[Pendapat] Naha KaOS mah pilihan?

Éta tulisan mimiti kuring di TiLinux  Kuring kantos janten pembaca anu konsisten kana blog ti saprak didirikeun sareng dina jaman na Hayu urang nganggo Linux. Salawasna milari bacaan pikeun nyerep élmu di dunya anu pikaresepeun pisan ieu.

Di jagad raya ieu kuring ngalaman pasang surut Kuring parantos nyobian dina ziarah kuring seueur sebaran ti saprak Redhat, Debian, Mandriva, Mageia, Rosa Frehs, Opensuse, Chakra, Ubuntu sareng sadaya rasa na.

Sedengkeun pikeun lingkungan desktop ti panggedéna salaku Kde, Gnome, Kayu manis, Persatuan sareng anu langkung enteng Xfce, Lxde, e17, fluxbox antara séjén anu kabur. Janten karesep kuring KDE Éta ti saprak mimiti kuring resep kana vérsi 3.

KaOS ti saprak inditna kuring kuring caket kana distro sapertos kieu KDE sareng éta sigana hadir kalayan anu panghadéna tina arsitektur 64bits sadayana Qt tangtosna anu paling tiasa dianggo gtk Como Firefox, Chrome y LibreOffice diantarana.

Tangtosna kuring kedah masihan kiridit kana naon anu dilakukeun ku yoyo308 Kusabab anjeunna parantos janten salah sahiji promotor tina sistem ieu, pangalaman na parantos ngabantosan pisan pikeun ngabimbing kuring ngalangkungan parsel Pacman.

Éta kantos ti parsél RPM sareng Magéia 4 Kuring masih uji coba tapi KaOS parantos masihan rasa anyar pikeun kuring anu salawasna énggal, henteu ngan ukur ngamungkinkeun kuring nyusun paket sareng masangna, hal anu kuring henteu kahontal kalayan gampang dina sistem anu sanés anu kuring pikahoyong parantos nyobian.

Gambar anyar na masihan kasegaran sareng vitalitas kana distro anu parantos ngait kuring ...

jepretan1

con KaOS anjeun bakal salawasna aya di payun KDE kanggo kuring lingkungan desktop anu paling lengkep ... Kusabab ieu sareng seueur alesan anu sanés kuring nyarankeun distribusi ieu yén sanaos mimiti éta nyandak léngkah anu hadé ngeunaan distribusi anu kedah Lisénsi / Linux Ubuntu.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

80 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ghermain cenahna

    Nya ... sadayana milih anu paling kawin ... Sareng KaOS mangrupikeun distribusi anu saé pisan, kuring nyobian sareng kuring resep tapi kuring dicabut pamasangan saminggu saatosna kusabab éta masang Google-Chrome sareng kuring langkung resep Chromium atanapi SRWareIron; Kuring ngaleungitkeun sadaya Calligra sabab éta henteu cocog sareng naon anu aranjeunna kirimkeun ka kuring ti padamelan, SADAYANA datang ka kuring di MSOffice (sanaos kuring masang LibreOffice sareng tiasa dianggo saéna); Abdi teu tiasa masang Flareget, youtube-dl, Hubic sareng Viber; Abdi peryogi Skype pikeun padamelan kuring sareng éta henteu masang éta, sareng Dropbox sareng Virtualbox henteu dianggo pikeun kuring pikeun langkung seueur tibatan anu kuring masihan sareng tutorial anu kuring baca, janten sanaos tiasa dianggo pisan éta henteu ngalayanan kabutuhan kuring, jadi kuring balik deui ka Kubuntu sareng Netrunner.
    Éta pangalaman kuring, tapi henteu hartosna éta sanés distribusi anu saé, gumantung kana anu anjeun anggo.

    1.    x11 tete11x cenahna

      Anjeun kedah nuturkeunana dina forum, hal kromium sakumaha FAQ na, aranjeunna henteu kalebet kusabab henteu hoyong aplikasi anu kaleuleuwihi (upami anjeun rada ngalaman anjeun tiasa nyusun éta nyalira atanapi nyungkeun batur unggah pkgbuilds ka KCP) sami sareng flareget sareng Sadayana anu anjeun nyebatkeun (salami aranjeunna sanés 32-bit) perkawis skype, demm (pamekar) sabab kaos henteu nyayogikeun dukungan 32-bit, solusina nyaéta virtualisasi xp sareng ngajalankeunana ti dinya (saleresna kuring henteu terang masalah naon anu anjeun gaduh sareng virtualbox janten kuring henteu terang kumaha ngabantosan anjeun) sareng ku dropbox, sigana kuring yén anjeun ngagaduhan nasib anu goréng pikeun masangna dina nalika dropbox salah dina sababaraha distro (sabab dina forum anu béda distro aranjeunna mairan hal anu sami) sareng solusi samentawis (rada jarang xD) nyaéta ngaunduh sacara manual sareng ngajalankeun prosés dina backgroud (&) sareng pikeun sababaraha alesan éta xD

      1.    Luthenis cenahna

        Hapunten, tapi kuring henteu pisan masihan koméntar anjeun. Upami anjeun hoyong skype, naha virtualisasi upami distro langkung atanapi langkung ageung ngagaduhan bungkusan na? Éta henteu raoseun, sareng kromium ogé. Kuring henteu ngartos nyorong jalma pikeun nyobaan distro anu henteu cocog sareng paket "kedah aya" na.

        1.    x11 tete11x cenahna

          Éta sanés pendapat kuring, éta aya dina FAQ distro, sareng éta ngagaduhan alesan (kuring gumantung kana bungkusan anu sanés anu 32 bit, janten kuring henteu nganggo, kabeneran éta sanés Skype sareng kuring henteu nganggap éta "must have") tanpa Nanging, alesan anu demm expose dina FAQ leres-leres valid, salami 10 taun 64 bit parantos aya, parantos waktuna pikeun anu ngajantenkeun parangkat lunak ngeureunkeun omong kosong http://kaosx.us/faq-es/#Por_qu_no_hay_aplicaciones_de_32_bits
          Éta dikelola ku hiji jalma ka KaOS sareng kedah nambihan antara 150-200 langkung paket, ngan ukur ngagaduhan aplikasi 32-bit éta…. henteu asup akal pisan, jadi kuring keukeuh KaOS henteu milari pikeun saha waé, tapi "pikeun saha waé anu pas sareng ponco"

        2.    msx cenahna

          Upami tibatan rantear anjeun angkat ka situs KaOS anjeun bakal ngartos naha Skype atanapi aplikasi 32-bit sanésna henteu pernah aya atanapi bakal aya.

          KaOS lahir salaku pamekaran pribadi salah sahiji devs Chakra utama saatos masalah sareng tim nalika éta mutuskeun pikeun muka sareng nempatkeun visi na dina distro anu dirancang sareng diarahkeun ku anjeunna.

          Ti mimiti jelas yén distro bakal difokuskeun kana pamirsa anu pilih pisan anu badé nyumponan sagala kabutuhanana: palanggan IT tina pangembang distro, kalobaannana ngagaduhan usaha lokal sareng usaha alit.

          Isu bungkus ngan aplikasi 64-bit anu aya hubunganana sareng pangalaman sareng cita cita dirina, anjeunna yakin yén di 2014 éra pikeun neraskeun nganggo aplikasi 32-bit dina HW 64-bit nalika langkung ti 10 taun ka pengker (2003) HW anu kami anggo dinten ayeuna dikenalkeun.

          Bisi naon anu disababkeun nyaéta - nalika henteu! - Microsoft pikeun nuturkeun kabijakan kasar na sareng henteu ngalakukeun anu sakuduna, dina hal ieu hijrah Skype ka 64-bit sakali sareng sadayana.

          Éta nyarios sareng aya hubunganana sareng paragraf terakhir anjeun, naon masalah anu aya anu nyebarkeun tulisan sapertos kieu nyarioskeun kunaon aranjeunna resep distro anu aranjeunna anggo pisan sareng ngadorong jalma pikeun nyobaan? Mangrupikeun hal anu manusa pisan anu hoyong dibagi naon anu urang resep.
          NYATA, pangembang KaOS sok jelas pisan yén anjeunna henteu resep ngawangun komunitas ageung (sareng anjeunna nyatakeun yén dina situsna), atanapi bahkan ngahontal langkung seueur pangguna saluareun anu mimitina dihaja kumargi tujuanana kualitas ngeunaan kuantitas.
          Kami parantos nyarios sababaraha kali ngeunaan subjek nalika distro dina tahap awal sareng sajaba ti masihan anjeunna sababaraha masalah anu timbul dina waktos éta, kuring nyalira ngadorong anjeunna pikeun ngajukeun pamekaran distro na bari teras netelakeun yén éta sanés bakal janten distro kanggo sadayana tapi ngan ukur pikeun anu nampi éta siga kitu.

          Sateuacan neraskeun protés gratis ngeunaan hal anu anjeun henteu terang - sareng teras-terasan janten pikaseurieun dina tindakan anu sami - kuring ngajak anjeun deui maca kunaon distro dina halaman wébna sareng nganjang ka saluran irc distro éta.

      2.    pandev92 cenahna

        Kuring ngan ukur terang yén pangguna aya di luhur sagala rupa sareng sanés ku nyoplokkeun program tina distro anu kami anggo 4 ucing, microsoft badé nempatkeun batréna.

    2.    aioria cenahna

      Di Kaos anjeun ngan ukur mendakan bungkus kanggo arsitektur 64-bit, nyaéta, aplikasi anu ngamangpaatkeun perpustakaan 32-bit moal aya di KaOS

    3.    aioria cenahna

      Dropbox 2.6 aya di répoos sareng kanggo program sanésna anjeun tiasa naros ka kaos komunitas di Github, upami pikeun 32bit moal aya ...

      1.    Kawaii ~ cenahna

        Janten henteu ngajalankeun komiks? Kumaha cara maca baju baju kuring? : c

        1.    x11 tete11x cenahna

          naha henteu ngajalankeunana?

  2.   metalus cenahna

    pantun,
    Kuring parantos kawilang énggal dina Linux, kuring parantos nyobian sababaraha distro sareng kuring milih openuse di antara anu kuring nyobian mpues saur éta anu KDE anu paling cocog pikeun kuring. Patarosanna, naon anu KAOS gaduh anu henteu dimangpaatkeun kuuse?

    Hatur nuhun tur Wasalam.

    1.    aioria cenahna

      Nya, openuse mangrupikeun salah sahiji hal anu gedé pikeun kuring éta mangrupikeun pendapat pribadi Kaos langkung difokuskeun kana KDE = QT kalayan arsitektur 64-bit sababaraha hal anu tiasa anjeun pasang dina openuse moal sami di Kaos kumargi teu ngagaduhan nanaon 32bit sareng di kaos nyaéta roling pelepasan nyaéta, Kaos bakal salawasna ngagaduhan anu munggaran di lingkungan KDE dibandingkeun distribusi anu sanés ...

      1.    metalus666 cenahna

        Sareng kusabab kitu anu langkung henteu stabil tibatan openuse. Henteu?

        1.    aioria cenahna

          Kuring henteu terang naon anu anjeun hartosna kalayan henteu stabilitas Kaos ngagaduhan respos anu stabil sareng repos pikeun nguji kdE sorangan éta mangrupikeun enotorno anu stabil saur kuring dina titik ieu GNU / Linux Kuring katinggaleun sacara umum sadayana stabil ayeuna yén aya sababaraha distros anu nawiskeun integrasi anu langkung saé pikeun bungkusan éta Kaos ...

    2.    msx cenahna

      Naha anjeun kersa KDE anu saé? http://www.ChakraOS.org
      Kusabab anjeun nganggo openSUCIO nalika uji Cakra anjeun moal percanten kagancangan, kagancangan sareng kaéndahan distro.

      1.    metalus666 cenahna

        Kotor? Naon komentar goréng.
        Opensuseup mangrupikeun distro anu serius pisan, padamelan seueur jalma moal tiasa dianggap hina ku cara kitu.
        Kuring ningali yén kuring moal ninggalkeun mamang.

        1.    nano cenahna

          Henteu, serius OpenSUSE téh kurang ajar. Naon pamekaran ageung? Tangtosna, naon anu mantep? Leres oge ... tapi henteu ngaluarkeun kokotor.

          Suse mangrupikeun distros anu paling kotor dina tingkat paket anu kaleuleuwihi, bejakeun ka kuring Naha dua manajer paket dipasang sacara standar? YaST sareng kuring ngan ukur ninggali nami anu sanés, indung anu ngahajakeun yén aya anu ngingetan kuring dina koméntar di handap, punten.

          Aya seueur teuing hal-hal anu teu perlu di Suse anu "datang pikeun nyumponan" kabutuhan sasaha sareng kritik asalna ti pangguna sareng komunitas nyalira.

          1.    x11 tete11x cenahna

            packagekit + apper (kumargi henteu ngabéréskeun bentrok sapertos YAST ..... Kuring henteu pati terang pikeun naon ieu ..)

          2.    metalus666 cenahna

            Janten, pikeun anjeun kotor nempatkeun dua manajer paket sacara standar? Endah! Sareng kuring sanés nyarioskeun Suse, anu sanésna nyarios ngeunaan openuse, henteu sami. Kuring masih badé masihan kasempetan kaos, tapi anjeun masih teu acan ngawartosan kuring yén éta nambihan nilai pikeun openuse atanapi kubuntu.

            Salam.

      2.    Demian cenahna

        OpenSUCIO? Hmm, anjeunna hoyong disada sapertos sindiran, tapi tetep ngan ukur troll ...

  3.   Jorge cenahna

    Langkung salah éjahan sareng kasalahan semantis tibatan koran populér.

    1.    msx cenahna

      AHAHAH, dimana +1 na ???

  4.   MrBrutico cenahna

    Kuring parantos nganggona ti mimiti na éta idéal pikeun stabilitas sareng rollng-release. Tapi kusabab kurangna perpustakaan 32bits kuring parantos mutuskeun badé gentoo.
    Anjeun sono kana seueur hal anu saé sapertos kaulinan

    1.    OtakuLogan cenahna

      Kecap "stabil" parantos lirén asup akal dina ékosistem Linux, kusabab distro anu nuju diwanohkeun / dianggo SENTIASA stabil sareng tagline "henteu kantos masihan kuring aya masalah" ditambahan. Kuring gaduh masalah bahkan sareng Debian stabil sareng henteu nganggo bungkus éksternal, janten kuring henteu terang, kuring kedah janten pangguna GNU / Linux paling hanjakal di bumi ...

      PS: Henteu aya anu ngalawan KaOS, anu kuring henteu acan nyobian, tapi sababaraha bulan ka pengker Manjaro ogé dibéré seueur hype, kuring nyobian sareng saatos masang Liferea éta beku. Sareng éta "stabil" ...

      1.    Daniel cenahna

        Leres pak, parantos aya dua urang, sareng éta ngajantenkeun kuring ambek pisan nalika ku sababaraha alesan kuring kedah balikan deui sacara paksa kusabab aranjeunna janji kuring stabilitas, tapi kuring resep ka gnu / linux sareng kuring bakal nganggo éta dugi ka sepuh.

      2.    R3is3rsf cenahna

        Linux henteu sampurna anu teu aya mamang, teu aya anu sampurna. Tapi éta sareng Debian anjeun ngagaduhan masalah, sareng éta sanés ngan ukur debian tapi sababaraha distro, anjeun kedah ngagaduhan hardware anu teu cocog atanapi anu khusus.

        1.    OtakuLogan cenahna

          Éta sanés keluhan ka Linux, tapi kana koméntaritas stabilitas, digedéan dina pandangan kuring.

          Sareng éta sanés masalah hardware boh: forums.debian.net/viewtopic.php?f=6&t=110150. Saur Debian mangrupikeun distro anu pangsaéna, tapi sanés anu paling henteu gagal sareng bug anu kuring parantos lapur dugi ka ayeuna parantos kalangkung ... Éta distro kuring, tapi kaayaan siga kitu.

  5.   Williams Widang cenahna

    Abdi hoyong nyobian KaOS tapi kuring gaduh komputer 32-bit, naha aya cara pikeun ngajantenkeun komputer dina ciri-ciri ieu ...? hatur nuhun.

    1.    aioria cenahna

      Henteu ngan ukur x86_64 arsitéktur

    2.    x11 tete11x cenahna

      naon prosesor anjeun gaduh? (Upami anjeun dina Gnu / Linux anjeun tiasa milarian terang ku: cat / proc / cpuinfo | grep "nami modél" ti terminal)

      1.    msx cenahna

        lscpu

        1.    x11 tete11x cenahna

          lscpu | grep "CPU op-mode (s):"

          xD

  6.   Mark Serrano cenahna

    Distro anu saé pisan, tapi kuring henteu tiasa masang éta sareng DUAL-BOOT pikeun Windows 7 64b, katingalina kuring kedah nganggo hard disk sareng alesan damel kuring henteu tiasa mupus partisi pikeun winbugs

    1.    aioria cenahna

      Upami éta tiasa dipasang dina laptop kuring, pasang heula windows 8.1 64 bit teras kuring sareng Kaos teu gaduh masalah, grub mikawanoh partisi windows tanpa masalah ... ayeuna uefi mangrupikeun carita anu sanés ...

  7.   Edo cenahna

    Henteu ngukus? Teu aya deui anu tiasa disebatkeun, kumaha saéna éta, éta bakal teras dianggo ku sakedik pangguna alit, anu henteu goréng pisan.
    Pikeun rasa warna, sareng dina Linux aya distro pikeun masing-masing jinis pangguna.

  8.   Pagawe cenahna

    Aranjeunna damel padamelan anu saé pisan sareng distro ieu, hiji pilihan deui sareng Pacman anu kawasa.

  9.   Yo-yo cenahna

    @aioria

    Nuhun kana sebutan 😉

    Ngeunaan Dropbox di KaOS, kuring bosen ngajelaskeunana, jalma-jalma goréng boh henteu hadir ka kuring atanapi henteu merhatoskeun kuring. Aya waktuna nalika anjeun bosen ngulang deui sareng nyerah pikeun leungit. Meureun kuring bakal ngirim tulisan dina blog kuring.

    Ngeunaan 32 bit atanapi langkungna, sanés 32 bit, éta parantos parantos dijelaskeun sarébu kali, kuring moal ngulang deui.

    Sateuacan mutuskeun KaOS, baca FAQ na, éta aya dina basa Spanyol, janten anjeun bakal terang naha KaOS atanapi henteu distro anu anjeun milari…. entong angkat masang distro sapertos gélo tanpa aya élmuna, maka naon anu kajantenan kajantenan.

    PS: Sing saha waé henteu sanggup masang naon-naon dina KaOS (atanapi distro sanés) sanés hartosna éta

    1.    Yo-yo cenahna

      PS: Sing saha anu henteu tiasa masang naon-naon dina KaOS (atanapi distro anu sanés) sanés hartosna éta henteu tiasa dilakukeun, kagok sareng kabodoan gratis.

      (sateuacan teu kahaja pencét enter tanpa réngsé koméntar kuring sateuacana, maka kuring ngulang deui)

    2.    Miguel cenahna

      Upami patarosan anu sami diulang deui, kedahna pikeun anu henteu atanapi henteu?

      1.    Tuh cenahna

        Leres, ku alesan saderhana yén jalma bahkan henteu maca push and pull sign dina panto. Sadayana anu anjeun kedah terang aya dina basa Inggris sareng Spanyol dina halaman distro.

  10.   Luthenis cenahna

    Éta saé pisan, tapi masih mangrupikeun salah sahiji cakra linux, kalayan basa rangkep alit atanapi kirang sareng ngan ukur hiji dev anu nempatkeun distro dina tonggongna. Seungitna siga SolusOS anu narik deui ka kuring.

  11.   e2fletcher cenahna

    Pilihan anu saé pisan, tapi ngan ukur 64bit?
    Éta bakal ngahesekeun hal kuring langkung resep neraskeun nganggo ArchLinux, sareng pasihkeun sababaraha kaset that's

    1.    msx cenahna

      Leres pisan 😀
      Entong hilap yén KaOS kaléng sareng hiji-hijina hal anu 'dibagikeun' sareng Arch nyaéta pacman, bahkan tata perenah sistem teu saluyu sareng Arch

  12.   Bart cenahna

    Éta saé pisan pikeun kuring. Gancang sareng éfisién. Ganti anu idéal sedengkeun Cakra koma.

    1.    msx cenahna

      Saha anu nitah anjeun yén Cakra koma? Naha anjeun nyobian Curie ??
      Saterasna, KaOS moal pernah janten gaganti Cakra. Ngan ku sabab duanana nganggo KDE sareng pacman saur anjeun KaOS tiasa ngagentos Cakra? Salah.
      Sakumaha repot KaOS Git mangrupikeun pilihan anu pikaresepeun, éta henteu caket kalenturan CCR / AUR, anu murni 64-bit - Anjeun ogé tiasa gaduhna di CHAKRA, dina kanyataanna OS CHAKRA dipasang ngan ukur 64-bit sareng KDE - anjeun simpen dina kantong anjeun nalika anjeun kedah ngajalankeun Skype atanapi Steam atanapi aplikasi sanés, teu kakantun upami anjeun peryogi aplikasi Gtk sareng anjeun kedah ngantosan aranjeunna masihan payun pikeun nambihan atanapi, sapertos Chromium , aranjeunna mutuskeun yén aplikasi anu anjeun anggo sareng anjeun resep éta kalangkungan sareng éta moal pernah didukung sacara resmi - sajarah linux: hirup kalayan lemah lembut anu ngalereskeun sadayana nyalira.

      Nah man SAHA SAHA komentarna anjeun, anjeun pikareueuseun pisan.

      1.    x11 tete11x cenahna

        @msx @ truko22 para «satria ordo Cakra» (? xD jajajja

    2.    truko22 cenahna

      Cakra dina koma, anjeun henteu terang naon anu anjeun carioskeun 😀

  13.   xykyz cenahna

    Kuring parantos nyobian dina mesin virtual sareng kuring resep pisan, tapi jujur, gaduh Arch Linux Kuring henteu ningali yén éta nawiskeun kuring naon-naon tapi rada ngaleungitkeun kamungkinan kuring. Tangtosna, pamasanganna langkung gampil. Di sisi anu sanésna, kuring resep karya seni jadi kuring gaduh dina mesin kuring (duanana dina Kubuntu sareng Arch Linux).

  14.   Tesla cenahna

    Saluareun pendapat pribadi ngeunaan distribusi, anu kuring henteu acan nyobian, kuring ningali hiji hal anu jelas: pamekar ieu gaduh anu jelas pisan. Sareng pikeun kuring éta ngaréspon kana konsép anu leres pikeun nyiptakeun distribusi. Maksad abdi, naha dugi ka jauh-jauhna pikeun ngajaga paket 32-bit? Naha milarian kuota pangguna anu langkung luhur? Kalenturan Linux ngamungkinkeun proyék sapertos kieu muncul sareng mangrupikeun hal anu asalna tina perangkat lunak gratis: modifikasi numutkeun pangguna.

    Salaku anjeunna ogé nyatakeun, ngagunakeun aplikasi 32-bit nalika parantos langkung ti 10 taun ku pakakas anu sanggup ngadukung 64 bit mangrupikeun kajahatan. Salajengna, sebaran GNU / Linux henteu kedah ditujukeun pikeun narik pangguna atanapi pikaresepeun sadayana. Mangrupikeun saperangkat alat anu sacara pribadi urang raoskeun. Upami anjeunna mutuskeun ngadamel ieu pikeun senang-senang atanapi kusabab éta cara na ningali distribusi, éta wilujeng sumping. Disagigireun ti éta kuring mendakan hal anu luar biasa pikeun ngajaga distribusi ku nyalira.

    Hormat kuring ka demm. Sareng salam kanggo sadayana!

    1.    Tuh cenahna

      Koméntar anu saé. Kuring sapinuhna taat kana éta. Tanpa masangkeunana, anjeun parantos langkung ngartos kumaha perkawisna tibatan seueur anu parantos masang éta.

    2.    x11 tete11x cenahna

      tungtungna, koméntar anu saé, anjeun moal tiasa ngajelaskeun langkung saé

  15.   Manuel cenahna

    [éta ngamungkinkeun kuring pikeun nyusun bungkus "sareng" masangkeunana. ]
    Hal anu leres anu kedah dilakukeun nyaéta "sareng pasang éta."

    1.    aioria cenahna

      Hatur nuhun kana koreksina ... sareng komentarna.

  16.   tatanya cenahna

    Punten kanggo patarosan, kuring parantos lami nganggo Xubuntu sareng kumargi gaduh sababaraha bulan gratis kuring tiasa ngarobih distribusi, ieu parantos narik perhatian kuring, kuring ngan ukur gaduh sarat, aya anu masang lingkungan pangembangan haskell dina distribusi ieu? Kuring kedah pastikeun kusabab padamelan kuring gumantung kana ieu ...

    1.    msx cenahna

      Laburás di Haskell!? Groxo, kuring henteu kantos pendak sareng manusa asli anu diprogram dina basa alien éta!
      1. ngeunaan distro: upami anjeun ngagaduhan waktos kanggo nyobaan, teraskeun. Pariksa heula naha éta ngarangkep panyusun Haskell, sigana mah.
      2. Naha anjeun wani nulis tulisan anu nyaritakeun ngeunaan basa sareng pangalaman pribadi anjeun? Kuring maca seueur perkawis éta tapi kuring henteu acan nyobian nanaon ...

  17.   bangbung cenahna

    Nya, janten ngagugulung ka anu terakhir, éta parantos ti kaping 20 tanpa diénggalan.

  18.   metalus666 cenahna

    Kotor? Naon komentar goréng.
    Opensuseup mangrupikeun distro anu serius pisan, padamelan seueur jalma moal tiasa dianggap hina ku cara kitu.
    Kuring ningali yén kuring moal ninggalkeun mamang.

    1.    msx cenahna

      Pasihan hemlock juara, aya hal anu langkung saé pikeun sarapan !!
      Kuring henteu terang sabaraha lami anjeun sareng Linux, tapi jalma-jalma anu parantos lami-lami naros bal urang gaduh nami panggilan pikeun sadaya cita rasa: Lesbi, openSUCIO, Pedorra, RedRat, Garch (slang Argentina = garcha), openPodrida, Gentooza, Ubuntu (muajeje) ...
      Anu parantos nyimpen nyaéta Slack, dugi ka ayeuna, kuring terang, teu aya anu mendakan anjeunna landihan name

      1.    x11 tete11x cenahna

        aya anjeun angkat anu seger tina oven
        Slack = Escrap atanapi Scrap

        1.    msx cenahna

          XD
          Dituliskeun 😀

  19.   RafaLiin cenahna

    Kuring ningali éta, kuring nyobian, roller bioskop dina i5 énggal kalayan grafik HD4600, sadayana ok tina tarikan. Saé pisan sareng saé pisan, mariem, i5 kalayan SSD sareng RAM 15Gb ogé ngabantuan tangtosna. Teras kuring ningali 64bit, Spotify ... uap ... kuring maca, kuring ngartos. OKÉ. Teu aya masalah. Éta henteu cocog sareng profil abdi. Sareng éta waé.

    Naon anu mania sareng anu: "distro anu pangsaéna nyaéta anu kuring anggo" OpenSucio?

    Éra, kusabab kuring nyobian néwak hawa ka KDE anu kuring henteu kantos sanggup, sareng éta saé pisan di KaOS.

  20.   jony127 cenahna

    pantun,

    Dimana anjeun tiasa ngaunduh téma kaos kdm?

    Hatur nuhun.

  21.   Jorge cenahna

    Kuring nyobian nyobian deui ka KDE, kusabab pangalaman kuring sareng Kubuntu, Fedora, jst .. henteu ngayakinkeun kuring (kudu dicatet yén kuring henteu nyobian dina mesin virtual, kuring ngalakukeun éta ku cara masang dina partisi anu didaptarkeun pikeun ieu dina komputer kuring) sareng leres pisan, kuring heran pisan distribusi ieu! Gancang ... gancang pisan! Éta ngagaduhan anu pangénggalna, sareng pilihan parangkat lunak anu pangsaéna, sakedik dibandingkeun sareng anu sanés, tapi leres! Kualitas anu saé pisan! Abdi parantos biasa ngilu, ti saprak KDE3, tapi sigana kuring bakal balik deui ka KDE, tepatna ka Kaos. Abdi nyarankeun pisan.

  22.   Carlos cenahna

    Kuring ngarasa yén distro ieu ékspérimén sareng pangguna, éta ngawatesan kuring pisan kana kabutuhan kuring, naha sebaran linux kedah ngawatesan kuring sareng aplikasi anu ngan ukur pangembang distro ieu anu resep? Dimana kabébasan linux, éta rada kontradiktif yén sebaran ngabatesan kuring, kuring parantos ngubaran diri tina distroitis tina pangalaman kuring sorangan, kuring nyarankeun TANGLU distro Jaman ngora salaku kaOS anu asalna dina KDE 4.11.5 sareng GNOME 3.10.1 dina kaayaan Pure with kernel 3.12.1, dina kasus kuring kuring masih teu mendakan bug anu mangaruhan sistem kuring, sanaos distro ieu ampir-ampiran sok aya pembaruan anu pangénggalna di repositori na, upami anjeun hoyong TANGLU siga kaOS kantun unduh Vérsi KDE sareng ngarobih wallpaper, salam.

    1.    elav cenahna

      Justru Anke gaduh kabébasan pikeun nyiptakeun distro sareng nambihan naon waé anu dipikahoyongna. Anjeun gaduh kabébasan ngagunakeunana atanapi henteu. Kanyataan janten OpenSource atanapi Perangkat Lunak Gratis henteu ngawajibkeun anjeunna pikeun nambihan naon anu anjeun pikahoyong atanapi anjeun nganggo distribusi na. Éta saderhana 😀

    2.    msx cenahna

      BOLUDOMETER kuring

    3.    msx cenahna

      nembé bitu ku koméntar ieu.

      Abdi kedah angkat ka PANDUAN ...

  23.   Demian cenahna

    Kuring parantos nyobian na kuring bakal nyarios yén éta nyaéta SDE KDE, geulis pisan, tapi rada ditutup nyalira ... saur kuring mah mangrupikeun petualangan sakedik.

  24.   Jairo alberto cenahna

    Abdi salam ka sadayana. Kalayan hormat yén urang sadayana pantes sareng pantes, kuring hoyong naroskeun hal-hal ieu:
    * Naha pangguna GNU / Linux anu paling canggih janten licik, ngaganggu, sareng nyerang?
    * Naha anjeun pikir yén kamampuan ieu memotivasi pemula pikeun nyobaan GNU / linux?
    * Kusabab jalma sapertos kitu, nya éta seueur diantara urang anu henteu résiko nganggo GNU / Linux; Nya, maca forum urang tingali cara sababaraha, kalayan pura-pura wijaksana, ngubaran urang.
    * Anjeun kedah milarian, salaku conto, dina paragrap terakhir tina komentar msx: «… Sateuacan teras-terasan protés pikeun hal anu anjeun henteu terang - sareng teras-terasan konyol pisan dina kalakuan anu sami - kuring ngajak anjeun deui kanggo maca kunaon distro dina halaman wéb sareng nganjang kana saluran irc distro. »

    1.    nano cenahna

      Henteu aya aturan sopan santun, punten kuring béjakeun ka anjeun, éta sanés pikeun mumusuhan.

      Tapi éta sanés "masalah linux" angkat ka komunitas sanésna sareng anjeun bakal mendakan masalah anu sami ... sanés kanggo "pangguna canggih", éta mangrupikeun kapribadian masing-masing jalma, anu anjeun carioskeun sigana konyol pikeun kuring , bro.

      1.    msx cenahna

        Pff, kuring henteu kantos ningali koméntar anjeun, tapi kuring henteu nyéépkeun ...

        1.    Jairo alberto cenahna

          Aranjeunna percanten déwa kusabab éta aya dina grup anu disebut "maju."

          1.    msx cenahna

            Di gigireun anjeun sareng dina masalah ieu nalika ngantunkeun, kuring, terang.
            Masalah anjeun, anjeun tiasa ogé upami anjeun henteu milih janten crybaby - sareng biasa-biasa waé.

    2.    msx cenahna

      Ka-1.: «Sadayana sareng sadayana» mangrupikeun kaleuleuwihan sareng Bahasa BAHASA. Naha anjeun resep atanapi henteu dina basa Spanyol "sadayana" kalebet "sadayana", kusabab kasaluyuan pisan basa dina pluralitasna, éta maskulin. Bahasa anu sanés sapertos basa Inggris condong langkung umum sareng anu sanés sapertos basa Finlandia bahkan henteu ngagaduhan kelamin sahingga tulisan anu namina.
      Kusabab kitu "dulur" henteu "komprehensif", éta mangrupikeun babari idiomatik, bahkan jalma buta huruf nyarios sapertos kitu.

      Ka-2. "Naha éta pangguna GNU / Linux anu paling canggih janten licik, ngaganggu sareng nyerang?"
      Ieu kahirupan nyata, sanés implengan soré dinten minggu anu romantis.
      Maka masing-masing jalma ngagaduhan kapribadian masing-masing, aya anu saarah sareng anu sanés, aya anu ngagaduhan dinten anu goréng sareng anu sanésna hirupna goréng.
      Naha anjeun damel di kantor, dina bengkel mékanis atanapi di akademi anu diajar, anjeun bakal mendakan ciri anu sami ieu. Nyatana: anjeun henteu terang naon ari pasantrén Inggris, kitu?
      Didinya pus na henteu salamet 5 menit 😀
      Entong janten pussy, candak naon anu ngabantosan anjeun, kuring ngahargaan sésana sareng neraskeun.

      "Naha anjeun mikir yén ku kamampuan ieu anjeun memotivasi pendatang pikeun nyobian GNU / linux?"
      Cobi tingali: Saur kuring teu aya anu maksa anjeun nganggo linux, oka?
      Pikeun kuring, mayar lisénsi pikeun OS anu teu aman, kabuktosan yén éta mawa spyware, anu nabrak, anu ngagaduhan siklus pembaruan anu matak pikaboseneun, katutup sareng teu kadéngé, kaku - dina hartos éta henteu ngijinkeun pikeun ngonpigurasikeunana sareng ngagunakeunana sakumaha anu anjeun tuju - sareng tangtosna langkung saurna langkung luhur tibatan standar GNU / Linux.
      Nalika aya anu ngatur acara atanapi akun ngeunaan Linux éta pikeun nyebarkeun kasadaran, yén anu sanés, sanés bagian tina lingkungan komputasi, mendakan kumaha pananganna leres. Tapi hayu urang tingali: teu aya anu nguntungkeun naha anjeun nganggo Linux atanapi henteu, anu nguntungkeun ngan ukur anjeun. Sésana, urang bakal teras nganggo, naha anjeun nganggo atanapi henteu. Maka, ieu sanés sekte, sapertos agama - saha waé -, teu aya anu badé 'ngarobih' anjeun, upami aya anu nyarioskeun ngeunaan Linux éta kusabab aranjeunna nganggap yén aranjeunna tiasa nguntungkeun anjeun, sanés nyalira.
      Kuring masih sesah ngartos nalika jalma ngagaduhan alesan sapertos bodo sareng omong kosong ieu, anéh weird

      «* Kusabab jalma sapertos kitu, seueur urang henteu nyandak résiko tina GNU / Linux; Nya, ku maca forum urang ningali cara anu sababaraha, kalayan pura-pura wijaksana, ngubaran urang. "
      Tangtosna, sateuacan éta sami sareng DOS, sareng Windows sareng ampir naon waé kagiatan manusa sanésna: maén bal, ngalakukeun karate, diajar és skating, surfing, tukang kayu, nyerat carita, naon waé anu anjeun pikahoyong.
      Deui, anjeun sanés budak awéwé pikeun ceurik dina batesan wéb. Naha anjeun hoyong diajar jogét tango / salsa / ayun / naon sareng aranjeunna nyéépkeun anjeun pikeun batang? Di dieu éta sami. Entong janten pussy sialan.

      «Anjeun kedah milarian, salaku conto, dina paragraf terakhir tina komentar msx:"… Sateuacan teras-terasan protés pikeun hal anu anjeun henteu terang - sareng teras-terasan pikaseurieun dina kalakuan anu sami - kuring ngajak anjeun deui baca kunaon distro dina halaman wébna sareng kunjungi saluran irc distro. ”»
      Tangtosna Corso Gómez, sareng alesan kuring gaduh, pikeun ngamimitian, budak awéwé sapertos anjeun anu naroskeun sadayana anu dicerna sareng mamah.

      KITU KITU, NYAHO DINA GNU / LINUX GRATIS JEUNG GRATIS: HUNGKUL ANU NU LEUNGIT KANGGO KUDU DIPIKAL, TEU JADI PEMAJARAN ASLI ENGKE NA HENTEU KABEH DIPIKSA.

      Proyék F / LOSS dilaksanakeun ku masing-masing jalma gaduh kapentingan sareng kabutuhan nyalira. PIKIRAKEUN KABEH DIRI SIA SANGGUP NU NGAGUNAKEUN SALAHNA, SABABNA JADI ANJEUN KITU, KAMI MASIH NUNGGUL KA ANJEUN PELAJARAN PROGRAM. Kumargi kitu, sateuacan anjeun 'ngadu'a' perkawis naon, haturkeun ka anjeunna; Teras kuring terang kumaha jalanna, naha anjeun ngadu'a sareng akhirna nalungtik kumaha ningkatkeunna dumasar kana alesan anu logis sareng téknis, sanés 'naon anu anjeun pikirkeun', kusabab 'pendapat' jalma-jalma anu henteu terang sakedik tentang naon ari aranjeunna ngawangkong perkawis TEU SAKIT.

      Deui, wéb _teu resep kahirupan nyata_, NYA NYA NYATA NYATA, didieu anjeun bakal mendakan hal anu sami anu anjeun tiasa mendakan dina kagiatan manusa anu sanés ku bédana yén di dieu jalma condong kirang atanapi henteu pisan-pisan munafik sareng teu nol toleransi pikeun jalma biasa-biasa wae.

      Teu aya anu lahir terang sareng nalika batur ngagaduhan padamelan anu leres pikeun diajar, urang sadayana di dieu pikeun ngabantosan aranjeunna, nyatana wéb bakal katingalina sapertos tempat anu saé dimana waé aranjeunna angkat sabab kalolobaan élmuwan komputer, naha atanapi henteu urang gaduh palatihan akademik, ngagaduhan pikiran ilmiah, panasaran sareng diajar nyalira, janten mendakan jalma anu sami sareng urang anu urang cinta.

      Kumaha upami teu aya anu sabar dina wéb, khususna anu paling terang, nyaéta jelema bodo "Kuring boga hak ... X". Henteu, anjeun ngan ukur ngagaduhan hak pikeun nutup mulut. Inpormasina aya di ditu, balik, milarian, diajar sareng HUNGJEUNG nalika anjeun mendakan show-stopper atuh balik.

      Upami teu kitu, lakukeun sakumaha biasana dilakukeun ku Windows: mayar kursus, guru sareng hayu atuh ngajarkeun anjeun. Sareng protés sadayana anu anjeun pikahoyong pikeun anjeunna sareng anjeun mayar anjeunna - atanapi naon waé kasabaran anu tiasa dicekel ku aranjeunna.

      Salaku corollary:
      "Anjeun sanés salju anu saé, sampurna." - Chuck Paleniuk
      «Anjeun khusus ukur pikeun indung anjeun, pikeun sésana urang anjeun istiméwa… ku cara anu sanés.» - cutatan kasohor dina 4chan / Reddit / Slashdot
      Sareng ieu cutatan anu saé pisan tina Stephen Fry anu cemerlang, saluyu pisan sareng pussies sareng jaman biasa anu urang hirup: http://i.imgur.com/TXujeoV.jpg

      1.    msx cenahna

        Errata (aya sababaraha kasalahan tapi hartosna dipikaharti, ieu ngan ukur hiji anu penting):
        "Kusabab upami éta bakal pikeun anjeun, kami masih ngantosan anjeun diajar program"

        * Upami éta, éta

        Di nagara kuring jalma-jalma beuki bengis, bahkan dina média anjeun tiasa nguping jalma-jalma anu nyebut dirina 'wartawan' anu nyarios sapertos kitu, éra ... Sareng, kuring henteu percanten yén éta parantos nyerang kuring, pikasieuneun 😛

      2.    Jairo alberto cenahna

        Ha, tong ngagakgak kuring: ayeuna tétéla anjeun hoyong ngajar kami ngeunaan basa Spanyol. Ngan éta anu leungit tina hanjakal ieu ... hahahahaha.

        1.    msx cenahna

          Abdi ngagambarkeun anjeun, gendut. Sareng leres, kuring terang naon anu kuring carioskeun, "Sakumaha parah jalma-jalma nyarios sareng nganyatakeun diri" mangrupikeun salah sahiji paguneman anu kuring pernah sareng prof kabogoh. tina serat.
          Tapi hég, tibatan nyandak anu cocog pikeun anjeun sareng diajar - sareng néwak hal - anjeun langkung resep nyieun bodo.
          Khas tina biasa-biasa waé.

  25.   kreepkore cenahna

    Abdi parantos sareng KaOS sababaraha bulan ayeuna sareng éta distro anu ngajantenkeun kuring leres-leres bahagia.
    Kuring parantos diajar seueur, sareng ngagaduhan komunitas anu mewah ...

  26.   xunil03 cenahna

    KaOs leres-leres ngagaduhan masa depan anu saé, tapi kuring henteu tiasa ngartos nalika anjeunna luncat tina méja utami na ka méja biru anu sanés, saolah-olah ieu mangrupikeun modeu pamulihan anu kuring henteu ngartos, poin sanésna nyaéta henteu gampang luncat tina KaOs ka Archlinux sapertos Artergos atanapi Parabola, anu henteu masihan masalah upami anjeun hoyong hijrah ka Arch yén alternatipna kedah langkung aya di KaOs. Di sisi sanésna, Caligra leres-leres kedah langkung fleksibel sareng nampi openofice sareng format Word pisan kawatesanan. Kuring ngahargaan lamun aya anu tiasa ngabantosan kuring pikeun terang naon anu lumangsung, ti hiji waktos ka waktos anu sanés éta desktop témbong ka kuring kalayan penampilan biru anu henteu ngaganggu kuring tapi kuring leres-leres henteu ngartos naha.

  27.   Ernesto Manriquez cenahna

    Anke parantos ngalaksanakeun padamelan anu saé, sapertos biasa. Pikeun nyobaan éta.

bool (leres)