[Pendapat] Sataun sareng Ngitung Linux

Ngitung-Linux-11.12_4

Naon anu diperyogikeun pikeun rehab tina nyebrang?

Saatos sakedik sigana mah jawaban na nyaéta mendakan, sanés distribusi anu sampurna tapi distribusi anu kudis anjeun resep, sabab sakumaha paribasa "Scabies with glad, it's not gatal." Naon anu anjeun pikirkeun?

Abdi, saentos lami pisan, kuring mendakan milik kuring. Kuring sadar yén kuring nembé réngsé sataun salami henteu ngaganti distro. Sataun nganggo Ngitung Linux. Distro anu kuring parantos nyarioskeun sateuacanna sareng anu ayeuna parantos raoseun dianggo anu kuring henteu ningali peryogi robih distro.

Ngitung lain ngan ukur hiji Gentoo beres sareng Out of the Box, kanggo pangguna panengah anu hoyong nganggo Portage tapi henteu hoyong ngamimitian ku nyusun kernel, lingkungan grafis, jst. Éta didamel pikeun dianggo salaku LiveDVD sareng naon anu sumping di dinya dipasang. Chromium, Libreoffice, KDE, anu mangrupikeun lingkungan LiveDVD (aya ogé XFCE sareng sésana kanggo sérver sareng sajabana), bahkan Skype, anu mimitina katingalina kaleuleusan ka kuring teras kuring tungtungna nganggo (sigana masih kaleuleusan éta asalna tos dipasang). Maka éta masalah diajar sababaraha paréntah anu muncul, bari ogé ngagaduhan alat anu saé sapertos eix, pikeun milarian bungkus sareng ngarobih Repository. Alat anu saé deui nyaéta dispatch-conf pikeun ngapdet file konfigurasi, saatos muncul sareng –autounmask-nyerat.

Kalayan sadayana ieu, naon budug anu henteu peurih? Walerna nyaéta pembaruan Chromium. Éta nurunkeun anjeun dua ratus atanapi langkung megs kode sareng butuh dua jam pikeun nyusun sadayana (kuring gaduh 8 prosesor). Sésana nyandak waktos anu pondok. Maka panginten panginten henteu aya program dina Repository anu aya di Arch, Debian, Ubuntu atanapi Fedora, tapi kuring jarang kedah masang program ku nyusunna sacara manual sareng henteu ngalangkungan emerge.

Pikeun ningali pamiarsa. Naha anjeun gaduh carita anu sami dimana anjeun resep budug sareng anjeun hoyong luncat tina distro ka distro? Abdi ningalikeun screenshot ka anjeun, tapi kuring teuing teu paduli kana tampilanna (nyaéta layar abdi awon). Layar anu anjeun tingali nyaéta LiveDVD sareng Xfce.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

51 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Miguelinux cenahna

    Naha anjeun perhatoskeun kagancangan anu langkung saé nalika nyusun program nyalira atanapi henteu penting?

    1.    gugah cenahna

      Kuring gaduh patarosan anu sami D:

    2.    diazepam cenahna

      Abdi henteu terang kumaha ngajawab anjeun, sabab buku catetan kuring nyaéta mesin.

    3.    joaco cenahna

      Leres, éta nunjukkeun. Éta panginten henteu ageung, tapi éta nunjukkeun, sapertos anu paling diperhatoskeun nyaéta konsumsi sumberdaya.

    4.    yukiteru cenahna

      Kuring ngajawab patarosan anjeun @Miguelinux janten pangguna Gentoo pikeun sababaraha waktos:

      Naha anjeun perhatoskeun kagancangan anu langkung saé nalika nyusun program nyalira atanapi henteu penting?

      Jawabna nyaéta: Leres éta nunjukkeun, tapi éta gumantung pisan kana kumaha anjeun ngonpigurasikeun make.conf anjeun sareng panggunaan yén anjeun badé ngaktipkeun sistem. Anu kahiji nyaéta file anu ngamungkinkeun anjeun ngonpigurasikeun sadayana anu anjeun peryogikeun pikeun muncul pikeun ngalakukeun padamelan anu luar biasa dina nyusun, ngalereskeun kagumantungan sareng ngajantenkeun unggal pakét cocog sareng prosesor sareng kabutuhan anjeun.

      Dina kasus anu khusus mah pilihan kompilasi kuring pikeun Athlon X2 saderhana nyaéta:

      CFLAGS = »- O2 -march = asli -pipe -fomit-frame-pointer»

      Ieu ngandung harti yén bungkusan kuring disusun ngan khusus pikeun prosesor kuring (Asli anu dina kasus kuring nyaéta K8-SSE3). Bawa ka prosesor anu sanés anu instruksi na bénten (mis. Core Duo) tiasa nyababkeun anjeun henteu tiasa ngajalankeun binér anu kuring parantos nyusun. Anu sanésna mangrupikeun pilihan pikeun nyepetkeun kompilasi sakedik sareng ngirangan ukuran binér akhir, anu ngahasilkeun kirang rohangan anu dikuasai ku OS sareng dina waktos loading anu langkung pondok (tina ms saleresna sanaos panginten langkung gumantung kana konfigurasi ti binér). Bagian ieu leres-leres tiasa ngalakukeun seueur sihir, sareng jalma-jalma anu biasa ngagunakeun Debian sareng parantos ngalih ka Archlinux bakal terang naon anu kuring carioskeun. Sakumaha anjeun terang, dina Debian (32-bit) sadayana disusun pikeun i386, nyaéta sakumpulan paréntah anu umurna ampir 30 taun sareng jelas pisan ketinggalan jaman, dina Debian aranjeunna nganggo alesan kasaluyuan, janten hiji-hijina hal disusun dina i686, kernel sareng sana ogé aya varian sanésna sapertos 486. Dina ArchLinux (32 bit) ieu bénten, sadayana bungkus na disusun pikeun i686, sareng éta mangrupikeun alesan naha seueur anu nembé dugi ka Arch ti Debian aranjeunna perhatoskeun yén parobihan anu gancang pisan, henteu ngan ukur dina ngamimitian OS, tapi dina tingkat réspon na sacara umum.

      Anu kadua nyaéta USEs, anu henteu langkung ti kecap konci anu ngamungkinkeun anjeun pikeun ngaktipkeun atanapi nganonaktipkeun fitur tina paket anu anjeun badé pasang. Ieu mangrupikeun «pilihan sulap Gentoo», kuring tiasa ngajantenkeun sistem kuring ngan ukur ngadukung fitur-fitur anu tangtu sareng teu merhatoskeun anu sanés, ngajantenkeun bungkus anu disusun henteu ngan ukur langkung énggal tibatan fitur-fitur anu aktip, tapi ogé ngajalankeun langkung gancang sareng kirang mémori. Dina hal kuring, panggunaan anu kuring aktip nyaéta anu terperinci dina tautan ieu:

      http://paste.desdelinux.net/5165

      Kalayan éta kuring parantos ngagaduhan sistem anu ngadukung ALSA, pulseaudio, vdpau, glamor, egl, firefox, dbus sareng ffmpeg. Éta pasti, desktop anu lengkep sareng fungsional, boh dina Wéb boh dina multimédia.

      Salila boot duanana Debian sareng Gentoo kalakuanana rada mirip, OpenRC rada laun (boot dumasar skrip), tapi bédana antara boot henteu langkung ageung ti 5 detik, sareng anu leresna mah kuring henteu acan nguji paralel OpenRC naon anu kedahna jantenkeun sakedik langkung gancang, hal anu janten OpenRC siga anu janten prestasi.

      Bedana antara binér?

      Ngan pikeun masihan conto, binér mpv kuring ngan ukur 1,3 Mb, sareng Debian SID urang 1,7 Mb, sareng Gentoo tiasa nganggo kaluaran vdpau pikeun r600 tanpa katirisan sistem anjeun, henteu ngan éta, tapi maénkeun video 1080p MKV biasana panggunaan prosesor henteu ngaleuwihan 20% kalayan sadaya beban sistem sareng sababaraha program anu ngalir dina waktos anu sami (Firefox sareng 9 tab, SpaceFM, sababaraha urxvtc sareng sababaraha setan). Langkung seueur dina waktos nyerat ieu prosésor kuring anggo 6% sareng ngajalankeun sadaya program anu parantos disebatkeun.

      http://imgur.com/2OZNXoF
      https://imgur.com/eugSDyU (MKV 1080p)

      Panjang waleran kuring, tapi sigana kuring parantos jelas 😀

      Salam.

      1.    bitl0rd cenahna

        Kuring panasaran ngeunaan Gentoo, salah sahiji ti saeutik anu kuring henteu acan diuji, kuring parantos sepi disumputkeun dina Archlinux, kuring hariwang ngeunaan waktos pikeun gaduh sistem optimal kuring parantos dipasang sababaraha program. dina Core i5-2400 sareng Ram 8gb pikeun ningali naha kuring surak ..

        ps naon anu anjeun anggo WM?

      2.    yukiteru cenahna

        @ Bitl0rd Abdi nganggo wm hébat.

      3.    Miguelinux cenahna

        Hatur nuhun pisan kanggo waleran anu saé sapertos kitu sareng henteu aya éksténsif nalika anjeun resep sareng éta dijelaskeun ogé. Nya, kuring kéngingkeun bug kompilasi, upami henteu sadayana program anu kuring anggo paling.
        Ayeuna kuring ngamimitian liburan janten pikaresepeun pikeun ngonpigurasikeun distro ku cara anu paling optimal éta sanggup sahingga tetep salami mungkin dina laptop kuring, kuring henteu ngaleungitkeun tapi kuring henteu resep kedah nga-instal deui unggal genep bulan janten siaran gulung bakal saé pisan ... gaya Antergos.

    5.    freebsddick cenahna

      Jawabanna ambigu pisan ...! ayeuna, prosesor gaduh ciri anu ngirangan naon anu anjeun mairan kana kinerja program anu disusun nyalira atanapi disusun ku tim pangembangan kalayan udagan umum.

      Jigana hal anu paling caket nyaéta "Éta gumantung"

      Kuring nganggo gentoo dina Powerpc's sareng sanaos peralatan biasana umurna 9 taun rata-rata éta sanés faktor anu mendasar pikeun kuring ..! Kuring dasarna milari kalenturan anu ngamungkinkeun kuring ngagaduhan program anu ayeuna dijalankeun dina platform anu parantos lami. !

      Henteu sadaya pangguna sami, sababaraha peryogi fitur anu sanés anu sanésna sareng saur kuring éta prinsip anu anjeun kedah nuturkeun upami anjeun hoyong gaduh sistem anu éfisién pisan. Kalayan kecap sanés, "Ukur nambihan naon anu anjeun peryogikeun nalika anjeun meryogikeunana sareng dina kaayaan anu anjeun gaduh"

    6.    Sink tulling cenahna

      Leres, seueur, kuring émut deui dina jaman duron 1800 anu kuring kantos, bédana antara ngagunakeun (naon waé distro) nalika éta sumping sareng ngagunakeun éta disusun, éta seueur, ku kernel éta ngan ukur katingali. Ayeuna, contona hiji phenom II 945 bédana leres-leres berharga, kumargi éta mangrupikeun CPU anu kuat nyalira, sami sareng inti modéren i5-7, janten pikeun kuring éta henteu dibenerkeun (kacuali komputer anjeun peryogi seueur kakuatan ) nyusun upami anjeun gaduh CPU anu kuat modéren

  2.   Chaparral cenahna

    Sebaran anu saé pikeun tiasa surfing dina Net, maca pers digital, nyerat atanapi ngupingkeun musik anu saé, ningali poto atanapi video, tiasa pisan Debian, Ubuntu atanapi bahkan Xubuntu. Sareng naha henteu LMDE dina salah sahiji vérsi na? Ayeuna, upami aya anu hoyong distro anu saé atanapi elegan sareng, salian ti éta, ngalakukeun sadayana di luhur tanpa masalah, kuring pikir anu pangsaéna nyaéta Manjaro Xfce dina vérsi anu pangénggalna. Kuring ngaraos resep nambihan sababaraha ikon anu didamel saé. Tapi upami, salian ti sadayana ieu, distribusi anu mutlak diperyogikeun numutkeun prosesor sareng kartu grafik urang, hal anu pangsaéna nyaéta pikeun ngahontal Arch, OpenSUSE atanapi Arch Gnome-Shell. . . Tapi henteu. . . Kuring milarian sareng milarian, ngaluncatan ti hiji distribusi ka distribusi anu sanés pikeun milarian kasampurnaan, dugi ka akhirna kuring sadar yén kasampurnaan henteu aya sabab anu ngadamel distribusi nyaéta manusa, sapertos urang, didamel tina daging sareng getih. Pondokna, aranjeunna henteu sampurna ogé sareng aranjeunna nyalira nyobian milari kasampurnaan, tapi kuring ngulang deui, kasampurnaan teu aya. Atanapi upami?

  3.   Yome cenahna

    Nya, kuring parantos resep sareng LXLE salami sababaraha taun. Alesanna saderhana pisan: éta tiasa dipasang dina praktis naon waé PC (desktop atanapi laptop), naha éta mangrupikeun Pentium 3 lami atanapi i7 anu énggal tina generasi pangénggal, tanpa aya masalah sareng supir. Tina sadaya distro anu kuring parantos nyobian, éta ngan ukur hiji anu henteu pernah masihan kuring masalah.
    Sakali sistem parantos dipasang, sadayana anu sanés tiasa dirobih. Éta mangrupikeun salah sahiji asét hébat GNU / Linux.
    Salian ti éta, dumasarkeun kana Ubuntu éta ngagaduhan basis aplikasi anu saé pisan tanpa aya gelut sareng kompilasi atanapi ku Alien anu senang (alat anu hébat, tapi éta tiasa dianggo nalika anjeun hoyong) ... tapi janten langkung énténg ti ieu, komo ti Lubuntu ngagunakeun desktop na sami.
    Kuring parantos atos ngainstall kanggo dua pangguna "windowseros" tanpa aya kanyaho téknis sareng duanana resep.

  4.   Carlos cenahna

    Éta leres pisan sareng éta ogé kajantenan ku sistem operasi, aya jalma anu raoseun pisan kana sistemna sanajan éta sumber anu ditutup sareng éta kusabab henteu sadayana resep atanapi perlu ngarobih hal-hal kana sistemna sareng éta anu penting hal anu anjeun pikaresepeun sareng nyaman sareng sistem anjeun aya langkung seueur tina naon anu dilakukeun ku persaingan atanapi henteu

  5.   anonimo cenahna

    Kuring parantos parantos masihan koméntar kana hal-hal anu sanés, nganggo uji gentoo ti April 2008 dugi ka ayeuna.
    Émut naon anu ngajantenkeun kuring ngarobih distro sateuacan gentoo ... saderhana, anjeun hoyong bungkus tinangtu dina distro binér sareng anjeun maot nalika anjeun henteu mendakan atanapi iraha éta tapi versi anti banjir (halo, debian).
    Nalika anjeun tiasa masangkeun naon waé anu anjeun pikahoyong ku sababaraha paréntah, sanaos anjeun kedah ngantosan éta nyusun ... éta ngagaduhan sadayana anu anjeun peryogikeun ... hanjakalna dina kanyamanan tina distro binér anu mustahil.
    Distrohopping asalna tina teu gaduh naon anu anjeun pikahoyong, teras anjeun ngaluncat ka distro sanés anu anjeun ngagaduhan anu anjeun pilari ... tapi ayeuna anjeun kakurangan naon anu anjeun gaduh anu tiheula.

    Salam sareng teraskeun muncul.

  6.   eliotime3000 cenahna

    Kusabab kuring putus sareng Mandrake, kuring ngan ukur cicing sareng Debian sareng dugi ka ayeuna, kuring henteu ngarobih pikeun dunya.

  7.   linuXgirl cenahna

    Nya, kuring masih milarian "Holy Grail" ...

    1.    freebsddick cenahna

      Anjeun moal mendakan .. !! Dina pamanggih kuring, upami anjeun henteu nekad cicing sareng distro tunggal sareng ngembangkeun sadaya kagiatan anjeun dina ékosistem distro éta, kuring yakin yén anjeun bakal tiasa nyimpulkeun aya hal anu lengkep nyumponan kabutuhan anjeun. ! Sugan (sareng sacara pribadi) Gentoo parantos masihan kuring sadayana kalenturan anu diperyogikeun pikeun tiasa ngungkulan sagala rupa ti anu paling rumit dugi ka padamelan anu paling sederhana kalayan kontrol lengkep pikeun aranjeunna. !

      1.    linuXgirl cenahna

        Hayu urang tingali, hayu atuh ngajelaskeun: Dugi ka ayeuna, saatos sataun satengah panggunaan, kuring yakin yén Manjaro Linux mangrupikeun ubar pikeun "kudis" kuring (nyatana, éta) sareng parantos ditangtoskeun yén ieu bakal distro utama kuring ( Kuring parantos nganggo Debian, Ubuntu, Linux Mint, jst.), Tapi kuring nyanghareupan masalah teu tiasa nyinkronkeun repositories sareng PACMAN atanapi AUR, kumargi kuring cicing di Kuba sareng ngalangkungan modem 1k anu boro-boro ngatur unduhan 56 , 3,5 Kb / detik rata-rata mustahil pisan. Hal anu sami kajadian ka kuring ku distro anu pikaresepeun sapertos Arch, Gentoo, Fedora komo BSD. Kuring ngan ukur tiasa ngabéréskeun masalah ieu sareng Debian / Ubuntu sabab di dieu langkung gampang pikeun milarian kaca spion atanapi ngaunduh repos distro ieu, tapi kajadian éta Debian / Ubuntu parantos ngaganggu kuring ... sanés kuring mendakan anu salah sareng aranjeunna, kuring ngan saukur henteu deui mendakan aranjeunna insentif. Sareng di dieu kuring deui nuju beulahan antara Debian sareng Ubuntu, tapi ku rongkah ... "heureuy". * _ *

  8.   Richard cenahna

    Kuring nganggo Sabayón ampir 2 taun sareng kuring mendakan kudis kuring sanaos sakapeung kuring nyobian batur tapi ngan ukur hirup, pikeun ayeuna kuring wareg sareng distro ieu sareng raoseun pisan, éta sababna kuring ngarti pisan kana anu anjeun carioskeun !!! Surak

  9.   Tuh cenahna

    "Henteu diserepkeun" mah nyaéta KaOS, éta téh kudis kuring anu kuring resep, dina bulan Nopémber kuring bakal ngarayakeun 2 taun sareng éta.

  10.   bitl0rd cenahna

    Abdi bagja salaku pamanah. Tapi Gentoo ngagoda kuring. Hayu urang tingali naha kuring mendakan waktos ...

  11.   Harry cenahna

    Saatos 15 taun sareng GNU / Linux, salaku pangguna anu kuat ti taun 2006, sareng distrohop anu galak, tapi ti saprak 2011 kalepatan tina laptop Toshiba anu pikaseurieun, sareng ogé salaku wakil geek (Distrowatch ampir janten panduan spiritual kuring), awal taun ieu kuring dugi ka titik Saatos ngémutan pendirian, saatos lami pisan sareng Stella (remix desktop CentOS anu lengkep), kuring rumaos peryogi langkung, telepon batin.
    Sareng waktosna kanggo nyandak iso tina distro suci, LA distro, anu henteu hirup, anu sigana mah gaduh instalasi anu rumit (sami sareng anu biasana aya), sareng anu lingkunganana grapik teu ngagaduhan modifikasi sakedik .. . sareng sistem pakét anu henteu ngabéréskeun kagumantungan.
    SLACKWARE, leres, gnu / linux dina bentuk na paling murni. Cinta digital.
    Sareng kuring kedah diajar nungkulan slackbuilds, sbopkg, Alien repositories, Slacky, sareng sajabana ... Teras pikeun ngagosok éta Xooce dasar sooo, nganggo konsol, pikeun milarian tutorial sareng konsultasi, bahkan pikeun nalar langkung seueur nalika datang ngagunakeun paréntah. Sareng percanten atanapi henteu, ngaraos unggal dinten raos unik kabagjaan sareng katenangan nalika kuring ngahurungkeun komputer sareng ningali layar Lilo, "Slackware Linux". Slack nyaéta Linux, bangga janten éta, sareng éta henteu pura-pura langkung. Atanapi seueur pisan pembaruan anu ngaganggu, atanapi program tambahan. Stabilitas, kaamanan sareng kapercayaan yén sadaya jalan, sabab éta ngan ukur jalan.
    Tapi hiji dinten ... dina hiji sabtu minggu… mojang geulis anu namina Antergos muncul, sareng éta godaan. Mangrupikeun godaan anu tungtungna ngarusak tabel partisi disk sareng ngadamel rebusan partisi sareng data anu leungit. Tanpa seueur waktos atanapi kasabaran kuring milari éta, hiji-hijina Debian, dina sababaraha jam ngaleupaskeun pérsi 8 stabil na. 3 menit sareng 92C engké éta dibuang.
    Sareng wengi éta kuring mikirkeun dirina, sono ka anjeunna, ngalamun ngeunaan anjeunna. Kuring sadar yén anjeunna cinta hirup abdi. Isukna kuring nyungkeun dihampura sareng sumpah kasatiaan salamina.
    Abdi bogoh, resep sareng mikanyaah Slackware, teu distro bahkan caket kapribadian sareng kakuatan na, bahkan idéntifikasi sareng filosofi na. Kuring muja Patrick Volkerding, pikiran cemerlang, rendah haté sareng rada raheut sapertos Linus nyalira. Pikeun Alien Bob anu masihan sentuhan kualitas tambahan kalayan karyana pikeun sapertos karya rékayasa perangkat lunak. Sareng ka komunitas anu saé ti sakumna dunya, kalayan jalma-jalma anu satia pisan sareng paduli.
    Sapopoé, saatos boot, nalika kuring lebet, nalika ngajalankeun startx, kuring seuri sareng ngaraos betah.
    Surak !.

    1.    lucas hideung cenahna

      kendor teu aya bedana (atanapi geremik patrick upami anjeun kersa) antara parangkat lunak gratis sareng anu gratis.
      WRONGG! .. dipiceun!

      Cinta anu paling murni sareng sakaligus sederhana nyaéta dina debian minimal ... éta tunduk sareng anjeun ngalakukeun naon anu anjeun pikahoyong. Éta ngan ukur nganggo calana jero sakedik.

  12.   Lobapez cenahna

    Distrohopping Kubuntu 14.04 ngubaran kuring, sanaos kuring kambuh ngamutahirkeun deui ka 15.03: -B tapi anu leres nyaéta duanana mangrupakeun éndah.

  13.   Miguel Mayol Tur cenahna

    Hatur nuhun pikeun tulisan anjeun, éta pikaresepeun pisan, tapi kuring hoyong terang naha anjeun parantos nyobian Sabayon, sareng upami kitu, naha anjeun tiasa nyarios ka kami naha anjeun resep Ngitung langkung ti Sabayon?

    Éta debat anu sami sareng Antergos vs Manjaro anu kuring pikir pikaresepeun.

    Sareng sakumaha anu anjeun carioskeun, sadayana milih budug anu paling henteu, kuring ngan saukur resep kana motivasi pikeun pilihan akhir antara dua sebaran anu sami pisan.

    Sabayon tiasa dianggo salaku gentoo, kalayan ditambahan bungkus anu parantos dikaluarkeun anu tiasa nyingkahan 2 jam kompilasi kromium, tapi aya anu kedah kirang ngayakinkeun tibatan Itung sareng kuring hoyong terang.

    1.    diazepam cenahna

      Pasti kuring nyobian sabayon salami 4 sasih 3 taun ka pengker. Kalayan sabayon kuring teu ngagaduhan masalah kecuali éta langkung seueur tina kotak tibatan Ngitung, sareng upami aya versi program anu katingalina stabil di gentoo, éta henteu kedah di repo sabayon. Kuring émut yén kusabab dina waktos éta kuring naroskeun ka aranjeunna versi qupzilla anu langkung énggal (di sabayon aya 1.1.8 sareng kuring nyungkeun 1.3.5) sareng aranjeunna ngabawa éta kusabab kuring naroskeun ka aranjeunna.

  14.   John cenahna

    Naon anu diperyogikeun pikeun rehab tina nyebrang?

    Kéngingkeun padamelan

    1.    Jose cenahna

      +1

    2.    KZKG ^ Gaara cenahna

      +1!
      Abdi parantos kapok haha

    3.    eliotime3000 cenahna

      Sareng ogé karir téknis / universitas (upami éta henteu cekap pikeun anjeun, a @ hij @).

      1.    peupeus cenahna

        Pasti murangkalihna langkung nyageurkeun anjeun tina ngaleungitkeun bahkan ti damel atanapi kabogoh anu saé.
        =)

    4.    ngepung84 cenahna

      upami éta ubar, sareng gumantung kana padamelan dugi ka lirén nganggo pc / laptop

    5.    bitl0rd cenahna

      haha, upami éta mangrupikeun wakil anu anjeunna masihan urang sadayana dina waktos éta. sareng kadang urang tumiba deui ...

    6.    linuXgirl cenahna

      Lieaaaaa !!! Éta henteu jalan ogé !!! Abdi gaduh bumi, salaki, putra, padamelan ... sareng unggal bulan abdi kedah meresan diri abdi supados henteu robih distro !!!!

      Kuring pastina kedah angkat ka DHA (Distrohopping Anonim). ^ _ ^

      1.    eliotime3000 cenahna

        Wah @linuxgirl, tapi masalah anjeun sacara praktis serius. : v

      2.    John cenahna

        Kuring bakal panasaran. Naha anjeun damel sareng PC anjeun? pikeun kuring ngarobih distro utami abdi hartosna kedah nga-instal ulang sadaya workstation, basis data, ngonpigurasikeun apache, SSL (konfigurasina beda-beda diantara distro).

        Dina laptop (anu mangrupikeun mesin darurat kuring) kuring henteu robih teuing kumargi kuring teu kendat ngonpigurasikeun sadayana deui.

        Sareng kaleresan sabab lingkungan kuring leres-leres disesuaikan ayeuna (i3 + emacs + firefox + moc) parobihan antawis distro (sareng versi) sakedik masihan kuring.

        Sakapeung kuring nyobian OS sanés sapertos Haiku atanapi Plan9 dina VirtualBox.

  15.   Lucas cenahna

    Distro anu saé, ngan saukur éndah, kuat, mantep pisan. Sakitu anu kuring atos nganggo salami 7 bulan tanpa aya niat robih. Endah. Disarankeun pisan.

  16.   Jorge cenahna

    Mish, saé kanggo nguping ti anu nganggo Ngitung.
    Kuring nganggo Funtoo, sareng éta ngagaduhan sababaraha garpu relatif ka Gentoo. Teu sangka dina sababaraha waktos badé angkat ka Ngitung, tapi kuring masih gaduh mamang, sajabi ti éta ngaganggu kuring pikeun hijrah deui. Dina Funtoo, contona, aya alat eselect pikeun milih umbul-umbul pikeun prosésor anjeun, salaku conto.
    Naon anu nyusahkeun kuring ngeunaan Funtoo kedah leres-leres dilakukeun sareng garpu. Sababaraha aya di tukangeun; batur, maju, sajaba ti teu gaduh dukungan anu saé pikeun kompilasi silang. Maksad abdi, leres, tapi pikeun GCC, kuring kedah nganggo Gentoo ebuilds. Penting pikeun kuring nalika kuring damel pikeun Arduino. Sajauh ieu, perkawis éta disodorkeun.

    Ngabagikeun pangalaman anjeun diapresiasi.

  17.   brutal cenahna

    Kuring nganggo éta sababaraha bulan teras kuring ngalih ka Gentoo, pikeun dua hal… hiji, anjeun moal tiasa nganggo systemd dina ngitung-linux, anu sanésna nyaéta ngagunakeun seueur binér…. éta sababna kuring masang Funtoo xD.

    Ayeuna kuring nuju uji Gentoo mang sababaraha bulan ... kamari kuring ngahapus Arch sabab desktop anu sami sareng di Gentoo henteu cocog sareng kuring.

    Kuring ngadorong anjeun pikeun nyobaan Gentoo….

    Tiram 2 jam pikeun nyusun Chromium sareng 8 Nuklir ???? Nya, butuh waktu kuring sajam.
    Anjeun tiasa masang portage dina ram sahingga teu ngahalangan anjeun yén hard disk anu dilakukeun.

    1.    diazepam cenahna

      Binér kuring ngan ukur ngagaduhan firefox, libreoffice, icedtea, oracle jdk sareng thunderbird.

      Sareng kromium saleresna nyandak kuring sajam satengah.

      Thu Jun 25 22:30:31 2015 >>> www-client / chromium-43.0.2357.130
      waktos ngahiji: 1 jam, 32 menit sareng 13 detik.

      1.    brutal cenahna

        Upami anjeun nganggo Ngitung, anu ebuilds ungu binér sareng gaduh sababaraha ... Upami teu gaduh binér, anjeun kedah dina profil sanés ngitung.
        salu2

    2.    anonimo cenahna

      @Brutico 8 Juli 2015 6

      Kalayan 8 inti sareng nyandak waktos anu panjang pikeun kromium éta?
      Kuring gaduh 8 inti (FX8350) tapi ngan ukur nganggo firefox, rata-rata peryogi 9-11 menit kanggo nyusun sareng masang
      Kuring gaduh ram 16G sareng nyiptakeun disk 10G ram pikeun titik gunung timbul / var / tmp / portage temp

      Janten kuring gaduh / etc / fstab kuring
      none / var / tmp / portage tmpfs nr_inodes = 1M, size = 10240M 0 0

      $ genlop -t firefox | buntut -n3
      Salasa Jul 7 15:59:48 2015 >>> www-client / firefox-39.0
      waktos ngahiji: 11 menit sareng 19 detik.

      Kalayan éta, anjeunna henteu deui muterkeun albeum pikeun témpé kompilasi .... Éta sacara harfiah ngapung.

      1.    brutal cenahna

        Abdi gaduh prosesor anu sami ... sareng peryogi 10 menit. Éta Chromium butuh waktos sakitar 50 menit.

      2.    yukiteru cenahna

        Éta ajaib nyusun mémori RAM 😀

  18.   Jesus Ballesteros cenahna

    Saur kuring kuring turun ka distroshopping sareng Archlinux, éta mangrupikeun distro anu kuring paling sering nyéépkeun waktos sareng anu kuring paling syukur kusabab kuring diajar seueur. Kuring kedah masang Gentoo pikeun neraskeun diajar tapi laptop kuring henteu kuat pikeun nyéépkeun waktos nyusun.

    Ayeuna ku laptop perusahaan kuring mutuskeun pikeun nyobaan Fedora sareng éta distro anu kuring resep pisan, khususna dina bagian kaamanan, kuring resep pisan. Éta mangrupikeun distro anu kuring diajar pisan sareng konsep-konsep éta tiasa diterapkeun dina hal-hal sanés.

  19.   Warper cenahna

    Kaleresan, anjeun nyabak kuring pikeun nyobaan, sareng kuring henteu resep. Kuring milih rasa KDE, tapi kuring nganggo sora HDMI ngalangkungan grafik NVIDIA sareng kadang kuring ngamimitian sareng sadayana sampurna, sareng waktos sanésna henteu ngadeteksi sora na.
    Sareng éta anu ngaganggu pisan kuring. Sigana mah kuring bakal balik kana antergos anu dipikacinta, dimana ngan ukur netepkeun audio henteu masihan masalah deui

  20.   johnny cenahna

    Anjeun sanés anu ngagaduhan sababaraha postingan pikaseurieun ti debian sareng langkung milih sistemd?

    «Kami nentang sistemd. Di momen, urang nganggo udev, sabab henteu meryogikeun kagumantungan sareng systemd. Alexander Tratsevskiy (Ngitung).

    Kuring bakal nganggo OpenRC dina Ngitung (saleresna unggul, portabel, cross-platform sareng parallelized), tapi kuring bakal ngiklankeun pikeun mob nganggo sistemd. Ngalakukeun naon kuring nyarios tapi teu naon kuring lakukeun.

    1.    Sink tulling cenahna

      Niténan anu saé

    2.    napsix cenahna

      "Laksanakeun naon anu kuring carioskeun, sanés naon anu kuring lakukeun" paribasa khas, panyumputan jalma anu henteu asli.

  21.   Victor Martinez cenahna

    Meh, kuring leres-leres henteu milarian seueur.

    PC abdi mangrupikeun kompak HP anu alit tina faktor, pc lami anu licik, tapi éta teras ngajalankeun sareng winxp sareng henteu masihan seueur masalah, kuring henteu émut deui kumaha atanapi nalika kuring ngalih ka linux.

    Kuring nyobian sababaraha distro, linux mint (kuring henteu resep) lubuntu, open suse kuring badé nyobian tapi kuring ngalaman masalah dina pamasangan sareng masihan sobbing. Kuring nyobian ubuntu sareng langkung ceurik nalika ningali Éta APP LAUNCHER SHIT anu Méré CANCER JEUNG DIARRHEA. Janten kuring tungtungna nyobian Xubuntu, sareng kuring masih nganggona. Kaleresan kuring resep pisan, tapi janten gim video game hiji dinten kuring nempatkeun jandéla deui. Tétéla kuring nempatkeun windows7 64 bit dina pc sareng mimitina éta henteu kunanaon tapi mimiti nabrak. Teras kuring hoyong ngalih ka winxp sareng instalasi dipasang. Kuring gaduh waktos anu parah pisan pikeun boot win xp ti linux, tapi kuring kedah niru windows pikeun boot windows. Kusabab sigana biaya endog pikeun boot win xp tina linux sanaos anjeun tiasa nganggo 7 8 sareng anu sanés.

    Ceurik ceurik .. xD akhirna kuring berhasil boot vérsi anu disebut windows wolf 3, anu tétéla naék pinuh ku kasalahan, teras kuring nempatkeun xp aslina, sareng oh henteu, virus ... kuring parantos hilap kana ayana saatos nganggo linux xD maka tungtungna mah ceuk kuring sorangan ... bangsat gim, abdi badé deui ka linux.

    Diusahakeun makulu, sabab desktop xfce cocog sareng pc pc kuring alit, éta hampang, tapi henteu sakumaha awonna lfce

    Kuring sadar yén sanaos prosesor abdi 64-bit, pc kuring teuing licik pikeun ngajalankeun 64-bit distro, janten kuring nempatkeun makulu dina kadua vérsi sareng merhatikeun bédana anu ageung ... tapi hanjakalna éta masih langkung laun tibatan Xubuntu anu dipikacinta. .

    Pondokna, anjeun kedah nganggo distro anu ngajantenkeun komputer anjeun senang sapertos anjeun XD.

    Sareng Xubuntu pikeun kuring sampurna, sanaos kuring hoyong nganggo distro anu sanés (kuring nyobian studio ubuntu sareng kuring pikir éta Xubuntu kalayan aplikasi, jaman) teu aya anu langkung saé tibatan xubuntu dina komputer kuring, kusabab éta rada kawates sareng kalayan ieu mana ti Wonderful. Abdi nyarankeun pisan ka saha waé, panginten rada atra yén anjeun hoyong nganggo distro sanés anu ngagaduhan komputer anu langkung kuat, tapi kuring pikir distro ieu sampurna sanggup ngalakukeun seueur hal tanpa masalah sareng anjeun ogé tiasa ningkatkeun ngalangkungan codecs, plugins sareng anu sanésna

  22.   merlin debianite cenahna

    Kaleresan kuring nyobian seueur distro panginten anu paling dikenal salaku ubuntu anu dina waktos éta laptop kuring henteu pernah tiasa ngamuatna, lnuxmint anu saé pisan sareng KDE tapi kuring panasaran sareng Fedora sareng ngagaduhan seueur hal anu pikaresepeun tapi kuring sono kana linuxmint kuring nalika kuring balik deui linuxmint Kuring bébéja ka nyalira Pikiran anjeun kuring henteu diajar nanaon janten pikeun ngaco saeutik kuring mutuskeun pikeun Debian Testing sareng KDE dugi ka dinten ayeuna 3 taun ka hareup kuring ngan ukur gaduh debian sareng gnome dina laptop anyar kuring anu pikeun kuring mangrupikeun monster inti i7 8gb ram 1TB HDD sareng 256 VRAM cukup pikeun dianggo libreoffice cal, QGIS, parios facebook sareng empati pikeun ngobrol di sagigireun éta kuring maénkeun regnum.

    Sareng anu saleresna mah kuring henteu ngamangpaatkeun 8GB ram tina laptop kuring saloba kuring nyéépkeun dina 1GB sareng QGIS sareng Regnum dina waktos anu sami.