PeerTube 3.4 hadir sareng sistem nyaring pidéo anyar, paningkatan sareng seueur deui

Versi anyar na "PeerTube 3.4" parantos dileupaskeun sareng dina versi anyar ieu sababaraha parobihan penting parantos dilakukeun, kalebet kalebetkeun sistem panyaring énggal, ogé kamampuan ngalanggan simpul lengkep kana saluran, paningkatan dina milarian sareng seueur deui.

Pikeun aranjeunna anu teu wawuh sareng PeerTube, anjeun kedah terang yén ieu nawarkeun alternatif mandiri pikeun YouTube, Dailymotion, sareng Vimeo, nganggo jaringan distribusi eusi dumasarkeun kana komunikasi P2P sareng ngahubungkeun peramban pengunjung.

PeerTube dumasar kana panggunaan klien BitTorrent, WebTorrent, anu ngalir dina panyungsi sareng ngagunakeun téknologi WebRTC pikeun ngatur saluran komunikasi P2P cross-browser langsung, sareng protokol ActivityPub, anu ngamungkinkeun pangladén pidéo anu béda tiasa digabungkeun kana jaringan federasi umum, anu datang ilubiung dina pangiriman kontén sareng ngagaduhan kamampuan ngalanggan saluran sareng nampi béwara ngeunaan pidéo énggal.

ayeuna, aya langkung ti 900 sérver pikeun host eusi, dirojong ku rupa-rupa sukarelawan sareng organisasi. Upami pangguna henteu puas ku aturan pikeun ngeposkeun pidéo kana sérver PeerTube khusus, aranjeunna tiasa nyambung kana sérver anu sanés atanapi ngamimitian sérverna nyalira.

PeerTube nawiskeun alternatif mandiri pikeun YouTube, Dailymotion, sareng Vimeo, nganggo jaringan distribusi kontén dumasar kana komunikasi P2P sareng ngahubungkeun peramban pengunjung. Kamekaran proyék disebarkeun dina lisénsi AGPLv3.

Fitur anyar utama PeerTube 3.4

Dina vérsi anyar ieu platform salah sahiji novelitas anu menonjol nyaéta palaksanaan sistem nyaring pidéo énggal anu ngamungkinkeun pangguna naon waé tiasa nyaring dina halaman pidéo naon waé, kalebet halaman akun, saluran, halaman kalayan pidéo anu nembé ditambih anu janten popularitas. Sareng deuih modeu sortir anu sayogi sateuacanna, kamampuan nyortir sareng nyaring parantos ditambihan ku basa, watesan umur, sumber (video lokal sareng bahan tina sérver anu sanés), jinis (live, VOD) sareng katégori. Pikeun ngatur saringan, tombol khusus parantos ditambihan di belah kénca luhur unggal halaman pidéo.

Kabaharuan anu sanés tina PeerTube 3.4 nyaéta nambihan kamampuan ngalanggan titik pinuh kana saluran atanapi akun khusus tanpa ngaktipkeun federated mengikat kana simpul hosting saluran dipilih atanapi pamaké. Langganan dilakukeun dina ménu administrasi ngalangkungan bagian Salajengna dina tab Féderasi.

oge dukungan disayogikeun kanggo tiasa nyaring hasil pamilarian ku situs-situs tempat pidéo anu kapendak disebarkeun. Salaku conto, upami anjeun terang yén titik anu tangtu ngagaduhan koleksi anu hadé dina topik anu tangtu, anjeun tiasa ngawatesan kaluaran hasilna ngan ukur titik ieu.

Di sisi sanésna, éta ogé disorot yén dukungan terintegrasi ditambihkeun pikeun tiasa nyimpen file video dina panyimpenan obyék anu béda sapertos Amazon S3, anu ngamungkinkeun pangurus situs pikeun nyimpen pidéo dina sistem anu sacara dinamis ngaalokasikeun rohangan numutkeun kabutuhan pangguna.

Akhirna, dina pengumuman vérsi anyar disebatkeun éta Perpustakaan HLS.js diénggalan dipaké dina pamuter pidéo PeerTube sakumaha PeerTube ayeuna ngadeteksi sareng émut bandwidth pangguna.

Sateuacanna, pamuter nganggo "kualitas sedeng" sacara standar sareng anjeun panginten atos perhatosan kualitas saatos sababaraha detik upami anjeun ngagaduhan sambungan jaringan anu saé. Ayeuna pamuter sacara otomatis ngaidentipikasi bandwidth anu terakhir dianggo sareng milih résolusi anu paling pas. Ieu ngamungkinkeun anjeun ngamimitian streaming dina kualitas luhur atanapi rendah langsung, daripada nganggo standar tingkat kualitas standar sareng turun deui ka résolusi anu tiasa ditampi saatos sababaraha detik.

tungtungna, upami anjeun resep terang langkung seueur perkawis éta ngeunaan versi anyar PeerTube ieu atanapi sacara umum ngeunaan éta, anjeun tiasa parios detil na Dina tautan ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.