Plasma 5: Kumaha cara masang sareng nguji éta dina Kubuntu 14.04

Sababaraha dinten ka pengker kuring bébéja yén dina PC damel kuring dipasang Tés Debian jeung KDE, sareng ti saprak kamari, kuring masang Kubuntu 14.04 anu nyatana anu leres parantos nyésa kuring dina rasa. Tapi hé, éta sanés tujuan kuring pikeun ngadamel Tinjauan Kubuntu ayeuna, seuseueurna mah nuju toggling login mate.

Sanés sanés kuring pas waktos ayeuna, tapi kuring mimiti milari kumaha cara masang Plasma 5 di Kubuntu pikeun ningali kumaha mekar na dina kasus Ubuntu aya PPA anu ngalayanan urang (sareng tiasa dianggo) pikeun ieu tujuanana.

Kumaha carana masang Plasma 5?

Masang Plasma Salajengna dina Kubuntu 14.04 kami ngan ukur kedah muka terminal teras nempatkeun:

sudo add-apt-repository ppa: neon / kf5 sudo apt-get update sudo apt-get install project-neon5-session project-neon5-utils project-neon5-konsole project-neon5-breeze project-neon5-plasma-workspace-wallpaper

Masang Plasma Salajengna dina Kubuntu 14.10 kami ngan ukur kedah muka terminal teras nempatkeun:

sudo apt-add-repository ppa: kubuntu-ppa / salajengna sudo apt-get update sudo apt-get dist-upgrade sudo apt-get install kubuntu-plasma5-desktop plasma-workspace-wallpaper

Ayeuna urang ngan nutup sési sareng milih lebet Proyék Neon 5. Perhatoskeun yén pamasangan ieu moal mangaruhan sahenteuna kana pamasangan KDE kami, sabab éta dipasang dina / opt /. Ieu ngan ukur masang bungkus dasarna, aya deui anu tiasa dipasang, sapertos proyék-neon5-kate.

Upami urang hoyong ngabatalkeun pamasangan, urang saukur ngaéksekusi dina konsol:

sudo apt-get purge project-neon5- * sudo apt-get autoremove

Ngomentaran sakedik ngeunaan Plasma 5, sanaos tiasa dianggo sampurna, éta nunjukkeun yén aranjeunna masih gaduh seueur padamelan payun. Salah sahiji parobihan anu kuring paling resep nyaéta dina Preferensi tina KDE, anu parantos diatur sakedik. Dina gambar anjeun tiasa ningali yén sababaraha pilihan masih leungit.

plasma 5

Aya detil sanés anu masih henteu ngayakinkeun kuring, sapertos ikon dina baki sistem, anu caket pisan sareng siga anu silih luhur.

Téma windows anu anyar ngagaduhan masalah sareng ujung katuhu nalika diaktipkeun, sareng éta sababna Air datang sacara standar. Ieu sareng hal-hal sanés anu kuring kantos tingali nyaéta naon anu Plasma 5 tetep kedah maju.

sumber: Webupd8


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

9 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Haseup cenahna

    Repositoryna henteu jalan.

    E: Paket kubuntu-plasma5-desktop teu tiasa dipendakan
    E: Paket-workspace-wallpaper plasma teu tiasa dipendakan

    1.    elav cenahna

      Abdi parantos ngomean tulisan. Masalahna nyaéta kuring atos nyetél kumaha masangna dina Kubuntu 14.10, tapi henteu dina Kubuntu 14.04 .. Nuhun.

      1.    Haseup cenahna

        Mémang elav dihargaan, sabab sakumaha anjeun tangtoskeun éta mangrupikeun apha sareng ngan ukur ningali sareng nyugemakeun panasaran dugi ka saé, pos anu saé.

  2.   Gerson cenahna

    Hatur nuhun.
    Éta nembé kaluar dinten ka pengker pikeun nguji plasma 5, kuring dipasang dina Kubuntu 14.04.1 (64) pikeun ningali kumaha jalanna sareng saatos sababaraha jam kuring réngsé uninstall.
    Salain ti naon anu anjeun koméntar, kuring henteu resep yén aya jalan anu panjang pikeun narjamahkeun kana basa Spanyol sareng tingkah polahna henteu teratur sareng teu leres dina sababaraha aplikasi.
    Nalika aranjeunna netelakeun, éta ngan ukur alfa sareng éta nganggo béta Kubuntu 14.10 dina ISO anu kapisah pikeun anu mutuskeun pikeun nyobaan tapi éta héjo héjo kénéh.

  3.   dtll84 cenahna

    Patarosan konci elab: naha anjeun nyarankeun kuring masang kde 5 pikeun pasti tinggaleun 4.xx di tukang?

    Patarosan anu sanésna, anu langkung khusus: nalika kuring nempatkeun laptop ka pangaluaran, sistem grafik henteu jalan leres (gambar anu distorsi, garis-garis, sareng sajabana) Naha masalah ieu panginten anjeun? Naha anjeun terang kunaon éta tiasa kajantenan?

    ps: saleresna ideu kuring ngalih ka kde 5 nyaéta ningali naha masalah ieu dibéréskeun.

  4.   Pablo Honorato cenahna

    Sareng aranjeunna tetep henteu ngaleungitkeun ikon bilah tugas anu pikasieuneun (ngaminimalkeun, ngamaksimalkeun, sareng nutup). Dina sagala hal éta katingalina raoseun.

  5.   Carlos cenahna

    Kumaha kuring uninstall upami nganggo Kubuntu 14.10. Kodeu pikeun terminal pikeun ngaleungitkeun henteu jalan.

  6.   xxmlud cenahna

    Saé! Kumaha Kubuntu 14.10 jalan sareng plasma 5? Naha éta jalan saé atanapi éta héjo teuing?
    Kaleresan nyaéta 4.xx jalan saé pisan ... Abdi teu hoyong ngalakukeun pamasangan sareng nyandak kuciwa. Kuring parantos nyobian di VBox tapi henteu sami.

  7.   Jackson cenahna

    E: Paket-séon5 sési proyek teu tiasa dipendakan
    E: Paket proyek-neon5-utils teu tiasa dipendakan
    E: Paket proyék-neon5-konsole teu tiasa dipendakan

    Kuring nganggo Kubuntu 14.04