Utopia: Ékosistem P2P desentralisasi anu pikaresepeun pikeun Linux

Utopia: Ékosistem P2P desentralisasi anu pikaresepeun pikeun Linux

Utopia: Ékosistem P2P desentralisasi anu pikaresepeun pikeun Linux

Pos kami dinten ieu perkawis a Proyék IT anu pikaresepeun sareng alternatif anu tiasa dianggo salaku a solusi téknologi sadayana-dina-hiji jeung platform online anu ngagabungkeun anu pangsaéna tina DeFi Dunya jeung Dunya GNU / Linux. Sareng nami anjeun "Utopia" anu ku jalan kitu, ngagambarkeun leres pisan lingkup tujuanana.

"Utopia", dasarna éta numutkeun panyipta na a sadayana dina hiji kit ngagunakeun olahtalatah instan anu aman, komunikasi email anu énkripsi, pamayaran anonim, sareng browsing wéb pribadi. Naon salaku tambahan, éta idéal pikeun dipaké dina Sistem Operasi GNU / Linux, Kusabab, éta ngamungkinkeun pikeun monetize panggunaan na ku ngan saukur jumlah anu saé Memori RAM (4 GB) aya sareng alamat IP umum anu tetep.

Adamant: Aplikasi olahtalatah anonim bébas terdesentralisasi sareng seueur deui

Adamant: Aplikasi olahtalatah anonim bébas terdesentralisasi sareng seueur deui

Ruang lingkup ieu Proyék IT Éta pisan anu mirip, tapi langkung mantap tibatan anu sejen anu sami anu urang parantos désplorasi sareng dibagi sateuacanna. Kituna, urang bakal geuwat ninggalkeun tautan anu nyarios tulisan patali saméméhna tina proyék-proyék ieu, janten upami diperlukeun tiasa gampang dibaca:

"Adamant mangrupikeun aplikasi olahtalatah langsung sumber terbuka dumasar kana téknologi blockchain, anu antukna janten dompét Crypto sareng Cryptocurrency Exchange System (Exchange). Adamant multiguna sareng desentralisasi dina téknologi blockchain, sareng sami sareng anu sanés sapertos Juggernaut, Sphinx sareng Status. Kusabab, Juggernaut, Sphinx sareng Status, henteu ngan ukur ngagaduhan kaunggulan anu pikaresepeun salaku aplikasi olahtalatah, tapi salaku mékanisme atanapi cara mayar, sabab éta dumasar kana Blockchain Technology".

Tulisan anu aya hubunganana:
Adamant: Aplikasi olahtalatah anonim bébas terdesentralisasi sareng seueur deui

Tulisan anu aya hubunganana:
Juggernaut, Sphinx sareng Status: Aplikasi olahtalatah instan anu pikaresepeun

Utopia: Pesen Instan, Pamayaran, sareng Ngotéktak Pribadi

Utopia: Pesen Instan, Pamayaran, sareng Ngotéktak Pribadi

Naon Utopia?

Numutkeun pamekar ieu Proyék DeFi dina anjeunna website resmi, "Utopia" dijelaskeun sacara ringkes sareng langsung salaku:

"A All-in-one kit pikeun ngagunakeun olahtalatah instan anu aman, komunikasi email anu énkripsi, pamayaran anonim, sareng browsing wéb pribadi. Atanapi kecap sanésna: Alat toolkit online pangsaéna pikeun olahtalatah instan, pamayaran sareng browsing pribadi".

Sedengkeun, dina cara anu langkung eksplisit sareng detil, aranjeunna nambihan éta "Utopia" Ieu:

"Produk pikeun ngamajukeun kabébasan, anonimitas sareng henteuna sénsor, anu parantos dirarancang pikeun komunikasi anu aman, pamayaran anonim sareng panggunaan internét anu leres-leres gratis sareng tanpa wates. Total panjagaan, kontrol aliran inpormasi sareng hoaxes resmi mangrupikeun tujuan Utopia pikeun nyegah. Nalika anjeun nganggo Utopia, Dadang Ageung moal ningali deui anjeun.

Kalayan Utopia anjeun tiasa ngalangkungan sénsor online sareng firewall, janten anjeun tiasa komunikasi sareng saha waé anu anjeun pikahoyong, upami anjeun hoyong. Ékosistem Utopia ngajamin kabebasan éksprési. Lokasi fisik pangguna henteu tiasa diungkabkeun. Komunikasi sareng data henteu tiasa dicegat atanapi dibaca ku pihak katilu. Sadaya data akun disimpen dina alat lokal pangguna Utopia dina file anu énkripsi".

Naon Utopia nawiskeun pangguna na?

  • Komunikasi anu aman tahan ka kontrol: Pikeun ngahontal sareng nganteurkeun téks énkripsi langsung, sora, sareng komunikasi email.
  • Dompet terpadu, CryptoCards sareng API pikeun padagang: Supados pangguna tiasa ngadamel sareng ngumpulkeun pangmayaran ku Crypton, Mata uang éléktronik Utopia urang sorangan. Ékosistem ogé nganggo crypto stabil anu disebut Utopia USD (UUSD) anu kaiket sareng nilai $ 1.
  • Sistem Exchange cryptoassets terintegrasi kana platform Utopia sorangan (Crypton Exchange): Anu nawiskeun pangguna pendaptaran akun anonim sareng otomatis, modél anu murah atanapi henteu, ditarikna otomatis tanpa wates, résistansi sensor, fitur obrolan komunitas, sareng hormat asli pikeun eupan balik pangguna.
  • Jaringan P2P anu terdesentralisasi: Dimana teu aya sérver pusat sareng masing-masing pangguna mangrupikeun router jaringan.
  • Tambang anu gampang: Pikeun kéngingkeun pangguna pikeun kéngingkeun cryptons ku ngajalankeun bot pertambangan Utopia online sahingga monetisasi panggunaan Sistem Operasi GNU / Linux sareng panggunaan Platform Utopia.
  • Keran saderhana: Antarbeungeut wéb anu ngamungkinkeun anjeun kéngingkeun fraksi acak Crypton (CRP) nganggo browser wéb Idyll terpadu, ngan sakali per Wallet.
  • Desain anu ngahargaan anonimitas: Utopia ngajamin karusiahan pangguna, sabab alamat IP sareng idéntitasna henteu tiasa dikedalkeun.
  • Palaksanaan uNS: Sistem penamaan hak milik pikeun Utopia Platform, anu nyayogikeun régistén anu leres-leres didesentralisasi sareng teu disensor, sareng sami sareng DNS klasik.
  • Browsing aman ngaliwatan browser Idyll terpadu: Anu dianggo salaku alternatif pikeun browser Tor sareng ngajantenkeun gampang pikeun nganapigasi ékosistem Utopia.
  • Panyimpenan sareng pangiriman aman: Ku padamelan 256-bit énkripsi AES sareng-speed tinggi curve25519.

Kumaha nerapkeun Utopia dina GNU / Linux?

Salajengna kami bakal nunjukkeun screenshot sekuens pikeun unduh, pasang, konpigurasikeun sareng anggo aplikasi tina Platform "Utopia". Perhatoskeun, pikeun kasus praktis ieu, kami bakal nganggo anu biasa Respin Linux disebut Kaajaiban GNU / Linux, anu dumasar kana MX Linux Ubuntu 19 (Debian 10), sareng anu parantos diwangun nuturkeun urang «Pitunjuk pikeun Snapshot MX Linux».

Salaku léngkah munggaran, anjeun kedah ngaunduh 2 bungkus anu saluyu sareng "Utopia" kanggo Linux dina anjeunna bagian download resmi. Anu kahiji mangrupikeun anu saluyu sareng antarmuka grafis tina ékosistem, anu multiplatform (Windows, MacOS sareng Linux) sareng anu kadua nyaéta anu saluyu sareng Bot penambangan ku panggunaan mémori RAM éta ngan ukur pikeun Linux.

Sakali duanana diunduh, anjeun tiasa teraskeun sareng léngkah ieu:

  • Pasang panganteur grafis tina ékosistem «Utopia»: Ngaliwatan paréntah paréntah ieu di terminal (konsol)

«sudo apt install ./Descargas/utopia-latest.amd64.deb»

Utopia: Screenshot 0

  • Ngaéksekusi panganteur grafis tina ékosistem «Utopia»: Ngaliwatan Menu Aplikasi.

Utopia: Screenshot 1

  • Ngamimitian konfigurasi antarbeungeut grafis tina ékosistem «Utopia».

Utopia: Screenshot 2

Utopia: Screenshot 3

Utopia: Screenshot 4

Utopia: Screenshot 5

Utopia: Screenshot 6

Utopia: Screenshot 7

Utopia: Screenshot 8

Utopia: Screenshot 9

Utopia: Screenshot 10

Utopia: Screenshot 11

Utopia: Screenshot 12

Utopia: Screenshot 13

Utopia: Screenshot 14

Utopia: Screenshot 15

Utopia: Screenshot 16

  • Modul verifikasi penambangan tina antarmuka grafis ékosistem «Utopia»

Utopia: Screenshot 17

Utopia: Screenshot 18

Utopia: Screenshot 19

  • Pamasangan bot pertambangan tina ékosistem «Utopia»: Ngaliwatan paréntah paréntah ieu di terminal (konsol)

«sudo apt install ./Descargas/uam-latest_amd64.deb»

Utopia: Screenshot 20

  • Pamakéan Tambang Ecosystem "Utopia": Ngaliwatan paréntah paréntah ieu di terminal (konsol)

Modeu standar: Ngagunakeun jalur standar ditambah kecap konci sistem, nyaéta, alamat konci publik anu dihasilkeun atanapi ID anu Utopia Wallet (uWallet).

  1. «./uam --pk "palabra clave del sistema"»

Modeu alternatif: Ngagunakeun jalur mutlak ditambah kecap konci sistem, nyaéta, alamat konci publik anu dihasilkeun atanapi ID anu Utopia Wallet (uWallet).

  1. «/opt/uam/uam --pk "palabra clave del sistema"»

Utopia: Screenshot 21

Utopia: Screenshot 22

Utopia: Screenshot 23

  • Anggo browser Idyll internal.

Utopia: Screenshot 24

Inpormasi tambihan ngeunaan Bot Pertambangan

Émut yén pikeun ngamangpaatkeun éta Tambang Bot sahenteuna deal alus tina Memori RAM (4 GB) sayogi sareng a sambungan internét anu saé kalayan saderhana Public IP. Sareng yén éta disarankeun pikeun kaamanan komputer, nganggo bot pertambangan dina komputer anu misah tina komputer tina tempat antarbeungeut grafis pikeun ngaksés Platform dipaké. "Utopia".

Nanging, hiji komputer fisik tunggal tiasa dianggo pikeun ngaksés Interface Grafis pikeun ngaksés Platform. "Utopia" kalayan salah sahiji atanapi langkung Mesin Virtual (MV) sakitar sami kanggo Bot ditambang diperyogikeun.

Nganggo keran pikeun kéngingkeun bagian gratis Crypton (CRP)

Nanging, pikeun anu henteu tiasa ngasuh Crypton nganggo GNU / Linux Mining Bot éksklusif, sabab teu ngagaduhan IP umum anu tetep, cukup RAM atanapi Internét anu berkualitas, aya cara anu langkung gampang pikeun kéngingkeun hiji waktos, Crypton gratis nganggo Utopia. Dana anu diantara seueur hal tiasa dianggo pikeun ngahargaan / ngadukung / mayar / nyumbang ka batur anu ngagunakeun GNU / Linux. Anjeun ngan ukur kedah nuturkeun léngkah ieu, hiji waktos:

  1. Buka aplikasi utopia kami.
  2. Buka browser wéb Idyll terpadu.
  3. Tulis url "http: // faucet" dina palang pencarian / alamat.
  4. Lebetkeun dina panganteur wéb konci konci publik kami (dompét) pikeun kéngingkeun fraksi Crypton (CRP) gratis, lengkepan kode captcha anu ditingalikeun teras pencét dina tombol "Kéngingkeun Crypton Gratis", sahingga Crypton (CRP) dikirim ka uWallet urang langsung.
  5. Antosan sababaraha detik sareng validasi transfer dana dina uWallet tina aplikasi Utopia.

Inpormasi anu langkung seueur anu patali

Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan tim anu aya di tukang "Utopia" sareng platform nyalira "Utopia" anjeun tiasa didatangan ieu di handap tautan resmi informatif:

Sareng upami anjeun hoyong terang sareng ngajajah proyék-proyék anu pikaresepeun, anu manpaat sareng anu sanés anu tiasa dianggo salaku Sistem Pesen Instan Urang bakal geuwat ngantepkeun tautan kana publikasi samemehna anu aya hubunganana sareng aranjeunna di handap.

Tulisan anu aya hubunganana:
Jami: Platform énggal pikeun komunikasi gratis sareng universal
Tulisan anu aya hubunganana:
Delta Chat: Aplikasi olahpesen basis email gratis sareng terbuka
Tulisan anu aya hubunganana:
Sesi: Aplikasi Olahpesen Aman Open Source

Sareng pamustunganana, urang ngarepkeun ieu pikaresepeun, alternatif jeung produktif Proyék DeFi, kumargi, upami dijaga, ditingkatkeun sareng dikerjakeun langkung waktos, éta bakal tiasa pisan mangpaat sareng nguntungkeun pikeun pangguna Lisénsi / Linux Ubuntu.

Utamana upami "Utopia" atanapi anu sanesna Proyék DeFi tina jenis ieu mimiti dilebetkeun kana GNU / Distros Linux. Tangtosna, salawasna mimitian ti mimiti anu sagalana Proyék DeFi, ogé saloba mungkin atanapi lengkep kabuka sareng gratis. Klarifikasi ieu kusabab kanyataan yén pikeun ayeuna, "Utopia" Éta sanés proyék anu gratis sareng kabuka, tapi kamungkinan di pikahareupeun éta pikeun kapentingan sadayana, nalika proyek parantos asak sareng rame.

Teu diragukeun, jenis ieu Proyék DeFi bakal ngijinkeun monetisasi panggunaan Sistem Operasi gratis sareng terbuka dumasar dina Lisénsi / Linux Ubuntu ngaliwatan crypto unik atanapi sorangan kalayan ngan saukur jumlah anu saé Memori RAM (4 GB) sayogi sareng a sambungan internét anu saé kalayan saderhana Public IP. Mana anu saluyu sareng ideu anu sateuacanna kakeunaan anu tiasa dibaca dina ieu publikasi anu aya hubunganana sareng ieu:

Tulisan anu aya hubunganana:
Crypto: Hayu urang ngadamel GNU / Linux hébat deui! Kalayan Cryptocurrency?

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Pondokna "Utopia" éta tiis sareng pikaresepeun Proyék DeFi anu nawiskeun henteu ngan saé pisan alat online pikeun sadaya jinis pangguna, paduli desktop atanapi alat komputasi sélulérna anu dianggo sareng Sistem Operasi na dianggo, tapi dina kasus anu khusus Linuxeros jeung GNU / Distros Linux ngagaduhan kauntungan ngahasilkeun kauntungan dina dunya Cryptocurrencies.

Kami arepkeun yén ieu publikasi bakal kapaké pisan pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun paningkatan, kamekaran sareng difusi ékosistem aplikasi anu sayogi «GNU/Linux». Sareng tong lirén ngabagi éta ka batur, dina halaman wéb paporit, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial anjeun atanapi sistem olahtalatah. Akhirna, buka halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

6 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Bolong cenahna

    Pasti proyék ieu gratis atanapi sumber terbuka. Saur anjeun henteu tiasa ningali kode pikeun proyék ieu. Urang moal tiasa yakin naon anu dilakukeun tanpa tiasa ningali kode na. Naha kitu?

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Mnel. Hatur nuhun kana koméntar anjeun. Sakumaha urang disebatkeun dina tulisan, saur proyek DeFi henteu kabuka 100%, ngan ukur sabagian na. Sanaos, urang ngarepkeun anu lami-lami pengembangna ngajantenkeun 100% kabuka sareng bahkan gratis. Kanggo ayeuna, éta kedah tumuh, ngembangkeun sareng ningkatkeun pisan, utamina dina hal anu gratis sareng kabuka janten solusi IT anu idéal pikeun pangguna Linux. Pikeun ayeuna mah, sakumaha judulna nyebatkeun éta "Ékosistem P2P desentralisasi anu pikaresepeun pikeun Linux." Sareng gagal, mugia pangembang atanapi komunitas sanésna bakal nyiptakeun solusi IT gratis anu gratis sareng kabuka anu sanésna.

  2.   Keven cenahna

    kode sumber katutup dina aplikasi ieu pisan luyu - apal sabaraha Hacks na forks buka aplikasi boga. Sagalana gaduh pro jeung kontra, tapi kuring nyangka yén dina tugas utopia, sagalana geus rengse ogé.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Hatur nuhun, Keven. Hatur nuhun pikeun komentar anjeun sarta ngabejaan urang observasi anjeun ngeunaan Utopia.

  3.   Perbaikan cenahna

    Utopia mangrupikeun salah sahiji ékosistem sadaya-dina-hiji anu pangsaéna anu kuring kantos dianggo! Nyaman sareng anonim, naon deui anu anjeun peryogikeun?

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Islah. Hatur nuhun pikeun koméntar anjeun sareng wartosan kami ngeunaan pangalaman anjeun ngeunaan aplikasi ieu.