Pclinux os, pilihan anu saé pikeun pangguna umum

Abdi émut usum panas kamari, sapertos unggal taun kuring angkat ka Itali, dina waktos éta kuring masih kénéh biasa Archlinux Sareng kusabab teu aya Internét di bumi kulawarga kuring, kuring kedah mésér konci 3g Usb. Abdi émut nyobian nyambung dina Arch ogé, tapi teraskeun hasil anu sami, dina tungtungna éta henteu nyambung kana jaringan Vodafone.

Teras kuring émut distro anu parantos sumping sareng alat-alatna siap, sareng kumargi kuring gaduh disk sareng abdi, kuring dipasang. Hasilna nyaéta kuring tiasa nyambung sacara otomatis tina pusat jaringan tina PClinux OS. Nalika kuring balik ti liburan kuring mupus PCLinux Deui, dina waktos éta kuring masih resep nyium, tapi dina tungtungna waktos anu kalangkung, kuring mimiti ngagunakeun Windows 7 ku téma lembaga (aksés, unggul sareng titik kakuatan) terus kuring réngsé masang OS X.

Kuring tungtungna balik deui ka Linux, Kuring masang LTS tina Ubuntu 12.04 sareng saatos 4 dinten nganggo éta, pembaruan jahat ngajantenkeun kuring henteu tiasa ngupingkeun sora na, kecuali headphone sareng bug anu kuring laporkeun masih kabuka ...

Teras abdi nyobian Debian sareng sanaos henteu goréng, éta sanés kanggo kuring, pamasangan driver proprietary of AMD Sakumaha biasa nalika kuring nganggo Debian, mustahil pikeun kuring, nalika kuring ngabalikan deui pc sadayana gerak laun, kedah hariwang ngeunaan ninggali sumberna, darmaga sareng hal-hal sanés ogé henteu deui pikeun kuring teras kuring émut OS PCLinux.

PClinux OS Éta parantos ngagaduhan supir katalis ati sacara standar, sareng luar biasa kinerja anu kuring peroleh langkung saé tibatan di distro anu sanés, ogé kuring perhatoskeun desktop anu langkung gancang kalayan kernel bfs.

Masalahna nyaéta distro ieu henteu cocog pikeun * versioniticos *, masih nganggo KDE 4.6.5 tapi ku éta urang kéngingkeun stabilitas anu hébat. Kagum ku performa grafikna, tapi dina waktos anu sasarengan kagum ningali kumaha kuring tungtungna ningali pilem kalayan akselerasi xvba wawuh, Kuring henteu sangsara langkung seueur tina nyarek, anu di U.buntu paduli sabaraha kuring milih sareng milih pilihan compiz, abdi henteu tiasa miceun éta.

Kalayan tukang Libreoffice, VLC 2.0, pusat kontrol tina PClinux OS anu saé, penampilanana sacara standar ogé, kalayan cocog salaku manajer paket, sagala jinis perangkat lunak di Repository, sapertos monodevelop, qtcreator, kdevelop sareng ayana kernel bfs, Ngajantenkeun Rolling Release distro ieu mangrupikeun pilihan anu hadé pikeun pangguna umum, anu nunjukkeun yén stabilitas sareng peluncuran rolling mungkin.

Unduh pclinux OS

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

40 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   kénca-kénca cenahna

    Maca halaman About PCLinux OS éta nyebatkeun yén éta nganggo OpenOffice, naha éta parantos lami atanapi naha éta mangrupikeun salah sahiji ti saeutik distro anu masih kalebet?

    1.    kénca-kénca cenahna

      Kuring ngajawab nyalira, dina halaman kadua versi éta nyebatkeun pamasang LibreOffice, LibreOffice Manager, janten éta ngan ukur halaman luntur «Ngeunaan PCLinux OS»

  2.   Marco cenahna

    Nalika, sakedik langkung sataun katukang, kuring mutuskeun kaluar Ubuntu sareng nyobian pilihan anu sanés, ieu mangrupikeun salah sahiji distro munggaran anu kuring anggo. Abdi resep pisan kalenturan sareng kagancanganana, sanaos kuring perhatoskeun yén KDE henteu dianggo sapertos dina distro anu sanés. Abdi henteu tiasa malire yén éta ngakuan sadaya pakakas laptop kuring tanpa masalah. hiji-hijina kakurangan anu kajantenan kuring nyaéta grafis: nalika ngamimitian, layar ngarobih résolusi sareng anjeun kedah ngalakukeun perobihan manual saatos sistem dimimitian. di luar éta, euweuh deui. seueur parangkat lunak anu sayogi, update sacara konstan, sareng seueur stabilitas. salah sahiji karesep kuring !!!

  3.   Marco cenahna

    oh sareng kuring hilap, éta niup pikiran kuring pikeun milari sorangan Synaptic, hehe, éta saé.

  4.   Paéfés cenahna

    Datang ti Mandriva, kuring nganggo distro ieu dina partisi Linux kuring pikeun waktos anu lami sareng éta saé pisan. Salah sahiji palaksanaan anu hadé, gancang sareng stabil tina KDE anu parantos kuring ningali. Kuring ngantepkeun éta pikeun sababaraha kaputusan pamekar utama na, Texstar, sanés pikeun ngapdétkeun KDE, atanapi program sapertos Amarok.

    Salawasna satia ka KDE, ayeuna kuring nyobian Kubuntu 12.04 sareng éta ngayakinkeun kuring kirang na kirang. Meureun cobian ka Mageia 2, atanapi balik deui ka PCLinuxOS sareng ngaroko kuir Texstar.

    1.    Bervariasi cenahna

      Naha anjeun nyobian OpenSUSE? Anjeun gaduh KDE pangénggalna (pembaruan kana KDE 4.8.4 sumping ka kuring kamari), vérsi pangénggalna sadaya aplikasi di ditu sareng ayeuna, sareng éta stabilitas hébat.
      Kuring ogé mangrupikeun pangguna Mandriva sareng PCLinuxOS, ayeuna kuring pangguna OpenSUSE sareng kaleresan kuring langkung resep kana éta.

  5.   tavo cenahna

    Sudut pandang anjeun pikaresepeun sareng kuring lengkep ngabagi naon anu anjeun carioskeun. Sanaos kuring henteu kantos nganggo Pclinux OS kuring parantos ngalirénkeun tahap gelut sareng sistem sareng masang hiji hal dina hiji waktos. Kuring Virtualised Arch, anu kuring henteu kantos pasang dina disk, dua kali sistem kasebut nabrak pikeun pembaruan dina mesin virtual, janten kuring dipiceun langsung. Abdi pangguna sareng bek Debian tapi kuring kedah ngaku yén éta sanés pikeun pangguna akhir, sistem metapackage na nyaéta nyeri sirah upami anjeun hoyong gaduh program anu énggal.
    Sapertos @VaryHeavy saur kuring yén OpenSUSE mangrupikeun sebaran anu hébat sareng kuring wani nyarios yén éta anu paling stabil kalayan fokus kana rata-rata pangguna. Nalika kuring dipasang éta kuring leres-leres kalayan niat ngarusak éta kuring nambihan repositori éksternal (mirip sareng ppas Ubuntu ) Kuring bahkan nambihan Repository pabrik kde sareng upami sistem janten teu stabil anjeun tiasa balik deui ka repo pangwangunan. Mis. Duplikat zipper tina-repo-you-want atanapi ngadatangan Build Service sareng anjeun gaduh sistem anu paling lengkep Peryogi dicatet yén seueur distro anu nganggo KDE, diantarana Cakra nyandak paket integrasi kde ti OpenSUSE… .seperti biasana kuring ngalaksanakeun tangent haha.

    1.    ngepung84 cenahna

      naon anu anjeun sebutkan ngeunaan repos openSUSE nyaéta anu kuring paling resep.
      zypper tina repo…

      1.    nano cenahna

        Zypper dugi ka LEEEENTO xD

        1.    pandev92 cenahna

          zypper ngagaduhan bug anu jero anu kuring lapor yén kuring henteu terang naha aranjeunna ngamutahirkeunana, tapi nalika kuring gaduh 30 megabytes vdsl of Movistar Spain, zypper nganggo kuring ipv6, bahkan nganonaktifkeun ipv6, sadayana tetep jalan ngan ukur 50, maksimum 60 kb / s, éta robih perusahaan sareng anu lirén lumangsung, éta ngan ukur kajantenan kuring kalayan openuse.

        2.    Bervariasi cenahna

          Éta laun. Zypper parantos ningkat pisan sareng ayeuna lumayan lumayan, éta unduh sakumpulan pembaruan ageung pisan.
          Nyarios yén ngenalkeun délta-rpm ogé ngagaduhan peranna dina ningkatkeun pangaturan pembaruan, kumargi ngan éta bagian tina paket anu dimaksud anu parantos dirobih anu diénggalan, sahingga ngahindaran kedah ngaunduh paket lengkep sareng ngabébaskeun pisan unduhan patalimarga.

        3.    ngepung84 cenahna

          Janten anjeun teu acan nyobian openSUSE saprak iraha?

          1.    pandev92 cenahna

            Kuring masangkeunana terakhir kali dina 11.4, dina 12.1 USB langsung henteu tiasa dianggo saé kumaha waé atuh ku paréntah dd, sareng nalika masang crashea ...

          2.    Bervariasi cenahna

            Anjeun tiasa nyobian kalayan aplikasi "Imagewriter", anu aya dina Repositories OpenSUSE, tina mesin virtual contona. Kalayan aplikasi ieu Live USB henteu gagal.

          3.    pandev92 cenahna

            Kuring bakal nyobian tina windows nganggo vmware kanggo ningali hehehe. Kuring bébéja.

          4.    ngepung84 cenahna

            Kuring ngalakukeun éta sareng dd_rescue sabab éta kumaha éta dina wiki en.opensuse.org/SDB:Live_USB_stick tapi sigana ayeuna éta ngan ukur ku dd

  6.   nano cenahna

    Program anu parantos ketinggalan jaman kuring henteu ngaganggu kuring salami éta jalan sampurna, éta henteu pernah sesah pikeun kuring nyarios. Tapi kuring pikir hiji-hijina hal anu kuring kedah terang ngeunaan PC-LinuxOS nyaéta upami vérsi 32-bit hadir sareng kernel PAE sacara standar, sabab upami kuring nganggo versi 64-bit, kuring bakal neraka ku seueur hal anu kuring anggo.

    1.    pandev92 cenahna

      Henteu sacara standar éta ngagaduhan versi bfs 32-bit anu ngan ukur ngakuan 3,5 gigs, kernel pae aya dina Repository sareng anjeun tiasa masangkeunana engké, sanaos kuring resep henteu ngalakukeun éta dina waktos éta.

      (Abdi nyerat tina komputer anu sanés)

      1.    nano cenahna

        Naon bédana antara dua kernel?

        1.    pandev92 cenahna

          Kernel pae kedahna janten kernel normal pikeun sadaya kahirupan, sareng bfs mangrupikeun salah sahiji anu didamel pikeun ningkatkeun réspon dina desktop, kuring sacara jujur ​​perhatoskeun kernel bfs langkung gancang tibatan kernel normal, dina komputer ieu dimana kuring ngagaduhan cakra, Kuring parantos nyusun na leres-leres perhatoskeun bédana.

          http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=bfs_two_years&num=1

    2.    Bervariasi cenahna

      PCLinuxOS henteu gaduh versi 64-bit, ngan ukur versi 32-bit. Éta parantos lami dikabarkan yén vérsi 64-bit éta direncanakeun sareng nuju dikembangkeun, tapi teu acan aya anu konkrit.

      1.    pandev92 cenahna

        64-bit hiji aya dina pamekaran, nyatana anjeun tiasa ngaunduh isos. Jujur kuring henteu resep openuse, cara ngatur repositori sigana fatal pikeun kuring, dina pclinux éta langkung bersih, di sagigireun éta openuse henteu disarengan ku driver proprietary sacara standar sareng penampilanna sanés anu ati-ati pisan, éta mangrupikeun kde anu bersih.

        1.    Bervariasi cenahna

          Éta penampilan henteu diurus di OpenSUSE? : S Kuring henteu satuju pisan, justru OpenSUSE mangrupikeun salah sahiji anu paling ngurus sareng anu paling ngahijikeun KDE. Upami urang nyarioskeun ngeunaan Fedora, maka kuring moal ngabantah anjeun, sabab éta ngagaduhan lingkungan anu bersih, tapi sanés masalahna sareng OpenSUSE. Naon anu sanés ku supir propriétér sacara standar nyaéta normal dina ékosistem Linux.
          Sareng tangtosna manusa, upami urang ngabandingkeun Repository OpenSUSE sareng PCLinuxOS, tangtosna langkung terpusat dina PCLinuxOS, nyatana upami teu lepat éta ngagunakeun hiji Repository pikeun sadayana. Masih, kuring tiasa nyebatkeun yén kuring henteu sono nanaon di OpenSUSE, sareng bungkusanna diénggalan ampir unggal dinten, anu kuring henteu acan kantos ningali di distros sanés anu kuring anggo.

          1.    pandev92 cenahna

            Dina panémbongana openuse anu kuring tingali nyaéta téma kde saumur hirup kalayan latar héjo ..., pikeun kuring anu henteu sigana ngurus penampilanana, hurup henteu terang naha éta salah kuring, tapi éta henteu nembongkeun pelusan, sareng Repository mangrupikeun kekacoan, terakhir kali maénkeun éta kalayan 12.1, kuring ngarecah katergantungan pikeun sababaraha program, kuring mangrupikeun distro anu kuring moal nyarankeun pikeun saha waé anu hoyong nganggo éta bari henteu diajar teuing.

            Ieu sigana henteu ngurus penampilan kuring

            http://alejandrocq.files.wordpress.com/2011/10/opensuse-12-1-4.png?w=630

          2.    Bervariasi cenahna

            Nya, raos warna na sadayana.
            Leres sumberna henteu raoseun, éta mangrupikeun hal anu pangpayunna kuring robih ti mimiti, tapi sésana, hébat.
            Ngeunaan rémo sareng kagumantungan ... ogé, kuring henteu terang kumaha anjeun ngalakukeun éta, sabab nalika anjeun ngomean paket ti YaST éta bakal ngingetkeun anjeun upami aya konflik sareng kagumantungan sareng nawiskeun anjeun sababaraha tindakan anu kedah dilakukeun, ti ngajaga iket, dugi ka ngamutahirkeun kagumantungan atanapi ngarobih gudang. sumber tujuanana, atanapi nyarek bungkus ku résiko anjeun sorangan.
            Sareng biasana teu aya masalah sareng Repository, teu sabaraha teuing, tapi anjeun ogé kedah tumut kana anu mana anu ditambih, contona, anjeun moal tiasa nganggo Repository versi normal sareng dina waktos anu sami Repository Tumbleweed (nyaéta tipe rolling-release), sabab jelas dina sababaraha waktos aya hal anu bakal pegat. Sanés nganggo Repository tina édisi anu béda tina KDE dina paralel, nyaéta, upami anjeun gaduh KDE 4.7 sareng hoyong ngajaga, tong nambihan repositori KDE 4.8, atanapi upami anjeun masang KDE 4.8, hapus repositori KDE 4.7, éta jelas-jelas jelas, leres?

            Salaku conto, kuring parantos ngonpigurasikeun Repository normal pikeun vérsi + sababaraha repositori komunitas anu dipikaresep ku kuring + pikeun anu pikeun KDE 4.8, sareng kuring henteu ngagaduhan masalah.

  7.   seugx6 cenahna

    OS linux PC kuring ngajantenkeun kuring OS anu hébat, dina APPS na éta henteu tinggaleun jaman tapi dina KDE SC, dina sababaraha kecap PCLOS nyaéta sanés kanggo édisiipis.

    1.    nano cenahna

      Leres, tapi teu aya jalan pikeun mariksa daptar bungkus naon waé kanggo terang dimana vérsina sareng carita sadayana.

        1.    Annubis cenahna

          pkgs.org, padawans alit 😛

          1.    nano cenahna

            Abdi parantos hilap kana detil na ... xD

  8.   Edgar cenahna

    Pilihan anu hadé tanpa ragu, parah kuring tetep cicing sareng Cakra

    1.    Marco cenahna

      sareng kuring ogé !!!! Aturan Cakra !!!! 🙂

  9.   Annubis cenahna

    Asalna tina saha anjeunna sareng gaduh Drakes na, teu heran kumaha alusna digawé pikeun anjeun 😉

    1.    nano cenahna

      Asalna ti saha?

      1.    pandev92 cenahna

        Turunan Mandriva heheh

      2.    Annubis cenahna

        Sakumaha anu dicarioskeun ku pandev, PCLinuxOS mangrupikeun garpu Mandriva, anu langkung khusus, Mandrake 9.2 (Texar mangrupikeun pangembang Mandrake), sanaos parantos nambihan sadaya paningkatan anu parantos dikenalkeun ti Mandriva, khususna drakes.

  10.   josue cenahna

    Dina Pclinuxos anjeun tiasa unasar aptitude atanapi ngan apt?

    1.    Arangoiti cenahna

      Ngan APT, salam.

  11.   Elynx cenahna

    Anu sanés anu Rolling Release 😉

    Teu diragukeun, sababaraha waktos ka pengker tes, pangenal perangkat keras anu hadé, vérsi anu kuring anggo nyaéta vérsi anu nganggo LXDE.

    Surak!

  12.   gagak cenahna

    Éta bakal tenang sakumaha anu aranjeunna carioskeun di kota kuring tapi naon kuring, kuring moal pernah ngahampura SuSE pikeun ngahianatan perangkat lunak gratis, aranjeunna gaduh sakedik anu kedah dilakukeun janten Microsoft Linux.

    Henteu abdi nuju teu trolling 🙂