Jami: Platform énggal pikeun komunikasi gratis sareng universal

Jami: platform énggal pikeun komunikasi gratis sareng universal

Jami: platform énggal pikeun komunikasi gratis sareng universal

Jami mangrupikeun nami énggal tina aplikasi lami anu disebatna Ring. Diantarana dina 2 kasempetan sateuacana urang parantos nyarioskeun perkawis éta. Kahiji kalina dina tulisan 2016 dingaranan «Ring: Panggantian pikeun Skype dina GNU / Linux»Teras di anu sanés ti taun 2018 disebat«Aplikasi penting sareng penting pikeun GNU / Linux 2018/2019".

Dimimitian taun ayeuna, 2019, proyék aplikasi Ring janten Jami. Pikeun janten proyék anu langkung bébas sareng universal, langkung kabuka pikeun komunitas pangguna sareng pengembang Perangkat Lunak Gratis sareng Sumber Terbuka, sareng séktor Usaha sareng Perusahaan.

Jami: Bubuka

Pamekar na ayeuna ngajelaskeun Jami salaku:

"Jami mangrupikeun platform komunikasi anu bébas sareng universal anu ngajagi privasi sareng kabébasan pangguna na."

Sareng di na portal wéb resmi anyar aranjeunna jelas nyarios yén ayeuna éta aplikasi:

"Dirancang pikeun masarakat umum ogé pikeun industri, Jami tujuanna pikeun nyayogikeun sadayana pangguna na nganggo alat komunikasi anu universal, gratis, aman, sareng diwangun dina arsitéktur anu disebarkeun anu henteu meryogikeun otoritas atanapi séntral pikeun beroperasi."

Jami dina hiji sisi tiasa diapresiasi salaku aplikasi olahtalatah saderhana, nyaéta, aplikasi pikeun pesen téks, audio sareng telepon pidéo, transfer file, videoconferencing, sareng anu sanésna. Tapi naon anu leres-leres dilakukeun pikeun Jami janten bénten mangrupikeun téknologi anu ngadukungna.

Salian ti ayeuna ngamungkinkeun langkung seueur sumbangan gratis sareng terbuka pikeun pamekaran anu sami, sareng panarimaan anu langkung épéktip pikeun bantosan sareng saran anu dibutuhkeun sareng anu cocog, pikeun bagian tina komunitas anjeun, anu sacara aktif kolaborasi dina pamekaran sareng paningkatan Jami.

Jami: Fitur

perbawa

kalaluasaan

Jami fokus kana hal ieu, kusabab privasi penting pikeun aplikasi anu ngagunakeun Internét. Jami ngamungkinkeun anjeun komunikasi sacara bébas sareng ngajaga karusiahan anjeun, baik ku ngirim pesen, nelepon audio atanapi pidéo, atanapi ngabagi file.

Comunicaciones

Nelepon

Nelepon telepon konperénsi kalayan jumlah anu teu terbatas pikeun pamilon kalayan kualitas audio 48 kHz Opus.

Telepon pidéo

Éta masihan pangalaman kualitas luhur dina télépon pidéo kalayan résolusi definisi tinggi (HD).

Pesen téks

Éta kalebet olahtalatah téks anu aman sareng énkripsi, tanpa aya sérver pusat dina platform, nganggo téknologi jaringan anu disebarkeun. Sareng kamungkinan ngabagi ungkapan sareng émosi nganggo emoji sareng animasi GIF.

Pesen Sora sareng Video

Éta ngamungkinkeun ngirim rékaman sora sareng pidéo (klip) dina hiji klik. Pikeun ngagampangkeun pesen panjang atanapi koméntar panjang anu gaduh pangalaman pangguna anu langkung pikaresepeun sareng akrab.

Pangiriman file

Éta ngamungkinkeun ngirim file multimédia (gambar sareng pidéo) format umum tanpa watesan ukuran diantara pangguna na. Nyiptakeun file .gif, .jpg, jpeg, .png, .webp, .ogg, .mp3, .wav, .flac, .webm, .mp4 sareng .mkv otomatis diunduh.

Multi platform

Sanaos janten Pangwangunan Parangkat Lunak Gratis anu museur kana GNU / LinuxSalaku tambahan kana platform ieu atanapi Sistem Operasi, éta dimekarkeun sacara asli pikeun dieksekusi dina Sistem Operasi ieu:

  1. Windows
  2. MacOS
  3. ios
  4. Android (Mobile / TV)

Pikeun Sistem Operasi GNU / Linux ngagaduhan file sumber sareng laksana pikeun:

Ubuntu

  • 18.10 (64 saeutik)
  • 18.10 (32 saeutik)
  • 18.04 (64 saeutik)
  • 18.04 (32 saeutik)
  • 16.04 (64 saeutik)
  • 16.04 (32 saeutik)

Debian

  • Regang (9)

oge kalebet Repository pikeun ngalakukeun pamasangan manual dina Distribusi anu parantos didadarkeun di luhur, ditambah Fedora 28 sareng 29. Sareng kanggo perluasan langkung lanjut ngeunaan fitur-fiturna atanapi kamungkinan pamasanganana gunana pikeun didatangan wiki na dina halaman wéb GitLab na: Jami dina Git.

kacindekan

Jami pamekar nawiskeun yén aplikasi, platform sareng téknologi inovatif na babarengan produk anu saé pikeun pamekaran dunya Parangkat Lunak Gratis. Éta éta saluyu sareng standar Kaamanan sareng Privasi anu diperyogikeun pikeun aplikasi olahpesen Internét ayeuna.

Sareng salian ti kalebet fungsi anu khas pikeun ngirim sareng nampi téks, sora, pidéo, telepon, pidéo video sareng file anu formatna béda, dina kaayaan anu disebarkeun, adaptasi, kuat, gratis sareng iklan-gratis, pikeun nawiskeun pangguna na perasaan perlu kabébasan nalika ngagunakeun éta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Karmén cenahna

    Nuhun kana inpormasi ngeunaan Jami. Salam hormat.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam Karmen! Kami bungah yén anjeun resep inpormasi sareng éta mangpaat. Hatur nuhun kana koméntar anjeun.