Pkgs.org, atanapi kumaha mendakan bungkus tina distro anu sanés

Salaku panulis pikeun blog anu didaptarkeun pikeun ngabimbing pangguna Linux, kuring sok ngimpi mendakan tempat dimana milarian nami na bungkus dina distro anu béda. Salaku conto, milarian nami paket program leafpad di Ubuntu, Debian, Fedora, atanapi Arch.


Tangtosna, sadaya distribusi Linux Ubuntu gaduh halaman wéb masing-masing dimana anjeun tiasa mendakan bungkus anu aya dina sérver resmi (komo anu henteu resmi -AUR, PPA, jst-).

Tapi, anu kuring sering impikeun mangrupikeun tempat pikeun milarian ieu sadaya distro (sahenteuna anu paling populér) dina waktos anu sasarengan. Impian kuring jadi kanyataan disebut pkgs.org.

Hasil pamilarian: paket "leafpad"
(Pencét dina gambar pikeun ngagedéan)

Mah sigana bakal ngamimitian nganggo orok ieu dina kiriman ka hareup. Salaku aturan umum pikeun jempol, kuring biasana ngalebetkeun metode pikeun masang program anu kuring carioskeun dina Ubuntu / Linux Mint. Ieu, ku alesan saderhana anu seueur pamiarsa nganggo distros ieu sareng kusabab, dina tiori, anu nganggo distros ieu condong janten pangguna anu langkung énggal, anu peryogi sababaraha bantosan. Kalayan kecap séjén, jalma anu nganggo Arch Linux, henteu kedah terang pisan detilna, pamungkas anjeunna tiasa milarian kanggo masang program anu anjeunna carioskeun.

Nanging, situs ieu tiasa ngarobih hal. Sahenteuna kuring bakal tiasa ngalebetkeun tautan supados langkung gampang anjeun mendakan bungkus anu dimaksud. Salaku tambahan, sigana kuring yén aranjeunna panginten resep kana ayana situs anu sakedik terang ngeunaan sareng anu ngagaduhan panggunaan praktis anu saé.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Hatur nuhun! Tanggal saé…

  2.   Utusan cenahna

    Pikeun Slackware kuring nyarankeun slackfind.net.