Desktop Consort anyar bakal nganggo QT

halo Maniak GNU / Linux, sakali deui elruiz1993 mawa anjeun anu terakhir tina naon anu parantos dipelajari.

Dinten ieu kuring nyangking iklan ka penggemar SolusOS (anu nembé nyandak alfa anyar) sareng / atanapi kipas anu hoyong ningali naon anu sanggup ku jalma gélo ku impian (diantarana kuring kaasup sorangan): Ikey doherty, pamimpin proyék, parantos ngumumkeun yén éta bakal ngadopsi QT kanggo "remake" na tina GNOME 2.

SolusOS_Alpha9

SolusOS Alpha 9 (XFCE)

Bagian tina kaputusan anjeun aya hubunganana sareng éta QT éta mangrupakeun kerangka lengkep GTK + éta ngan ukur Toolkit anu meryogikeun perpustakaan luar anu teu kadéngé pikeun ngalakukeun naon waé, kumaha minimalna.

Anjeunna ogé nekenkeun yén dina waktos ieu naon anu nuju dituju GNOME éta sistem sorangan (GNOME OS), janten GNOME ngan ukur paduli pikeun cocog sareng dirina (anu ngajelaskeun naha aranjeunna henteu masihan masalah naon anu kajantenan pikeun parangkat lunak sanés anu sanés didamel ku aranjeunna).

Tapi éta henteu liren di dinya, hal anu paling penting ngeunaan pengumuman (sareng naon anu motivasi kuring nyerat catetan ieu) nyaéta kieu:

Pasihan abdi henteu langkung ti 3 minggu sareng kuring bakal ngadamel ISO anyar nganggo Desktop Consort mandiri anyar (masuk akal pikeun ngajaga nami), ditulis dina QT sareng nganggo Wayland salaku komposer. Leres, Wayland. Kami bakal nganggo Mesa 9.2.0 sareng X.Org pangénggalna kalayan dukungan XWayland pikeun alat anu peryogi Pembalap.

Nya, kuring ngantepkeun dugi ka dieu. Sanaos kuring sigana moal nganggo SolusOS salaku distro utami (kuring parantos raoseun pisan dina eOS) kuring bakal ningali kumaha impian Ikey ngawujud. Salam ka sadayana sareng pendak deui.

Anjeun tiasa nuturkeun diskusi dina

Utas forum

ku SolusOS.

Ruku anu sahenteuna anjeun pantes, Tuan Doherty


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

38 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   F3niX cenahna

    3 minggu ngagem na? Boh lalaki éta nyaéta bijaksana tina 6 cara, atanapi anjeunna tuang sadaya buku Qt dina 2 dinten. haha

    1.    elav cenahna

      Hahahaha .. Ikey mangrupakeun programmer anu saé. Sanaos kuring henteu terang, panginten éta tina The Matrix, sareng anjeunna nancebkeun paku dina beuheung na nyuntik ilmu haha

    2.    firefox-pamaké-88 cenahna

      hahahahahaj komentarna luhur

      Kaleresan anu intrik tiasa ku kuring, kuring bakal ngabuktoskeun (cenah sareng henteu kantos uih deui xd).

    3.    dhunter cenahna

      Shhh ... Éta anjeunna anggota Akatsuki. (atanapi langkung saé tina Frikitsuki) 😉

    4.    mirage cenahna

      Kamungkinan kuring nganggo wetson salaku manajer jandela sareng komposer janten padamelan ngalangkungan ka wayland parantos dilakukeun ku jalma-jalma sacara gratis .desktop (saleresna kuring pikir éta pertama kalina kuring sadar pentingna wetson, kuring sok panasaran kunaon seueur usaha dina hal anu tungtungna henteu dimaksad pikeun dianggo ku saha waé, nyatana pelepasan anu terakhir pikeun duanana, wetson ngagaduhan langkung komitmen sareng pamekaran tibatan jalan anu sami; ieu jawaban, pikeun proyék-proyék leutik atanapi Saha waé anu hoyong, tiasa anggo wtson atanapi forke deui atanapi anggo naon anu diperyogikeun tanpa kedah ngalakukeun sadayana ti 0, maksadna mah KDE sareng gnome gaduh komposerna nyalira tapi proyek alit sapertos pencerahan sareng permaisuri peryogi langkung bantosan, naha kusabab gratis. desktop pikeun nyiptakeun wetson) anu hal sanésna nyaéta ngadamel cangkang dina qt5 anu sami sareng anu aya dina gnome2, anu kuring anggap henteu hésé pikeun anjeunna sareng anu ngabantosan anjeunna dina proyek, tapi nalika dina qt 5 anjeun gaduh alat anu sakuat kuatna Qtquick / QML yén anjeun Kuring ngarti, aranjeunna mempermudah pisan sareng ngahémat seueur waktos nalika pemrograman. janten rentang waktosna wajar, panginten ku minggu katilu anjeunna bakal nyarios yén anjeunna peryogi 2 minggu deui kusabab kamunduran anu henteu pernah gagal tapi xD saé

  2.   eliotime3000 cenahna

    Warta anu saé, kuring parantos ngaharepkeun gaduh vérsi akhir gancang-gancang sahingga kuring tiasa nguji éta dina Arch (upami kuring tiasa masangna, tangtosna).

  3.   pandev92 cenahna

    Kuring bakal resep ningali, kumaha carana permaisuri tiasa dianggo di daratan 😀

    1.    eliotime3000 cenahna

      Kuring ogé resep ningali éta dianggo handapeun Wayland (sareng katingalina Arch anu parantos nganggo Wayland).

      1.    elav cenahna

        Arch sareng Wayland? Dimana iraha? O_O

        1.    Ryy cenahna

          Kuring ngarti yén éta aya dina fase béta tapi anjeun tiasa ngaunduh teras nyimpen nyalira tapi .. sapertos sadayana dina Arch dina résiko anjeun nyalira xD

        2.    sengit cenahna

          gtk3 peryogi wayland panginten
          Ogé ku masang Weston anjeun tiasa ngalaksanakeun Weston-launch sareng anjeun tiasa nganggo sanaos henteu seueur anu katingali see

          1.    pandev92 cenahna

            Anjeun peryogi salaku kagumantungan tapi anjeun henteu nganggo.

  4.   x11 tete11x cenahna

    waktos ieu kuring satengah flamboyan, abdi henteu terang ... peeeeeeero ... sigana aranjeunna sadayana luncat tina parahu sateuacan tilelep ....

    1.    elruiz1993 cenahna

      Éta kesan, sadayana urang ngantunkeun GTK pikeun kanyataan saderhana yén Gnome henteu kapikiran henteu cocog (henteu katingal deui di LXDE sareng Unity). Hal anu saé nyaéta ku ngalih sadayana ka Qt urang bakal langkung caket kana standar di GNU / Linux 🙂

      1.    diazepam cenahna

        PR pikeun kuring sorangan: diajar toko buku Enligthenment

  5.   Patricio cenahna

    Naon anime tina tangkepanna?
    Salam.

    1.    elruiz1993 cenahna

      Ao no Exorcist, anu kaluar disebut Mephisto Pheles 🙂

      1.    Patricio cenahna

        Hatur nuhun pisan!

  6.   kahayang cenahna

    DE Anyar, sérver grapik énggal tapi urang teraskeun sareng masalah anu sami. Entong salah tapi salami sadayana teras-terasan sapertos kieu, GNU / Linux moal liren janten anu ka 3 dina sengketa.

    Ieu ngingetan kuring ngeunaan xkcd Palasik:

    http://xkcd.com/927/

    1.    sengit cenahna

      Tapi upami kurangna server grafis modéren mangrupikeun salah sahiji masalah linux anu paling ageung.

    2.    pandev92 cenahna

      Masalahna sanés, salami PC anu nganggo linux anu tos kapasang henteu dijual, sacara ageung, gampang dijangkau ku sadayana, sareng kampanye iklan dilakukeun dina TV, poster, jsté, linux dina desktop bakal salawasna anu katilu.

  7.   sengit cenahna

    Mmm mugia kakuatan sareng proyek maui, aranjeunna ngagaduhan tujuan anu sami.
    Sapertos Ikey satengah edan, anjeunna langkung sering robih pipikiran tibatan calana XD

    Kuring reuwas ku jumlah proyek anu robih tina gtk ka qt, ogé ayeuna saur kuring kuring jarang ngadangu kajadian anu sabalikna.

    Ahh ku margi kromium tiasa dianggo sareng wayland
    http://vignatti.com/2013/09/18/welcome-to-chromiums-ozone-wayland/

    1.    truko22 cenahna

      Kumaha jalanna LXDE + agul 0.o?

  8.   aioria cenahna

    Warta anu hadé pikeun anu resep ka KDE sapertos kuring ...

    1.    elruiz1993 cenahna

      Naon hubunganana KDE sareng ieu?

      1.    german cenahna

        Upami anjeun milarian halaman wéb komunitas KDE anjeun bakal sadar kumaha kaseueuran KDE sareng QT5 énggal

        http://community.kde.org/Frameworks/Epics

  9.   mirage cenahna

    naon? wayland?

    meureun nepi ka Désémber kuring bakal masihan ka méja anyar myself

  10.   Inukaze cenahna

    Leres !!! Putusan anu wijaksana tur cerdas, mangtaun-taun kuring nétélakeun yén GTK3s mangrupikeun omong kosong, GTK2 langkung saé sanaos cacatna.

    Nya QT3 / QT4 anu hébat, tapi kuring henteu ragu, naha éta bakal QT4 atanapi QT5 ???
    Sakumaha Wayland sakuduna ngadukung QT5 ti saprak nyiptakeun kode na, maka kuring yakin éta, ogé, kuring hoyong nyobian MIR & Wayland.

    Sanaos kuring masih mikir yén kedah aya kontrol anu langkung "umum" nalika téma sareng hiasan jandéla. yén sagalana adaptasi.

    Nya, ayeuna kuring nganggo Mate 1.6.1 sareng E17 pikeun desktop, kuring langkung resep kana E17 tapi éta ngagaduhan seueur kalemahan. XD

    1.    elruiz1993 cenahna

      Abdi hilap nempatkeun kana catetan, tapi éta bakal nganggo QT5 😀

    2.    sengit cenahna

      Kuring diuji versi git tina E stabil pisan sanaos katingalina saé

    3.    marianogaudix cenahna

      Kuring ninggalkeun GTK 3.6 pikeun watesan na.
      Abdi badé milih antara WxWidget atanapi Qt.
      pikeun nyobaan nyiptakeun éditor téks mini.
      Dimana kuring peryogi seueur widget siap pakai sapertos grid, tabel, sareng sajabana.

      Langkung saé upami anjeun masihan opini, numutkeun évaluasi
      tina poin ieu.

      Anu ngagaduhan langkung seueur widget WxWidget atanapi Qt 4.10?

      Anu ngagaduhan integrasi anu langkung saé dina GNOME sareng KDE WxWidget atanapi Qt 4.10?

      Sintaksis langkung saé sareng langkung gampang pikeun program WxWidget atanapi Qt 4.10?

      Mana anu paling saé dianggo sareng perpustakaan sareng bahasa pamrograman anu sanés
      Qt 4.10 atanapi WxWidget?

      1.    pandev92 cenahna

        Qt jawaban na.

        1.    marianogaudix cenahna

          Éta ngagaduhan integrasi anu saé sareng desktop GNOME.
          Abdi masih teu acan tiasa mendakan galéri widget Qt anu sayogi. Abdi kedah ningali anjeunna.

          Kuring parantos nyobian WxWidget. Éta parantos gaduh seueur widget, contona widget grid anu dianggo dina speadsheet parantos sumping sacara standar dina WxWidget.

          http://k41.kn3.net/taringa/4/5/9/0/2/8/1/marianxs/40E.jpg?4320

          Widget popup popup ogé didamel dina WxWidget, Combo Box kalayan scrollbar.

          Éta ngabantosan kuring pisan sareng ngahémat waktos pangwangunan.

      2.    ErunamoJAZZ cenahna

        Naha éta ngan ukur pikeun linux?: Qt atanapi Wx, henteu janten masalah.
        Éta ogé bakal pikeun winbug?: ^.
        Naha proyék bakal ageung?: Qt.
        Naha proyékna bakal alit?: Wx.

        Alesanna nyaéta Qt tiasa ageung teuing pikeun proyék-proyék alit (éta ngagaduhan seueur modul). Wx nganggo perpustakaan pituin sistem, janten langkung beurat dina beuratna.

  11.   Grone cenahna

    Antosan ngantosan ...

  12.   xykyz cenahna

    Ayeuna kuring resep pisan proyék ieu… qt FTW!

  13.   mitcoes cenahna

    Genius ieu kedah HIRED ku FSF pikeun nyumbangkeun hal-hal sapertos kieu ka masarakat.

    Kebangkitan Gnome2 berbasis Qt didamel kirang tina 1 sasih ku ngan ukur 1 jelema anu parantos ngajalankeun di handapeun Wayland sareng Xwayland pikeun alat-alat anu teu nganggo supir.

    Dimana pikeun asup?

    Di sisi anu sanésna, upami Gnome mangrupikeun perusahaan, sabaraha seueur gunana anjeun pikeun dipecat?

  14.   Diego Widang cenahna

    Saé kanggo proyek SolusOS tapi hiji hal anu kedah diklarifikasi, GNOME OS henteu pura-pura janten sebaran Linux sabab sigana, saleresna éta memang aya tapi éta ngan ukur platform uji coba pikeun vérsi GNOME anu énggal ...
    http://worldofgnome.org/how-to-try-gnome-os-yes-gnome-os/

    Surak (: