Komunikasi: Platform kanggo Sistem Operasi GNU / Linux

Platform Komunikasi Grup pikeun GNU / Linux

Platform Komunikasi Grup pikeun GNU / Linux

Pamakéan sarana anu sayogi ku manusa pikeun komunikasi, ngahibur sareng tetep waspada, sapertos Radio, TV sareng Internet anu utami penting pikeun kagiatan anu sami. Sareng dina hal Internét, Pamakéan intensif média sosial atanapi grup minat peryogi panggunaan aplikasi anu pas anu ngamungkinkeun pikeun ngatur komunikasi massa atanapi kelompok anu pas.

Dina hal gaduh Sistem Operasi GNU / Linux, aya Platform Komunikasi Grup anu ngagampangkeun komunikasi jalma-ka-jalma atanapi kelompok, ku sababaraha caranyaéta nyerat / maca, sora atanapi pidéo. Sareng dina ieu publikasi kami bakal nyebatkeun sababaraha anu paling penting sareng anu dianggo.

Komunikasi Grup

Pengantar Aplikasi Komunikasi

Aplikasi komunikasi atanapi platform parantos ngagampangkeun sareng ningkatkeun komunikasi jalma-ka-jalma atanapi kelompok-ka-kelompok mangpaat pisan ku ngamungkinkeun komunikasi anu épéktip sareng épisién antara aranjeunna ti mana waé di planét kalayan aksés kana internét sacara real waktos ngalangkungan sababaraha saluran komunikasi.

Dina istilah umum, sadaya aplikasi atanapi platform komunikasi ngagampangkeun kahirupan sadidinten sabab ngirangan jarak sareng nyingkat waktos réspon., tapi dina gilirannana aranjeunna mangaruhan budaya sareng cara kalakuan manusa, khususna nonoman kusabab pangaruh jaringan sosial sareng panggunaan internét.

Aplikasi Komunikasi

Aplikasi komunikasi atanapi platform parantos janten alternatip anu tiasa dianggo pikeun ningkatkeun tingkat komunikasi ngalangkungan Internet pikeun seueur di panjuru dunya. Aplikasi anu dipidangkeun di handap mangrupikeun sababaraha hal anu paling sering dianggo kalayan dukungan asli (klien desktop) pikeun GNU / Linux Operating Systems:

DialogMessenger

DialogMessenger

Platform komunikasi modéren sareng nyaman anu ngamungkinkeun: obrolan, grup, saluran, telepon audio sareng pangenal sora. Éta ngagaduhan antar muka anu gampang dianggo sareng cocog sareng chatbots. Dirancang khusus kanggo dianggo di alat anu béda museur kana daérah bisnis, éta ngagaduhan seueur fungsionalitas praktis.

Logo Aplikasi Discord

Discord

Éta mangrupikeun aplikasi komunikasi ngalangkungan téks atanapi sora, dina gaya «WhatsApp». Éta muncul salaku aplikasi komunikasi ngalangkungan téks atanapi sora pikeun komunitas gamer (komunitas gamer), ku nunjukkeun kamampuan komunikasi anu gancang, kalayan kaamanan privasi total, sareng ngamungkinkeun pikeun muka server / saluran (grup) dimana aranjeunna tiasa berinteraksi sababaraha pangguna aman sareng di luhur sadayana gratis.

Logo Facebook Messenger

Facebook Rasul

Éta mangrupikeun aplikasi olahtalatah resmi Facebook, anu ngamungkinkeun anjeun ngamimitian paguneman tertulis antara kontak (babaturan) jaringan sosial Facebook. Éta ngamungkinkeun anjeun ngirim sareng nampi pesen téks, éta ogé ngamungkinkeun anjeun pikeun ngabagi gambar atanapi lokasi géograpis kami dina pesen téks, bahkan tiasa nambihan sababaraha panarima sareng muka jandéla obrolan sareng sababaraha jalma dina waktos anu sami. Naon anu dilaksanakeun ku klien desktop ieu tiasa ditingali tina cara sanés anu aya dina jaringan sosial.

Logo Aplikasi Jitsi

Jitsi

Éta mangrupikeun palanggan multiplatform, gratis sareng sumber terbuka anu ngoperasikeun Instant Messaging (IM, dina basa Inggris), obrolan sora sareng pidéo dina internét. Éta dioperasikeun ku seueur protokol Internét Olahtalatah sareng protokol Telephony anu kalebet, kalebet protokol Jabber / XMPP sareng SIP Voice over IP (VoIP), sareng anu sanésna. Éta dioperasikeun ku énkripsi bebas tambahan pikeun IM ngalangkungan protokol OTR (Off-the-Record) sareng sési sora sareng pidéo via ZRTP sareng SRTP.

Logo Aplikasi Linphone

telepon

Palanggan multiplatform anu ngagunakeun protokol SIP standar pikeun komunikasi VoIP sareng dilisénsikeun ku lisénsi GNU GPL. Pikeun GNU / Linux, interface na dikembangkeun ku GTK +, sareng éta ogé tiasa dijalankeun dina modeu konsol. Éta ogé cocog sareng protokol ITSP sareng ngamungkinkeun komunikasi sora, video sareng olahtalatah instan gratis.

Logo Aplikasi Mumble

Kucuwas-kucuwung

Éta mangrupikeun aplikasi obrolan sora sumber kabuka, dicirikeun ku laténsi rendah sareng kualitas luhur, dirancang utamina pikeun dianggo dina konperénsi pidéo atanapi konperénsi salami sési grup pikeun gim atanapi rapat damel, sapertos wawancara. Mumble mangrupikeun parangkat lunak gratis, janten gratis sareng ngagaduhan lisénsi anu fléksibel.

Logo Aplikasi Ring

ngirining

Mangrupikeun platform komunikasi sora, video sareng obrolan obrolan anu aman sareng disebarkeun anu teu kedah aya sérpér terpusat sareng ngantepkeun kakuatan privasi di tangan pangguna. mangrupikeun perangkat lunak sumber kabuka pikeun komunikasi anu ngamungkinkeun para pangguna nelepon audio atanapi pidéo sareng ngirim pesen sacara aman sareng bébas, sacara rahasia. Éta tiasa dikaitkeun sareng layanan telepon konvensional atanapi diintegrasikeun sareng alat telepon anu nyambung.

Logo karusuhan IM

nyieun onar

Riot mangrupikeun Klién Pesen Internét anu ngamungkinkeun sambungan kana platform komunikasi anu diwangun dina standar kabuka Matrix.org, anu ngamungkinkeun komunikasi ka pangguna sareng kamar obrolan tina sadaya aplikasi anu nyambung kana platform Matrix, sapertos IRC sareng Slack, sareng klien mana waé anu cocog sareng Matrix. Maka, Riot mangrupikeun jalan asup kana ékosistem sareng global kabuka. Hatur nuhun kana arsitéktur desentralisasi na diwariskeun ti Matrix, sareng dukunganna pikeun énkripsi tungtung-ka-tungtung, Riot ngupayakeun ngaleungitkeun masalah ieu sareng ngajantenkeun privasi janten sipat kadua. Riot mangrupikeun sumber terbuka sareng ngamungkinkeun inovasi langkung gancang, kalenturan anu langkung ageung, sareng kontrol pikeun anu badé ngaudit, manjangkeun kode, sareng nyumbang kana komunitas anu langkung ageung.

Rokét Chat Logo

Rocket Chat

Ieu platform Paguneman wéb open source saderhana tapi kuat gaduh Klién Desktop multiplatform anu nawarkeun rupa-rupa alat sareng fitur anu saé. Diantara ciri na nyaéta anu tiasa di configurable, ngamungkinkeun aranjeunna Live Chat, Videoconferencing, File Sharing, Tex Math Representation sareng Screen Sharing antar pangguna.

Logo Aplikasi Slack

Slack

Mangrupikeun platform komunikasi kelompok anu ngamungkinkeun komunikasi sacara real waktos antara anggota tim, ngamungkinkeun aranjeunna ngalampirkeun dokumén sareng bahkan obrolan pribadi, janten henteu aya unsur éksternal anu tiasa ngaganggu tim anu damel sacara koordinasi, nyésakeun tilas sadaya kagiatan . Mangrupikeun Repository anu teu aya tungtungna anu tiasa diaksés saatos proyek réngsé sareng marios lampiran, pesen, naon anu salah sareng naon anu leres.

Logo Aplikasi Skype

Skype

Éta mangrupikeun aplikasi multiplatform anu ngamungkinkeun sadayana komunikasi, ku kéngingkeun akun email milik perusahaan Microsoft (Outlook, Hotmail, sareng anu sanésna), ngadamel telepon individu sareng kelompok gratis sareng nelepon video, ngirim pesen instan sareng ngabagi file sareng jalma sanés anu nganggo Skype. Éta gratis pikeun diunduh sareng gampang dianggo, salian ti éta, mayar sakedik ngamungkinkeun anjeun nyauran telepon sareng ngirim pesen SMS.

Logo TeamSpeak App

Teamspeak

Mangrupikeun platform komunikasi anu ngamungkinkeun, ngalangkungan palanggan desktop multiplatform na, ngalaksanakeun obrolan sora ngalangkungan Internet (IP), ngamungkinkeun pangguna ngobrol dina saluran sareng pangguna sanés, sapertos anu dilakukeun dina program sapertos Skype. Klién TeamSpeak langkung énggal tibatan anu sanés anu sami sareng gaduh rangkéan saluran pikeun ngobrol, konsultasi hal-hal, sareng anu sanésna. Fungsi sanés anu ditawarkeun ku program ieu nyaéta urang tiasa nyiptakeun saluran samentawis kalayan kecap akses sareng tiasa lebet ka jalma anu urang hoyong nyarios. Éta ngagaduhan langkah-langkah kaamanan anu éksténsif, ngamungkinkeun mindahkeun file, ngagaduhan fungsi obrolan internal anu ngamungkinkeun komunikasi gampang tina URL sareng data téks anu sanés.

Aplikasi Logo Telegram

telegram

Mangrupikeun platform komunikasi anu ngamungkinkeun ngalangkungan palanggan desktop multiplatform na, sapertos anu sanés, ngamungkinkeun ngirim pesen téks, poto, video, audio sareng telepon vidéo kualitas luhur, labél, ngirim file GIF sareng stiker terkenalna. Éta ogé aplikasi anu bakal salawasna bébas, sabab diideuan ku open source, anu ngajantenkeun platform na aman pisan berkat énkripsi anu kuat sareng basis awan na.

Logo Aplikasi Tox

Racun

Éta mangrupikeun aplikasi anu klien desktop na ngahubungkeun pangguna sareng kaamanan sareng privasi anu hébat, nyaéta kalayan tingkat luhur anu teu aya anu nguping atanapi diintervensi dina komunikasi. Sanaos jasa reputable sanésna dibayar kanggo tingkat kualitas anu sami, Tox lengkep gratis sareng bebas iklan salami hirup. Tox mangrupikeun proyék FOSS (Gratis sareng Sumber Terbuka). Éta mangrupikeun sumber terbuka sareng sadaya pangwangunan kabuka ogé, éta dikembangkeun ku pangembang sukarela anu nyéépkeun waktos luang pikeun éta, janten teu aya perusahaan atanapi organisasi hukum sanés anu aya di tukangeunana.

Viber Messenger Logo A

Viber

Mangrupikeun aplikasi komunikasi multiplatform anu ngagaduhan rupa-rupa fitur nelepon sareng olahtalatah, anu ngamungkinkeun pilihan anu teu aya tungtungna pikeun pangguna na pikeun nganyatakeun dirina dugi ka watesna. Éta ngamungkinkeun pangiriman téks, poto, pidéo, audio sareng telepon vidéo kualitas luhur, méré tag sareng ngirim file GIF kanggo komunikasi anu langkung asli, ngahibur sareng ekspresif. Éta ogé ngamungkinkeun nyiptakeun komunitas (kelompok) pikeun mempermudah penanganan paguneman kalayan jumlah anggota anu teu aya watesna, sareng ngahapus pesen diantara seueur hal-hal sanés.

Aya platform sanés anu nganggo atanapi henteu nganggo desktop desktop pikeun GNU / Linux atanapi Multiplatforms anu tiasa janten mangpaat gumantung kana sarat komunikasi anjeun, sapertos:

Kuring ngajak anjeun ngaunduh, nyobian sareng nganggo sababaraha pikeun ningkatkeun tingkat komunikasi, kaamanan, privasi sareng kanyamanan dina Internét. Sareng upami anjeun milari kategori aplikasi sanés kanggo Sistem Operasi GNU / Linux anjeun, tingali dina tulisan blog anu sanés pikeun anu sami: Aplikasi penting sareng penting pikeun GNU / Linux 2018/2019


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Miguel Mayol jeung Tur cenahna

    Nuhun tapi ,,,
    Abdi langkung resep upami anjeun parantos ngadamel dua bagian, hiji anu mimiti nganggo aplikasi FOSS sareng anu sanésna deui anu gaduh propriétér, sareng dina tungtung tabel karakteristikna.

    Naon anu anjeun nyerat ngeunaan RING dina alinea anu terakhir, éta henteu dipikaharti pisan, saur kuring bakal langkung saé ditulis kieu:

    Anjeun tiasa ngonpigurasikeun nomer telepon IP padamelan anjeun di jerona - upami anjeun ngagaduhan - ku nelepon atanapi ngajawab ti mana waé anu anjeun pikahoyong sareng nomer telepon méja anjeun kalayan tingkat na dikirangan sareng / atanapi ngonpigurasikeun pangguna, tiasa nyauran telepon IP anu parantos dikenal kontak anu sanés ngalangkungan internét.

    Nampi telepon tingkat datar tina nomer tetep dina telepon sélulér, ogé nelepon ti sélulér nganggo nomer tetep perusahaan kalayan tingkat pangirangan kanggo éta, henteu seueur teuing dilakukeun, tapi éta mangrupikeun salah sahiji kaunggulan hébat telepon IP anu teu acan kaanggo Dugi ka ayeuna.

  2.   Pasang Masang Linux cenahna

    Hatur nuhun kana koméntar anjeun! Pasti yén gaya ngabagi eusi kana 2 publikasi moal goréng-goréng teuing, nyeri haté kuring henteu nganggap éta siga kitu.

    Sanaos ide na ngan ukur disebatkeun dina urutan abjad sababaraha anu seueur anu dipikaterang sareng anu sanésna henteu seueur, dina hal platform komunikasi.

    Sareng kanggo Ring, naon anu anjeun nambihkeun saé pisan. Pokokna, dina Blog aya tulisan anu saé ngeunaan Ring. Kuring ngajak anjeun maca éta, sanaos henteu mutakhir: https://blog.desdelinux.net/ring-un-sustituto-de-skype-en-gnulinux/

  3.   Mercedes Fuentes cenahna

    Tulisan anu saé! Jumlah program anu aya pikeun netepkeun komunikasi asértif mangrupikeun hal anu luar biasa! Abdi damel sareng KOMPARASOFTWARE sareng urang jaga yén milarian sareng ngabandingkeun parangkat lunak anu sanés efisien sareng objektif, janten panginten tulisan anjeun saé pisan. Dina halaman wéb kami, salian seueur anu aya dina tulisan anjeun, program sanés sapertos REVE chat sareng Freshchat disebatkeun ogé alus teuing, khususna pikeun lingkungan bisnis. Salam.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Hatur nuhun kana koméntar anjeun sareng kontribusina tina 2 aplikasi sanés.