Pasang partisi NTFS atanapi FAT32 nalika sapatu Ubuntu

Seueur pangguna masang Ubuntu salaku sistem operasi anu kadua dina mesinna. Penting pikeun tiasa ngakses data dina partisi Windows. Sacara standar, instalasi bakal nyiptakeun éntri anu diperyogikeun dina file / Jsb / fstab sahingga nalika urang ngamimitian Ubuntu masang partisi.

Installer ngadeteksi kadua partisi NTFS Como VFAT ti Microsoft. Éta ogé dipasang aranjeunna ku parameter anu pas supados urang tiasa nyerat ka aranjeunna sareng kami teu ngagaduhan masalah nalika ningali nami file kalayan karakter sanés ASCII sapertos ñ sareng vokal beraksen.

Nanging, kadang, éta tiasa gagal. Nya dina waktos-waktos asa éta mini-tutorial ieu tiasa ngabantosan. =)

Pasang partisi windows (NTFS) dina boot

Tiasa waé upami anjeun parantos masang Windows saatos Ubuntu éta moal ngakuan partisi NTFS atanapi dipasang nalika ngamimitian atanapi anjeun henteu ngagaduhan ijin pikeun ngaksésna.

Diasumsikeun yén kami aya dina kaayaan kieu:
  • / dev / hda1 nyaéta lokasi partisi windows
  • Folder lokal dimana dipasang: / média / windows
  • Pangguna anu bakal nganggo partisi kagolong kana kelompok pangguna

Kami ngadamel folder:

$ sudo mkdir / media / windows

Kami ngédit tabel partisi:

$ sudo gedit / etc / fstab

Tambihkeun atanapi verifikasi garis ieu dina file:

/ dev / hda1 / media / windows ntfs auto, ro, exec, users, dmask = 000, fmask = 111, nls = utf8 0 0

Simpen sareng kaluar.

Ayeuna urang bakal nyaritakeun sistem pikeun masang sadayana anu dituduhkeun dina / jsb / fstab:

sudo gunung -a

Upami partisi / média / windows anjeun parantos dipasang sateuacanna gunung -a éta moal jalan leres upami anjeun teu acan nga-hentikeun partisi sateuacan dianggo sudo umount / media / windows

Siap, urang ayeuna tiasa nampi partisi urang dina / media / windows sareng éta bakal dipasang nyalira iraha sistemna dimimitian.

Léngkah ieu bakal dipasang partisi NTFS dina modeu maca waé upami anjeun hoyong aktipkeun pangrojong nyerat dina NTFS baca Tulis data kana partisi NTFS.

Pasang partisi Windows (FAT) nalika boot

Upami partisi Windows mangrupikeun partisi FAT32 sareng kami hoyong ngijinkeun maca / nyeratna, urang bakal ngalakukeun ieu:

Diasumsikeun yén kami aya dina kaayaan kieu:
  • / dev / hda1 nyaéta lokasi partisi windows
  • Folder lokal dimana dipasang: / média / windows
  • Pangguna anu bakal nganggo partisi kagolong kana kelompok pangguna

Kami ngadamel folder:

$ sudo mkdir / media / windows

Kami ngédit tabel partisi:

$ sudo gedit / etc / fstab

Tambihkeun atanapi verifikasi garis ieu dina file:

/ dev / hda1 / media / windows vfat gid = 100, umask = 0007, fmask = 0117, utf8 0 0

Simpen sareng kaluar.

Ayeuna urang bakal nyaritakeun sistem pikeun masang sadayana anu dituduhkeun dina / jsb / fstab:

sudo gunung -a

Upami partisi / média / windows anjeun parantos dipasang sateuacanna gunung -a éta moal jalan leres upami anjeun teu acan nga-hentikeun partisi sateuacan dianggo sudo umount / media / windows

Ditempo dina | Pitunjuk Ubuntu


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Julmer Olivero cenahna

    Kumaha upami kuring hoyong dipasang langkung ti hiji Hard Drive? Éta anu kajadian nalika anjeun henteu terang naon anu anjeun lakukeun ... U_U

  2.   Berenes cenahna

    Kuring gaduh hard drive multimédia éksternal anu kuring sambungkeun kana laptop via kabel usb. Ayeuna kuring henteu tiasa masangna, sigana mah kusabab kuring sasari tanpa unmounting sareng ayeuna kuring henteu tiasa ngabagi file tina laptop kana hard drive. Kuring badé nyobian sapertos kieu upami kuring kéngingkeunana. Dina hal naon waé, hatur nuhun pikeun usaha ngabagi inpormasi ieu.

  3.   CARLOS ACOSTA cenahna

    sudo: gedit: paréntah teu kapendak