Pemijahan Hukum Sinde di Spanyol disatujuan

Déwan Menteri Spanyol bakal nyatujuan kiwari Jumaah di Seville - di tengah jembatan San José - éta monstrositas disebat "Hukum Ékonomi Berkelanjutan", anu kalebet anu dikenal salaku "Hukum Sinde", anu bakal ngamungkinkeun panutupan halaman wéb ngan ukur opat dinten.

Sanaos sanés abdi sanés Spanyol, kuring ngiringan kana blog anu dinten ayeuna nyebarkeun deui manifesto gabungan Désémber kamari.

Dibikeun kalebet Draf UU Ékonomi Berkelanjutan modifikasi législatif anu mangaruhan kabébasan bébas kabébasan éksprési, inpormasi sareng hak aksés kana budaya ngalangkungan Internet, wartawan, blogger, pangguna, propésional sareng pencipta Internét kami nyatakeun panolakan anu kuat kana proyék éta, sareng nyatakeun yén ...
1.- Hak cipta henteu tiasa ditempatkeun di luhur hak-hak dasar warga nagara, sapertos hak pikeun karusiahan, kaamanan, anggapan polos, panyalindungan yudisial anu épéktip sareng kabébasan éksprési.
2.- Gantung hak dasarna nyaéta sareng kedah tetep kompeténsi éksklusif tina yudikatif. Sanés panutupanana tanpa kalimat. Draf ieu, bertentangan sareng naon anu ditetepkeun dina
Pasal 20.5 Konstitusi, tempatna di tangan badan non-yudisial -an organisme gumantung ka Kamenterian Kabudayaan-, kakuatan pikeun nyegah warga Spanyol tina aksés naon waé
ramatloka.
3.- Panerapan anyar bakal nyiptakeun kateupastian hukum di séktor téknologi Spanyol, ngarusak salah sahiji ti saeutik bidang pangwangunan sareng masa depan ékonomi urang, ngahambat panyiptan perusahaan, ngenalkeun halangan pikeun persaingan gratis sareng memperlambat proyéksi internasionalna.
4.- Panerapan anu diusulkeun anyar ngancam panyipta anyar sareng ngahalangan kreasi budaya. Kalayan Internét sareng kamajuan téknologi anu teras-terasan, kreasi sareng siaran eusi sagala rupa, anu henteu asalna deui
kalolobaanana ti industri budaya tradisional, tapi tina seueur sumber anu béda-béda.
5.- Panulis, sapertos sadayana padamel, aranjeunna ngagaduhan hak pikeun hirup tina karyana kalayan ideu kreatif anyar, modél bisnis sareng kagiatan pakait sareng ciptaanna. Nyobian pikeun ngadukung sareng parobahan législatif industri kuno anu henteu terang kumaha adaptasi sareng lingkungan anyar ieu henteu adil atanapi réalistis. Upami modél bisnisna didasarkeun kana kadali salinan karya sareng dina Internét moal mungkin tanpa ngalanggar hak-hak dasar, aranjeunna kedah milarian modél sanés.
6.- Urang anggap éta lanjeunna industri budaya kedah salamet modéren anu modéren, épéktip, dipercaya sareng terjangkau anu diadaptasi kana kagunaan sosial anu énggal, tibatan watesan sakumaha henteu proporsional sakumaha teu épéktip pikeun tujuan anu aranjeunna ngaku ngudag.
7.- Internét kedah fungsina sacara bébas sareng tanpa gangguan politik disponsoran ku séktor anu ngusahakeun pikeun mayunan modél bisnis luntur sareng ngajantenkeun mustahil pikeun élmu manusa tetep bébas.
8.- Kami nungtut yén Pamaréntah ngajamin ku négatip netralitas Net di Spanyol, dina nyanghareupan tekanan naon waé anu tiasa timbul, salaku kerangka pangwangunan ékonomi anu sustainable sareng réalistis pikeun pikahareupeun.
9.- Kami ngajukeun réformasi hukum hukum intelektual anu leres ditujukeun pikeun akhir na: ngabalikeun kanyaho ka masarakat, ngamajukeun domain publik sareng ngabatesan panyalahgunaan tina
éntitas ngatur.
10.- Dina démokrasi, hukum sareng amandemenna kedah disatujuan saatos debat umum anu pas sareng saacanna parantos konsultasi ka sadaya pihak anu kalibet. Éta henteu tiasa ditarima yén parobihan législatif dilakukeun anu mangaruhan hak-hak dasar dina undang-undang non-organik sareng anu urusan sareng masalah sanés
Téks ieu diterbitkeun dina seueur halaman wéb. Upami anjeun satuju,
ogé nyebarkeunana dina blog anjeun.

Inpormasi lengkep dina Manifesto Wiki
Grup dukungan Manifesto dina Facebook.
tautan anu aya hubunganana


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.