Pra-bootloader pikeun boot distro Linux kalayan Secure Boot ayeuna parantos siap

Yayasan Linux parantos ngaluarkeun versi tina Sistem Boot anu aman, dikirimkeun ku Microsoft kana dua file (PreLoader.efi sareng HashTool.efi) sareng anu ngamungkinkeun pangembang mandiri pikeun nyiptakeun Sebaran Linux kalayan dukungan pikeun mode aman ieu sareng cimata tanpa masalah dina alat-alat jeung UEFI sareng Windows 8 dipasang.


Kolega Diazepan angkat ka masalah narjamahkeun tulisan blog James Bottomley, anu ngajelaskeun pengumuman sacara rinci:

Sakumaha dijanjikeun, ieu mangrupikeun Sistem Yayasan Aman Linux. Éta saéstuna dileupaskeun ka kami ku Microsoft dina 6 Pébruari, tapi ku perjalanan, konferensi sareng rapat kuring henteu gaduh waktos kanggo ngesahkeun sadayana dugi ka ayeuna. File na nyaéta:

PreLoader.efi (md5sum 4f7a4f566781869d252a09dc84923a82)
HashTool.efi (md5sum 45639d23aa5f2a394b03a65fc732acf2)
Kuring ogé nyiptakeun gambar mini-USB bootable; (Anjeun kedah masang éta dina USB nganggo dd; gambar na gaduh partisi GPT, janten éta nganggo disk sadayana). Éta ngagaduhan cangkang EFI anu kedahna kernel sareng nganggo gummiboot pikeun ngamuatna. Mei mendakan di dieu (md5sum 7971231d133e41dd667a184c255b599f).

Pikeun nganggo gambar mini-USB, anjeun kedah lebetkeun hashes pikeun loader.efi (dina folder EFIBOOT) sareng shell.efi (dina folder root). Éta ogé kalebet salinan KeyTool.efi, anjeun kedah lebet Hash pikeun ngajalankeun.

Naon anu lumangsung dina KeyTool.efi? Éta mimitina badé janten bagian tina iket anu kami tandatangan. Nanging, nalika uji coba Microsoft mendakan yén kusabab aya bug dina salah sahiji platform UEFI, éta tiasa dianggo pikeun miceun konci platform sacara programmatis, anu bakal ngarusak sistem kaamanan UEFI. Dugi ka urang tiasa méréskeun ieu (urang ngagaduhan vendor swasta di gelung), aranjeunna nolak asup KeyTool.efi sanaos anjeun tiasa masihan otorisasi ku nambihan varian MOK upami anjeun hoyong ngaji éta.

Hayu atuh terang kumaha jalanna ieu kusabab kuring resep ngumpulkeun eupan balik ngeunaan naon anu tiasa dianggo sareng naon anu henteu. Khususna, kuring prihatin yén protokol kaamanan nimpa moal jalan dina sababaraha platform, janten kuring khusus hoyong terang naha éta henteu tiasa dianggo pikeun aranjeunna.

Naon anu anjeun pikirkeun? Naha ieu berita saé? Naha fungsional pikeun kapentingan Microsoft? Perdebatan dibuka.

sumber: Blog James Bottomley


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Warta Linux cenahna

    Tingali kana halaman ieu, éta ngamimitian. newslinux.wordpress.com

  2.   Eduardo cenahna

    Jantenkeun Sederhana ???

  3.   babarayaan cenahna

    Blog alus teuing ieu. Abdi teras-terasan nuturkeun. Punten ati-ati sareng lereskeun alinea anu mimiti anu nyatakeun "The Free Software Foundation ..." nalika leres-leres kedahna nyebut Yayasan Linux. Éta henteu sami sareng kabingungan ieu tiasa nyababkeun masalah, kumargi hal anu munggaran anu dibaca nyaéta anu tetep aya dina pipikiran.

  4.   Enrique a. cenahna

    Halo Hayu urang nganggo Linux,
    Kuring nembé masang, ngabagi hard drive "linuxmint-17-cinnamon-64bit-v2", dina laptop kuring anu parantos dipasang Windows 8.1.
    Kuring bakal ngahargaan lamun anjeun tiasa nyarios ka kuring kumaha kuring ngamimitian, sareng tiasa mutuskeun modeu boot di salah sahiji dua sistem operasi.
    Kuring anyar pisan pikeun duanana sistem operasi.
    Hatur nuhun kana bantosan anjeun, kuring ngarepkeun berita anjeun,
    Pangalusna Wasalam.
    Enrique A.

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Halo, Enrique!

      Kami ngarékoméndasikeun anjeun naroskeun patarosan ieu dina jasa tanya jawab kami disauran Tanya FromLinux sahingga sakumna masarakat tiasa ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

      Rangkulan, Pablo.