pm-utils, atanapi kumaha ngatur pilihan kakuatan tina konsol

Ayeuna, seuseueurna padamelan ngagaduhan peralatan komputasi portabel, sapertos "notebooks" atanapi "netbooks", sareng keuneung Achilles na mangrupikeun manajemén kakuatan, kumargi ngamungkinkeun alatna ngonsumsi langkung seueur tibatan anu diperyogikeun, nyingkat otonomi aki-aki.

Ieu mangrupikeun sumbangan ti Javier A. Piendibene, sahingga janten salah sahiji juara kompetisi mingguan kami: «Bagikeun naon anu anjeun terang ngeunaan Linux«. Wilujeng Javier!

Di lingkungan grafis, ampir teu aya sistem operasi, sareng langkung-langkung na handapeun GNU / Linux, anu henteu ngagaduhan daemon grafis anu ngamungkinkeun ngatur pilihan anu béda anu tiasa disayogikeun ku klik mouse, sapertos nunda, hibernasi atanapi buka konsumsi modeu low.

Tapi jarang aya anu kedah ngalakukeun éta tina konsol.

Naha ieu aya hubunganana? Nya, nembé kuring nampi salaku "lag" netbook anu bogana henteu dianggo deui kusabab sistem operasi na parantos beurat teuing, sahingga mesin ampir teu tiasa dianggo. Anjeunna nyarios ka kuring tentang XP sareng nomer 7, tapi éta mangrupikeun hal-hal anu kuring henteu ngartos. 🙂

Nya, gadget ayeuna ngajalankeun Debian 7 "wheezy" ku pangatur layar OpenBox, ngonpigurasi kana éksprési minimum, tapi ungkapan minimum ieu ngajantenkeun kuring nalungtik ngeunaan cara ngagunakeun manpaat manajemén kakuatan maju tina konsol, kumargi dina urutan pikeun ngaleutikan konsumsi sumberdaya, kuring nyingkahan masang naon waé anu tiasa dilakukeun tina konsol.

Sareng di dinya kuring mendakan pm-utils.

urang bakal miara

pm-utils, sakumaha nyatakeun dina halaman na http://pm-utils.freedesktop.org, "mangrupikeun sakumpulan leutik paréntah anu ngamungkinkeun HAL ditunda sareng dilanjutkeun deui."

Bilih,
H (Tinggi): panggunaan maksimum sistem pendinginan.
A (Otomatis): sistem régulasi suhu otomatis.
L (Low): panggunaan minimum sistem pendinginan. Nalika éta ngaleuwihan wates anu tangtu, éta asup kana modeu otomatis.

Paket dipasang sacara otomatis sareng sistem dasar Debian, sareng ngagaduhan paréntah ieu:

/ usr / bin / pm-dirojong- Dipaké pikeun nangtoskeun mana mode hemat daya anu didukung ku sistem.

/ usr / sbin / pm-powersave: ngaktipkeun atanapi nganonaktipkeun modeu hemat energi, ngarobih kana «L»

/ usr / sbin / pm-ngagantungkeun: ngagantungkeun operasi dina mémori sareng nempatkeun sistem kana kakuatan anu panghandapna.

/ usr / sbin / pm-hibernasi: hibernasi sistem ku ngaunduh sadaya data tina mémori kana hard disk.

/ usr / sbin / pm-suspend-hybrid- Nempatkeun sistem kana kaayaan anu sami sareng hibernasi, tapi dina mémori. Nyaéta, pamulihanna sami sareng bobo, langkung gancang tibatan hibernasi normal, tapi upami batréna béak, éta tetep di hibernasi, tanpa kaleungitan data, sapertos anu bakal kajadian nalika bobo. Éta anu paling saé tina skéma, sareng karesep kuring.

Paket utilitas ngagaduhan dokuméntasi anu saé dina basa Inggris, sareng diréktori konfigurasi /etc/pm/config.d, /etc/pm/s sare.dy /usr/lib/pm-utils/s sare.d anu ngamungkinkeun ngarobih paripolah sistem pikeun cocog sareng sadayana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Eduardo cenahna

    Ngan topik anu kuring pilari dinten ayeuna.
    Kuring badé naroskeun patarosan sareng naros conto, khas jalma anu teu puguh, tapi anjeun kedah maca dokuméntasi.
    Hatur nuhun input.

  2.   Victor alarcon cenahna

    Kuring parantos nyobian, tapi henteu terang ngeunaan suspend-hybrid.

    Alus teuing!