Pencerahan, lingkungan desktop anu enteng sareng kuat

Abdi mangrupikeun kipas lingkungan desktop KDE, tapi ku waktos sareng parobihan anu anyar di lingkungan ieu kuring kedah ngaku yén kuring ngarasa dihina ku konsumsi mémori RAM na, saolah-olah éta nyobian ngojay ka permukaan pinuh ku ranté sareng ornamén anu nyeret kuring ka dasar laut .

Kusabab kitu kuring mutuskeun milarian lingkungan desktop anu sanés anu ramah ka kuring sareng anu ngagaduhan ciri anu diperyogikeun pikeun ngahontal workstation anu kuat, tapi tanpa mémori sangsara pisan. Kuring mimiti nyobian LXDE sareng kuring perhatoskeun bédana ageung dina konsumsi RAM: sateuacan éta nyéépkeun sakitar 230-300MB sareng ayeuna ngan ukur ngonsumsi sakitar 120-140. Kuring nganggo lingkungan desktop ieu bari dugi ka mimiti damel sareng mesin anu gaduh 250 MB RAM, anu digabungkeun sareng konsumsi LibreOffice Kuring sacara radikal ngalambatkeun mesin sahingga kuring mutuskeun milarian lingkungan desktop anu sanés.

Nguji hiji sareng anu sanés kuring mendakan pencerahan (E17) sareng modul na. Kuring resep pisan kumaha sakedik RAM anu dikonsumsi - éta nyéépkeun sakitar 80-110MB tanpa dimuat LibreOffice, Kuring ngan ukur ngagaduhan hiji masalah anu kedah dibéréskeun, sabab kuring mimiti sono kana Ménu Pelayanan de KDE janten kuring mimiti ngagunakeun thunar salaku file explorer, anu panggunaan mémori RAM naék sakedik deui kusabab katergantungan tina program ieu. Nya, maca sakedik didieu sareng anu sanésna kuring mutuskeun pikeun ngaunduh file explorer SpasiFM Abdi henteu peryogi aplikasi naon waé daemon pikeun mikawanoh partisi atanapi masang aranjeunna.

Pasang Lingkungan Desktop E17

sudo apt-get install e17 e17-data e17-dev

Janten kuring uninstall thunar sareng sadaya aplikasi daemon éta henteu aya gunana pikeun kuring:

sudo apt-get autoremove gvfs gvfs-backends gvfs-bin gvfs-dbg gvfs-fuse apt-xapian-index xapian-tools python-xapian aptdaemon aptdaemon-data pinentry pinentry-curses pinentry-doc pinentry-gtk2 pinentry-qt pinentry-qt4 pinentry-x11 gnupg2 gnupg-agent

sudo apt-get autoremove thunar thunar-data thunar-volman synaptic

Salaku manajer paket anu kuring anggo apt-meunang y kamampuan ti konsol (kuring ngayakeun gdebi pikeun masang bungkus anu diunduh tina wéb, ngan ukur hiji tina konsol)

sudo apt-get install paquete (Kanggo masang)
sudo apt-get remove paquete (Pikeun nyabut)

aptitude search paquete (Pikeun milarian bungkus nganggo kecap cocog)
aptitude show paquete (Pikeun ningali inpormasi ngeunaan pakét khusus)

Jaman éta sagalana mimiti bentukna. Kuring perhatosan lingkungan desktop anu sanggup ngarengsekeun padamelan anu paling peurih pikeun dianggo dina konsol hungkul tina panjelajah file. E17 ku nyalira éta parantos masihan kuring kamungkinan ngagunakeun pintasan keyboard pikeun ngalaksanakeun praktis naon waé tugas sareng manajer jandela atanapi ngaluncurkeun aplikasi, sareng ayeuna SpasiFM Éta ngamungkinkeun kuring ngalakukeun hal anu sami tapi pikeun ngagawekeun dokumén kuring, naha éta tina tugas anu paling gampang sapertos komprési atanapi mupus file, dugi ka anu paling hese sapertos ngaduruk data abdi dina CD atanapi DVD anu ngajaga struktur diréktori nganggo ngan ukur garis paréntah tapi tina file explorer.

Kuring ngahususkeun sababaraha waktos pikeun panjelajah file ieu, ngavisualisasikeun kamungkinan na sareng nambihan pungsionalitas anu saur kuring mah penting pisan pikeun kuring, sapertos ngompres kana format anu aya, énkripsi file nganggo GnuPG, ngarobah pidéo sareng MEncoder tapi henteu ngajantenkeunana hiji, nambihan atanapi ngébréhkeun épék kana gambar anu nganggo ImageMagick, ngaganti ngaran sacara masif file bahkan dina partisi FAT32, sababaraha alat pikeun ngamanipulasi PDF sapertos kamungkinan ngajaga sareng kecap konci atanapi ngaleungitkeun upami aranjeunna terang, ngarobah antara file anu dirojong ku LibreOffice, kamungkinan pikeun ngarobih file audio; Kuring malah nyiptakeun struktur pikeun ngarobih file audio nganggo SoX (anu ngagaduhan kamampuan ningkatkeun atanapi nambihan épék kana file audio).

Pikeun ayeuna sistem parantos stabil kecuali Midori anu ngagantung nalika muka sababaraha situs, kuring ngabayangkeun yén pembaruan pikeun panyungsi ieu bakal ngalereskeun masalah ieu.

Kuring ngagantelkeun pungsi anu kuring tambihan SpasiFM, sareng pikeun pangguna anu gaduh pangalaman saeutik daptar lingkungan desktop kuring upami aranjeunna mutuskeun nyobian, ayeuna kuring dipasang dina partisi 4 GB anu tetep sakitar 660 dugi 680 MB gratis.

  • File na e17-desktop-install.zip ngandung daptar program anu kedah dipasang.
  • File na spacefm-add.zip Ngandung pitunjuk pikeun masang fitur-fitur anyar.

Kuring miharep yén sababaraha file ieu tiasa digunakeun.

Catetan: Upami anjeun mutuskeun masang lingkungan desktop E17 kedah dimimitian dina tampilan standar sareng muka modulna systray anu bakal ngamungkinkeun urang janten host aplikasi sapertos Parcél satelit salaku monitor clipboard ya nm-apel salaku monitor jaringan.

Pikeun ngamimitian program ieu sareng sistem, aranjeunna kedah nyerat kana file $HOME/.e/e/applications/startup/.order garis ieu:

parcellite.desktop
/etc/xdg/autostart/polkit-gnome-authentication-agent-1.desktop
nm-applet.desktop

Tumbu

Upami anjeun henteu tiasa ngaunduh file-file anu napel, punten wartosan kuring yén kuring bakal milarian cara séjén pikeun ngirimkeunana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

26 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Rafael cenahna

    Sae pisan 🙂 efektif geulis sareng gancang. 🙂 tapi sareng gambar kumaha kuring katingali :)?

    1.    Giskard cenahna

      Anjeun leres. Sababaraha poto henteu raoseun. Sésa, tulisan anu saé pisan.

  2.   helena_ryuu cenahna

    Tulisan anjeun ngeunaan e17 pikaresepeun pisan, anu kuring resep nyaéta modifikasi pisan sareng parantos bérés pisan. Ku cara kitu, distro naon anu anjeun anggo

    Pikeun kuring, spacefm mangrupikeun pangatur file anu paling saé, tapi kuring henteu ngartos kumaha setélan mangaruhan kinerja pisan.

    dina pc kuring (lengkungan + xfce + plank + conky) éta ogé nganggo antara 80 dugi 110 mb tanpa aplikasi anu kabuka, sareng dina laptop kuring (arch + openbox + tint2 + conky) henteu langkung ti 83 mb.

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      SpaceFM anu pangsaéna? O_O… parantos nyobian Dolphin KDE? O_O

      1.    helena_ryuu cenahna

        tingali .. ¬¬, éta mawa seueur fungsi, tapi spacefm langkung saé xDDDD

        1.    KZKG ^ Gaara cenahna

          HAHAHAHA ok ok hahahahaha

  3.   Root87 cenahna

    Nya, kuring cicing sareng KDE kanggo PC sareng mémori anu saé sareng lxde kanggo anu henteu saé hehehe

    1.    medina07 cenahna

      Éta intina. Sababaraha kali urang kutukan ieu atanapi lingkungan desktop éta kusabab "nyéépkeun" seueur teuing sumberdaya ... tapi, naha urang leres milih lingkungan anu cocog sareng fitur anu ditawarkeun ku tim kami?
      Éta kasalahan pikeun pura-pura yén lingkungan sapertos KDE tiasa dianggo kalayan lancar dina komputer anu henteu nawiskeun kakawasaan pikeun ngalakukeunana ... nyaéta dimana alternatip sapertos Enlightenment, Xfce sareng anu sanésna maénkeun sareng éta mangrupikeun hal anu urang kedah pisan jelas ngeunaan.

      Pokokna ... tulisan anu saé pisan.
      hatur nuhun

  4.   iCOMECON cenahna

    (COMECON diasingkeun: P)
    Aranjeunna parantos ngajantenkeun abdi hoyong nyobian, tapi XFCE nyingsieunan kuring ... LXDE Kuring henteu acan nyobian.

  5.   ngepung84 cenahna

    ngajantenkeun kuring hoyong nyobian e17, tapi henteu dina deb distro

    1.    Leo cenahna

      Kuring nganggo éta pikeun waktos anu lami sareng éta spektakuler, éta patut sareng éta kuat pisan. Tapi cinta kuring pikeun XFCE

    2.    DanielC cenahna

      Kuring terang éta henteu aya hubunganana sareng éta, tapi panasaran distros pangsaéna anu parantos nganggo e17 anu kuring kedah nyobian sadayana debat.

      Utamana eLive, éta nyeri yén éta mayar (enya, mayar) upami anjeun hoyong dipasang deui, upami henteu maka anjeun tetep dina modeu live.

      Anu basis Debian sanés anu sigana langkung saé dina adaptasi na sareng e17 nyaéta snowlinux, sareng Bodhi ogé ngagaduhan sebutan khusus, sanaos dumasarkeun kana ubuntu.

      Upami anjeunna henteu bogoh ka Gnome, anjeunna pasti bakal sareng manager jandela éta (sabab desktop henteu).

      1.    Azazel cenahna

        Nyatana 0.17 (anu masih dina pamekaran sigana mah kuring parantos ngartos) upami éta saprak ditulis deui tina 0, biasana 0.16.999.55225 asalna dina bungkus distros (sababaraha nomer ditambah sababaraha nomer kirang) éta masih janten jandéla gerentes.

  6.   Vérsiitis sedeng cenahna

    Kuring kagungan nasib anu hadé pikeun nyobaan Bodhi Linux 2.0, éta spektakuler ..
    Sareng hiji-hiji masalah kuring ogé nyaéta sareng Midori, anu nutup nalika nyobian muka halaman, panginten éta masalah sareng Bodhi / Midori, sigana éta E17 / Midori ..

  7.   Ngidup_patih cenahna

    Naha aya anu terang naha ecomorph masih tiasa dipasang dina e17 sareng kumaha jalanna? .

    1.    Julio cenahna

      Hai, abdi gaduh Bodhi 1.04 sareng Ecomorph sareng éta saé pisan.
      Pikeun masang éta kabuka Synaptic sareng milari Ecomorph, Ecomorph-core. Pencét pasang teras voila.
      Maka anjeun kedah angkat ka modul sareng masang modul sareng anu sanés, tapi saé upami anjeun katingali
      Anjeun bakal mendakan hiji hal pikeun bérés dipasang upami anjeun henteu ningali yén anjeun henteu sanggup, kirimkeun kuring ka Emilio

  8.   Marco cenahna

    pertama kalina kuring nyobian e17 éta dina élive. Kuring resep pisan tampilan umumna, sanaos kuring henteu terang yén éta henteu ngagaduhan padamelan dina sababaraha pilihan, sapertos mareuman sistem. ayeuna kuring parantos nganggona dina linux bodhi sareng katingalina saé

  9.   neomyth cenahna

    Uhmmm sigana mah rada ngagedekeun nyarios yén éta nyéépkeun langkung ti 300 MB gaduh komputer saderhana ayeuna anu parantos aya 4 atanapi bahkan 6 gig ram, kecuali upami anjeun ngagaduhan pentium III ...... sareng ku jalan spacefm éta henteu saé pisan tapi henteu sareng fungsina, di sisi sanésna, lumba-lumba langkung produktif sareng saderhana (hilap ngawartosan yén éta tiasa disesuaikan).

    Sobat, postingan anjeun saé pisan, hal anu kuring kedah ngaku nyaéta yén e17 geulis pisan tapi henteu ngagaduhan sababaraha hal pikeun ngajantenkeun sakumaha saéna KDE sareng ati-ati sareng ieu, kuring henteu nyebut gnome sabab kuring pikir aranjeunna parantos ngaleungitkeun hal-hal anu ngajantenkeun unik sareng kapang.

    Wasalam

  10.   Baron ashler cenahna

    Kuring dipasang dina Fedora 16 sareng éta katingalina saé 😀 mangrupakeun lingkungan desktop anu kuring resep

  11.   nada cenahna

    Masang Enlightenment E17 dina openSUSE anjeun tiasa konsultasi tulisan ieu: http://guiadelcamaleon.blogspot.com.es/2012/12/disponible-e17-estable-repositorios-opensuse.html. Sambutan.

  12.   Rodrigo cenahna

    Sae pisan, kuring nyobian na kuring nyarankeun éta

  13.   Rodrigo cenahna

    Sae pisan, tapi kuring tetep beurit ha

  14.   dextre cenahna

    halo, punten, naha aya anu ngasrut nami manajer file dina waktos payun pikeun ngaluncurkeun éta ngalangkungan terminal terminologi, pikeun ngalebetkeun file salaku root sareng ngarobih sababaraha, hatur nuhun

    1.    lilir cenahna

      Kuring nganggo versi Bodhi 2.3.0, sareng kuring pikir kuring émut yén ngan ukur Elightenment anu sumping.
      Janten pikeun mindahkeun, salin jsb sareng ogé kabuka salaku Akar.
      Sareng dipasang (Komandan Gnome).
      Sareng upami anjeun henteu ngagaduhan pilihan pikeun masang File Manager anu sanés, anu dina halaman anu sami sareng Bodhi nyangking 3 éta
      Marlin, PcManFm sareng Thunar

      1.    dextre cenahna

        hatur nuhun llulius Kuring parantos dipasang thunar sareng terminologi kuring ngaluncurkeun éta salaku root pikeun ngarobih folder gsharkdown anu ku jalan ayeuna henteu jalan, manajer file anu sanés anu disebatna, ngagaduhan kasalahan sapertos nalika anjeun nyéred file pikeun nyalin kana komputer ieu muka sababaraha windows, upami kuring hoyong nyalin file tina sababaraha usb teras témpél dina folder pribadi kuring masihan kuring kasalahan sareng kuring kedah muka jandéla anu sanés kanggo némpélkeunana dina karpet pribadi kuring, naha anjeun terang anu sanés distro minimalis atanapi cahaya anu nganggo kernel anu gaduh Bodhi- linux, henteu kajantenan anjeun éta sora sapertos hiji klik internal kalayan ampir seueur distro, tapi ku bodhi-linux ieu sareng ku ubuntu 12.10 éta henteu kadéngé ampir teu aya pisan, jarang pisan disada, anjeun terang ngeunaan éta? hatur nuhun kana koméntar anjeun, salam.

  15.   lilir cenahna

    Éta sababna kuring bébéja yén kuring nganggo GnomeCommander. Éta sapertos komérsial lami MsDos