Dupi anjeun kersa nyobian Linux? Pitunjuk pikeun anu panasaran sareng énggal.

Distribusi GNU / Linux

Tujuan utama tina pituduh ieu nyaéta ngajantenkeun hirup langkung gampang pikeun pendatang atanapi panasaran anu hoyong terang perkawis Linux, anu kuring ngarepkeun tiasa ngabantosan réréncangan urang "Jalan transisi" ti hiji sistem operasi ka sistem anu sanés, nyobian henteu nganggo teuing jargon yén urang biasana nanganan pangguna pingguin sareng pikeun nyingkahan éta pangalaman sahenteuna "Traumatis" mungkin;).

Hayu urang mimitian: D ...

Naon ari Linux?

Sacara umum, Linux mangrupikeun sistem operasi anu dikembangkeun dina idéologi parangkat lunak gratis, ieu ngandung hartos yén: sadaya kode sumber na tiasa dianggo sacara bébas, dirobah sareng disebarkeun deui. Janten parangkat lunak gratis, anjeun moal ngagaduhan kawajiban mayar lisénsi pikeun ngagunakeun éta. (Anjeun bakal tiasa ngaleupaskeun tambalan panon anjeun sareng suku pasak anjeun, sabab nalika nganggo Linux, aranjeunna moal nyarios deui "bajak laut" XD. Sareng anjeun bakal ngagaduhan sistem operasi 100% resep atanapi kedah anjeun.)

Naon anu urang tiasa ngarepkeun tina Linux?

Dina Linux urang bakal mendakan hal-hal ieu:

kaamanan:

Sistem anu didasarkeun atanapi diturunkeun tina Unix, sapertos Linux, ngagaduhan a "tingkat kaamanan" langkung saé tibatan naon anu tiasa diandelkeun dina Windows atanapi sistem operasi propriétik sanés (salajengna SO;)). Hal ieu utamina disababkeun ku saha waé anu hoyong éta tiasa terang kumaha Linux tiasa dianggo di jerona sareng naon fungsina ngalaksanakeun tugas "X" (utamina ieu aya hubunganana sareng programer, anu seueur damelna sanés ngan ukur dina proyek sapertos kitu. salaku Linux, tapi ogé ngabantosan ngagedékeun aplikasi anu sayogi kanggo éta, contona gim, suite kantor, pamuter audio / video, jst.). Ku cara kieu, sagala rupa anu kajantenan dina komputer anjeun dilakukeun dina a "transparan", kusabab éta henteu nyumputkeun nanaon ti pangguna, sahingga nyingkahan kagiatan anu mangaruhan privasi sareng / atanapi kaamanan inpormasi anjeun, sapertos: kumpulan anonim tina kabiasaan browsing anjeun (halaman wéb anu sering anjeun buka), inpormasi anu anjeun disimpen, data pribadi, aksés ka PC anjeun jarak jauh, pamasangan maleware (virus, Trojan, cacing, sareng sajabana), maling identitas sareng seueur seueur trik anu sanés :(. Kusabab aya seueur jalma anu kalibet dina pamekaran Linux, éta bakal janten gampang pikeun pangembang naon waé anu tiasa mendakan jinis anomali ieu, ngalaporkeun atanapi ngaleungitkeun fungsi jahat atanapi liang kaamanan ieu, sahingga nyumbang pikeun ngajantenkeun Linux langkung aman pikeun urang pangguna: D.

Ieu henteu hartosna yén teu aya virus, Trojan atanapi rootkit pikeun Linux, sanaos memang aya, éta praktis langka sareng kusabab cara mana Linux didesain, tindakan jahat anu aranjeunna tiasa lakukeun ampir-ampiran. Sacara umum, henteu disarankeun pikeun masang antivirus dina Linux, sanaos aya sababaraha anu saé pisan, sabab biasana henteu diperyogikeun dina kaseueuran kasus. Janten urang tiasa ngahémat gangguan nyalira ieu boh pikeun pangguna sareng dina ngatur sumberdaya di tingkat hardware (simpen memori RAM contona;)).

Katalog lega aplikasi gratis, mayar sareng anu nyungkeun sumbangan:

Di dieu, urang tiasa mopohokeun biaya lisénsi anu kaleuleuwihi pikeun program atanapi aplikasi, keygens, retakan, serial, jst. Dina waktos kuring nganggo Linux, kuring henteu kantos dipaksa mayar kanggo nganggo salah sahiji na, tangtosna, sok atanapi bakal saé nyumbangkeun hal, henteu kedah artos, sabab éta ogé tiasa dibantosan ku cara anu sanés. , sapertos nyebarkeun / nyarankeun program, ngabantosan tarjamahanna kana basa sanés, jst. (Anjeun tiasa nyarios yén sadaya aplikasi anu kuring anggo atanapi anggo éta gratis: P)

Diversity:

Di Linux kami mendakan keragaman anu hébat dina hal aplikasi, lingkungan desktop, window manager, format paket parangkat lunak, jst. Urang kedah seueur pilih, numutkeun kana cita cita atanapi kabutuhan urang. Hayu urang tingali sababaraha conto.

Lingkungan desktop sareng manajer Jandéla:

Ku cara anu saderhana sareng henteu nyobian ngabingungkeun aranjeunna, kuring bakal nyaritakeun yén dina stroke lega aranjeunna tanggung jawab mintonkeun jandéla, kotak dialog, téma sareng kursor dina desktop anjeun. Anu paling umum nyaéta:

KDE

Gnome

XFCE

LXDE

<° Openbox

<° Fluxbox

<° Pencerahan

Catetan: Aya seueur deui, tapi urang ngan ukur bakal nyarioskeun anu paling sering dianggo, upami anjeun hoyong ngajantenkeun visi anjeun, Wikipedia nyaeta rerencanganna;).

Sangkan anjeun langkung ngartos kuring, masing-masing nunjukkeun méja kerja ku cara anu langkung pikaresepeun atanapi langkung minimalis, sababaraha diantarana ngagaduhan aplikasi nyalira sapertos kompresor / dekompresor, klien olahtalatah instan, klien surat, manajer file, jst. Ieu sadayana gumantung kana lingkungan mana anu parantos dipilih.

Format paket parangkat lunak:

Nalika kuring nyarios sareng anjeun ngeunaan format pakét parangkat lunak, kuring bakal nganggo analogi: Pasang program Windows (".Exe" atanapi ".msi"). Sakumaha seueur anjeun terang, file-file ieu ngamungkinkeun urang masang aplikasi atanapi program dina lingkungan éta. Di Linux ogé aya file-file ieu, anu paling umum nyaéta ".Deb" y ".Rpm".

Bungkusan .deb digunakeun ku diturunkeun atanapi dumasar kana distribusi Debiankumaha aranjeunna tiasa Debian, Ubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Xubuntu, Bodhi Linux, linux mint, jsb. Format ieu paling populér di sadayana, sabab biasana anjeun bakal teras-teras mendakan paket .deb tina aplikasi atanapi program anu anjeun peryogikeun. Bungkusan na .rpm digunakeun ku diturunkeun atanapi dumasar kana distribusi red Hat, sapertos Mandriva, Fedora, PCLinuxOS, CentOS, jsb. Éta sanés hiji-hijina format paket parangkat lunak anu aya, urang ogé tiasa nyarios ngeunaan .pkg.tar.xz (binér precompiled) diantarana, tapi éta kasus anu langkung khusus;).

Kuring moal masihan rinci nalika nangtoskeun format mana anu langkung saé tibatan anu sanésna, tapi penting pikeun terang yén gumantung kana distribusi anu anjeun pilih bakal gumantung kana format pakét parangkat lunak anu bakal anjeun anggo.

Aplikasi atanapi Program

Di Linux aya seueur aplikasi anu tiasa dipilih. Aplikasi sapertos:

Pangurus file

Palanggan mail

Klién pikeun olahtalatah instan

Panempo dokumén

Suite kantor

Paramban wéb

Pamaén audio-video

Pamirsa gambar

Sareng seueur deui ...

Anjeun tiasa mendakan diri upami anjeun ngagaduhan 20 pilihan anu sanés ngalaksanakeun tugas anu sami, tapi éta ukur kesan, sabab masing-masing "Béréskeun kabutuhan urang" benten, naon maksad abdi? Nya, sadayana bakal milih éta numutkeun kana karesep atanapi karesepna.

Komunitas anu hébat:

Aya seueur blog, forum, manual, wiki, tutorial sareng inpormasi anu tiasa ngajantenkeun urang kaluar tina masalah téknis. Upami sadayana henteu hasil, percanten ka kuring bakal aya pangguna Linux anu daék "Terang anjeun" sakedik di jalan anjeun. Sareng upami henteu, aya anu terang sadayana (Saint Google), kumargi anjeun yakin yén upami anjeun nyangkut masalah atanapi masalah, pastina éta ogé bakal kajantenan sareng batur bakal ngumbar éta.

Kaulinan:

Pikeun anu henteu nungtut pisan:

Aya seueur kaulinan anu anjeun tiasa pikaresepeun dina waktos luang atanapi gangguan.

Pikeun SuperGamers:

Urang ngagaduhan topik anu sakedik "Langgeung" kanggo urang sadayana anu nganggo Linux. Jujur, ulah ngarepkeun gaduh judul gim gedé dina Linux. Ieu mangrupikeun poko anu cukup lega sareng hiji anu ngahasilkeun perdebatan anu hébat di sekitar Linux. Kituna kuring moal némpél dina pituduh ieu kusabab éta seueur nyarioskeun. Ku ieu kuring henteu hartosna yén anjeun moal tiasa maén "teu nanaon". Sok aya cara sareng / atanapi metode pikeun ngahontal ieu, tapi jujur ​​ulah ngarep-ngarep pikeun kéngingkeun pangalaman anu sami sapertos dina Windows: S.

Aplikasi Windows Asli dijalankeun dina Linux:

Sacara langsung teu mungkin masang aplikasi Windows asli dina Linux (ieu kusabab éta dua sistem operasi anu bénten-bénten pisan), saur kuring henteu langsung, kusabab aya pikeun tujuan ieu, aplikasi anu disebut Inuman anggur anu ngamungkinkeun pikeun ngalakukeun ieu. Sanaos kitu, upami Anggur ngagaduhan seueur padamelan anu kedah dilakukeun (henteu tiasa ngajalankeun program anu leres), urang tiasa gampang ngabéréskeun Windowsizing Virtualizing dina mesin virtual (éta mangrupikeun hal anu sami sareng Windows ngajalankeun di jero Linux, warta anu saé !!!: D). Ayeuna aya seueur aplikasi anu multiplatform. Ieu ngandung harti yén aranjeunna tiasa dijalankeun dina Windows sareng Linux tanpa aya gangguan, kantun unduh sareng pasang vérsi pikeun OS anu dipilih.

Ok manusa, anjeun yakin kuring, kuring hoyong nyobian Linux. Kumaha cara kuring ngalakukeunana?

Pilih distribusi:

Kanggo terang sebaran naon anu kedah urang pilih, urang kedah tumut kana aspek-aspek ieu:

Hardware komputer anjeun:

Ieu fitur anu penting pisan nalika mutuskeun distro (singget pikeun distribusi;)). Upami urang gaduh mesin "modél pangénggalna" Urang tiasa install sacara praktis naon waé, tapi upami henteu, urang kedah langkung pilih ku distro. Linux mawa seueur driver pikeun alat WiFi, video sareng kartu audio anjeun, jst. Tapi henteu sadayana distribusi kalebet sacara standar, ieu utamina kusabab dua alesan. Aya distro anu henteu kalebetna kusabab masalah lisénsi (kusabab éta perangkat lunak propriétik atanapi hak cipta) atanapi kusabab alat na énggal teuing.

Naon jinis panggunaan anu urang pasihkeun peralatan urang?:

Maksad abdi urang kedah tumut kana akun upami urang biasana nganggo éta pikeun nganapigasi wéb, salaku lingkungan produksi (tugas, éditan gambar, video, pamekaran), jst. Kunaon Nya, seueur distribusi anu masang sadayana anu diperyogikeun sacara otomatis saatos urang bérés masang Linux. Janten, upami urang masang distribusi khusus dina éditan audio-video, nalika pamasangan réngsé éta persis naon anu bakal urang mendakan, aplikasi pikeun tujuan éta. Tapi upami kami ngan peryogi anjeun masangkeun panyungsi wéb sareng pangolah kecap? Éta bakal janten limbah waktos anu seueur pikeun ngaleungitkeun sagala hal anu urang henteu kedah adaptasi kana kabutuhan urang, leres?

Waktos:

Sababaraha distro langkung gampil ditangan tibatan anu sanés. Ieu kusabab sababaraha nyandak langkung seueur waktos pikeun ngonpigurasikeun 100% pakakas sareng perangkat lunak kami dina mesin kami tibatan anu sanés. Upami urang kedah ngeusian komputer urang saatos instalasi Linux parantos réngsé atanapi upami urang gaduh langkung waktos kanggo nyaring detil saluyu sareng selera sareng kabutuhan. Sadaya ieu bakal gumantung kana pilihan pangguna.

Inpormasi / Dokuméntasi:

Sanaos ampir sadaya distribusi Linux ngagaduhan seueur inpormasi, dina sababaraha kasus anjeun bakal langkung seueur biaya pikeun milari inpormasi ngeunaan distribusi X atanapi Y. Ieu pisan, kusabab anu langkung populér distro na, langkung gampang pikeun mendakan inpormasi anu aya hubunganana, ieu sanés aturan, tapi kadang éta.

Aplikasi:

Distribusi tangtu mungkin gaduh langkung seueur aplikasi (anu tiasa dipasang tanpa usaha) tibatan anu sanés. Salaku conto, distribusi basis Debian paling nguntungkeun tina ieu dibandingkeun sareng distribusi anu sanés. Nyingkahan kabutuhan pikeun nyusun kuring kedah ngenalkeun anu takwa sareng anu dipikahoyong "paréntah arcane" tiasa masang aplikasi X anu teu aya pikeun distro anjeun.

Lingkungan Desktop / Manajer Jandéla:

Sakumaha anu kuring parantos jelaskeun sateuacanna, anu bertugas nunjukkeun ka méja atanapi lingkungan padamelan urang. Aranjeunna nyarios yén cinta lahir tina paningal, janten kuring bakal nyéépkeun anjeun sababaraha gambar ngeunaan kumaha méja masa depan anjeun. Pilih anu anjeun paling resep 😉

persatuan

persatuan

KDE

KDE 4

Gnome

Gnome 3.2

 XFCE

XFCE

LXDE

LXDE

Openbox

Openbox

Fluxbox

Fluxbox

pencerahan

E17

Catetan: Kuring negeskeun deui yén aranjeunna henteu sadayana manajer jandela atanapi lingkungan desktop anu aya, kuring ngan ukur nempatkeun anu paling umum.

Siklus pangembangan distribusi:

Kaseueuran sebaran Linux dijalankeun dina siklus pangembangan anu mantep (distribusi sékrési siklik). Ieu ngandung hartos yén pembaruan anu paling penting atanapi kritis, ogé fitur-fitur anyar, dileupaskeun tina waktos ka waktos ku unggal versi anyar. Ieu henteu hartosna yén sakali distro dipasang dina komputer anjeun, éta moal pernah diénggalan. Éta badé diénggalan, sanaos sakedik atanapi ngan ngamutahirkeun hal anu penting pisan. Ieu pikeun ngajantenkeun hirup langkung gampang pikeun pamekar distro cenah, ambéh aranjeunna gaduh waktos cekap pikeun nguji palaksanaan anyarna sareng / atanapi fungsionalitas, sahingga ngahindaran yén pangguna ngalaman kasulitan ku vérsi pangwangunan.

Dina kasus distribusi sapertos Ubuntu atanapi diturunkeun tina éta, siklus pembaruanna kirang langkung unggal 6 bulan. Ieu ngandung harti yén dina akhir jaman éta, pérsi anyar némbongan sareng sababaraha atanapi seueur fitur énggal di jerona. Dina sebaran sanésna waktos waktos tiasa bénten-bénten. Ieu henteu hartosna anjeun kedah masang sareng / atanapi nga-instal deui sering-sering, biasana urang pangguna anu resep salawasna gaduh versi aplikasi anu pang anyarna (jalma anu kaserang vérsiitis : P). Émut yén anjeun ogé tiasa cicing dina versi alat anjeun pikeun waktos anu langkung lami, upami anjeun hoyong.

Aya ogé distribusi anu henteu ngagaduhan siklus pangembangan anu mantep (distribusi release rolling). Distros ieu bakalan ngamungkinkeun anjeun kéngingkeun anu pangénggalna dina komputer anjeun sareng anjeun ampir pasti tiasa mopohokeun padamelan anu matak pikaboseneun kudu ngantosan dugi ka édisi salajengna pikeun ngaksés ayeuna. Biasana jenis distribusi ieu henteu disarankeun pikeun pendatang kumargi aranjeunna teras-terasan diperbarui sareng tiasa nyababkeun sababaraha masalah kumargi kaayaan ieu, ieu dina tiori (anu didebat di dinya). Sacara pribadi, kuring henteu kantos ngalaman masalah ngeunaan jenis distro ieu, sanaos tangtosna, peryogi kauninga sakedik perkawis "salaku" jeung "kunaon" masang atanapi ngamutahirkeun aplikasi X atanapi Y. Upami anjeun salah sahiji jalma anu ngagaduhan waktos sareng kahoyong pikeun neuleuman sakedik kana wéb pikeun milarian jalan kaluar pikeun kamunduran anu tangtu, tong ragu-ragu nganggo jinis distribusi ieu.

Pilih distro anjeun:

Tanpa ado salajengna, hayu urang tingali distribusi mana anu tiasa kapaké pikeun tim anjeun sareng cocog pikeun kabutuhan anjeun.

<° Sebaran: Ubuntu

  • Format paket parangkat lunak: .deb
  • Lingkungan desktop: Gnome - Persatuan
  • Siklus pangwangunan: Kaluaran siklik
  • Syarat Hardware: Sedeng
  • Gampang panggunaan / pamasangan: gampil

<° Sebaran: Kubuntu

  • Format paket parangkat lunak: .deb
  • Lingkungan desktop: KDE
  • Siklus pangwangunan: Kaluaran siklik
  • Syarat Hardware: Sedeng
  • Gampang panggunaan / pamasangan: gampil

<° Sebaran: Xubuntu

  • Format paket parangkat lunak: .deb
  • Lingkungan desktop: XFCE
  • Siklus pangwangunan: Kaluaran siklik
  • Syarat Hardware: Sababaraha
  • Gampang panggunaan / pamasangan: gampil

<° Sebaran: Lubuntu

  • Format paket parangkat lunak: .deb
  • Lingkungan desktop: LXDE
  • Siklus pangwangunan: Kaluaran siklik
  • Syarat Hardware: Saeutik pisan
  • Gampang panggunaan / pamasangan: gampil

<° Sebaran: Bodhi Linux Ubuntu

  • Format paket parangkat lunak: .deb
  • Lingkungan desktop: pencerahan
  • Siklus pangwangunan: Kaluaran siklik
  • Syarat Hardware: Saeutik pisan
  • Gampang panggunaan / pamasangan: gampil

<° Sebaran: linux mint

  • Format paket parangkat lunak: .deb
  • Lingkungan desktop: Gnome
  • Siklus pangwangunan: Kaluaran siklik
  • Syarat Hardware: Sedeng
  • Gampang panggunaan / pamasangan: gampil

<° Sebaran: OS dasar

  • Format paket parangkat lunak: .deb
  • Lingkungan desktop: Gnome
  • Siklus pangwangunan: Kaluaran siklik
  • Syarat Hardware: Sedeng
  • Gampang panggunaan / pamasangan: gampil

<° Sebaran: Mageia

  • Format paket parangkat lunak: .rpm
  • Lingkungan desktop: Gnome atanapi KDE
  • Siklus pangwangunan: Kaluaran siklik
  • Syarat Hardware: Sedeng
  • Gampang panggunaan / pamasangan: gampil

<° Sebaran: OpenSuse

  • Format paket parangkat lunak: .rpm
  • Lingkungan desktop: Gnome atanapi KDE
  • Siklus pangwangunan: Kaluaran siklik
  • Syarat Hardware: Sedeng
  • Gampang panggunaan / pamasangan: gampil

<° Sebaran: PCLinuxOS

  • Format paket parangkat lunak: .rpm
  • Lingkungan desktop: Openbox, KDE, XFCE atanapi LXDE
  • Siklus pangwangunan: Ngaleupaskeun Rolling
  • Syarat Hardware: Sedeng
  • Gampang panggunaan / pamasangan: Gampang / Biasa

<° Sebaran: cuk

  • Format paket parangkat lunak: .rpm
  • Lingkungan desktop: KDE
  • Siklus pangwangunan: Kaluaran siklik
  • Syarat Hardware: Luhur
  • Gampang panggunaan / pamasangan: gampil

<° Sebaran: chakra

  • Format paket parangkat lunak: .pkg.tar.xz (binér precompiled)
  • Lingkungan desktop: KDE
  • Siklus pangwangunan: Ngaleupaskeun Rolling
  • Syarat Hardware: Sedeng
  • Gampang panggunaan / pamasangan: Gampang / Biasa

Unduh tautan

Pikeun komputer kalayan inti tunggal sareng kirang tina 1 Gigs RAM:

<° Sebaran: Ubuntu

<° Sebaran: Kubuntu

<° Sebaran: Xubuntu

<° Sebaran: Lubuntu

<° Sebaran: Bodhi Linux Ubuntu

<° Sebaran: linux mint

<° Sebaran: OS dasar

<° Sebaran: Mageia

<° Sebaran: OpenSuse

<° Sebaran: PCLinuxOS

<° Sebaran: cuk

  • Unduhan langsung:http://www.mandriva.com/es/downloads/download.html?product=Mandriva.2011.i586.1.iso
  • Torrent (Disarankeun):http://www.mandriva.com/es/downloads/download.html?product=Mandriva.2011.i586.1.iso&∓torrent=1

<° Sebaran: chakra

Pikeun komputer anu gaduh 2 atanapi langkung inti sareng langkung ti 4 Gigs dina RAM:

<° Sebaran: Ubuntu

<° Sebaran: Kubuntu

<° Sebaran: Xubuntu

<° Sebaran: Lubuntu

<° Sebaran: Bodhi Linux Ubuntu

<° Sebaran: linux mint

<° Sebaran: OS dasar

<° Sebaran: Mageia

<° Sebaran: OpenSuse

<° Sebaran: PCLinuxOS

<° Sebaran: cuk

  • Unduhan langsung:http://www.mandriva.com/es/downloads/download.html?product=Mandriva.2011.x86_64.1.iso
  • Torrent (Disarankeun): http://www.mandriva.com/es/downloads/download.html?product=Mandriva.2011.x86_64.1.iso&torrent=1

<° Sebaran: chakra

Sakali file na diundeur "X.iso" urang tiasa ngarékam / ngaduruk dina CD / DVD (dina waktos rékaman, anjeun kedah milih pikeun ngaduruk gambar disk;)) atanapi ngadamel pendrive bootable.

Ngadamel pendrive, mémori USB, konci USB "Bootable"

Pikeun ngalakukeun ieu, urang tiasa nganggo dua pilihan ieu.

Pamasang USB Universal

Numutkeun kuring, anu paling gampang sareng paling lengkep.

Pamasang USB Universal

Unetbootin

Sadaya rujukan dina kasus ieu.

Unetbootin

Kalayan ieu, kami siap ngabagéakeun pingguin alit.

saran

Sateuacan urang wani "Buangkeun sirah urang" sareng masang Linux kuring bakal masihan rekomendasi kuring 😉

Kanggo kaseueuran Linux mangrupikeun lingkungan anu anéh dimana urang tiasa rumaos teu berdaya atanapi rentan ka cai na sareng cicing tanpa tiasa lebet facebook sakali deui atanapi kaleungitan inpormasi urang, leres? (Nah sakedik sindiran XD) Kuring nyarankeun hiji hal, Linux ngagaduhan seueur sebaran anu tiasa diuji tanpa kedah dipasang dina hard drive anjeun (upami anjeun henteu nuturkeun naséhat anu bijaksana tina tabel distribusi, anu aya di luhur: P) , nelepon LiveCD urang. Distribusi ieu ngamungkinkeun anjeun maénkeun sareng Linux tina kaamanan sofa anjeun, anjeun kedah ngalebetkeun pendrive / USB, CD atanapi DVD sareng ngahurungkeun komputer anjeun (anjeun mios éta kudu ngonpigurasi pikeun boot tina CD / DVD atanapi USB) pikeun anjeun pikeun nguji. Anjeun bakal ngagaduhan sistem operasi anu lengkep dina alat anjeun, anu anjeun tiasa nyobian dimana waé anjeun hoyong !!! Éta henteu anjeun resep? Ngan hurungkeun deui PC anjeun sareng angkat CD, DVD atanapi USB drive anjeun sareng sadayana bakal balik deui ka normal (henteu aya parobihan anu dilakukeun dina Linux anu bakal mangaruhan naon anu parantos aya dina hard drive anjeun, kecuali upami anjeun mengklik masang Linux, janten tong hariwang.; )). Bakti diri pikeun nguji éta salami anjeun nganggap merenah, jam, dinten, jst. Ieu supados anjeun mimiti mikawanoh rupa bumi sareng janten biasa sareng éta. Pariksa yén sadaya pakakas anjeun parantos dikenal sareng tiasa dianggo normal. Coba aplikasi anu disertakeun sacara standar sapertos panyungsi wéb, palanggan mail, jst. Coba masang aplikasi énggal atanapi uninstall aplikasi anu anjeun anggap henteu perlu. Sakali anjeun rumaos siap atanapi raoseun anjeun tiasa masang kana komputer;).

Upami anjeun pastina ngarasa yén éta mangrupikeun parobihan anu gancang pisan pikeun ngantepkeun Windows di tukangeun pikeun masang ngan ukur Linux dina komputer anjeun, anjeun tiasa ngagaduhan dual boot. Dual Boot nyaéta gaduh 2 sistem operasi dina komputer anjeun, milih nalika anjeun ngaktipkeun PC anu nganggo OS anu anjeun badé mimitian (nyatana anjeun tiasa gaduh deui, tapi tiasa janten topik anu langkung maju pikeun anjeun).

Saur rerencangan ieu mangrupikeun awal, masih aya sakedik deui deui supados anjeun tiasa ngagaduhan anu pasti "vérsi" Linux dina komputer anjeun. Dina tulisan engké kuring bakal nyobian ngabimbing anjeun nalika dipasang deui (henteu kedah ngalakukeun ieu deui: 3). Dugi waktos salajengna 😉


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

52 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   ahdezzz cenahna

    Pos anu saé, wilujeng sumping!

  2.   Ren cenahna

    Kanggo kaseueuran Linux mangrupikeun lingkungan anu anéh dimana urang tiasa rumaos teu berdaya atanapi rentan ka panyiraman
    Juajuajua éta anu kuring rasakeun mimitina kuring lebet ka dunya ieu sareng kuring nyiramkeun langkung ti sakali sareng kuring masih henteu ngalakukeun hahahaha

    Pos anu saé, ucapan salamet.

  3.   psalama cenahna

    Leres Pak.

  4.   Luweeds cenahna

    Pos anu saé pisan, lengkep pisan sareng nganggo utilitas praktis anu saé. Hatur nuhun pisan sapertos biasa;)

  5.   elav <° Linux cenahna

    +1000 Perseus unggulan ^^

  6.   KZKG ^ Gaara cenahna

    Saé pisan 🙂
    Wilujeng sumping ka réréncangan tim ... leres-leres pikaresepeun tungtungna anjeun aya di dieu 😀

    Salam sareng urang ngarepkeun teraskeun maca 😉

  7.   Kampak cenahna

    Pitunjuk anu saé pisan sareng lengkep pisan sareng jelasna. Kuring ngan ukur menerkeun kasalahan éjahan 😉

    1.    Perseus cenahna

      Hal anu saé nyaéta kuring usaha pikeun marios deui XD, Nuhun kana paniatanana.

  8.   ngoléséd cenahna

    Tangtosna, kusabab kurangna inpormasi sareng inpormasi anu saé, sanés éta dibéré léngkah pikeun linux. Abdi resep, enya pak, pisan.

  9.   Perseus cenahna

    Hatur nuhun pisan ka @sadaya : D !!!! (khususon henteu bobo | -))… XD

    Hatur nuhun (@elav sareng @KZKG ^ Gaara) pikeun parantos ngundang kuring janten bagian tina komunitas hébat ieu sareng ngamungkinkeun kuring nyerat. Tanpa terang éta, aranjeunna parantos ngawangun kulawarga anu hébat : - #. Abdi resep pisan kana sadayana ieu ... TT

    Tangtosna, urang bakal teras-terasan nyerat sareng maca sering pisan. Sadayana kedah dibagi, diajar sareng tuwuh salaku jalmi.

    Salam ... 😉

    1.    pandev92 cenahna

      Selamat, teu aya anu langkung saé tibatan anu nganggo opera pikeun aya di komunitas ieu 🙂

      1.    Perseus cenahna

        Nuhun rerencangan

  10.   pandev92 cenahna

    Kuring teraskeun nyiramkeunnana dinten ieu sareng unggal-unggal kuring nyiramkeun ku cara anu langkung spektakuler, tapi tong hariwang, sababaraha jalma anu kamikaze sapertos kuring xD

  11.   kik1n cenahna

    Kontribusi anu saé

  12.   Saito cenahna

    Saé pisan tulisan anjeun, kuring resep: D. Pikeun paporit !!

  13.   gersang cenahna

    sisas mangrupikeun tulisan anu saé tapi @Perseo ngalereskeun sababaraha masalah alit dimana sapuluhna: Kanggo komputer kalayan inti tunggal sareng kirang ti 1 Megas dina RAM sareng Kanggo komputer anu gaduh 4 atanapi langkung inti sareng langkung ti 2 Megas dina RAM nyaéta Gigs RAM.

    sareng aya hiji atanapi tautan anu sanés anu goréng: éta tina Pamasang USB Universal.

    Saé anjeun ngalereskeunana, kuring terang yén tulisanana ageung teuing sareng currado sahingga éta henteu tanpa kasalahan.

    1.    Perseus cenahna

      Kasalahan direngsekeun, hatur nuhun kanggo inpormasi. 😉

  14.   Tina Toledo cenahna

    Oooooooooorale! Kuring nungtut supaya mercusuar dilebetkeun langsung anu ngamungkinkeun kuring nempatkeun ikon sungut kabuka kusabab kuring Kagum!

    Bener nya éta pituduh ieu kedah ngagaduhan bagian anu khusus.
    Gening Perseus sareng hatur nuhun sarébu pikeun seueur dedikasi.

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Yuh hehe ... emotikon khusus mangrupikeun tugas anu ditangguhkeun, Alba kantos nyarios dina forum yén panginten anjeunna bakal masihan kami HAHAHA.

      Sareng sapuk pisan ... tulisan anu saé, leres pisan ... éta pamer ... éta lebet kana blog ngalangkungan panto payun (sapertos aranjeunna nyarios didieu) HILANG !!!

      1.    Perseus cenahna

        Haturan réréncangan, engké kuring moal percanten atanapi sorangan. XD

  15.   gersang cenahna

    Éta @Perseo pasti nyéépkeun sadidinten nyerat éta sareng ngalaksanakeunana.

    Pitunjuk anu saé haha ​​@Perseo sakumaha anu anjeun pikahoyong ... ayeuna anjeun kedah ngadamel pedoman pikeun masing-masing distro anu anjeun nempatkeun di ditu. Sareng anjeun dijantenkeun master sialan upami anjeun ngalakukeun éta.

    1.    Perseus cenahna

      Hahahaha, saatos kuring parantos ngalaksanakeun panungtun éta, Ubuntu 12.10 sareng Linux Mint 14 XD bakal kaluar

  16.   Jibril cenahna

    Pitunjuk anu saé pisan, upami éta nguping éta bakal janten tulisan anu luhur.

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Upami anjeun kersa, anjeun tiasa nempatkeun kana Taringa dina akun anjeun, teras nyimpen tautan kana artikel aslina sareng nyebatkeun Perseo salaku panulis 😀

  17.   Ozzar cenahna

    Tremendous! ... Sugeng Perseus, pitunjuk anu berkesan, salah sahiji anu pang saéna anu kuring kantos baca pikeun ngamimitian di dunya ieu. Hayu urang tingali sabaraha seueur pangguna énggal disarankeun nganggo Linux kalayan inisiasi anu hébat sapertos kieu - pasti aya anu néwak ... xD -.

    Deui, ucapan salamet ...

  18.   kawani cenahna

    Anu hiji deui? Haha urang parantos janten endog éditor, urang tiasa ngarusak rupa-rupa anu hoyong nyanghareupan kami kalayan saha waé diri kami.

    Tulisan anu pikaresepeun pikeun jalma anu ngamimitian, ogé lengkep pisan

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      HAHAHAHA sumuhun, alus pisan kuring parantos nyarios ... hehe, anjeun hariwang kawani? ... aranjeunna bakal mingpin sakedap HAHAHA, sareng kuring parantos nyarios ... kami bakal ngahargaan (ka hareup, ayeuna urang henteu tiasa haha) panulis anu paling saé 😉

      1.    kawani cenahna

        Kuring parantos nyaritakeun naon anu kuring pikirkeun ku hadiah ku ngobrol, sareng anjeun ngawartosan ngeunaan EMO, émut sepuh

        1.    KZKG ^ Gaara cenahna

          mmm heueuh abdi teu émut LOL !!! yeuh ... éta umur ... HAHAHAHA

          1.    kawani cenahna

            Kuring bakal milarian chat na kirimkeun ka anjeun ku mail, langkung ti naon waé supados henteu ngaco batur ku ngungkabkeun hal-hal dina hal éta

    2.    Perseus cenahna

      Nuhun sakedik troll 😉

  19.   Guti cenahna

    Tulisan anu megah, dimana anjeun teu acan hilap aya anu aya hubunganana.

  20.   hairosv cenahna

    Ieu mangrupikeun kahiji kalina kuring ningali pituduh anu lengkep sapertos ieu, éta mangrupikeun hal anu kuring kantos hoyong terang ngeunaan linux sateuacan ngamimitian.

    Wilujeng !!!!

    1.    Perseus cenahna

      Nuhun @Ozcar sareng @hairosv, janten kami parantos ngahontal cita 😀

  21.   Éritérim cenahna

    Perseus, wilujeng sumping di blog (kumargi kuring kantos maca anjeun dina forum) sareng selamat dina postingan na. Dina waktos ayeuna kuring moal hatur nuhun, tapi pastina kuring bakal gancang, kusabab kuring nyobian ngayakinkeun babaturan pikeun pindah ka Linux sakaligus sareng kuring yakin yén tulisan ieu bakal tungtungna ngayakinkeun anjeunna tina sagala hal!
    Surak! 😀

  22.   Yo-yo cenahna

    Pos anu luar biasa !!!!

    Ucapan salamet abdi 😉

  23.   yathedigo cenahna

    karya anu saé ... Salam sareng taun énggal.

    1.    Perseus cenahna

      Wilujeng taun énggal sadayana 😉 Hatur nuhun kana koméntar anjeun…

      1.    kawani cenahna

        Kirang kanggo kuring

  24.   Lucas Matthias cenahna

    Pitunjuk Perseus anu saé saé sareng maju pisan, sakumaha anjeun nyarios supados henteu lieur; D

  25.   Lucas Matthias cenahna

    Gaduh waktos anu saé di pesta ieu these

  26.   William cenahna

    Pos anu saé pisan, menarik pisan sareng lengkep.

    Saé kanggo rujukan yén dina GNU / Linux aya sababaraha lingkungan Desktop anu badé dianggo, hal anu dina sistem operasi sanésna bahkan henteu diimpikeun.

  27.   kondur05 cenahna

    salawasna saléngkah payun éta anu kuring milari, hatur nuhun.

    1.    Perseus cenahna

      Éta anu urang aya di dieu, réréncangan;), pikaresepeun gaduh anjeun di dieu.

      1.    komentator cenahna

        Tulisan na saé, tapi numutkeun http://en.wikipedia.org/wiki/Linux_kernelLinux téh sacara inti inti tina sistem operasi sapertos Unix.

  28.   Ekaitz cenahna

    Pos anu saé, ieu mangrupikeun kahiji kalina kuring maca nanaon tentang Linux sareng kuring mendakan éta saé. Anu kuring paling resep nyaéta gratis, kuring bosen nyéépkeun ratusan euro dina parangkat lunak. Kuring bakal nyobian éta sareng kuring bakal bersyukur, nalika engké kuring diajar hiji hal sareng tiasa ngabantosan anjeun, kuring bakal.

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Hatur nuhun sareng wilujeng sumping kana situs 😀
      Aya deui bagian tina panduan ieu, nyaéta, lajuning tempat aplikasi, lingkungan desktop, sareng sajabana dijelaskeun, kuring nyarankeun anjeun maca éta 😉

      Salam sareng anjeun terang ... kami di dieu pikeun ngabantosan 🙂

  29.   José cenahna

    Hatur nuhun pisan pikeun panduan ieu, kuring nembé masang xubuntu, sareng kuring ngaraos éta lumayan saé pikeun kuring, saleresna, upami sanés pikeun sumbangan anjeun, kuring moal didorong sareng kuring ngahutang ka anjeun, kuring miharep terang langkung seueur ngeunaan tulisan anjeun, hatur nuhun

  30.   Álvaro cenahna

    Hatur nuhun kana inpormasi, kumpulkeun sababaraha inpormasi dina internét tapi ieu jelas pisan sareng tertib.

  31.   cc3pp cenahna

    Hébat, hatur nuhun pisan kana penjelasanana. 🙂

  32.   HO2Gi cenahna

    Anjeun ngagantung, pos anu saé. Upami anjeun Messi dina sudut na.

  33.   cesar316 cenahna

    hatur nuhun pisan kana inpo na