Ari Firefox jumlahna?

Salaku pameget anu fanatik sareng pembela Firefox, kuring nyeri pisan ngaku: Firefox kaleungitan langkung seueur posisi pikeun panyungsi internét anu sanés, khususna dibandingkeun sareng Chrome / Chromium, tapi ogé pikeun Opera sareng Safari.

Naha anjeun hoyong terang kunaon? Nya, dina tulisan ieu kuring ngajelaskeun naon, numutkeun elmu sareng pamahaman kuring anu handap, sababaraha alesan utama ...

Lalaunan ... sooo leentoo ...

Firefox parantos kaleungitan posisi dina réngking gancang pikeun sababaraha waktos. Éta ti saprak janten salah sahiji scanner panggancangna di pasar janten scanner laun sareng beurat. Nyaéta, sedengkeun sababaraha pesaing na sacara drastis ngaoptimalkeun kagancanganana, Firefox, nalika éta ngahontal sababaraha kamajuan anu penting, henteu tetep sareng anu sanésna.

Boot 
Duanana dina ngamimitian "tiis" (nalika Firefox henteu kantos ngamimitian dina sési ayeuna) sareng dina ngamimitian "panas" (nalika Firefox dimimitian teu lami saatos dipareuman) Firefox 3.6 katinggaleun pesaing na. Dina usum tiis, anu meunang anu mutlak nyaéta Opera; dina boot panas, Chrome.

Kacepetan ngamuat halaman
Nalika ngamuat 9 halaman sakaligus (tanpa JavaScript atanapi naon waé anu tiasa "ngabédakeun") hasilna lumayan merata. Nanging, Firefox 3.6 ngagaduhan salah sahiji pagelaran anu paling parah. Éta dilangkungan sadayana kecuali Opera 10.01, sanés Opera 10.5 anu langkung gancang.

Javascript
Nya, didieu Firefox éléh sapertos dina perang. Leres pisan sadayana ngaleuwihan éta. Kinerja Opera 10.5 sacara berkesan sareng Chrome 4.0 sacara luar biasa. Ku jalan kitu, sigana Chrome 5.0 salajengna ningkatkeun kagancangan ngamuat javascript, nyandakna kana pagelaran caket kana Opera, sanaos masih handap.

DOM / CSS
Nalika halaman wéb beuki rumit sareng dinamis, kagancangan muat DOM jeung CSS Éta beuki penting dina kagancangan akhir loading halaman. Dina titik ieu Firefox ngéléhkeun Opera, tapi éléh pisan ngalawan Safari sareng Chrome.

Konsumsi memori

Sabenerna, ieu mangrupikeun hiji-hijina titik anu meunang Firefox. Leres, sanaos sigana kontra, sabab Firefox parantos janten aplikasi anu laun sareng beurat dina imajinasi koléktif, kaleresan éta, sigana, gancangna peramban sanésna leres-leres ayana dina konsumsi mémori anu langkung ageung.

Sanaos dina postingan ieu kuring hoyong konsentrasi kana hal-hal "goréng" anu kedah dibenerkeun atanapi ditingkatkeun ku Firefox, sigana kuring ogé wajar pikeun nyorot titik ieu dimana Firefox gampang ngéléhkeun batur sareng éta, bertentangan sareng anu dipikirkeun ku seueur. , nyéépkeun mémori kirang nyata tibatan Chrome.

Nalika ngaluncurkeun peramban tanpa ekstensi dipasang, Firefox meunang, khususna langkung seueur tab anu dibuka. Browser anu gancang tiasa nganggo cache langkung ti Firefox. Nalika ngamuat pangotéktak ku sababaraha ekstensi umum diaktipkeun, konsumsi mémori Chrome naékna, sareng sapertos kasus anu saacanna, kaayaan janten parah janten langkung seueur tab anu dibuka.

Sakedik kacindekan tina bagian mini ieu nyaéta: yén (Chrome) gancang sanés hartosna éta "enteng". Leres, baca sareng baca deui kalimat éta kusabab éta leres. Salaku tambahan, éta ngagaduhan pentingna khusus upami urang tumut kana akun distribusi anu didesain pikeun mesin anu langkung seueur sumberdaya, sapertos Lubuntu, lebetkeun Chromium salaku browser standar. Meureun éta sanés pilihan anu pangsaéna ... ogé, éta nyésa.

Masalahna, sajauh konsumsi mémori lumaku, "jempol" kanggo masarakat Mozilla.

Plugins sareng tab sanés prosés anu misah

Ieu mangrupikeun fitur anu diwanohkeun ku Google Chrome yén dinten ieu, kuring bakal nyarios, henteu tiasa leungit tina panyungsi internét tingkat luhur.

Jalma-jalma di Mozilla nampi pesen ieu sareng parantos ngumumkeun yén dina versi 3.6.4 plugins bakal janten prosés mandiri, sahingga ngamungkinkeun kacilakaan dina salah sahiji plugins (umumna flash) henteu ngadat sadayana tab atanapi bahkan sacara gembleng program.

Nanging, teu aya ieu anu acan dugi ka pangguna akhir. Salaku tambahan, masih bakal aya sababaraha waktos dugi aranjeunna nerapkeun kamerdékaan sanés ngan ukur plugins tapi ogé tina tab, nyaéta masing-masing halaman anu urang tingali sakaligus, sahingga ngahindaran kacilakaan anu langkung ageung.

Éta henteu ngagaduhan pangrojong pangsaéna pikeun standar (anyar sareng lami)

Asid 3
Firefox sanés sanés sanés panggancangna dina ngamuat DOM sareng CSS, tapi éta tetep henteu 100% cocog Asid 3, henteu sapertos Chrome, Safari sareng Opera.

Google Chrome 4.1

Safari 4

opera 10.5

Mozilla 3.6

IE 8

HTML 5
Sakumaha urang tingali dina pos ieu langkung detil, Firefox parantos ngalebetkeun dukungan pikeun seueur fitur HTML 5. Nanging, Opera, Safari sareng Chrome, pesaing utama Firefox, ogé nguntungkeun éta dina hal ieu.

Éta henteu ngagaduhan dukungan pikeun H.264

Sakumaha kuring resep Firefox pikeun nyandak kaputusan ieu, kuring kedah ngaku yén, sabab beuki seueur video anu diunggah kana internét nganggo codec ieu, masalahna bakal parah.

H.264 meryogikeun biaya lisénsi taunan $ 5 juta. Internet Explorer, Chrome atanapi Safari teu ngagaduhan masalah ageung mayar jumlah éta ku Microsoft, Google sareng Apple di tukang. Yayasan Mozilla tiasa nyobian ngumpulkeun artos éta sareng panginten éta tiasa, tapi kumaha upami sesa proyék panyungsi gratis? Éta sababna kuring ngadukung Mozilla dina gelut ieu. Kahebatan codec ieu tiasa sacara drastis ngirangan alternatif "sah" pangguna nalika browser Internet.

Nyatana, Yayasan Mozilla moal mayar lisénsi éta ayeuna sareng henteu ngarencanakeun pikeun ngalakukeunana kapayunna. Salaku Mark Shaver, Wakil Présidén Mozilla, nyatakeun, "wéb henteu tiasa ditolak langkung saé kusabab Mozilla lebet kana pasar peramban, tapi mustahil pikeun ngalakukeunana upami aya biaya lisénsi anu diperyogikeun pikeun nganggo HTML, CSS, JavaScript sareng anu sanés. "

Alternatipna anu diusulkeun ku Yayasan Mozilla jelas: anggo OGG / Theora salaku codec video standar, kusabab éta téknologi gratis anu tiasa dianggo dina proyek parangkat lunak naon waé tanpa masalah ageung.

H.264 mangrupikeun téknologi proprietary di seueur nagara anu teu tiasa dianggo tanpa mayar lisénsi pikeun MPEG-LA, sareng anu didukung ku Firefox, Ogg Theora, dilisensikeun bébas dianggo. Tanpa lisénsi ieu, dilarang ngagunakeun atanapi ngahasilkeun pidéo dina H.264, ogé distribusiana tanpa idin ti entitas anu kasebut. Pikeun ayeuna aya periode distribusi gratis, tapi éta réngsé dina akhir 2016. Ti tanggal éta, anjeun kedah mayar lisénsi, sareng gumantung kana panggunaanana ageung pisan. Shaver nunjukkeun yén dina kasus Mozilla éta sakitar $ 5 juta per taun (Apple, Google sareng Microsoft parantos mayar lisénsi éta, tapi henteu dipikaterang sabaraha biayana aranjeunna), sareng nyarios yén lisénsi moal dilegaan pikeun anu ngagunakeun kode dasar, pisan biasa dina kasus Mozilla sareng sadaya panyungsi basis Gecko. Numutkeun ka Shaver, niat Mozilla nyaéta henteu aya halangan upami aya anu hoyong program peramban dumasar kana téknologi na, sareng panerapan format ieu bakal nyegahna.

Janten anu biasa, YouTube sareng Vimeo parantos ngumumkeun pamuter HTML5 énggal pikeun video H.264, ngantepkeun Firefox kaluar tina daptar panyungsi anu didukung.

Paradoxically, anu tiasa ngarobih kaayaan ieu, tétéla ngarugikeun pisan pikeun anu mikaresep parangkat lunak gratis, nyaéta Google. Yayasan Perangkat Lunak Gratis (FSF) diterbitkeun a muka surat nanyakeun Google ngaleupaskeun codec video VP8 anu kaala sasarengan sareng mésér perusahaan On2 Technologies pikeun "ngosongkeun wéb tina Flash sareng propriétari H.264." Dina sababaraha dinten terakhir éta dikabarkan pisan pisan yén Google bakal ngaleupaskeun codec VP8 dina pertengahan Méi.

Sababaraha liang kaamanan parantos muncul

Leres, Firefox masih salah sahiji alternatif anu paling aman nalika ngeunaan internet. Nanging, dina pangumpulan hacker anu pangsaéna ti sakumna dunya (Pwn2Own), dimana aranjeunna dibayar pikeun ngarobih sareng ngungkabkeun liang kaamanan alat sareng perangkat lunak anu sanés, kalayan hiji-hijina browser anu aranjeunna henteu tiasa nyaéta Chrome.

Ati-ati, éta ogé leres yén masarakat Mozilla geuwat ngaleupaskeun sababaraha tambalan anu ngalereskeun liang kaamanan, anu nunjukkeun kumaha gancangna jalanna sareng yén aranjeunna mastikeun pisan kaamanan urang.

Nanging, kuring keukeuh, ngan hiji anu tetep nangtung nyaéta Chrome. Sajauh ieu mangrupikeun hiji-hijina browser anu tetep teu éléh, hal anu parantos kahontal nalika édisi 2009 tina acara ieu anu lumangsung di Kanada sareng anu ngusahakeun ngingetkeun pangguna ngeunaan kerentanan program. "Aya kalemahan dina Chrome, tapi hésé pisan dieksploitasi. Aranjeunna ngarancang modél 'kotak pasir' (kotak pasir), anu hésé pisan dilanggarna, "saur Charlie Miller, hacker anu kawéntar, anu dina édisi ieu berhasil ngontrol Safari dina Macbook Pro.

Éta pisan extensible, tapi éta henteu ngan hiji-hijina janten

Pasti, salah sahiji kaunggulan Firefox nyaéta sareng teras janten kapanjanganna ku panggunaan addons. Firefox ogé ngagaduhan komunitas anu ageung pisan sareng aktif anu ngembangkeun perpustakaan addons anu BESAR pikeun ngalakukeun sagalana.

Nanging, diperhatoskeun yén panyungsi anu sanés, khususna Chrome ngalangkungan "ekstensi", parantos maju dina hal ieu. Dinten ayeuna, aya hiji perpustakaan éksténsif pikeun Chrome, anu henteu liren tumuh.

Desain na langkung handap sareng henteu ngamangpaatkeun rohangan anu saé

Janten jujur, upami ngeunaan visual, sadaya pangguna Firefox hoyong panyungsi urang langkung sapertos Chrome. Sanés ngan ukur sual "éstétika" tapi panggunaan rohangan, utamina rohangan "vertikal", anu penting pisan dina monitor alit, sapertos netbook.

  • Saha anu nganggo ménu awon anu ngingetkeun urang ngeunaan aplikasi Windows 3.1 anu langkung lami? Chrome, di sisi anu sanésna, ngempelkeun sadayana ménu kana 2 kancing campus sareng ngajantenkeun hirup langkung gampang pikeun urang. 
  • Refresh sareng stop kedah janten tombol tunggal ... saderhana éta. Nempatkeun 2 tombol pikeun ieu nyaéta panggunaan rohangan anu goréng.
  • Bar status baheula lengkep pisan. Chrome ngajar urang yén langkung saé nganggo bar status "ngambang" anu nembongan ngan ukur perlu.
  • Éta ngajantenkeun langkung raos pikeun bulu mata janten langkung ti sadayana. Ieu kusabab dua alesan:
  • Éta kedahna nunjukkeun halaman ayeuna anu urang tingali, janten kedahna di luhur. Dina pangertian éta, éta tiasa dianggap salaku "judul."
  • Upami dianggo sapertos dina Chrome, éta bakal ngamangpaatkeun rohangan dina palang judul tina jandéla (anu sami dina tombol jandéla némbongan: ngaleutikan, balikeun, tutup).

conclusions

Singkatna, kuring ngagaduhan "perasaan" umum yén Firefox aya di tukangeun Opera, Safari sareng khususna Chrome. Sateuacanna, sadayana jalma ningali ka Firefox pikeun niron; ayeuna éta Firefox anu ningali paramban anu sanés pikeun niru fungsionalitasna sareng nyobian ngudag dina hal kinerja.

Éta pisan anu ngajantenkeun kuring sedih pisan nalika nyerat tulisan ieu. Mudah-mudahan versi Firefox anu ka hareup bakal ngalereskeun sababaraha masalah ieu, utamina anu aya hubunganana sareng kagancangan sareng patuh standar.

    Kuring masih mikir yén Firefox mangrupikeun pangotéktip Internét anu saé, tapi pastina sanés anu pangsaéna ayeuna, sapertos di jaman anu sanés.

    Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

    39 koméntar, tinggalkeun anjeun

    Ninggalkeun koméntar anjeun

    email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

    *

    *

    1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
    2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
    3. Legitimasi: idin anjeun
    4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
    5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
    6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

    1.   deimidis cenahna

      Jelas pikeun kuring yén anjeun ngadukung kaputusan Firefox sareng, jelas, diskusi na bakal ditampi. Nyatana, seueur diskusi ieu normal dina komunitas. Nembe hiji jalma ti komunitas Italia nyerat ide yén dina nyanghareupan munculna Chrome sareng "kaleungitan" pangsa pasar, Mozilla parantos ngaréaksikeun ku chromizing Firefox (parobihan antar muka, téma anu langkung gampang, ekstensi Jetpack, jst.). Tapi aya ogé jawaban pikeun éta, dasarna mah naon anu kuring nyerat dina postingan samemehna.

      Sareng leres, kami bakal ngawartosan anjeun ngeunaan hal-hal anyar anu kajantenan. Nya kitu, kuring nyarankeun anjeun ngalanggan kana eupan http://www.mozilla-hispano.org anu mana kami konsentrasi dina pagawéan sadaya komunitas anu nyarios Spanyol.

    2.   elbuglione cenahna

      FireFox nyaéta Parangkat Lunak Gratis ...
      éta mangrupikeun kaunggulan anu sésana henteu ngagaduhan méwah ...

    3.   Demidis cenahna

      Bantahan: Kami anggota komunitas Mozilla di Argentina. Kuring bakal ngajawab anjeun sababaraha hal. Anu mimiti sareng gancang, henteu sadayana pangguna Firefox hoyong na siga Chrome;). Ngenalkeun parobihan dina desain hésé pisan kusabab éta ngahasilkeun seueur resistansi, sareng anjeun tiasa ningali éta dina seueur tulisan anu désainer antarmuka Firefox ngunggah nunjukkeun pamekaran sahingga pangguna tiasa masihan koméntar. Saluareun éta, parobihan bakal datang pikeun vérsi salajengna.

      Perkawis kagancangan, kamajuan teras-terasan diteraskeun dina sagala rupa sareng, kumaha anjeun nyarios dina bagian mémori, sababaraha kali aya langkung seueur "sadayana nyarios" tibatan tés nyata. Sareng saterasna, urang nyarioskeun mikrosetik. Dina hal ieu, kuring pikir kuring ngagaleuh mikrosékon pikeun kapercayaan kana hiji proyek.

      Sareng kuring pikir henteu Mozilla anu ayeuna nuturkeun sésana. Nalika anjeun ngamimitian nganggo Chrome, anjeun gaduh pangalaman mangtaun-taun panyungsi séjén pikeun tiasa ngémutan deui sareng nampilkeun anu "énggal". Ayeuna jalma parantos biasa, salah sahiji parobihanna nyiptakeun masalah. Éta ilahar dina proyék parangkat lunak, nalika anjeun ngarobah fungsionalitas anu biasa dilakukeun ku jalma. Salaku tambahan, dina Mozilla aya seueur proyek dina Mozilla Labs anu ngajukeun inovasi, utamina ngeunaan kumaha peramban dianggo salaku wawakil "idéntitas" online kami.

      Klarifikasi ngeunaan poko codec video. Google mayar kanggo nganggo dina Chrome, tapi éta moal sayogi dina Chromium, versi gratis.

      Panjangan mangrupikeun hal anu sanés. Aya proyek Jetpack pikeun memfasilitasi nyiptakeun ekstensi (a la Chrome) tapi jenis ekstensi ieu ogé ngagaduhan batesanna, kumargi janten jinisna (halaman wéb) aya fungsi anu teu tiasa dilaksanakeun upami henteu janten masalah kaamanan.

      Fitur HTML5 masih ditulis, janten hésé nerapkeunana sadayana. Sareng perlu ningali mana anu diterapkeun. Salami sababaraha dinten, "batang" versi Firefox (vérsi anu sateuacanna tina édisi salajengna, pikeun ayeuna dina nomer 3.7) parantos ngagaduhan HTML5 "parser" sacara standar.

      Sigana mah poé kuring teu kaitung. Utamana kusabab Firefox ngan ukur hiji alat dina proyék hébat nyaéta Mozilla, yayasan nirlaba anu milarian ngajaga Internét salaku platform umum sareng terbuka. Sareng hanjakalna, fungsi éta bakal tetep diperyogikeun, langkung seueur deui nalika inpormasi pribadi langkung seueur diatur ku pangotektak wéb.

    4.   Sergio Andrés Rondán cenahna

      Pribadi, kuring henteu ngarobih Firefox pikeun naon waé di dunya; pikeun seueur masalah. Mimiti, sabab sahenteuna pikeun kuring, éta tiasa dianggo pikeun kuring: henteu ngagantung, teu aya anu ngalir sareng dimuat lalaunan, sadayana tiasa sampurna sareng unggal versi anyar anu kaluar, kuring ningali paningkatan anu langkung ageung dina kinerja.
      Kuring nyobian Chrome sareng prosés tab na anu saé sareng kuring leres-leres nyarios "henteu hatur nuhun." Nalika muka 5 tab, sadayana henteu kunanaon. Tapi nalika anjeun parantos gaduh 20 tab, kaayaan bakal hésé pisan.
      Safari henteu tiasa dianggo pikeun kuring dina linux janten kuring henteu gaduh ideu sareng Opera Kuring parantos nganggona sakedik sareng sigana henteu gancang sakumaha dicétna (dina hal loading speed).
      Dina versi anyar Firefox, masalah plugins misah direngsekeun, ogé masalah antarbeungeut grafis: anjeun tiasa nempatkeun tab dina luhur sapertos dina Chrome.
      Nyebutkeun argumen yén éta henteu ngagaduhan dukungan H.264 sigana pisan, naékkeun rambut kuring. Mozilla leres pisan henteu ngadukung codec éta sareng kuring pikir bahkan anjeun sadar naha saatos ngembangkeun téma, anjeun nyarios yén "henteu kunanaon" nganggo OGG. Tapi nempatkeun éta salaku judul dina tulisan anu anjeun ngritik Firefox masihan kuring seueur mikir!

      Pokokna, éta ngan ukur pamanggih kuring, dina waktos dimana rubah alit diserang ti sagala sisi. Tapi salaku babaturan ti komunitas Mozilla ngawartosan kuring ngeunaan bir:

      «Mozilla henteu paduli yén aranjeunna nganggo Chrome, Opera atanapi naon waé: éta penting yén pangguna gaduh kabébasan pikeun milih, sabab éta anu diciptakeun Firefox. Seueur hal dina wéb ayeuna moal mungkin upami Firefox teu aya »

    5.   Alex cenahna

      Kuring satuju pisan sareng anu dicarioskeun dina tulisan… .. kacuali bagian dina "sadaya pangguna Firefox hoyong pangotéktak urang katingali langkung sapertos Chrome": yén, TIASA, kuring tiasa mastikeun anjeun saatos ngoméntaranana sareng seueur pangguna, seuseueurna seuseueurna resep kana desain ayeuna.

    6.   Sputnik cenahna

      Sareng nambihan masalah kaamanan anjeun dimana IE8 unggul http://tinyurl.com/yffycgr

    7.   Sebastian cenahna

      Abdi hoyong ningali naon anu dicarioskeun ku jalma-jalma anu henteu resep kana parobihan antaranggo kana Chrome atanapi Opera ayeuna yén aranjeunna parantos disalin dina Firefox 4. Naha aranjeunna parantos ngeluh? bah, saha anu terang, kuring nebak henteu, "Kuring kenal ka umat kuring."

      Masalah anu sanésna nyaéta sauyunanna Firefox, hayu atuh ngajelaskeun, henteu tiasa seueur (henteu hiji atanapi dua) jalma anu salah pisan sareng anu sanésna (anu sigana hiji atanapi dua) ngalakukeun anu luar biasa. Hal anu sanésna nyaéta nalika anjeun masangkeunana, éta tiasa dianggo sampurna, tapi saatos bulan-bulan éta henteu patut satengahna Windows sareng ngagaduhan format gaya firefox anu has. Ieu henteu kajantenan ku panyungsi anu sanés.

    8.   Alex cenahna

      Oh, sareng koméntar yén panerapan H.264 bakal bertentangan sareng indera parangkat lunak gratis, janten anu kedah anjeun lakukeun nyaéta fokus kana ngadukung alternatif gratis ka H.264.

    9.   botani cenahna

      Pos anu saé !!!

    10.   Kénca-OSX cenahna

      Kuring tinggaleun mikir ngeunaan lisénsi codec, royalti éta henteu dugi ka 2016? Nya, henteu masalah kumaha ogé, masalahna nyaéta nyoko kana codec proprietary, tina anu kuring ningali dina tés éta, aranjeunna henteu repot ngabandingkeun IE hehe, janten éta sababna 🙂 🙂

    11.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

      Alus teuing! Nuhun kana koméntar !! Kuring satuju sareng seueur hal anu anjeun carioskeun. Panon! Hayu jelas yén kuring CINTA Firefox ... Kuring sok nganggona teras nyolok kana sadaya réréncangan, utamina anu naros ka kuring pikeun nyalametkeun aranjeunna saatos "virus" anu goréng. Ngan sababaraha ide ieu muter-muter sareng kuring hoyong ngahijikeun sadayana, nyieun argumen sareng ngamimitian debat kontroversial ... 🙂
      Ngan hiji titik kuring hoyong netelakeun: Kami sareng Mozilla dina merangan H.264. Dina blog anjeun bakal mendakan rébuan tulisan dina garis anu sami. Nanging, kuring mikir yén, pikeun seueur pangguna sanés, henteu gaduh kasaluyuan pikeun codec ieu, anu parantos dianggo dina Internét, bakal janten masalah sareng "kakurangan" Firefox. Janten kuring ngadoa agar Google ngaleupaskeun VP8 sareng nganggona dina Youtube, sakumaha anu dipénta ku FSF. 🙂

    12.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

      Firefox TEU gaduh dinten na dinomeran ... henteu pisan. Éta ngan judul anu kontroversial pikeun jalma pikeun maca tulisan anu panjang pisan. 😛 Leres, sumber anu jahat ... 🙂 Pokokna, hayu atuh béjakeun yén kuring satuju kana sagala anu anjeun carioskeun ... ogé, kecuali bagian anu sacara visual kuring hoyong éta katingalina siga Chrome .. 😛 Kuring hatur nuhun pikeun ngirim kuring email ngeunaan pembaruan atanapi kaputusan penting ti Mozilla! Kuring leres-leres bank aranjeunna dugi ka maot ... tapi éta henteu hartosna yén henteu tiasa ngritik anjeunna sareng hoyong anjeunna ningkatkeun sababaraha aspek.

    13.   Yesus cenahna

      Kuring nganggo Firefox dina Linux, éta saé, kuring kantos gaduhna, tapi hal anu urang henteu tiasa nolak nyaéta yén saprak Chrome dileupaskeun, éta gaduh kagancangan anu teu dipiboga ku Firefox. Kuring perhatoskeun yén Firefox mimiti kasep. Opera Abdi resep kagancangannana, urang ngan saukur teu biasa. Kuring miharep pamekar Firefox ngémutan pendapat seueur pangguna yén upami urang ningali gerakan mundur, alit atanapi ageung, dina panyungsi anu jutaan jalma ngagunakeun kaunggulan saimbang.

    14.   talskarth cenahna

      Tulisan anu saé pisan. Abdi ogé pangguna Firefox sareng kuring henteu acan mendakan alesan pikeun ngarobihna pikeun anu sanés, tapi kuring ngakuan kakurangan ieu.

      Sedengkeun pikeun masalah luar angkasa, kuring ngajawab ku éksténsi sareng hal-hal sapertos kitu. Kumaha cara nempatkeun menu sareng béréndét dina "garis" anu sami.

    15.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

      Haha… enya, satengah konéng, leres?
      Kuring mendakan hal éta pikaresepeun pisan yén IE anu paling sering dianggo sareng anu paling parah dina sadaya tés "téhnis". Pamustunganana, éta bakal nunjukkeun yén Firefox henteu bahaya sabab langkung atanapi kirang pangguna nganggo éta henteu gumantung sacara éksklusif kana hasil tés ieu. Upami Firefox langkung lami deui pikeun "ngudag" moal aya anu bakal maot ...

    16.   Dj ramiro cenahna

      Hehehe .. aya anu leungit, henteu stabilitas Firefox .. éta ngagantung nalika anu paling henteu ngarepkeunana, sanaos ekstensi henteu dianggo ... kuring langkung resep Chrome

    17.   Luis Miguel cenahna

      !!

    18.   Luis Miguel cenahna

      Pos Anu Saé, sapertos seueur anu kuring resep kana browser Firefox kuring tapi anéh upami disebatkeun, éta lambat dibandingkeun sareng Chrome sareng akhir-akhir ieu kuring perhatoskeun peryogi sajuta taun kabuka sareng éta ngagantung dina kuring dina kaayaan anu tangtu, contona lebetkeun ( http://pinas.gov.ec/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=25&Itemid= ) sareng pencét 'view' file naon ... ngagantung unggal-unggal kuring ngalakukeun éta = S

    19.   bebek cenahna

      nalika ekstensi anu kuring anggo dina firefox kaluar dina opera atanapi Chrome kuring nembé robih ...
      firefox rulz !!

    20.   deimidis cenahna

      Kuring ngan ukur nyobaan dina Linux sareng éta tiasa dianggo saé. Mimiti dibuka pop up simile teras masihan kuring pilihan pikeun ngaunduh file ieu. Perlu ditingali naon hal anu parantos dipasang sareng versi Firefox anu anjeun anggo. Catet yén éta henteu kritis, éta mangrupikeun usaha pikeun ngabantosan anjeun

    21.   Luis Miguel cenahna

      Nya, kuring henteu terang naon éta, mungkin pamasangan goréng tina panyambung atanapi tungtungna akrobat, sabab kuring henteu tiasa ngalakukeun éta tanpa firefox maot, di sisi anu sanésna, ku Chrome atanapi opera, éta bakal muka éndah .. . = S

    22.   Musuh cenahna

      firefox teuing rumit pikeun pangguna kasual. Peryogi seueur aplikasi pikeun ngajalankeun anu saé. Masih kakurangan seueur hal, anu paling penting: gampang dianggo
      Coba Opera

    23.   Carlos Arroyo cenahna

      Salaku pangguna Mac of firefox… .. Kuring teu boga keluhan hiji-hiji, éta gancang pisan sareng éfisién di lingkungan mac. hapunten sésana.

    24.   Carlos Arroyo cenahna

      tah, numutkeun kuring, firefox masih kénéh mesin kerja karesep kuring dina internét, tapi kusabab kuring damel di lingkungan MAC. firefox kuring henteu pernah lambat atanapi sapertos kitu ... sareng kumargi kuring teu gaduh masalah sareng virus ... kuring damel betah.

    25.   Pangrajin cenahna

      Éta sigana bohong Tapi anu kuring mendakan nyaéta jalma-jalma Google damel teuing gancang sareng ogé dina Produkna ... Sigana mah Masa Depan Browser Chrome anu pangsaéna bakal mingpin éta, sanaos kami henteu hoyong nampi éta saprak cinta urang pikeun Firefox langkung ageung kumargi éta mangrupikeun ujung tumbak pikeun Browser sanés anu ayeuna naék posisi.

    26.   Marcosprez cenahna

      Kuring tetep freaking, kumaha gaduh KONQUEROR jalma nganggo Chrome crap éta. Éta awon, goréng, sareng catetan lagu sareng unduhan anu matak ngaco, ngerakeun sareng kasar.

      Kuring tetep nganggo firefox sareng konqueror. Kinerja sareng kanyamanan.

    27.   Orlando nuñez cenahna

      Sobat satuju pisan sareng anjeun.

      @Demidis
      Sanaos leres yén sadayana henteu kersa katingalina sapertos Chrome sahenteuna anjeun bakal satuju yén panganteur énggal diperyogikeun, saur éta malah tiasa langkung saé tibatan Chrome, tapi desain FF ayeuna parantos luntur.

    28.   Albert murillo cenahna

      Meureun ayeuna sanés anu pangsaéna, éta jauh pisan tina ngaleungit atanapi parantos sadidintenna, kusabab kanyataanna janten parangkat lunak gratis masarakat anu ngadukung éta moal lirén ngadukungana ogé moal ogé bakal ti saprak ngembangkeun addon dugi ka ngembangkeun plugin pikeun Chrome atanapi sapertos kitu. Karir pangwangunan ieu ngan ukur ngabantosan program pikeun ningkatkeun langkung seueur sareng pamustunganana ahli waris mangrupikeun pangguna. Utamana anu henteu resep mayar nganggo naon waé 😉

    29.   benfrid cenahna

      Ayeuna kuring parantos ngalih kana Chromium.
      Tulisan anu saé.

    30.   benfrid cenahna

      Pos ieu ngajantenkeun kuring mutuskeun ngaganti panyungsi sareng henteu nganggo firefox - nalika masalah téknis parantos direngsekeun.

      Reureuh anu parantos ditepikeun ku Firefox ngeunaan panyungsi anu sanés parantos dipikaterang, tapi tulisan ieu mangrupikeun anu tumpah jarami pikeun ngasingkeun diri ti Firefox anu kuring parantos satia sareng cemburu ti vérsi 2.0 dugi ka 3.6

      Tulisan anu saé.

    31.   joslorente cenahna

      Kuring parantos tés sareng Firefox dina Linux sareng teu aya anu nabrak, sadayana hasil saé.

    32.   markos cenahna

      Judul anu kontroversial pisan pikeun eusi tulisan, saleresna tulisan éta saé panginten sababaraha judul rada teu pas tempatna…. Kuring ngalaman masalah pikeun maca koméntar, sareng ogé aya jalma anu nyarios yén Firefox henteu lambat pisan, mmm ogé éta anu aranjeunna carioskeun sabab aranjeunna henteu ningali éta dibandingkeun sareng anu sanésna, sahenteuna anu kajantenan kuring parantos lami kamari, dugi ka hiji dinten kuring nempatkeun éta ngabandingkeun sareng Chrome ...

      Abdi ayeuna pangguna Chrome, transisi kuring mangrupikeun kasempetan anu lucu kusabab kuring nganggo duanana panyungsi dina waktos anu sami, dugi ka tungtungna kuring sadar yén Chrome langkung saé pikeun anu kuring pikahoyong, naon anu kuring pikahoyong? kagancangan sareng beban gancang upami leres, éta nyéépkeun mémori langkung seueur tibatan firefox tapi tungtungna éta mangrupikeun hal anu alit….

      Firefox henteu gaduh dinten anu jumlahna babar pisan, éta gélo nyarios éta, kusabab éta ngagaduhan ciri anu saé pisan, leres ayeuna éta langkung seueur persaingan, tapi éta saé ... codec video H.264, kuring henteu ' t terang seueur perkawis éta. masalah, tapi kuring pikir yén lamun éta masalah sabab ayeuna asup kalayan kakuatan pisan (tina naon anu kuring kantos nguping), kuring leres-leres henteu terang yén éta anu bogana karunya ...

    33.   Erick cenahna

      Pos anu saé pisan, kuring ogé hoyong firefox nempatkeun batréna pikeun ngaraihkeun naon anu dipibanda sakali.

    34.   Rodrigo cenahna

      upami kaleresan turun, baca tulisan ieu. Tapi saé, google henteu deui nempatkeun nyalira dina ngembangkeun firefox, sapertos sateuacanna, ayeuna aranjeunna nyayogikeun kanggo Chrome, anu ku cara éta henteu gratis lemes

    35.   hrenek cenahna

      Sigana mah seueur anu teu merhatoskeun konci F11 anu ngamungkinkeun anjeun nganggo peramban dina modeu layar pinuh. Teu aya anu langkung saé pikeun ngamangpaatkeun rohangan netbook.

    36.   localhost cenahna

      Pikeun ngabela Firefox sareng salaku pamekar aplikasi pikeun wéb, kuring kedah nyarios yén salah sahiji penyuluh anu kuring paling sukur dina browser ieu nyaéta Firebug. Abdi leres-leres raoseun pisan sareng Firefox sareng kuring henteu ragu yén firefox mangrupikeun nuhun ka komunitas anu aya di tukangeunna. Abdi teu resep monopoli sareng saur Google ngarobah kana éta.

    37.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

      Abdi resep naon anu anjeun carioskeun. Abdi rumaos sami. Chrome mangrupikeun peramban anu saé, tapi Firefox badé ngaleungitkeun éta nalika versi 4 kaluar. 🙂
      Hatur nuhun pikeun mairan sareng ngabagi pangalaman anjeun! Rangkulan! Paul.

    38.   Daniel cenahna

      Kuring nyobian sadaya panyungsi dina komputer kuring (kuring netelakeun yén kuring nganggo Windows XP, sanaos seueur anu kuciwa), Pentium 4 kalayan ram kirang ti 512MB, sareng anu nganggo anu pangsaéna nyaéta Firefox, dugi ka ayeuna.
      Sareng pamustunganana kuring ngalih kana Palemoon, versi Firefox diadaptasi pikeun Windows (kumargi, aranjeunna nyarios, Firefox didesain kanggo Linux).
      Safari nempel kana dasarna, sareng janten beurat kadang.
      GChrome tiasa dianggo saé heula, tapi beurat teuing saatosna, sigana bakal tuang pc kuring, sapertos IE. Sareng naon deui, nalika kuring napigasi di antara tab aranjeunna nongkrong, henteu ngamuat kontén anu parantos kuring kagungan.
      Opera tiasa dianggo saé pisan, tapi sigana mah aranjeunna tetep tetep dina kaayaan diri.
      Firefox moal janten anu sanés ayeuna, tapi kuring gaduh seueur kapercayaan ka dinya, sareng langkungna dina vérsi 4.
      (IE henteu dingaranan ..)

    39.   Javier Acuna cenahna

      Kuring bungah anjeun ngaku, sabab nalika kuring réngsé maca téks, kuring ngomong sorangan: naha judul anu konéng sapertos kitu? Haha

      Kuring satuju sareng Deimidis, dina naon anu parantos diangkatna. Sareng kuring nambihan hal anu sanés: Internet Explorer mangrupikeun panyungsi anu paling sering dianggo sareng anu sacara praktis langkung seueur masalah. Ieu nunjukkeun hal anu penting: kategori anu biasana diukur sanés anu paling aya hubunganana sareng perluasan atanapi pemeliharaan proyek. Éta mangrupikeun kategori téknis, anu naékkeun "kualitas" produk tapi henteu merta paling relevan pikeun ngahontal langkung atanapi bahkan ngajaga pangguna. Salajengna, aranjeunna henteu langsung hubungan sareng pangalaman pamungkas pangguna. Naha henteu nunjukkeun perbandingan antara "kualitas pangalaman pangguna akhir" dina panyungsi anu sanés?