Brazil: prinsip pamaréntahan (sareng Hukum) dina / tina Internét

Salah sahiji aspék utama dina ngawangun UU Anyar sareng dina pertimbangan "otonomi" Hukum Komputer, ngalangkungan kamampuan pikeun ngaidentipikasi prinsipna nyalira, hal anu sacara permanen ngarahkeun urang ka urang anu aktipis dina sababaraha cara dina hal ieu.

Minggu kamari, anu Komite Setir Internét Brasil CGI.br, éntitas anu koordinat sareng ngahijikeun sadaya kagiatan Internét di nagara éta (pangalaman mutakhir sadunya anu pantes diperhatoskeun ti sisi ieu) sareng diintegrasikeun dina multistakeholder (Pamaréntah + Perusahaan + Masyarakat Sipil sareng Akademisi), dikaluarkeun a parnyataan nyatakeun Prinsip Tata Pamaréntahan sareng Hukum Internét.

Saluareun "dengki" tangtu anu mere ilham pamekaran Brasil (hal anu kuring parantos ngalaman dina unggal acara dimana kuring ningali delegasi anu ageung sareng mumpuni anu dipimpin ku aranjeunna, sareng seueur anu tanggung jawab pikeun deklarasi ieu) Kuring kedah nyarios yén kuring nganggap éta mangrupikeun sumbangan anu hébat sareng kuring mutuskeun narjamahkeun kana basa Spanyol, sabab bakal janten dasar anu manpaat pikeun léngkah-léngkah salajengna dina tingkat régional.

Nyebatkeun khusus meryogikeun anu Nétralitas Net atanapi Téhnologi tina éta interoperability (sareng Standar Terbuka) sareng (kontroversial) Henteu tanggung jawab Jaringan, ideu nyiptakeun Lingkungan Hukum Kolaborasi.

Catetan: Nalika Raquel Gatto ti CGI netelakeun, dina koméntar, Dokumén ieu timbul ti babak kahiji anu namina Prosés Kerangka Sipil Brasil. Babak kadua bakal nyobian nyiptakeun draf panerapan.

Ieu tarjamahanana:

1. Kabébasan, karusiahan sareng HAM

Pamakéan Internét kedah disetir ku prinsip kabébasan éksprési, karusiahan individu sareng ngahargaan hak-hak asasi manusa, diaku penting pisan pikeun pelestarian masarakat anu adil sareng demokratis.

2. Tata pamaréntahan demokratis sareng kolaboratif

Tata pamaréntahan Internét kedah dilaksanakeun sacara transparan, multilateral sareng demokratis, kalayan partisipasi ti sagala rupa séktor masarakat, ngalestarikeun sareng ngamajukeun watekna nyiptakeun koléktif.

3. Universitas

Akses kana Internét kedah universal pikeun janten pakakas pikeun kamekaran manusa sareng sosial, sahingga nyumbang kana kabentukna masarakat anu inklusif sareng teu diskriminatif, pikeun kapentingan sadayana.

4. Bhineka

Keragaman budaya kedah dihormat sareng dijaga, sareng éksprési na kedah didorong, tanpa dijantenkeun kapercayaan, adat istiadat atanapi nilai.

5. Inovasi

Tata pamaréntahan Internét kedah ngamajukeun pamekaran anu teras-terasan sareng sosialisasi téknologi énggal sareng modél aksés sareng panggunaan.

6. Nétral net.

Nyaring patalimarga atanapi kaistiméwaan kedah ngan ukur patokan étika sareng téknis, henteu kaasup faktor politik, komérsial, agama sareng budaya atanapi bentuk diskriminasi atanapi perlakuan anu pikaresep.

7. Teu tanggung jawab Jaringan.

Sadaya tindakan anu dilakukeun ngalawan kagiatan ilegal dina jaringan kedah diarahkeun ka jalma anu langsung tanggung jawab kana kagiatan sapertos kitu, sareng sanés sarana aksés sareng transportasi, salawasna ngahargaan prinsip-prinsip dasar kabébasan, karusiahan sareng hormat kana hak-hak asasi manusa. .

8. Fungsi, kaamanan sareng stabilitas

Stabilitas jaringan, kaamanan, sareng fungsionalitas global kedah dilestarikan sacara aktip ngalangkungan panerapan ukuran téknis anu saluyu sareng standar internasional sareng ku ngadorong panerapan prakték anu pangsaéna.

9. Standarisasi sareng interoperabilitas

Internét kedah didasarkeun kana standar kabuka anu ngagampangkeun interoperabilitas sareng ngamungkinkeun sadayana pikeun ilubiung dina pamekaran na.

10. Lingkungan hukum sareng pangaturan

Lingkungan hukum sareng pangaturan kedah ngajaga dinamika Internét salaku rohangan kolaborasi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.