Pitunjuk Linux Beginner

Seueur jalma badé nyobian Linux, tapi karaos rada kabebeng kusabab panginten éta mangrupikeun hal anu rumit sareng rumit. Ieu henteu sapertos kieu. Kanggo ngabuktoskeunana, kami parantos ngembangkeun 6 pelajaran pikeun "newbies" kalayan tujuan saha waé tiasa masang Linux sareng "siap" na.

linux pikeun dummies

Pangajaran 1: Naha masang Linux?

Patarosan na langkung raos upami urang dibalikkeun: naha henteu coba Linux? Android dumasarkeun kana Linux, seuseueurna pangladén sadunya nganggo Linux, éta ogé dianggo ku NASA sareng CERN. Kaleresan urang parantos nganggo Linux tanpa sadar (Android) sareng para ahli langkung milih ngagunakeun Linux dina kasus-kasus kritis anu diperyogikeun pikeun ngagaduhan sistem anu stabil, aman sareng éfisién.

Janten naha urang henteu nganggo Linux dina PC desktop kami atanapi notebook / netbook kami? Saderhana, sabab Windows, berkat sababaraha perjanjian sareng pabrik perangkat keras, dipasang sacara standar sareng urang sadayana bakal biasa. Ayeuna hartosna éta langkung saé tibatan Linux? Nya, henteu.

En pituduh ieu Kami ngajentrekeun sababaraha alesan kunaon anjeun kedah nyobian Linux.

Pangajaran 2: Milih Tata Anu Leres

Sakali anjeun parantos mutuskeun pikeun nyobaan Linux, anjeun kedah milarian distribusi anu ideal pikeun anjeun. Henteu terang naon sebaran éta? Naha anjeun peryogi bantosan milih hiji? Janten, palajaran ieu Éta didamel kanggo ngukur.

Pangajaran 3: Pasang Linux

Sateuacanna, penting anjeun terang yén dimungkinkeun pikeun nguji distribusi Linux anu anjeun pilih tanpa kedah dipasang dina hard drive sareng, ku cara ieu, parios kasaluyuan distribusi éta sareng alat-alat mesin anjeun, henteu hartosna. teu dihaja ngahapus inpormasi. Kanggo langkung seueur rinci ngeunaan hal éta, kuring nyarankeun pisan maca éta palajaran saméméhna.

Duanana pikeun nguji sareng masang Linux anjeun kedah ngalaksanakeun sababaraha léngkah-léngkah sateuacana (sapertos ngonfigurasi UEFI / BIOS pikeun boot tina CD / DVD / USB). Sakali deui, éta pangajaran 2 Éta bakal ngabantosan anjeun pikeun méréskeun sadaya mamang anjeun kana topik ieu, panginten salah sahiji anu paling parah pikeun "newbies" sanaos henteu sesah sabab sigana dina pandangan heula.

Tungtungna, datangna prosés pamasangan distribusi anu dipilih. Salaku rekomendasi umum, kuring nyarankeun milarian pidéo dina Youtube éta nunjukkeun kumaha masang "step by step" distribusi Linux anu anjeun pikaresep. Dina blog ieu anjeun bakal mendakan sababaraha pituduh ieu pikeun sebaran ieu: Ubuntu, linux mint, Debian, Fedora, Gentoo.

Pasti, jalma anu teu cukup panginten langkung resep terang dimana ngagaleuh komputer nganggo Linux tos dipasang. 🙂

Pangajaran 4: Naon anu kedah dilakukeun saatos dipasang ...

Ayeuna anjeun parantos masang distribusi Linux anjeun, waktuna pikeun ngarobihna. Beda sareng Windows, dina Linux anjeun tiasa ngarobih sareng ngonpigurasikeun SADAYANA numutkeun rasa sareng kabutuhan masing-masingna. Dina blog ieu anjeun bakal mendakan sababaraha pituduh pikeun terang "naon anu kedah dilakukeun saatos dipasang ..." Ubuntu, linux mint , Debian, Fedora o Slackware, sababaraha sebaran anu pang populerna.

Pangajaran 5: Pasang Aplikasi

Sebaran Linux disertakeun sareng paket aplikasi standar. Nanging, ieu sering henteu cekap. Di palajaran ieu Éta dijelaskeun tina metodeu anu béda pikeun masang aplikasi anyar kana kumaha ngajalankeun aplikasi Windows dina Linux. Kitu ogé, daptar alternatif asli pikeun program anu paling sering dianggo dina Windows ogé kalebet.

Pangajaran 6: Dimana sareng Kumaha Kéngingkeun Pitulung

Tempat rujukan anu munggaran nalika ngarengsekeun hiji masalah nyaeta wiki (Halaman sapertos Wikipedia, dihasilkeun ku masarakat) atanapi Forum Pendukung distribusi anu anjeun anggo. Gumantung kana popularitas distribusi, sababaraha di antawisna kalebet dokuméntasi dina basa Spanyol. Diantara wiki sareng forum pangrojong anu paling penting nyaéta tina Ubuntu, linux mint, Debian, Fedora, Arch Linux Ubuntu, antara séjén. Blog ieu ogé ngagaduhan panglawungan pikeun ngabantosan anjeun ngajawab masalah khusus sareng a Komunitas G + kabuka pisan sareng kersa kolaborasi. Tempat anu sanés kanggo milarian bantosan nyaéta komunitas software gratis nagara anjeun / daérah.

Tungtungna, perlu disebatkeun yén anu penting henteu ngan ukur terang dimana nyuhungkeun bantosan tapi ogé kumaha cara nyungkeun éta. Jang ngalampahkeun ieu, perlu aya ogé pangaweruh minimal ngeunaan sababaraha masalah, sapertos terang dimana file na disimpen. file log (file log) sareng inpormasi naon anu disimpen masing-masing, ogé dikuasai sababaraha paréntah dasar pikeun ngaidentipikasi hardware sareng / atanapi konfigurasi perangkat lunak anu dianggo. Jumlah inpormasi ieu bakal mempermudah tugas jalma-jalma anu hoyong ngabantosan anjeun sabab bakal tiasa gaduh ide anu jelas henteu ngan ukur masalah nyalira tapi ogé konfigurasi sistem anjeun sareng pakakas anu dianggo (anu tiasa, akhirna , anu nyababkeun masalah.).