Plasma 5.1.2 sayogi, anjeun siap angkat?

Tim pangembangan KDE bahkan henteu ngaso dina Natal sareng parantos parantos dileupaskeun vérsi 5.1.2 tina plasma 5 ngalereskeun seueur bug, anu bakal urang tingali salajengna.

plasma 5

Naon anu anyar dina Plasma 5?

Sababaraha koréksi na nyaéta:

  • Ukuran kecap dina indéks Baloo kawatesanan.
  • Poin henteu aya deui diindéks dina Baloo, sabab éta simbol éksprési biasa.
  • Lisénsi ikon Angin janten LGPL 3+.
  • Waktos batréna sésana dina PowerDevil ayeuna update leres.
  • Ikon bewara rohangan gratis disumputkeun leres nalika rohangan sayogi sayogi deui.
  • Angin: Éta nampi koréksi dina pasisian sareng sababaraha tombol, sareng anu sanésna.
  • Notes Widget ayeuna ningalikeun téks bodas dina téma hideung.
  • Jam Widget ngalereskeun masalah visual.
  • Plasma Desktop: Validasi nami-nami zona waktos sateuacan ngonpigurasikeunana, diantawis koréksi sanésna.
  • Plasma Workspace: Tombol shutdown dina layar konci dihapus.
  • Bug séjén parantos dibenerkeun 😉

Sakumaha anjeun tiasa tingali, sakedik-sakedik, paningkatan parantos ditambihan, kasalahan nuju dilereskeun sareng sababaraha pangguna bahkan parantos ngamimitian nganggo Plasma 5 dina sababaraha distribusi. Émut yén Kubuntu nyayogikeun kanggo sadayana jalma anu iso ku Lingkungan Desktop anu énggal ieu, KaOS ogé sareng dina ArchLinux urang tiasa masangna via Repositories. Kusabab kitu kuring naroskeun ka kuring nyalira, naha éta parantos dianggo nganggo Plasma 5?

Naha Plasma 5 parantos dianggo?

Upami urang ngagaduhan komputer tambahan atanapi urang ngan ukur hoyong hirup di pinggir, tangtosna éta hargana. Salaku conto, kuring mangrupikeun salah sahiji pangguna anu henteu nolak nyobian hal-hal anu énggal, tapi (sareng leres, ampir-ampiran aya tapi), sacara pribadi kuring masih mikir yén kuring bakal ngantosan sakedik.

Kaayaan ayeuna KDE 4.14.3 masihan kuring stabilitas sareng kaamanan anu diperyogikeun, janten ngaluncat ayeuna ka Plasma 5 henteu pikir éta mangrupikeun pilihan pikeun kuring. Pokokna, anu paling nyerang kuring ngeunaan vérsi anyar ieu nyaéta bagian visual, sareng kuring ampir ngumbar éta. Dina FromLinux kuring nunjukkeun aranjeunna kumaha install Angin dina KDE 4.X duanana di ArchLinux sapertos dina Kubuntu, sareng sahenteuna kuring resep hasilna. Kusabab kitu, upami anjeun naros ka kuring, rekomendasi kuring nyaéta anjeun antosan sahenteuna dugi ka April atanapi Mei pikeun sacara lengkep ngalih ka Plasma 5.

Janten sakumaha paribasa: Perang diperingatkeun henteu maéhan prajurit!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

29 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   daryo cenahna

    Nya, kaleresan sigana henteu stabil pikeun kuring.
    🙂

  2.   Ignacio cenahna

    Abdi henteu tahan sareng masangna 3 dinten ka pengker ..

    Kaleresan nyaéta yén éta rada teu stabil sareng kuring rada kuciwa. plasmashell ngadat unggal 2 jam atanapi langkung, sacara acak, nalika kuring ngaleutikan atanapi muka aplikasi naon waé.

    Kuring parantos kedah ngarobih kwin kana openbox, sabab nalika muka seueur windows, kwin janten gélo sareng nabrak 6 atanapi 7 kali berturut-turut (Plasma nyalira nyarankeun kuring pikeun ngalih ka openbox ku jandéla alit anu saé)

    Kuring kaleungitan ikon dina systray 2 aplikasi GTK anu kuring anggo (megasync sareng nikotin +)
    Kuring kaleungitan sababaraha plasmoids pikeun desktop anu kuring resep, anu nganggo pigura poto. sareng monitor sistem.

    Tapi éta geulis pisan, janten éta ngimbangan sawaréh 🙂

  3.   Ñandekuera cenahna

    Nalika tim Manjaro mutuskeun 🙂

  4.   josecomeb cenahna

    Pamasangan dina Virtual Box tiasa ngabéréskeun masalahna, salami VB File kuring henteu nunjukkeun éta kuring bakal neraskeun sareng KDE4.14 ogé kuring pikir yén KDE Connect henteu acan portir.

    1.    x11 tete11x cenahna

      Upami di porting

  5.   eliotime3000 cenahna

    Nya, upami aranjeunna langkung meringankeun KDE, kuring langsung hijrah ka KDE 5.

    1.    Cristian cenahna

      Anjeun terang ... Abdi resep pisan ka KDE, kuring benci kana ékosistem KDE, tapi kuring henteu tiasa hirup tanpa QT, éta kahirupan kuring 😀

      1.    albert kuring cenahna

        Anjeun tiasa nganggo LXQT 🙂

  6.   Solrak Pelangi cenahna

    Kuring masih ningali bug dina KDE 4.14.3 (openSUSE 13.1). Sababaraha henteu kagunganana sateuacanna.

  7.   Pagawe cenahna

    Sanés ngan ukur perkawis plasma, aplikasi KDE 4 henteu dirojong sapinuhna.
    Pébruari sigana kuring janten tanggal penting pikeun KDE, sateuacan éta pikeun nyobaan ningali parobihan desainna hungkul.

  8.   paul honorato cenahna

    Dina waktos ayeuna, kuring teu nyaman di SD, sanaos KDE 5 (atanapi Plasma) ngagoda kuring dua dinten ka pengker. Kuring ngaunduh Kubuntu kalayan KDE 5 sareng teu aya jalan pikeun ngamimitian.

    Kuring mikir hijrah ka Arch.

    1.    Koprotk cenahna

      Éta mangrupikeun pilihan peluncuran anu pangsaéna dina pendapat abdi.

    2.    Ignacio Rodriguez cenahna

      Kuring bakal milari Manjaro upami anjeun tiasa ngantosan tambahan 1 minggu tibatan Arch, di tukeran pikeun seueur stabilitas

  9.   aioria cenahna

    Ayeuna damel kuring hoyong, tapi langkung saé ngantosan sakedik ...

  10.   Jon cenahna

    Antarbeungeutna? teu kakantun sami pikareueuseun

    1.    x11 tete11x cenahna

      Héy, lulusan kahiji parantos nyampak dina ampir sadayana sareng sacara otomatis mutuskeun yén GI "sami pikareueuseun"

  11.   atah Dasar cenahna

    Kuring parantos nganggo Openbox salami 2 taun tanpa langkung. Sareng kuring ngaku yén kuring henteu kantos nganggo KDE.

    Kuring nembé dipasang Plasma on Arch, hayu urang tingali kumaha jalanna. 😉

    1.    atah Dasar cenahna

      Kuring bakal masihan koméntar ngeunaan kaayaan kuring. 'Dugi ayeuna mah saé'.

      Janten kontak kuring anu munggaran, saatos sababaraha touch-up, kuring bungah. Mimiti kuring mikir langsung ngarobah wm ka openbox, anu kuring lakukeun, supados sadayana konfigurasi anu biasa kuring langsung di tangan. Teras kuring nyobian kwin, sareng ngarobih setélanana, kuring ngantunkeun anjeunna kalayan gampang.

      Nalika kuring terang éta masih aya dina pamekaran, lingkungan éta sorangan stabil sareng leres tiasa dianggo. Sababaraha aya bug anu leres-leres ngaganggu kuring, sareng nalika kuring mendakannana kuring ngalaporkeunana. Di sisi anu sanésna, upami aya fungsionalitas anu masih kakurangna, dibandingkeun sareng kde4, henteu kantos nganggo éta kuring henteu terang: Q.

      Sakumaha anu kuring carioskeun, dugi ka saé pisan, kuring ngagunakeun éta salaku lingkungan utama kuring, sareng pikeun waktos kuring leres-leres senang, pangalaman na saé sareng éta ngamungkinkeun dirina ngonpigurasi sahenteuna. Teras kuring tinggalkeun screenshot kanggo forum. Salam.

  12.   Emanuel cenahna

    Mimiti, punten pikeun Topik Pareum. Tapi kuring terang yén seueur anu nyerat dina Blog anu saé ieu cicing di Kuba, saatos pengumuman kamari, kuring miharep yén aranjeunna tungtungna bakal ngamimitian jalan anu ditolak ku aranjeunna ... sareng anu utamina, éta Jaringan tina PAIR KU PAIR. Salam sareng deui hapunten Topik Pareum.

  13.   Irvandoval cenahna

    Kuring ngagaduhan KDE 4 sareng "KDE 5" sasarengan nganggo PPA dina Kubuntu 14.04, tapi teu dimana-mana aranjeunna ngaleungitkeun 🙁. Abdi henteu hoyong ngadamel kabisat upami KDE4 sampurna.

  14.   felipe torres vazque cenahna

    Sigana mah plasma anu saé pisan kuring bakal masihan kasempetan kumaha jalanna kejutan sistem ieu panginten kuring kaget

  15.   Cristianhcd cenahna

    Naha aya distro anu asalna ti pabrik ... sapertos "stabil stabil sedang"

  16.   Jerman cenahna

    Anjeun nyatakeun Plasma 5.1.2, tapi halaman anu anjeun ngarahkeun tautan nyaéta anu ti 5.1.1.

    1.    elav cenahna

      Leres janten .. dibenerkeun !! Nuhun !!

  17.   Salomón Sudahítez cenahna

    Kuring henteu terang naha bug anu sami kajadian ka batur, tapi kuring nyobian Plasma 5 Project Neon dipasang ti Synaptic on my Mint 17 sareng unggal waktos kuring ngaminimalkeun jandela atanapi logout, "ngoyagkeun" atanapi kedip-kedip aneh lingkungan grafis dimimitian.

    Kuring bakal nguji engké nalika Plasma 5.2 atanapi 5.3 kaluar

  18.   Ignacio cenahna

    Sigana alus, kuring dina Linux Mint 17, naha aya anu terang cara masangna? : - /

    Kuring nyobian neon / kf5 Repository, tapi sigana yén Repository maot!

    Salam.

    1.    ABC cenahna

      Abdi sami sareng anjeun!

  19.   Aurelio janeiro cenahna

    Hiji patarosan. Kuring nganggo Linux Mint Quiana sareng Xfce kusabab komputer kuring kirang sumberdaya. Naha éta patut dipindahkeun ka KDE? Naha langkung saé cicing di tempat kuring? Pokokna kuring teu ngagaduhan masalah dugi ka ayeuna kecuali ti waktos ka waktos kuring ngaraos hoyong miceun hal ieu kusabab sumber anu terbatas. Tangtosna, teras kuring émut yén kuring teu ngagaduhan artos pikeun ningkatkeun deui atanapi mésér anu énggal ...

    1.    Luigys toro cenahna

      Kuring bakal nyarankeun dumasar kana sumberdaya komputer anjeun, yén anjeun tetep xfce.