Hacking Étika: Aplikasi gratis sareng kabuka pikeun GNU / Linux Distro anjeun

Hacking Étika: Aplikasi gratis sareng kabuka pikeun GNU / Linux Distro anjeun

Hacking Étika: Aplikasi gratis sareng kabuka pikeun GNU / Linux Distro anjeun

Dinten ayeuna, urang bakal neraskeun deui salah sahiji tulisan anu aya hubunganana sareng topik «Hacking & Pentesting » ngeunaan Dunya tina Parangkat lunak Gratis, Sumber Terbuka sareng GNU / Linux. Pikeun ngalakukeun ieu, urang bakal fokus kana konsép "Peretasan Étika" jeung Aplikasi gratis sareng terbuka daérah éta anu tiasa urang anggo pikeun urang GNU / Linux Distro.

Sareng naha dina GNU / Linux? Kusabab éta dipikaterang yén propésional dina bidang «Hacking & Pentesting » aranjeunna langkung resep GNU / Linux tinimbang Windows, MacOS atanapi anu sanés, pikeun padamelan propésionalna, kumargi, diantara seueur hal, nawarkeun jumlah kontrol anu langkung ageung dina unggal unsur na. Ogé, naha éta pisan diwangun ogé tur terpadu sakitar na Antarmuka garis paréntah (CLI), nyaéta, terminal atanapi konsol anjeun. Saterasna, éta langkung aman sareng transparan sabab éta gratis sareng kabuka, sareng kusabab Windows / MacOS sering janten target anu langkung pikaresepeun.

Hacking sareng Pentesting: Adaptasi GNU / Linux Distro anjeun kana bidang IT ieu

Hacking sareng Pentesting: Adaptasi GNU / Linux Distro anjeun kana bidang IT ieu

Sateuacan nuliskeun lengkep kana téma "Peretasan Étika"Sakumaha biasana, kami nyarankeun yén saatos maca ieu publikasi, buka publikasi kami anu aya hubunganana sareng hal éta «Peretas »Kayaning:

Tulisan anu aya hubunganana:
Hacking sareng Pentesting: Adaptasi GNU / Linux Distro anjeun kana bidang IT ieu

Tulisan anu aya hubunganana:
Hacking: Éta sanés ngan ukur ngalakukeun hal anu langkung saé tapi mikiran hal anu langkung saé
Tulisan anu aya hubunganana:
Gerakan Patali: Upami urang nganggo Parangkat Lunak Gratis, naha kami ogé hacker?
Tulisan anu aya hubunganana:
Pendidikan Hacking: Gerakan Parangkat Lunak Gratis sareng Prosés Atikan

Hacking Étika: Eusi

Hacking Étika: Peretas mangrupikeun jalma anu saé, Crackers henteu!

Peretas sareng Pentéster

Sateuacan ngalih ka "Peretasan Étika" urang bakal netelakeun sakali deui, istilahna «hacker y Péstéster », supados teu aya kabingungan normal anu biasana lumangsung dina bidang Ilmu Komputer ieu.

hacker

Sakeudeung, a Hacker dina istilah umum tiasa dihartikeun salaku:

"Jalma anu ngawasa hiji élmu, seni, téhnik atanapi téknologi kalayan saé pisan atanapi sampurna, atanapi seueur diantarana dina waktos anu sami, sareng teras-terasan milarian sareng ngatur pikeun ngungkulan atanapi ngungkulanana ngalangkungan diajar sareng latihan anu teras-terasan, pikeun dirina nyalira sareng anu sanés. , nyaéta, mayoritas." Gerakan Patali: Upami urang nganggo Parangkat Lunak Gratis, naha kami ogé hacker?

Hacker komputer

Sedengkeun, a Hacker dina istilah komputer tiasa dihartikeun salaku:

"Jalma anu sanjeun pasti tiasa nganggo sareng mendominasi TIK, pikeun kéngingkeun aksés épisién sareng épéktip kana sumber élmu sareng mékanisme kontrol anu aya (sosial, politik, ékonomi, budaya sareng téknologi) pikeun ngalakukeun perobihan anu diperyogikeun pikeun kapentingan sadayana. Kusabab kitu, anjeunna teras-terasan milarian ilmu, dina sagala hal anu aya hubunganana sareng sistem komputer, mékanisme kaamananna, kalemahanana, kumaha ngamangpaatkeun kerentanan ieu sareng mékanisme anu aya hubunganana, pikeun nyalindungan diri sareng anu sanés ti anu terang kumaha ngalaksanakeunana . " Hacking sareng Pentesting: Adaptasi GNU / Linux Distro anjeun kana bidang IT ieu

Péstéstér

Ku alatan éta, ieu ninggalkeun urang akibatna a «Péstéster » Ieu:

Profésional dina bidang Élmu Komputer, anu padamelan na diwangun ku nuturkeun sababaraha prosés atanapi léngkah-léngkah anu tangtu anu ngajamin pamariksaan anu hadé atanapi analisis komputer, ku cara kitu, pikeun tiasa ngalaksanakeun sagala kamungkinan panilitian ngeunaan kagagalan atanapi kerentanan dina dianalisis sistem komputer. Kusabab kitu, éta sering disebat Auditor Cybersecurity. Pagawean aranjeunna, nyaéta, pentesting saleresna mangrupikeun bentuk peretasan, ngan ukur prakték ieu sacara sah sah, sabab éta ngagaduhan idin ti pamilik alat pikeun diuji, salian ti ngagaduhan niat nyababkeun karusakan anu nyata pikeun ubar . Hacking sareng Pentesting: Adaptasi GNU / Linux Distro anjeun kana bidang IT ieu

Naon Hacking Étika?

Dasarna "Peretasan Étika" Éta mangrupikeun bidang tindakan anu ngahartikeun padamelan jalma-jalma ahli propésional anu ngabaktikeun diri sareng / atanapi padamelan pikeun meretas sistem komputer, pikeun ngaidentipikasi sareng ngalereskeun kamungkinan kerentanan anu dipendakan, anu sacara efektif nyegah eksploitasi ku "Peretas jahat" o "Crakers".

Maka, dina "Peretasan Étika" Anu kalibet ngahususkeun dina uji coba penetrasi sistem komputer sareng parangkat lunak pikeun ngaevaluasi, nguatkeun sareng ningkatkeun kaamanan. Kusabab kitu aranjeunna biasana dikenal salaku Peretas de "Topi Bodas", henteu sapertos lawanna, nyaéta Peretas Pidana, anu biasana mawa nami "Hat Hideung". Atanapi kecap sanésna, a "Peretas Étika" éta sering a Péstéstér jeung "Hacker henteu étika" tiasa dianggap salaku a "Craker".

Tungtungna, sareng pikeun ngalengkepan bacaan, perlu diémutan yén aya ogé anu disebat "Gray Hat" Peretas anu biasana antara dua sisi, sabab kadang ngalakukeun operasi anu sering bertentangan ti sudut pandang moral, sapertos: Hack (hack) kelompok anu sacara idéologis nentang atanapi ngaji "Cyberprotests Hacktivist" anu tiasa nyababkeun karusakan langsung atanapi jaminan anu tangtu pikeun sababaraha.

Aplikasi Hacking & Pentesting gratis, terbuka sareng gratis

Platform, Sistem, Aplikasi sareng Software Scanning File

  • OpenVAS
  • Metasploit
  • babi
  • Scapy
  • Pompem
  • Nmap

Aplikasi Ngawaskeun Jaringan sareng Ngumpulkeun Data tina Sumber Umum

  • Ngan henteu béda
  • HTTPRY
  • Ngrep
  • PasipDNS
  • sagan
  • Platform Kaamanan Node
  • Ntopng
  • Fibratus

Perlindungan sareng Sistem Anti-ngaganggu

  • Snort
  • bro
  • OSSEC
  • Meerkat
  • SSHWATCH
  • siluman
  • Mesin AIE
  • Denyhosts
  • Gagal2Ban
  • SSHGuard
  • Lynis

Alat Intél, Honeyspot sareng seueur deui

  • Honeypy
  • Conpot
  • Amun
  • Glastopf
  • Kippo
  • Kojoney
  • HonSSH
  • Bifrozt
  • Madu madu
  • Sandbox Cuckoo

Utilitas rangkep rangkep jaringan

  • Tcpflow
  • Xplico
  • Moloch
  • OpenFPC
  • Dshell
  • Sténografer

Pelacak pikeun Jaringan Lokal sareng Global

  • Wireshark
  • Netsniff-ng

Sistem pikeun ngumpulkeun inpormasi sareng ngatur acara

  • Prelude
  • OSSIM
  • FIR

Énkripsi patalimarga wéb ngalangkungan VPN

  • OpenVPN

Ngolah bungkus

  • DPDK
  • PFQ
  • PF_RING
  • PF_RING ZC (Enol Salinan)
  • PACKET_MMAP / TPACKET / AF_PACKET
  • Netmap

Sistem panyalindungan terpadu pikeun workstation sareng sérver - Firewall

  • PFSense
  • OPNsense
  • FWKNOP

Kanggo diajar sakedik perkawis ieu sareng anu sanésna, anjeun tiasa ngajajah halaman wéb ieu, dina basa Inggris, anu ngagaduhan daptar anu hadé, anu saé diperbarui: Link 1, Link 2 y Link 3.

Anu sanésna parantos masihan koméntar kana Blog

Tulisan anu aya hubunganana:
Fsociety: Pakét peretasan anu hadé
Tulisan anu aya hubunganana:
OWASP sareng OSINT: Langkung seueur ngeunaan Cybersecurity, Privasi sareng Anonimitas
Tulisan anu aya hubunganana:
Top 11 Hacking sareng Kaamanan Aplikasi pikeun Linux

Parantos daptar sareng terbitan, upami aya anu terang aplikasi menarik séjén sareng pantes dilebetkeun kana daptar anu didamel, anjeun tiasa ngantunkeun kami nami dina koméntar supados engke urang tambihan. Sareng dina postingan kahareupna kami bakal ngajelaskeun sababaraha diantarana langkung rinci. Samentawis éta, sareng akhirna, émut yén:

"Peretas henteu ngan ukur ngalakukeun hal anu hadé atanapi luar biasa, nyaéta, aranjeunna henteu ngan ukur ngarengsekeun masalah sareng / atanapi ngawangun hal anu inovatif atanapi radikal anu ku batur dianggap sesah atanapi teu mungkin, tapi ku ngalakukeun éta aranjeunna pikir béda tibatan rata-rata, nyaéta, aranjeunna mikir dina hal "Kabebasan, kamerdekaan, kaamanan, karusiahan, kolaborasi, masifisasi". Upami anjeun hoyong janten hacker, anjeun kedah berperilaku sakumaha anu didikte ku filsafat kahirupan ieu, bawa sikap anu aya dina diri anjeun, jantenkeun bagian anu teu kapisah tina mahluk anjeun." Hacking: Éta sanés ngan ukur ngalakukeun hal anu langkung saé tapi mikiran hal anu langkung saé

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan anjeunna «Hacking Ético» sareng kamungkinan sareng / atanapi anu paling dikenal Aplikasi gratis sareng terbuka tina bidang éta anu tiasa urang anggo dina GNU / Linux Distro urang, janten ahli anu hadé di dunya «Hacking & Pentesting »; dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu publicación, Tong eureun bagikeun sareng anu sanésna, dina halaman wéb anu anjeun pikaresep, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial atanapi sistem olahtalatah, langkung saé gratis, kabuka sareng / atanapi langkung aman sabab telegram, tanda, Mastodon atanapi anu sanésna tina Fediverse, langkung saé. Sareng émut kanggo nganjang halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun ngajalajah langkung seueur berita, ogé ngiluan saluran resmi kami tina Telegram ti DesdeLinux. Sedengkeun, pikeun langkung seueur inpormasi, anjeun tiasa sumping waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit, pikeun ngaksés sareng maca buku digital (PDFs) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.