Red Hat Enterprise Linux 9 sumping sareng Linux 5.14, Gnome 40, perbaikan sareng seueur deui

Red Hat sacara resmi ngenalkeun versi 9 tina distribusi Linux na "Red Hat Enterprise Linux" (RHEL), namina kode Plow.

Vérsi ieu boga tujuan pikeun nerapkeun fitur sarta fungsionalitas tanpa béda teuing ti versi samemehna. Red Hat Enterprise Linux 9 dirancang pikeun ngajalankeun transformasi bisnis saluyu sareng kakuatan pasar anu robih sareng tungtutan palanggan dina dunya komputasi otomatis anu disebarkeun. Platform bakal umumna sayogi dina minggu anu bakal datang.

Vérsi 9 mangrupikeun pelepasan utama anu munggaran saprak akuisisi IBM ngeunaan Red Hat ditutup dina Juli 2019. RHEL 8.0 dirilis dua bulan saméméhna. Éta ogé sékrési utama mimiti distribusi perusahaan saprak Red Hat ngarobih deui distribusi perusahaan CentOS gratis salaku RHEL hulu tinimbang ngawangun deui.

Naon Anyar dina Red Hat Enterprise Linux 9

Red Hat Enterprise Linux 9.0 sumping sareng kernel 5.14, systemd 249, Python 3.9, PHP 8, sareng GCC 11.2. Ngawengku a konsol web dumasar kana proyék Cockpit, anu ayeuna ngadukung patching langsung tina kernel anu ngajalankeun nganggo alat kpatch. Aya ogé sakumpulan alat pikeun manajemén wadahna, dumasar kana proyék toolbx hulu.

Flatpak masih mangrupikeun format anu paling difokuskeun dina desktop, teu sapertos format Snap Ubuntu anu, dina pamanggih kami, dimaksudkeun pikeun desktop sareng server. Kusabab sabagéan ageung panyebaran RHEL 9 sigana bakal aya dina server, wadahna bakal langkung penting pikeun panyebaran aplikasi. Versi anyar brings parobahan signifikan pikeun manajemén wadahnas, kaasup versi 2 of cgroups sarta pamakéan crun salaku runtime wadahna standar.

Di sagigireun éta, Ogé dicatet yén nyata ningkat kinerja SELinux sarta ngurangan konsumsi memori. Dipiceun rojongan pikeun setelan "SELINUX = ditumpurkeun" pikeun nganonaktipkeun SELinux dina / jsb / selinux / config (setting dieusian ayeuna ngan disables kawijakan loading, sarta kanyataanna nganonaktipkeun fungsionalitas SELinux ayeuna merlukeun ngalirkeun "selinux = 0" ka kernel).

Éta ogé disorot éta tambihan dukungan pikeun singkronisasi waktos anu tepat dumasar kana protokol NTS (Network Time Security), anu ngagunakeun unsur infrastruktur konci umum (PKI) sareng ngamungkinkeun ngagunakeun TLS sareng enkripsi anu dioténtikasi AEAD (Authenticated Encryption with Associated Data) pikeun panangtayungan kriptografi interaksi klien-server ngaliwatan protokol NTP ( Network Time Protokol). Pangladén chrony NTP parantos diropéa kana vérsi 4.1.

Red Hat Enterprise Linux 9 ogé highlights usaha Red Hat pikeun nganteurkeun fitur konci sistem operasi salaku jasa, dimimitian ku layanan gambar anyar. Ngawangun fungsionalitas platform dasar anu tos aya, jasa ieu ngadukung pencitraan pikeun sistem file khusus sareng panyadia awan sareng téknologi virtualisasi, kalebet AWS, Google Cloud, Microsoft Azure, sareng VMware.

Red Hat sareng AWS parantos damel babarengan salami langkung ti dasawarsa pikeun ngajalankeun beban kerja basis Red Hat Enterprise Linux dina instansi AWS nganggo prosesor Graviton anu dirancang ARM. Integrasi Red Hat Enterprise Linux 9 sareng prosesor AWS Graviton ngabantosan ngaoptimalkeun kinerja harga pikeun rupa-rupa beban kerja awan anu dijalankeun dina Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2).

Red Hat Enterprise Linux 9 neraskeun komitmen Red Hat pikeun nyayogikeun a Platform Linux keras anu sanggup nanganan beban kerja anu paling sénsitip, ngagabungkeun inovasi jeung kamampuhan kaamanan éksténsif. Langganan Red Hat Enterprise Linux ogé kalebet aksés ka Red Hat Insights, layanan panyeken proaktif Red Hat anu terus-terusan pikeun ngadeteksi sareng ngalereskeun poténsi kerentanan sareng masalah konfigurasi bari ngaoptimalkeun panggunaan sumber daya sareng langganan awan hibrid.

Red Hat Enterprise Linux 9 ogé nampilkeun arsitéktur pangukuran integritas tanda tangan digital sareng hashes (IMA). Kalayan arsitéktur pangukuran integritas, pangguna tiasa pariksa integritas sistem operasi nganggo tanda tangan digital sareng hashes. Ieu mantuan ngadeteksi parobahan jahat kana infrastruktur, sahingga leuwih gampang pikeun ngawatesan kasempetan sistem keur compromised. Satuluyna ngadukung pilihan arsitéktur sareng lingkungan perusahaan ngaliwatan awan hibrid kabuka, Red Hat Enterprise Linux 9 bakal sayogi dina IBM Cloud sareng ogé ngalengkepan fitur kaamanan konci sareng kamampuan IBM Power Systems sareng IBM Z.

Disagigireun ti éta, ogé ngadukung patching kernel langsung tina konsol wéb Red Hat Enterprise Linux, salajengna ngajadikeun otomatis kumaha organisasi IT tiasa ngalaksanakeun tugas kritis dina skala. Tim operasi IT tiasa nerapkeun apdet kana panyebaran sistem anu disebarkeun ageung tanpa kedah ngaksés alat garis paréntah, sahingga ngagampangkeun masalah anu mangaruhan produksi tina pusat data sentral ka sababaraha awan, kalebet perimeter.

Akhirna, upami anjeun resep terang langkung seueur perkawis éta, anjeun tiasa konsultasi detil na Dina tautan ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.