Partisi Gunung NTFS dina Arch

Salam, nuturkeun lpikeun panduan tina elav pikeun masang ArchLinux, Kuring akhirna tiasa masangna. Nya, kuring damel dipasihan dukungan téknis dina Windows sareng ku sabab kitu HDD abdi aya dina format NTFS.

Anu kajantenan ieu di handap, yén kuring nyambungkeun HDD kuring sareng butuh waktu pikeun maca, kuring hoyong ngadamel folder sareng éta ngawartosan yén kuring teu ngagaduhan kaistiméwaan. Mimitina kuring pikir kuring parantos dipasang Arch anu salah sareng balik deui pikeun masang OS deui, tapi anu kuring reuwas kasalahan anu sami teras-terasan, kuring milarian sareng milarian teu mendakan solusi, janten kuring mutuskeun balik deui ka sabayon.

Tapi éta henteu langkung ti 3 dinten di Sabayon (kedahna disebatkeun yén ArchLinux "LOVES") janten kuring masang deui Arch. Kuring parantos nyerah dina disk kuring, dugi ka kuring sadar yén atanapi éta kuring émut, Arch éta ti distros dimana anjeun masang naon anu anjeun peryogikeun sareng ULAH masang hal-hal anu anjeun moal butuhkeun.

Éta dina waktos éta nalika kuring ngarasa "bodo" kusabab henteu sadar sateuacanna, upami solusina anu saderhana, kuring kantos nyungkeun bantosan bahkan dina forum, singgetna, pikeun anu nganggo Arch sareng ngagaduhan atanapi ngalaman masalah ieu, éta direngsekeun ku ieu

# pacman -S ntfs-3g

sareng sakumaha anjeun tiasa tingali kuring parantos gaduh dukungan kanggo nyerat sareng maca dina NTFS, dugi ka waktos salajengna

dukungan NTfs


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

27 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   F3niX cenahna

    Dukungan lengkungan? .. bakal aya dina sadaya distribusi, tulisan ieu mangrupikeun hal anu umum sareng super dijelaskeun dina sarébu situs .. ku dipedalkeun di dieu anjeun nyiptakeun deui roda, anjeun kedah mastikeun yén posna asli sareng kualitas, atanapi sahenteuna manjangan deui Saluareun ieu nyalira, sigana sapertos topik anu langkung saé pikeun http://foro.desdelinux.com.

    Henteu salah ka saha waé, éta ngan ukur pandangan kuring, salam.

    1.    leonardopc1991 cenahna

      tautan na forum.fromlinux.net, salam, upami éditor nyatujuan postingan, janten naon, kuring parantos nempatkeun dukungan dina Arch, sabab kuring nuju nyarioskeun distro éta

  2.   eliotime3000 cenahna

    Malah Debian ogé ngagaduhan NTFS-3G kalebet nalika dipasang.

    1.    Greenux cenahna

      debian mangrupikeun distro anu stabil pisan sareng lengkep, disarankeun bahkan pikeun pangguna biasa, tapi lengkungan henteu kalebet nanaon, anjeun masang sadayana ngalangkungan terminal sareng éta ngan ukur masang naon anu anjeun mutuskeun ku kagumantunganana tangtosna.

      1.    eliotime3000 cenahna

        Nya, Slackware ogé ngagaduhan NTFS-3G, tapi dina vérsi DVD.

    2.    ucing cenahna

      Pikeun anu Arch, anjeun masang naon anu anjeun pikahoyong, henteu sanés nyaéta sistem dasar anu dipasang sacara standar

  3.   Renato Jibril cenahna

    bahkan pikeun maca umfs naha anjeun kedah masang naon-naon ku paréntah? buka sakumaha nunjukkeun yén Linux anu jarak jauh ti taun pikeun ngabandingkeun sareng Mac atanapi Windows.

    1.    pandev92 cenahna

      Archlinux sanés distro anu ditujukeun pikeun pangguna anu mimiti.
      Kadua: dina Osx anjeun moal tiasa ngarobih partisi ntfs, kantun baca :(, kecuali upami anjeun nganggo program luar.

    2.    x11 tete11x cenahna

      Punten tong disebatkeun kabodoan anjeun, ku sabab dua alesan:
      1) Sadaya anu anjeun lakukeun nyaéta nunjukkeun batur ka kabodoan anjeun (serius, éta henteu sesah pisan (kuring bahkan henteu nyungkeun anjeun masang) tingali waé pidéo dina YouTube ningali jinis-jinis distro anu ditujukeun pikeun jinis-jinis pangguna sanés ngalakukeun hal ieu sacara otomatis , Abdi henteu terang kunaon kuring nyéépkeun distro, sabab anjeun henteu terang naon éta, upami anjeun ngalakukeun, anjeun moal nyarios kabodoan sapertos kitu)
      2) Koméntarna bodo pisan yén kuring sieun éta tépa

    3.    eliotime3000 cenahna

      Nya, Arch Linux hadir sareng alat anu paling dasar pikeun dianggo sareng konsol. Anu dianggap "opsional" nyaéta: antar muka grafis, maca sareng nyerat sistem file anu sanés NTFS atanapi FAT32, diantarana.

      Distros sapertos Debian sareng / atanapi Ubuntu parantos diintegrasikeun sareng fungsi-fungsi ieu, kumargi cara ieu anjeun henteu ngahesekeun kahirupan pemula dina panggunaan GNU / Linux.

      Kalayan Windows, éta mangrupikeun masalah sareng stabilitas sareng panggunaan perangkat kerasna, janten nyeri sirah anu leres. Dina kasus Mac, kuring henteu nganggona sacara jero sabab kuring henteu ngagaduhan kasempetan pikeun nganggo éta.

      1.    Fenriz cenahna

        Distros sapertos Debian sareng / atanapi Ubuntu parantos ngagaduhan fungsi ieu diintegrasikeun, kumargi cara ieu anjeun moal ngahesekeun kahirupan pikeun pemula dina panggunaan GNU / Linux. Ngadangu! langkung hormat ka debian, sareng kuring hoyong ningali lengkungan dina sérver produksi….

    4.    TYBOC cenahna

      JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJA ALLAH SUCI I CAGO LUCU ... Kuring ngan ukur hatur nuhun sepuh pikeun koméntar anjeun, anjeun damel dinten kuring siga anjeun teu ngagaduhan pamanggih nn dorongan 😉 tetep bersenang-senang di Windows atanapi Mac, abdi henteu terang kumaha maénkeun Halo, San Andrés, Ngunduh musik sareng / atanapi Pilem, ngobrol dina facebook, naon waé anu anjeun lakukeun pastina anjeun langkung hadé dina salah sahiji tina dua sistem operasi éta jadi «CHINGONES» hahahahahahahaha, gumbira 😉

  4.   patodx cenahna

    sajaba ti masang ntfs-g anjeun kedah ngédit fstab anjeun pikeun dipasang sacara otomatis sareng masihan idin ka partisi.

    https://blog.desdelinux.net/con-fstab-como-montar-automaticamente-una-particion-ntfs/

    dina tulisan ieu dipedar.

    1.    leonardopc1991 cenahna

      nyaéta yén upami éta dipasang, masalahna éta dukungan NTFS henteu sanés

  5.   Cijulang cenahna

    Oke, tapi kuring sono ka anjeun kumaha anjeun naék!
    Sigana mah éta
    ntfs-3g / dev / sdaX

    Anjeun tiasa nganggo oksigén-gtk dina ngalirkeun 😀 xd

    1.    Cijulang cenahna

      Éta ogé tiasa dilakukeun sacara otomatis ku nambihan garis kana fstab, sigana mah aya sababaraha alat gnome sareng kde anu ngajantenkeun ieu langkung gampang.

    2.    leonardopc1991 cenahna

      nyaéta judul aslina nyaéta, "Dukungan NTFS dina Arch" tapi sababaraha éditor ngarobih kana nami ieu 🙂

  6.   patodx cenahna

    sudo pacman -S ntfs-3g
    sudo mkdir / media / windows
    édit fstab teras tambihan
    / dev / sdXX / media / windows ntfs-3g otomatis, rw, pangguna, umask = 000 0 0
    dimana XX gumantung kana partisi urang sareng NTFS.

    tiasa dikenalkeun sareng.
    sudo fdisk -l | grep ntfs

    éta kumaha kuring ngalakukeunana, sakumaha anu dijelaskeun ku KZKG ^ Gaara

    1.    kik1n cenahna

      Éta tiasa, tanpa nyiptakeun folder.

  7.   Francisco cenahna

    Hahaha

    Hal anu sami kajadian ka kuring nalika kuring mimiti masang Arch sareng ngalangkungan forum kuring mendakan paket éta sareng éta direngsekeun, éta masihan kuring seueur nyeri sirah dugi ka mendakan solusina janten ieu bakal ngabantosan pisan pikeun anu ngamimitian di Arch .

    Salam.

  8.   Sam burgos cenahna

    Detil anu pikaresepeun, tapi moal sababaraha ntfs-config (atanapi naon waé pakét anu disebatna) sumping ogé AUR? Kuring terang éta tiasa ngonpigurasi ku némpél fstab, tapi ogé bakal saé upami anjeun ngalebetkeun nfts-config pikeun nunjukkeun kumaha ngalakukeunana sacara grafis

  9.   Féstorian cenahna

    Sabenerna, éta sah pikeun sadaya distribusi anu teu ngagaduhan dukungan dipasang sacara standar 😛

    1.    eliotime3000 cenahna

      Jiga Slackware dina netinstall.

  10.   Ghermain cenahna

    Nya, kuring mutuskeun Mageia sareng éta bakal jalan anu saé sareng kuring dipasang Mageia 4 alpha 2 dina 64 bit, éta langkung saé tibatan Kubuntu anu kuring mimiti damel 2 taun ka pengker nalika kuring ngamimitian di GNU / Linux. Bener pisan sebaran anu saé kanggo dimimiti, henteu rumit pisan.

  11.   Shapord cenahna

    Kusabab akhir taun 2020 tulisan ieu ngabantosan kuring dina waktu kirang ti 5 detik, inpormasi anu langkung réplika sigana langkung saé, kuring mendakan éta dina hasil google anu munggaran.

    Salam sareng hatur nuhun pisan!

  12.   louis malave cenahna

    Hebat… anjeun nyalametkeun dinten abdi 😀