-kde4-5.1.1-1-i686.pkg.tar.xz

Pikeun 64Bits

wget -c http://mirror.gnomus.de/extra/os/x86_64/breeze-5.1.1-1-x86_64.pkg.tar.xz &&
wget -c http://mirror.gnomus.de/extra/os/x86_64/breeze-kde4-5.1.1-1-x86_64.pkg.tar.xz

Ayeuna urang teraskeun zip aranjeunna:

tar -Jxf breeze-5.1.1-1-x86_64.pkg.tar.xz
tar -Jxf breeze-kde4-5.1.1-1-x86_64.pkg.tar.xz

Hasilna urang bakal ngagaduhan folder anu disebut usr di jero Angin. Ayeuna urang teraskeun pikeun nyalin file anu diperyogikeun:

cd usr / lib / sudo cp -Rv kconf_update_bin / / usr / lib / sudo cp -Rv kde4 / / usr / lib / sudo cp -Rv qt / * / usr / lib / qt4 / sudo cp -Rv qt4 / / usr / lib / cd ../share/ sudo cp -Rv apps / usr / share / sudo cp -Rv color-scheme / usr / share / sudo cp -Rv ikon / usr / share / sudo cp -Rv kconf_update / usr / share / sudo cp -Rv kservices5 / usr / share / sudo cp -Rv kstyle / usr / share / sudo cp -Rv kwin / usr / share / sudo cp -Rv local / usr / share / sudo cp -Rv QtCurve / usr / share / sudo cp -Rv wallpaper / usr / bagikeun /

Ku cara kieu urang bakal gaduh gaya anu sayogi dina sistem urang. Kami badé Preferensi »Penampilan aplikasi» Gaya sareng urang pilih Angin.

Pasang Angin

Sareng éta sadayana babaturan anu dipikacinta. Ku cara kieu urang tiasa masang Angin dina distribusi anu teu ngagaduhan bungkus anu dipikabutuh dina Repositoryna.

Kumaha cara uninstall Angin dina Kubuntu?

Ok, anjeun ngajarkeun kuring Masang Angin sareng ayeuna kuring hoyong uninstall

Nya, dasarna urang bakal ngalakukeun prosés tibalik. Pastikeun pikeun nyimpen folder / usr / share sareng / usr / lib

Kami ngadamel file téks anu disebut DeleteBreeze.sh teras lebetkeun ieu di jero:

#!/bin/bash
rm -Rfv /usr/lib/kconf_update_bin/kde4breeze
rm -Rfv /usr/lib/kde4/plugins/styles/breeze.so
rm -Rfv /usr/lib/kde4/kstyle_breeze_config.so
rm -Rfv /usr/lib/qt4/plugins/styles/breeze.so
rm -Rfv /usr/lib/qt/plugins/kstyle_breeze_config.so
rm -Rfv /usr/lib/qt/plugins/styles/breeze.so
rm -Rfv /usr/lib/qt/qml/QtQuick/Controls/Styles/Breeze
rm -Rfv /usr/share/kconf_update/kde4breeze.upd
rm -Rfv /usr/share/icons/breeze
rm -Rfv /usr/share/icons/breeze-dark
rm -Rfv /usr/share/icons/breeze_cursors
rm -Rfv /usr/share/color-schemes/Breeze.colors
rm -Rfv /usr/share/color-schemes/BreezeDark.colors
rm -Rfv /usr/share/kservices5/kwin/kwin4_decoration_qml_breeze.desktop
rm -Rfv /usr/share/locale/nds/LC_MESSAGES/breeze_style_config.mo
rm -Rfv /usr/share/locale/uk/LC_MESSAGES/breeze_style_config.mo
rm -Rfv /usr/share/locale/sr@ijekavian/LC_MESSAGES/breeze_style_config.mo
rm -Rfv /usr/share/locale/pt/LC_MESSAGES/breeze_style_config.mo
rm -Rfv /usr/share/locale/sr@latin/LC_MESSAGES/breeze_style_config.mo
rm -Rfv /usr/share/locale/pl/LC_MESSAGES/breeze_style_config.mo
rm -Rfv /usr/share/locale/ko/LC_MESSAGES/breeze_style_config.mo
rm -Rfv /usr/share/locale/pt_BR/LC_MESSAGES/breeze_style_config.mo
rm -Rfv /usr/share/locale/ja/LC_MESSAGES/breeze_style_config.mo
rm -Rfv /usr/share/locale/zh_CN/LC_MESSAGES/breeze_style_config.mo
rm -Rfv /usr/share/locale/sr@ijekavianlatin/LC_MESSAGES/breeze_style_config.mo
rm -Rfv /usr/share/locale/sv/LC_MESSAGES/breeze_style_config.mo
rm -Rfv /usr/share/locale/de/LC_MESSAGES/breeze_style_config.mo
rm -Rfv /usr/share/locale/ru/LC_MESSAGES/breeze_style_config.mo
rm -Rfv /usr/share/locale/fi/LC_MESSAGES/breeze_style_config.mo
rm -Rfv /usr/share/locale/zh_TW/LC_MESSAGES/breeze_style_config.mo
rm -Rfv /usr/share/locale/el/LC_MESSAGES/breeze_style_config.mo
rm -Rfv /usr/share/locale/cs/LC_MESSAGES/breeze_style_config.mo
rm -Rfv /usr/share/locale/es/LC_MESSAGES/breeze_style_config.mo
rm -Rfv /usr/share/locale/ca/LC_MESSAGES/breeze_style_config.mo
rm -Rfv /usr/share/locale/hu/LC_MESSAGES/breeze_style_config.mo
rm -Rfv /usr/share/locale/nl/LC_MESSAGES/breeze_style_config.mo
rm -Rfv /usr/share/locale/da/LC_MESSAGES/breeze_style_config.mo
rm -Rfv /usr/share/locale/sl/LC_MESSAGES/breeze_style_config.mo
rm -Rfv /usr/share/locale/sr/LC_MESSAGES/breeze_style_config.mo
rm -Rfv /usr/share/locale/nb/LC_MESSAGES/breeze_style_config.mo
rm -Rfv /usr/share/locale/en_GB/LC_MESSAGES/breeze_style_config.mo
rm -Rfv /usr/share/locale/sk/LC_MESSAGES/breeze_style_config.mo
rm -Rfv /usr/share/QtCurve/Breeze.qtcurve
rm -Rfv /usr/share/kwin/decorations/kwin4_decoration_qml_breeze/contents/ui/BreezeButton.qml
rm -Rfv /usr/share/kwin/decorations/kwin4_decoration_qml_breeze/contents/ui/ShadowEdge.qml
rm -Rfv /usr/share/kwin/decorations/kwin4_decoration_qml_breeze/contents/ui/ShadowGradient.qml
rm -Rfv /usr/share/kwin/decorations/kwin4_decoration_qml_breeze/contents/ui/BreezeApplicationMenuButton.qml
rm -Rfv /usr/share/kwin/decorations/kwin4_decoration_qml_breeze/contents/ui/ShadowCorner.qml
rm -Rfv /usr/share/kwin/decorations/kwin4_decoration_qml_breeze/contents/ui/BreezeMinimizeButton.qml
rm -Rfv /usr/share/kwin/decorations/kwin4_decoration_qml_breeze/contents/ui/BreezeCloseButton.qml
rm -Rfv /usr/share/kwin/decorations/kwin4_decoration_qml_breeze/contents/ui/BreezeMaximizeButton.qml
rm -Rfv /usr/share/kwin/decorations/kwin4_decoration_qml_breeze/contents/ui/BreezeHelpButton.qml
rm -Rfv /usr/share/kwin/decorations/kwin4_decoration_qml_breeze/contents/ui/BreezeKeepBelowButton.qml
rm -Rfv /usr/share/kwin/decorations/kwin4_decoration_qml_breeze/contents/ui/BreezeKeepAboveButton.qml
rm -Rfv /usr/share/kwin/decorations/kwin4_decoration_qml_breeze/contents/ui/config.ui
rm -Rfv /usr/share/kwin/decorations/kwin4_decoration_qml_breeze/contents/ui/BreezeStickyButton.qml
rm -Rfv /usr/share/kwin/decorations/kwin4_decoration_qml_breeze/contents/ui/main.qml
rm -Rfv /usr/share/kwin/decorations/kwin4_decoration_qml_breeze/contents/ui/BreezeShadeButton.qml
rm -Rfv /usr/share/kwin/decorations/kwin4_decoration_qml_breeze/contents/ui/ShadowFrame.qml
rm -Rfv /usr/share/kwin/decorations/kwin4_decoration_qml_breeze/contents/ui
rm -Rfv /usr/share/kwin/decorations/kwin4_decoration_qml_breeze/contents/config/main.xml
rm -Rfv /usr/share/kwin/decorations/kwin4_decoration_qml_breeze/contents/config
rm -Rfv /usr/share/kwin/decorations/kwin4_decoration_qml_breeze/contents
rm -Rfv /usr/share/kwin/decorations/kwin4_decoration_qml_breeze/metadata.desktop
rm -Rfv /usr/share/kwin/decorations/kwin4_decoration_qml_breeze
rm -Rfv /usr/share/apps/color-schemes/Breeze.colors
rm -Rfv /usr/share/apps/color-schemes/BreezeDark.colors
rm -Rfv /usr/share/apps/QtCurve/Breeze.qtcurve
rm -Rfv /usr/share/apps/kstyle/themes/breeze.themerc
rm -Rfv /usr/share/wallpapers/Next/
rm -Rfv /usr/share/kstyle/themes/breeze.themerc
exit 0

Kami nyimpen sareng masihan idin:

chmod a + x ClearBreeze.sh

Teras we ngajalankeunana:

sudo ./DeleteBreeze.sh

Sareng nyaéta sadaya.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

14 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Inti Alonso cenahna

    Kuring kantos gaduh patarosan sareng kde, kusabab gaya standar na nyaéta file binér sareng henteu tiasa diedit sapertos norma dina linux?

    Anggap kuring hoyong ngarobih sababaraha detail ti Angin, kuring mendakan yén téma na aya salaku perpustakaan. Janten sanés QS styleheets, anu sacara logis tiasa nyarios QT sareng QML.

    Anu urang tinggalkeun nyaéta kéngingkeun kode sumber, tapi kuring masih henteu ngartos naha gaya visual kedah disusun dina binér.

    1.    elav cenahna

      Kuring jujur ​​henteu terang, sanaos sigana éta pikeun ngajantenkeun aranjeunna langkung gancang. Oksigén jauh langkung gancang tibatan QtCurve, atanapi téma QtCurve ..

    2.    Phious cenahna

      File konfigurasi KDE mangrupikeun file téks biasa, disimpen (dina Kubuntu sahenteuna) dina ~ / .kde / share / config

      1.    Inti Alonso cenahna

        Kuring ngarujuk kana file téma visual éta nyalira, sanés setélanna.

        Salaku conto, dimana anjeun ngarobih "margin" atanapi "padding" visual dina Oxygen atanapi Breeze? Dina gtk téma mangrupikeun file téks anu tiasa anjeun muka sareng marios atanapi ngarobih, dina QT anjeun kedah nganggo lambar gaya QSS anu ogé tiasa dibaca sareng dirobih, tapi KDE ngantepkeun téma standar lengkep ditutup.

        Sakumaha anu kuring parantos sateuacankeun, upami anjeun mariksa sistem anjeun anjeun bakal ningali yén Angin mangrupikeun perpustakaan .jadi, sapertos Oksigén.

  2.   daryo cenahna

    janten kubuntu henteu tiasa tina sababaraha ppa?

  3.   Féstorian cenahna

    Pamasangan dina Fedora:

    #dnf copr ngaktipkeun dvratil / plasma-5
    #dnf masang plasma-breeze-kde4

    Teras Anjeun tiasa nyimpen repo atanapi uninstall kalayan:

    #dnf copr nonaktipkeun dvratil / plasma-5

    1.    elav cenahna

      Nuhun kana tip na

  4.   Giovani cenahna

    Halo, postingan anu saé, kuring ngan ukur gaduh hiji pamundut, kuring resep gaya jandéla anjeun, tombol-tombol pikeun ditutup, ngaleutikan, jsb, buleud sareng dijajarkeun di tungtungna, kumaha kuring tiasa sami? Hatur nuhun kana postingan anjeun, kuring teras-terasan tetep update sareng aranjeunna. Surak

  5.   Derp cenahna

    Naha titik-titik warna pikeun ngaleutikan, maksimalkeun sareng nutup kaluar?
    Sadayana anu sanés robih kajabi éta, hal anu kuring bakal laksanakeun u_u

    1.    elav cenahna

      Henteu henteu, éta mangrupikeun topik anu anjeun kaluar tina KDE-Look 😀

      1.    Derp cenahna

        Kang u_ú

      2.    Derp cenahna

        Éta YosiWhite, leres?

  6.   Derp cenahna

    Jigana ieu henteu tiasa dianggo deui, éta miceun kuring 404 dina sadaya file anu kedah diunduh duanana 32 sareng 64 bit, naha kuring hiji-hijina anu kajantenan?

    1.    Derp cenahna

      Kuring masangna nganggo eunteung ieu anu kuring mendakan ku google, dugi ka ayeuna kuring henteu acan aya anu ngémutan masalah dibandingkeun sareng anu aya di dieu

      Pikeun x64:
      wget -c http://mirror.bjtu.edu.cn/chakra/kde-next/x86_64/breeze-5.1.1-1-x86_64.pkg.tar.xz &&
      wget -c http://mirror.bjtu.edu.cn/chakra/kde-next/x86_64/breeze-kde4-5.1.1-1-x86_64.pkg.tar.xz