Pos kahiji taun

Anjeun tiasa tingali yén tulisan kuring dina CUTI disimpen dina waktos anu pas sabab teu aya postingan énggal saatosna. Dinten ieu kuring badé nyerat dua rupa berita:

1) Angka dua (nomer katilu) tina HDMajalah

Édisi anyar ieu diitung salaku sorotan wawancara ku Eugenia Bahit sareng Richard Stallman, salian ti gaduh barang-barang ieu:

1. Pencegahan serangan kakuatan kasar sareng Manusa Tengah
2. Cadangan: Kuring sok émut nalika aranjeunna teu aya!
3. Arduino: OpenSource Philosophy
4. NoSQL Husus: Bubuka pikeun NoSQL sareng jasa awan
5. NoSQL khusus: struktur internal, kode sareng kontéks.
6. Goresan: Bayangkeun, program, bagi.
7. Pitunjuk Kaamanan Aplikasi Wéb PHP
8. Pola sareng desain anti-pola Naon sababna?
9. Ékspérimén sareng matplotlib sareng "yuyos" sanés
10. Manual MVC: (2) Tampilan sareng Citakan Dinamis
11. Buka GNU / Linux nganggo Arch Linux: Bagian II
12. Nganalisis log aksés Apache
13. uih!

HDMagazine n ° 2

2) Rarangkén tina Distrowatch tina 2012

Kami parantos terang yén éta sanés réngking anu dipercaya pisan, tapi éta dianggap salaku rujukan anu sami pikeun sababaraha hal.

Mint tetep raoseun dina tempat kahiji pikeun taun kadua berturut-turut, Mageia némbak sareng ngarebut tempat kadua ti Ubuntu (anu tumiba ka katilu), ngarengsekeun 1 besar: Fedora, OpenSuse, Debian, Arch, PCLinuxOS, CentOS sareng Puppy. Snowlinux, Pear, SolusOS sareng ROSA dipidangkeun salaku debut anu pangsaéna (sadayana 10 dina 4 luhur)

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

38 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Blaire pascal cenahna

    Saé pisan, édisi katilu hacker sareng pamekar, sareng distrowatch ... kuring masih henteu terang, kuring henteu terang kumaha Mageia tiasa kéngingkeun posisi kadua. Malah namina henteu disada.

    1.    Leo cenahna

      Sareng Arch aya dina tempat katujuh ¬¬
      Tapi Nya, sakumaha réditorna nyarios, éta henteu tiasa dipercaya pisan.

      Saé kanggo HD M. Maca ...

      1.    Ghermain cenahna

        Karunya kuring ngaco sareng Arch tapi kuring mendakan: Netrunner; kahareup Kubuntu !!!

  2.   ngagoreng cenahna

    Mageia !!! uuuuu abdi tiasa nyerat kalayan saé.

    Senang ngamimitian taun !!!!!!!

  3.   Ghermain cenahna

    Nuhun kana postingan anu munggaran, kuring nganggo Mint KDE kusabab sagala cobaan éta paling saderhana sareng "gampang ditingalkeun", sanaos kuring hoyong tinggaleun Pir atanapi ROSA, henteu hilap Fuduntu anu tiasa dianggo sampurna pikeun netbook, kuring nyobian di sababaraha sareng hasilna megah.
    Tulung:
    Abdi hoyong ngalakukeun pormat taun éta pikeun ningal distro anu stabil sareng gampang dianggo, abdi hoyong naroskeun ka anjeun tanpa karep atanapi fanatisme pikeun nyarankeun distro pikeun laptop Samsung RV408 kalayan RAM 6 GB anu kuring anggo pikeun nganapigasi, nonton pilem, ngupingkeun musik sareng damel di Tulis , Impress sareng PDF sareng sababaraha gambar deui.
    Sareng kuring miharep anjeun sadayana anu dina taun 2013 ieu anjeun tiasa ngawujudkeun impian anjeun.

    1.    Blaire pascal cenahna

      Ubuntu 12.04.1, masa depan Fedora 18 sareng Arch mangrupikeun anu kuring nyarankeun.

      1.    msx cenahna

        @Geremain
        Arch recontra nyaman dianggo, ngatur sareng diajar, sajauh anu paling saderhana tina sadaya distro ayeuna, nanging ngagaduhan komunitas anu relatif leutik -bandingkeun sareng distro sapertos Ubuntu, Fedora, Gentoo, Debian atanapi bahkan openSUSE- ngajantenkeunana Sababaraha kali pikeun ngahontal pungsionalitas anu dipikahoyong anjeun kedah diajar ngalaksanakeunana nyalira, anu sanés masalah upami anjeun gaduh seueur waktos luang (langkung saé éta mangrupikeun kaunggulan sabab maksa anjeun diajar sacara paksa!). Nanging, sareng kontras sareng sababaraha komunitas ageung (kuring moal masihan nami!), Sanaos Arch urang leutik, éta mangrupikeun komunitas jalma anu seueur terang (BANYAK), sapertos komunitas Gentoo, Debian atanapi Slack.

        Upami anjeun resep KDE SC sareng gaduh waktos pikeun ngonpigurasikeun sareng ngaoptimalkeun mesin anjeun, masang Arch, anjeun moal kuciwa, éta alus teuing, perangkat lunak mutahir dina solid, gancang (gancang pisan), modern sareng hyper-light distro . Upami anjeun milari hal kaléng dimana sadayana tiasa dianggo ti mimiti kuring ngira yén Linux Mint KDE SC mangrupikeun pilihan anu saé (pikeun kuring langkung saé tibatan Kubuntu sorangan) sareng anjeun bakal mastikeun kasaluyuan lengkep sareng Ubuntu, teu kirang data.

        Hiji-hijina masalah anu ageung sareng Linux Mint atanapi anu sanés * buntu nyaéta masalah PPAs: gaduh parangkat lunak ayeuna dina * buntu anjeun teras-terasan nambihan PPA kumargi distro ngamutahirkeun vérsi tina program anu dipasang unggal 6 bulan (parantos teu leres éta dina platform sapertos Windows atanapi MacOS atanapi Arch Linux éta sorangan teras-terasan diénggalkeun pas pamekar nyatakeun vérsi stabil).
        Ieu ngandung harti yén anjeun mungkin gaduh konflik pikeun ngapdet antara vérsi sareng anjeun kedah teras-teras daptar daptar PPA saatos ngamutahirkeun tina hiji vérsi sistem kana sistem anu sanés kumargi seueur Repositori anu bakal ditingalkeun di jalan atanapi bakal nyandak waktos anu variabel pikeun ngapdet. kana vérsi anyar tina buntu.

        1.    kik1n cenahna

          Salam sareng «Wilujeng taun énggal» 😀
          Ngeunaan Arch, upami éta raoseun pisan, nganggo pacman yaourt Aur, anu bakal ngauihkeun kuring tanpa mikir ka Arch. Pembaruan konstan atanapi sok aya di payuneun lengkungan mangrupikeun alesan munggaran pikeun pindah ka debian.

          Abdi ngan ukur nganggo Debian sakedap sareng janten batu 😀

          Distro anu nyarupaanana sareng kuring resep éta nyaéta Sabayon, éta payuneun, henteu saloba lengkungan tapi kuring ningali éta langkung stabil sareng gampang.

          1.    msx cenahna

            Kabeneran, kamari kuring gaduh Marayon Sabayon 10 KDE SC!
            Naros:
            . Lingkungan parantos beres pisan sareng umumna sampurna - aya ogé selalu tweak éstétis pikeun masing-masing pangguna sapertos mareuman antialiasing, jst.
            .Rigo ngajentul, kuring miharep aya anu sami dina sesa dunya GNU / Linux 😀 - Sacara serius, kuring resep, éta mangrupikeun hiji-hijina hal anu kedah diperbarui sareng berita komunitas, perbarui sistem anjeun sareng pasang atanapi miceun program. Éta saé, raoseun sareng éta tiasa dianggo pisan.
            Ikon sistem bar terpadu ogé sareng sampurna minuhan fungsina.
            .KDE SC lancar pisan: responsif sareng teu karasa beurat. Pikeun perbandingan anu saé anjeun kedah nguji éta dina HW nyata sanés mesin. virtual.
            Salaku nerd, anu paling kuring resep ngeunaan Sabayon nyaéta perhatian khusus anu aranjeunna perhatoskeun kana kernel sareng detil kaamanan anu sanés didaptarkeun dina halaman unduhan; ciri ieu nyalira (sareng yén éta 100% Gentoo) parantos condong kuring pikeun milih Sabayon tibatan sesa distro.

            Kontra:
            .Gentoo mangrupakeun ubi jalar !!!! Punten, sistem pembaruan Gentoo tiasa henteu soooooooo, tapi soooooo nekat pisan lambat !!! Sakali éta nurunkeun 500mbs pembaruan (KDE SC 4.9 ka 4.9.4) éta sakedik langkung ti sajam dugi ka akhirna ngantepkeun sistem anu diperbarui.
            .Gentoo heran fléksibel sabab sacara harfiah ninggali sagalana ka pangguna pikeun ngalakukeun naon anu aranjeunna pikahoyong ku sistemna ... tapi Portage JAUH alon, sanaos eunteung diénggalan. Salaku tambahan, Gentoo nyusahkeun anu saderhana sareng janten sistem anu rumit pisan upami dina ngatur sapopoe. Kudu nyiptakeun daptar kulit, file pikeun diupdate, sareng sajabana, rumit sareng teu aya gunana.
            Salami ngamutahirkeun sistem anu nembé dipasang, seueur kasalahan anu muncul: http://imgur.com/a/2ESs2

            Anjeun tiasa ningali yén Sabayon 10 parantos ati-ati sareng éta parantos mekar langkung saé tapi:
            Pajeulitna intrinsik Gentoo henteu leres-leres nambihan naon-naon kana sistem sapertos Sabayon dimana bungkusan kanggo dipasang mangrupikeun binér sareng nyusun bungkusan ti mimiti ngamangpaatkeun fitur utama Gentoo tiasa ngarusak sadaya sistem.
            Sanaos hasil tina sistem Gentoo khusus tiasa janten sistem anu gancang (maka namina, Gentoo mangrupikeun pingguin panggancangna) pamasangan sareng pamiaraeun sistem kasiksa

            Tungtungna, ngeunaan "pengkhianatan" anjeun sareng Debian:
            Leres kadang-kadang laju pembaruan sistem anu pikasieuneun tiasa matak pusing - komo ngaganggu upami sadayana anu urang pikahoyong nyaéta sistem anu leres-leres fungsina pikeun ngalaksanakeun tugas anu tangtu, tapi kesederhanaan intrinsik na anu ngajantenkeun teu mungkin pikeun kuring ninggalkeun éta, sajaba ti éta, pas anjeun gaduh sistem anu ngajalankeun sakumaha anjeun tiasa neraskeun ngagunakeun éta salami anjeun hoyong tanpa ngamutahirkeunana, janten anjeun bakal ngagaduhan paripolah anu sami sareng sistem anu sanés RR =)

            Di bumi kuring gaduh halaman wéb sareng cetak server anu kanggo ayeuna nganggo Ubuntu Server 12.10 (anu kuring dipasang sacara jelas janten henteu keyeng sareng Debian / Ubuntu) sareng sanaos merenah pisan henteu kedah hariwang perkawis éta sanés masang pembaruan kaamanan sacara sporadis , unggal-unggal kuring kedah nyanghareupan sistem mangrupikeun tragedi anu caket (sadayana diwariskeun ti Debian):
            Naha diréktori tempat file Apache2 dipasang disebat apache2 (/ etc / apache2) nalika nami anu dipasihkeun ku hulu nyaéta / etc / httpd (nami anu dihormat Arch)?
            Ogé, sistem di mana Debian nyusut file http.conf sareng palaksanaan symlinks kanggo situs anu diaktipkeun atanapi parkir mangrupikeun anu anéh, anu ngagaduhan jenius sapertos kitu?
            Atanapi contona BIND9, dimana dina Debian file konfigurasi kabagi kana tilu subdirektori tibatan sadayana aya dina / jst siga anu didesain jelas ku devs?
            Balik, persis sami anu dilakukeun ku nginx !!!
            Henteu reuwas kuring yén dina Debian peryogi lami pisan pikeun ngamutahirkeun repositori upami unggal perangkat lunak anu disayogikeun ditangani sapertos kitu!
            Henteu kakantun uji coba anu jero anu kedah dilakukeun pikeun mariksa yén éta tiasa dianggo saé saatosna!

            Server sanés anu kuring gaduh nyaéta muscular: Kuring nganggo éta salaku NAS, pikeun nyusun sareng di luhur sadayana pikeun ngajalankeun mesin virtual anu kuring aksés nganggo X2Go (alternatif anu saé pikeun FreeNX sanaos henteu cocog sareng cabang NX-3.5) dugi ka kuring cobian phpvirtualbox.
            Éta ngajalankeun Arch (naon deui!) Sareng sanaos kuring nganggona salaku tempat uji pikeun sadayana, éta henteu pernah niup kuring. Kusabab kuring males, males pisan, sapertos sadayana (saé, kuduna mah!!) Sysadmins sareng kumargi komputer henteu nyambung langsung kana jaring, kuring mutahirkeun sacara sporadis sareng maca berita ngeunaan pembaruanna parantos mutahir. Tungtungna, kuring henteu kantos ngapdet aplikasi anu saé saé sanajan versi anyar dileupaskeun, upami éta tiasa dianggo, naha robih? Béda upami versi anyar tina program ieu mawa fungsi anu dipikaresep ku kuring, bisi éta kuring nguji éta dina VM sareng upami éta tiasa dianggo saéna kuring nempatkeun kana sistem sanaos sakapeung kuring ngantosan langsung sababaraha bulan pikeun ningali tanggapan ti masarakat sareng nyalametkeun diri nguji aranjeunna nyalira.

            Salam sareng gaduh - gaduh dulur! - 2013 anu saé pisan!

        2.    Ghermain cenahna

          Kuring ngaunduh numutkeun rekomendasi anjeun pikeun nyobaan Arch sareng éta nyieun pabalatak, éta naroskeun kecap akses sareng anu sanés ... Kumaha kuring tiasa nyarankeun ka pendatang ti W $ a distro anu kuring bahkan henteu tiasa dipasang? Anu kuring milari nyaéta narik jalma kana Linux, sanés aranjeunna teras-terasan ningali éta salaku hal anu rumit sareng sesah dianggo. Nuhun kana panjelasan sareng niat anu saé.

        3.    kik1n cenahna

          Salam sareng wilujeng tepang taun 😀

          Ku kabeneran, kuring masang sabayon X dina laptop kolot kuring (hapus win7).
          Éta dipasang dina 10 mnt, éta diénggalan dina 30 mnt (487 bungkus), kuring mendakan sadayana hw. Éta distro 10

          "Gentoo lambat" Leres, tapi stabilitasna ngagentos. Éta anu kuring carioskeun 😀
          Laju kumisan, gentoo estu endah pisan.
          Éta pikeun ngagem jas anu disesuaikan sareng éta bakal diluyukeun sareng kabutuhan anjeun.

          Hahaha Abdi ngahianat Debian, panginten, kuring parantos nganggo lengkungan salami 3 taun sareng kuring nganggap éta distro Linux anu pangsaéna.
          Ayeuna yén liburan parantos atosan (kuring gaduh 2 minggu deui: O) Kuring milari distro, dimana kuring henteu gelut sareng sistem atanapi ngagaduhan masalah dina pamasangan. (Kanggo anu kitu mah aya Windows hahahahaha kuring ngabodor.)
          Kalayan lengkungan kuring ngagaduhan 2 atanapi 4 pembaruan dimana kuring dipasang deui sistem, ayeuna kuring nyobian masang lengkungan sareng kanggo kartu vidéo, éta henteu ngamungkinkeun kuring. (Éta ATI, teror sadayana linux). Sareng leres, Arch kagungan kuring bosen.

          Malah ku komplikasi na, debian akur sareng pc desktop kuring. Sanaos abdi badé masang gentoo 😀

          Kuring ogé nyobian nganggo Slackware, tapi kuring henteu yakin pisan.

          Sajauh ieu debian sareng sabayon ngajantenkeun kuring bagja pisan.

        4.    kik1n cenahna

          Sanaos aya paribasa diantara Panah.
          «Sakali dipasang, anjeun bakal teras deui» sareng éta kajantenan kuring sababaraha kali many

      2.    Ghermain cenahna

        Nuhun ... kuring henteu resep Ubuntu, kuring langkung resep kana Kubuntu, Fedora ngahesekeun kuring sareng partisi sareng .rpm sareng Arch nalika ngamimitian dipasang éta naroskeun kuring pikeun kecap konci sareng hal-hal sanés anu salaku pemula anu kuring henteu tiasa ngatasi, naon anu kuring Abdi milarian mangrupikeun distro anu kuring tiasa masang sareng dianggo kalayan gampang sareng ogé nyarankeun ku conto (nyaéta, nunjukkeun éta) ka jalma anu hoyong cerai W $.

        1.    msx cenahna

          Ahhh ah, abdi henteu terang anjeun damel parobihan sareng ngajurung pengikut anyar ka sisi Bright !! (sisi poék Windows, anjeun terang!).

          Sapinuhna satuju sareng anjeun harita, sacara pribadi kuring ngamimitian sareng Ubuntu sareng kusabab kuring resep téknologi nalika kuring ngalih ka Arch. Sabenerna saatos waktos ti Ubuntu (7.04 dugi ka 9.04, sigana kuring) badé hijrah ka KDE sareng kuring ngantosan vérsi 9.10 saprak dina anu sateuacana éta henteu saé jalanna.
          Kubuntu 9.10 kabuktosan sami-sami ngabahayakeun sadaya vérsi sateuacana sareng saatos 2 minggu kuring mimiti mariksa sadaya distributor DistroWatch.com. Nalika kuring mendakan Arch (ku kabeneran kumargi éta henteu aya dina daptar waktos éta, saur kuring) Abdi bogoh ka konsép KISS distro sareng mutuskeun masang éta pikeun nguji KDE kumargi anu kuring pilari prinsipna nyaéta distro anu bakal ngajalankeun KDE ogé.
          Ngan dina waktos éta Arch badé ngadamel parobihan tina KDEmod (anu teras janten Cakra) janten full-KDE janten nalika kuring masang sareng mariksa kumaha kaseueuranna KDE dibandingkeun sésana distro anu kuring diuji kuring terang aya hal anu istimewa.
          Kana waktosna kuring terang terang sistem anu jero sareng dina waktos anu sami kuring mimiti ngagarap sistem kalayan distro anu sanésna sareng kuring sadar kana kesederhanaan anu saé tina Arch.

          Dina kasus khusus anjeun, kuring pikir aya dua distro mendasar pikeun anjeun nyobian sareng anu cocog sareng ciri anu anjeun pilari:
          1. ngantepkeun sadayana !!
          2. Sangkan aranjeunna gampang dipasang
          3. ngajantenkeun aranjeunna gampang dianggo
          4. Jantenkeun aranjeunna narik ati sareng narik perhatian pemirsa anu énggal.

          SD dasar sareng Linux Mint, duanana dumasar kana Ubuntu sareng kompatibel binér, hartosna yén .DEBs anu disiapkeun pikeun Ubuntu tiasa dianggo tanpa masalah dina distro ieu.
          Dina kasus OS SD, éta dumasar kana Ubutnu 12.04 LTS sareng ngagaduhan dukungan salami lima taun. Distro nuturkeun konsép Apple sareng MacOS na: pikeun nyayogikeun aplikasi anu kuat tapi nganggo pilihan anu adil sareng diperyogikeun anu dianggo ku unggal pangguna unggal dinten. Ku cara kieu, distro ngagaduhan aplikasi nyalira anu katingalina sooo tapi saé pisan, sareng sabab masing-masing aplikasi henteu ngagaduhan pilihan "sesak" pilihan, para pangguna akhir mendakan distro éta pisan tiasa dianggo kumargi aranjeunna henteu "leungit" dina sistem. Kuring masang distro ieu kanggo adi kuring. dina buku catetanna, anjeunna ngagaduhan Linux Mint 13 Cinnamon sareng anjeunna nyarios «kumaha lucu !!! balik babari! henteu aya hubunganana sareng naon anu kuring pasang sateuacanna, sigana prasejarah gigireun ieu, hatur nuhun !!! »

          Linux Mint: Gosipna nyarios yén Linux Mint nyaéta "Ubuntu ogé parantos dilakukeun" sanaos kanyataanna nyaéta nalika Ubuntu terus tumuh kalayan gancang sareng dina épolusi lengkep dina Mint aranjeunna didedikasikan pikeun stabilisasi Ubuntu sareng nyayogikeun pangalaman pangguna anu langkung tradisional.
          Aya sababaraha vérsi Linux Mint anu tiasa anjeun pasang dumasar kana kamampuan HW tina mesin pangguna, tapi tanpa diragukeun anu paling matak nyaéta Kayu manis (dumasar kana GNOME 3 sareng dina pamekaran aktif) sareng KDE SC.
          Utamana vérsi KDE SC tina Linux Mint, ayeuna pikeun 4.9.4, nyaéta anu terakhir, alus pisan sareng katingalina saé pisan, rapih pisan, digosok pisan, nyatana jalanna langkung saé tibatan Kubuntu sorangan sareng kuring nyarankeun éta langkung ti Kubuntu kumargi distro terakhir ieu sapertos carita pipa anu saé: éta sok aya 20 ctvs anu leungit. pikeun beuratna: P anu dina Linux Mint anjeun henteu perhatoskeun sareng salian ti muncul sababaraha bug aranjeunna ngajawabna gancang-gancang, aranjeunna henteu ngantosan vérsi salajengna.

          Upami aya hiji hal anu kuring bakal salawasna hatur ka Kubuntu, éta pikeun anu parantos masihan terang kuring ka Arch deui dina 9.10 saatos ngantunkeun kuring nganggo sadaya vérsi anu sateuacanna. Upami Kubuntu parantos saé, éta panginten janten Arch dinten ayeuna tapi kuring pasti nyarankeun éta ...

        2.    Blaire pascal cenahna

          Ahhhh hehehehe, abdi henteu terang anjeun parantos lami teu aya di ieu. Sacara umum, anu kuring nunjukkeun ka babaturan kuring ti Windows nyaéta Fedora KDE, sareng sakapeung aranjeunna bingung, kuring parantos ngalihkeun 3 réréncangan kuring sapinuhna ka Linux, sababaraha anu parantos nyobian. Ngeunaan komplikasi, kuring nyarankeun sakumaha @msx Linux Mint, SD, sareng anu sanés sapertos SolusOS, PCLinuxOS nyarios. Naséhat kuring nyaéta upami anjeun kéngingkeun pangalaman, upami lami-lami anjeun hoyong diajar, pasihan rasa ka Archlinux, kuring hooked.

        3.    Windóusico cenahna

          @Ghermain, upami éta leres, anggo Kubuntu. Kuring nyarankeun anjeun nuturkeun paréntah ieu pikeun éta Samsung:
          http://blueleaflinux.blogspot.com.es/2012/08/linux-en-tu-samsung.html

    2.    Elynx cenahna

      Pikeun tugas-tugas sadidinten, anjeun tiasa milih anu sami pikeun Ubuntu atanapi sababaraha jinis sanésna anu kalebet codec audio sareng anu sanés anu ngagampangkeun padamelan anjeun dina komputer;)!

      Salam!

      1.    Ghermain cenahna

        Sae pisan anjeun tapi pikeun rasa kuring sareng pendatang ka W $ Ubuntu sigana pisan "datar", kumaha waé distro sareng KDE, éta anu kami minat.
        Kuring gaduh dina daptar Pir Linux (MAC sareng lingkungan anu hampang), Rosa (sanaos kadang-kadang admin henteu terang; sigana mah bakal dipiceun) sareng Linux Mint 14 KDE. Dina "merendam" Sabayon sareng Chakra tapi kuring henteu resep mini partisi anu dilakukeun ku sababaraha program sapertos Firefox, LibreOffice, Thunderbird sareng anu sanés anu gratis, seueur pisan "disk" anu dilakukeun ku program katingalina pikareueuseun.

  4.   hexborg cenahna

    Nyaeta kuring yén Manjaro henteu aya dina daptar. Éta bakal sabab masih anyar pisan.

    Nuhun majalahna. Maca !! 🙂

    Sareng wilujeng taun énggal !!

    1.    diazepan cenahna

      Manjaro yuswa 52 taun

      1.    hexborg cenahna

        Éta masih jauh, tapi kuring miharep éta bakal naék. Anjeunna pantes éta. Aranjeunna parantos ngalaksanakeun padamelan anu hadé ningkatkeun kagunaan lengkungan.

        1.    diazepan cenahna

          Éta pisan lemah dina tabel taunan, tapi dina tabel 6 bulan éta aya dina 24 sareng 3 bulan dina 17

  5.   b1tblu3 cenahna

    Hatur nuhun pisan Diazepan kanggo inpormasi, bacaan anu saé kanggo ngamimitian taun.

  6.   Kalangkang cenahna

    mmm Upami kuring kedah nempatkeun rangking popularitas ...

    1st Ubuntu
    Mnt ka-2
    Fedora ka-3
    Buka ka-4
    Debian ka-5
    Arch 6

  7.   b1tblu3 cenahna

    Abdi resep Arch Linux abdi sareng XFCE, ayeuna kuring di toko Apple

    1.    Ghermain cenahna

      Bagja balanja di 2013.

  8.   Elynx cenahna

    Tanpa ragu, Cakra u Sabayon;)!

    PS: Nuhun Majalah!

    Wilujeng taun énggal kanggo sadayana!
    Salam!

    1.    Ghermain cenahna

      Kuring ngagaduhan aranjeunna "nyerep" tapi kuring henteu resep cara nyiptakeun mini disk per aplikasi anu gratis.

  9.   ridri cenahna

    Ufff! 5 dinten tanpa ngeposkeun nanaon. Abdi janten lucu ...

    1.    Blaire pascal cenahna

      Hehehe abdi oge teu paduli. Lecturitis akut, tanpa diragukeun blog ieu ngagaduhan anu adiktif dina desain atanapi dina tulisan. Saatos sababaraha waktos aranjeunna kumaha waé ngenalkeun gambar subliminal salami beban halaman sahingga ngajantenkeun kami hoyong lebet XD.

  10.   Ghermain cenahna

    Inpormasi anu saé sapertos biasa sareng ngamimitian taun.
    Abdi hoyong ngawartosan éta, milari distro KDE kanggo buku catetan kuring; jalma anu seueur damel sareng elmu komputer ngawartosan kuring henteu kedah milarian deui Kubuntu, Mint, OpenSuse, Chakra, Mageia, Sabanyon, jst ... kanggo masang Netrunner (http://www.netrunner-os.com/) sabab éta mangrupikeun leungeun tina BlueSystems, sareng yén aranjeunna parantos nyéwa programer pikeun bakti pinuh pikeun ngagosok éta.
    Kuring milarian inpo ngalangkungan google sareng sigana budak ieu leres pisan; janten kuring ngaunduh 12.12 ti x64, masang éta sareng kuring kagum kana kumaha stabilna sareng gancangna dianggo, kalayan konsumsi sumberdaya anu rendah, éta ngakuan sadaya perangkat keras, sareng ngan masang aplikasi anu diperyogikeun (LibreOffice, Gimp, Anggur, Skype, VLC, pikeun namina sababaraha) sésana anjeun nempatkeun kana kabutuhan anjeun, sajaba ti éstétika anu digosok pisan.
    Pantes nyobian na sapertos biasa hayu urang tingali koméntar anjeun anu paling masuk akal.
    Peluk sihir.

    1.    msx cenahna

      Terakhir waktos kuring mariksa NetRunner éta henteu sanés mangrupikeun Kubuntu anu nyeuseuh raray sareng pilihan paket GTK sawenang-wenang pikeun nutupan tugas-tugas program Qt anu aya, ogé, hodgepodge biadab; nuhun, anjeunna hormat ka distro bapakna ti saprak anjeunna ngimpor sadaya bug sareng cacat na !!

      Naha anjeun resep NetRunner langkung seueur tibatan Linux Mint (malah duanana proyék damel babarengan)?
      Ulasan anu saé, hatur nuhun kanggo tip na!

      1.    Ghermain cenahna

        Nya, kuring resep langkung ti Mint sareng Kubuntu nyalira, sareng sanaos sadayana sami sareng BlueSystem, versi 12.12 Netrunner pangénggalna lancar pisan.
        Salaku «kerasulan» kuring 🙂 kanggo taun 2013 ieu pikeun narik pangguna W $ ka Linux, distribusi ieu ngabantosan aranjeunna, salaku pemula kuring henteu ngartos naon anu bakal dijantenkeun (sareng kuring nyungkeun hapunten tina kabodoan) «pakét GTK pikeun nutupan tugas tina program anu aya di Qt »tapi pikeun naon anu urang peryogikeun salaku tugas dasar, éta minuhan tujuanana 100%.
        Memang leres éta ngagaduhan kalemahan sareng kalalinteran tapi ayeuna éta serius pisan sareng pikeun nyéwa jalma pikeun proyék éta sacara éksklusif.

        1.    m cenahna

          Sakeudeung:
          Dua toolkits 'atanapi' toolboxes 'anu paling sering dianggo dina parangkat lunak gratis nyaéta GTK sareng Qt.
          Salaku kotak alat kami nangtoskeun persis yén: susunan pakakas anu diwangun ku perpustakaan kode, antar muka antara program sareng sistem operasi, antar muka antara anu diprogram sareng lingkungan desktop anu kami anggo, jsb. Duanana GTK sareng Qt mangrupikeun pembungkus C ++, nyaéta, Craps "Craps"; ieu ngandung harti yén unggal toolkit ngagaduhan fungsi anu ngajantenkeun langkung gampil nganggo C ++ sareng nyegah programer nyerat rébuan garis kode kaleuleusan pikeun ngalaksanakeun tugas anu sami.

          GNOME (Unity, GNOME / Shell, Cinnamon, Xfce, Lxde, sareng sajabana) ngagunakeun GTK sareng KDE SC (Razor Qt sareng Be: Shell) anu anyar nganggo Qt. Ku cara kieu, GTK ngagaduhan fungsi anu khusus anu peryogi lapisan tambahan pikeun visual saluyu dina lingkungan KDE sareng supados lingkungan KDE ogé tiasa "ngartos" naon aplikasi GTK anu mesen éta, sami sareng aplikasi Qt di lingkungan GTK.

          Ayeuna, supados aplikasi anu ditulis dina GTK tiasa dianggo dina KDE SC (sareng sabalikna, aplikasi Qt dina GNOME) perlu dipasang sareng dimuat dina mémori sababaraha pustaka anu mangrupikeun anu narjamahkeun pitunjuk anu diterapkeun ku aplikasi ieu kana sistem.

          Kusabab KDE SC mangrupikeun desktop dumasar kana Qt, perlu dipasang pustaka pikeun aplikasi GTK pikeun dijalankeun dina desktop + perpustakaan anu diperyogikeun supados konsistensi visual di antawisna, janten diperyogikeun pikeun nganggo langkung seueur sumber daya pamrosésan (CPU) sareng mémori pikeun ngajalankeun aplikasi alien kana sistem - ok, ayeuna ieu ampir henteu jadi masalah ku komputer nganggo prosesor i3,5 atanapi 7 sareng ku 4, 6, 8 sareng dugi ka 16 gigs memori sapertos anu biasa ditingali, sanaos ieu Leres Éta masalah dina komputer bumi murah sapertos Compaq AIOs anu anyar kumargi kanyataanna mesin ieu ngagaduhan prosesor ATOM sareng henteu langkung ti 2gb RAM kalayan kartu grafik terintegrasi "kirang pantes" janten sistem anu beurat bakal mangaruhan aplikasi sacara umum pagelaran.
          Ati-ati, pikeun panggunaan anu kaseueuran pangguna masihan ka mesinna, nyaéta pikeun nganapigasi Face $ hit sareng sacara sporadis muka pangolah kecap atanapi aplikasi poto sareng ngupingkeun musik, AIO sareng Atom sésana, masalahna nyaéta nalika nganggo mesin saluareun éta, anjeun kedah ningkatkeun perangkat lunak atanapi nganggo sistem anu langkung énggal.

          Balik deui kana pamundut anjeun, dina jaman baheula leres yén kusabab infrastruktur KDE SC nyalira, ieu teras-terasan sistem desktop anu langkung beurat tibatan anu dumasar kana GTK, bédana anu dinten ayeuna leres-leres diémutan kumargi versi Qt anu pangénggalna parantos tiasa nyaimbangkeun kinerja KDE SC kana GNOME - sanaos leres yén KDE SC masih nyéépkeun mémori sakedik tibatan GNOME.

          Bédana utama ieu disababkeun ku alesan anu nyababkeun ayana masing-masing dua méja: GNOME, pengikut filsafat Apple pikeun MacOS, milarian nyayogikeun pangalaman pangguna anu pangsaéna ku sababaraha pilihan anu pangsaeutikna. Aranjeunna taat kana doktrin minimalis yén kirang pangguna kedah milih atanapi ngarobih, langkung produktif aranjeunna nganggo sistem. Aranjeunna yakin yén ngan ku masihan aranjeunna pilihan "aranjeunna leres-leres butuh" (perhatoskeun ekspresi nyindiran kuring) pangguna bakal saé, kanyataanna aranjeunna henteu kedah langkung seueur sareng sabalikna nampilkeun aranjeunna langkung seueur pilihan pikeun ngahontal tugas anu sami nyaéta kontraproduktif sami Cara jalma nyarios "sabaraha buku, ayeuna kuring henteu terang naon anu kedah dibarengan ku kuring!"
          Sareng aranjeunna gaduh sababaraha alesan.
          Nyatana, pikeun pangguna rata-rata, jalma-jalma anu nyanghareupan éta leres yén langkung seueur pilihan anu anjeun pasihan aranjeunna langkung anjeun bakal ngahesekeunana, aranjeunna ningali komputer salaku hal-hal sihir, kotak hideung sareng monyét aranjeunna terang yén upami aranjeunna mencét di dieu aya kajadian sapertos kitu sareng aranjeunna pencét aya kajadian sapertos kitu. Pikeun pangguna ieu, seuseueurna pangguna akhir, sistem anu terbatas nyaéta CARA KELUAR.

          Pikeun sésana urang anu ngaraos rada kawates ku GNOME (sanaos kuring pribadi ngahargaan kabersihan sareng kepraktisan aplikasi na) aya KDE SC anu jabatanna béda pisan: «hayu urang masihan pangguna saloba kamungkinan sareng ngantepkeun anjeunna milih kumaha anjeunna hoyong ngagunakeun unggal aspék sistem.
          Ku cara kieu aplikasi sapertos Gwenview (grafik, pidéo sareng paningali animasi KDE SC) jauh langkung saé tibatan Eye of Gnome anu alit, sapertos teluk anu aya diantara Dolphin + Nepomuk + Strigi ngalawan Nautilus atanapi mémang mana waé manajer grafis sanésna Payil anu aya - nyatana Dolphin ayeuna mangrupikeun pangatur file grafis anu paling kuat sareng fleksibel dina platform naon waé.
          Sanaos kalenturan ieu anu disayogikeun ku sistem KDE SC supados pangguna tiasa nampung ku cara kerja masing-masing, sareng jumlah pilihan anu disayogikeun ku masing-masing aplikasi ngajantenkeun sistem anu langkung rumit sareng beurat tibatan GNOME, sanaos, sakumaha anu kuring béjakeun ka anjeun ayeuna , beurat paribasa KDE teu aya ayeuna (dina sistem modéren, tangtosna) hatur nuhun kana optimalisasi toolkit Qt 4.8.
          Tungtungna, nalika lingkungan basis GNOME umumna statis sareng maksa pangguna pikeun diajar kumaha ngagunakeunana sareng adaptasi kana alur kerja, KDE SC ngadorong pangguna pikeun milarian cara anu pangsaéna pikeun ngagunakeunana sareng adaptasi sareng kabutuhanna, Ieu naha anjeun tiasa mendakan rébuan desktop anu ngajalankeun KDE SC sareng sadayana bakal béda bari sareng Xfce atanapi desktop GNOME aranjeunna bakal langkung mirip.
          Dina kasus anu khusus mah, administrasi sareng panggunaan utama sistem dilakukeun ngalangkungan Yakuake sareng tmux, janten saatos nampung sababaraha hal sapertos ukuran font, font, antialiases sareng detail panel, kuring nganggo KDE SC anu lumayan tradisional 🙂
          Hiji fitur terakhir anu kuring hoyong sorotkeun ngeunaan KDE SC (tina rébuan anu aya) nyaéta kendali total anu aya dina jandéla: ku ngaklik katuhu dina bingkai jandela anjeun aksés kana ménu dimana anjeun tiasa ngartikeun kana desktop anu dina jandéla patarosan atanapi sadayana aplikasi, ukuran aslina, lokasi layar sareng langkung ti belasan parameter sanés.
          KDE SC saleresna mangrupikeun kaajaiban anu nyayogikeun pangguna nganggo kamampuan ngawangun éta sesuai sareng karesepna sorangan.

          ==== Kuring nembé marios Netrunner pikeun ngeureunkeun koméntar kuring sareng kuring sadar yén kuring nyarioskeun omong kosong: Netrunner henteu nyampur GTK sareng Qt, éta ngalebetkeun sababaraha aplikasi klasik sapertos GIMP atanapi Inkscape anu dikembangkeun di GTK tapi seuseueurna aplikasi anu GTK, APOLOGI !!! ====
          Komentar 1: Ngeunaan koméntar kuring: nalika nganggo Netrunner jauh di luhur sigana kuring yén éta ngagaduhan aplikasi GTK anu ngagentos aplikasi Qt natvias tapi kuring sadar kuring nyarios hiji hal anu bodo kusabab peran utama dibahas ku aplikasi GTK.

          Komentar 2: Netrunner nyayogikeun ikon pikeun ngaksés Yakuake (panel anu bentang ti luhur), kanggo ngagunakeunana langkung raoseun kuring nyarankeun jalan pintas keyboard tradisional (Alt + F12) atanapi salah sahiji anu langkung raoseun pikeun anjeun numutkeun ngagunakeun keyboard sareng sistem, dina kasus kuring Super (salah disebat Windows) + Esc.
          Komentar 3: Saatos ngarobih menu aplikasi Kickoff kana ménu aslina KDE 4 kuring mendakan yén Netrunner nunjukkeun pisan panekanan kana sababaraha aspek "sosial" dina jaring, pikaresepeun henteu diragukeun pikeun sababaraha pangguna tapi leres-leres teuing pikeun kuring.

          Hayu urang tingali naha salah sahiji dinten ieu anjeun kaget kami sareng catetan ngeunaan sistem operasi ieu ;-D
          Salam !!

          1.    m cenahna

            "Kusabab peran utama ditutupan ku aplikasi GTK."
            Qt: hal

          2.    Ghermain cenahna

            Penjelasan anu luar biasa, pikeun ningali naha "tukang sihir" W $ ngawartosan anjeun ku seueur hal
            detil sareng conto.
            Nya, anjeun parantos ngaluarkeun kuring tina kabodoan kuring sareng Linux. Kuring ventured deui kawas
            kira-kira 9 bulan pikeun nyobaan tanpa terang "atanapi tweet" ieu Janten Sapanjang hirup abdi saprak kuring nempatkeun
            ramo dina kibor kuring nganggo W $ sabab éta anu dipasang, sareng ramo
            Kuring diajar ngagunakeunana sareng «sial ...» ageung pisan ... sareng diformat dina
            diformat sareng ngarusak data, file, waktos komo hardware; Abdi diajar
            pikeun nanganan W $.
            Tapi ayeuna sareng ku bantosan google san sareng anjeun anu tanpa pamrih
            kolaborasi, kuring parantos diajar seueur sareng kuring atos nganggap yén kuring gaduh pengetahuan anu mendasar pisan
            Linux anu ninggali salaku hiji-hijina sistem dina laptop pribadi kuring. Masih dina netbook
            W $ sésana pikeun anu dianggo, tapi pas kuring gaduh kasempetan a
            Mint atanapi Fuduntu kuring bakal nempatkeun anjeun.
            Dina sababaraha bulan ieu; Kuring nyobian sabaraha distro anu kuring mendakan milarian anu idéal sareng saur kuring
            yén kuring tungtungna mendakanana di Netrunner, kuring sering aub sareng turunan Arch sareng
            paréntah pikeun aranjeunna, kuring biasa kana .deb sareng apt-get hehehe 🙂 (katerampilan
            tina W $, milari kasederhanaan tina hiji klik tapi henteu terang kunaon) Linux bakal
            éta ngajarkeun mikir sareng henteu janten hiji deui domba domba.
            Mudah-mudahan seueur anu maca tulisan sareng nganggo inpormasi anu dipendakan,
            tinggalkeun henteu sukuran sareng nyerat koméntar atanapi sahenteuna hatur nuhun
            éta hargana teu nanaon sareng ngajantenkeun anjeun katingali saé, ditambah éta mangrupikeun stimulus pikeun anu
            nyerat tulisan, terang yén waktos anjeun henteu diséépkeun.
            Jutaan HASIL pikeun sagala sumbangan.

          3.    msx cenahna

            "Mudah-mudahan seueur anu maca tulisan sareng nganggo inpormasi anu dipendakan,
            tinggalkeun henteu sukuran sareng nyerat koméntar atanapi sahenteuna hatur nuhun
            éta hargana teu nanaon sareng ngajantenkeun anjeun katingali saé, ditambah éta mangrupikeun stimulus pikeun anu
            nyerat tulisan, terang yén waktos anjeun henteu diséépkeun.
            Jutaan HASIL pikeun sagala sumbangan. »
            Hal anu sami kajadian ka kuring, jelas aya bagian ageung tina ego sareng kabutuhan nyiptakeun pangembang masing-masing aplikasi, téma ikon, warna, naon.com, anu henteu hartosna yén hiji anu salawasna bersyukur pikeun sanggup tilelep taring na kana sapotong parangkat lunak.

  11.   trosky cenahna

    Nya, kuring nyayogikeun PCLINUX monty sareng mini - distro anu saé, kuring nganggap éta # 1 [sareng kuring parantos nyobian seueur] Kuring bahkan mésér dvd sacara online [anu 2 vérsi.] Kuring henteu biasana mésér dvd sacara online - tapi kualitas OS ieu ngayakinkeun kuring. Éta ngagulung ngaleupaskeun distro batu padet. Hapunten spanglish. Cobian !!