Produktivitas dugi ka maksimal: Kumaha cara nganggo aplikasi Otak dina jero?

Produktivitas dugi ka maksimal: Kumaha cara nganggo aplikasi Otak dina jero?

Produktivitas dugi ka maksimal: Kumaha cara nganggo aplikasi Otak dina jero?

Saatos postingan kami sateuacanna ngeunaan vérsi stabil pangénggalna sareng kamungkinan cara masang anu pikaresepeun sareng mangpaat open source sareng aplikasi cross-platform nelpon Otak, Mana ngamungkinkeun ningkatkeun produktivitas pangguna dina desktop komputerna, kami bakal neraskeun tutorial ieu tentang cara ngagunakeunana.

Sadayana pikeun ngajelaskeun langkung saé panggunaan sareng manajemén sababaraha anu saé atanapi paling praktis plugins anu anjeun sayogi pikeun ngahontal tujuan pikeun ningkatkeun produktivitas urang dina komputer urang, utamina nalika aranjeunna parantos masang a Sistem operasi gratis sareng terbukasiga Lisénsi / Linux Ubuntu.

Produktivitas Otak: Perkenalan

Éta saé pikeun dicatet éta Aplikasi otak, éta sanés aplikasi anu beurat pisan, nyaéta, meakeun seueur teuing Sumberdaya CPU, RAM atanapi HDDNanging, pikeun pangguna anu teras-terasan hoyong ngonsumsi sumberdaya dina komputer na minimal, langkung saé dijelaskeun Otak tiasa ngajantenkeun aranjeunna ngonsumsi jumlah anu berharga diantarana, khususna nalika dianggo, kumargi di tempat istirahat, pasti konsumsi sumberdaya na ditampi pisan.

Tulisan anu aya hubunganana:
Otak: Aplikasi Buka Palang-Platform pikeun Produktivitas

Ku alatan éta henteu disarankeun pikeun ngagunakeunana upami éta pasti komputer anu sumberdaya rendah atanapi anjeun hoyong ngamanfaatkeun unggal% sumberdaya komputer urang di daérah atanapi tugas sanés.

Produktivitas Otak: Eusi

Produktivitas dina GNU / Linux: Diajar ngagunakeun Cerebro

Setup awal otak

Konfigurasi awal sareng penting tina Cerebro éta pisan dasar. milikna jandela konfigurasi ngagolkeun parameter ieu:

  • Konci Akses Langsung (HotKey): Dina bagian ieu aplikasi ngamungkinkeun anjeun ngonpigurasikeun kombinasi tombol-tombol anu diperyogikeun pikeun ngaktipkeun aplikasi tanpa peryogi beurit (beurit). Sacara standar, kombinasi konci dikonfigurasi «Ctrl+Space». Tapi éta ngamungkinkeun dirobah upami urang nempatkeun diri dina kotak téks teras pencét konci na «Ctrl» sareng henteu dileupaskeun, kami mencét tombol kadua pikeun ngagentos (ngagentos) konci na «Space».
  • Nagara (Nagara): Dina bagian ieu urang tiasa nunjukkeun ka Cerebro nagara urang ayeuna, sahingga engké, éta tiasa nganggo inpormasi éta pikeun ngaturkeun atanapi ngaoptimalkeun data pikeun nyayogikeun kami. Salaku conto, ku a plugin (plugins) de hawa cuaca) masihan kami data anu langkung spésifik sareng langsung.
  • Téma: Dina bagian ieu kami diijinkeun milih Téma khusus pikeun ngarobih aspék visual antarbeungeut grafis aplikasi. Sareng tangtosna, bawa téma «Dark», anu biasana diapresiasi pisan ku seueur jalma.

nu lain

  • Rupa-rupa pilihan: Dina akhir jandela konfigurasi, urang nunjukkeun sababaraha pilihan anu disebut:
  1. Buka nalika login: Pikeun ngawartosan aplikasi pikeun dimuat nalika sistem operasi dimimitian sareng pangguna lebet kana. Pilihan ieu diaktipkeun sacara standar.
  2. Tembongkeun dina bilah ménu: Pikeun ngawartosan aplikasi pikeun nunjukkeun ikon anu sami, dina batang tugas di luhur area béja ngeunaan Lingkungan Desktop anu dianggo. Pilihan ieu diaktipkeun sacara standar.
  3. Modeu pamekar: Ieu mangrupikeun pilihan anu maju anu dianggo ku anu didaptarkeun pikeun debugging aplikasi, janten, pilihan ieu henteu diaktipkeun sacara standar, sareng henteu disarankeun pikeun ngaktipkeunana kecuali anjeun pangguna anu maju.
  4. Hasil bersih dina sumputkeun: Pilihan ieu nyaritakeun aplikasi pikeun ngahapus pamilarian sareng latar tukang kami, unggal-unggal éta dihurungkeun deui. Pilihan ieu diaktipkeun sacara standar.
  5. Kirimkeun statistik anonim - peryogi dibalikan deui: Pilihan ieu sayogi pikeun ngantepkeun ngirim inpormasi ngeunaan panggunaan aplikasi ka pengembang na pikeun ngagunakeunana, pikeun ningkatkeun deui. Pilihan ieu henteu diaktipkeun sacara standar.
  6. Kirim laporan kacilakaan otomatis - peryogi dibalikan deui: Pilihan ieu sayogi pikeun ngantepkeun ngirim inpormasi ngeunaan kasalahan aplikasi ka pengembang na pikeun ngagunakeunana, pikeun ningkatkeunna. Pilihan ieu diaktipkeun sacara standar.

Cara ngagulung

Salaku tambahan, panggunaan mouse (mouse) pikeun mindahkeun dina aplikasi, éta ngamungkinkeun panggunaan keyboard pikeun mindahkeun dina jero éta. Konci anu diatur pikeun ieu nyaéta kieu:

  • Panah arah sisi « <- -> » y « ctrl + j/k » digunakeun pikeun milih barang anu salajengna atanapi anu saacanna.
  • Konci « enter » sareng seratna « o » digunakeun pikeun milih hiji barang.
  • Konci « escape » atanapi panah kénca « <- » aranjeunna dipaké pikeun mindahkeun pilihan deui kana daptar hasil utama.

Jalan pintas (HotKeys)

C konci

  • Setelan Otak (Tingali Konfigurasi)
  • Vérsi otak (Tingali nomer vérsi)

E konci

  • Runtah kosong (Kosongkeun sampah)
  • Kaluar otak (Tutup aplikasi)

Konci M

  • Ngajempékeun (Pareuman volume komputer)

O konci

  • WiFi Hurung (Hurungkeun alat WiFi tina komputer)
  • WiFi Pareum (Pareuman alat WiFi dina komputer)

P konci

  • Ngatur plugins (Atur plugins Brain)
  • Setelan Otak (Tingali Konfigurasi)

Konci Q

  • Otak Kaluar (Kaluar tina aplikasi ku nutup)

Konci Sunda

  • ngamuat (Muat ulang aplikasi)

Konci S

  • sare (Aktipkeun fungsi hibernasi komputer)
  • Pareuman (Aktipkeun fungsi pareuman komputer)
  • Setelan Otak (Tingali Konfigurasi)

Konci T

  • Runtah kosong (Kosongkeun sampah)

Konci u

  • Unmute (Hurungkeun volume komputer)

Konci V

  • Vérsi otak (Tingali nomer vérsi)

Konci 1 dugi ka 9 sareng Konci »*«

  • caang (Tingkat kacaangan layar)

Konci »+» sareng »-«

  • jilid (Tingkat volume komputer)

Konci "Panahkeun"

  • Paréntah terakhir dieksekusi (Paréntah terakhir dieksekusi)

Plugins

Kanggo ayeuna, Otak gaduh ieu di handap plugins aya, anu urang bakal nyarios engké sareng sacara rinci pikeun mempermudah panggunaan sareng palaksanaanna, anu mihak ka kakuwatan keur ngasilkeun sadaya pangguna na, henteu paduli Sistem Operasi anu dianggo.

qur'an

Pribadi, kuring pikir éta bakal langkung saé tibatan Otak kedah ningkatkeun hal ieu kanggo panggunaan anu langkung saé:

  • Ngidinan ngarobah ukuran tina jandela konfigurasi.
  • Hayu palang bar teang anu ngambang kana Desktop.
  • Milarian tarjamahanna kana sababaraha bahasa, khususna Spanyol.
  • Janten langkung cocog sareng versi anu langkung modéren ngeunaan Distribusi GNU / Linux.
  • Apdet sacara rutin deui, henteu ngan ukur fokus kana plugins hébat anu ditambihan.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" on  «Cerebro», anu kadua ti panulis kuring sareng anu katilu dina Blog, mempermudah panggunaan sareng adaptasi tina aplikasi anu diucapkeun ku para pangguna anu hoyong pisan ningkatkeun produktivitasna dina komputerna, sareng akibatna, éta pisan minat sareng kagunaan, Kanggo sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   HSequest cenahna

    Tina panerapan gaya ieu kuring langkung resep 'Albert'.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam HSequeda!

      Hatur nuhun kana koméntar sareng saran anjeun. Kuring parantos nyobian 'Albert' sareng katingalina saé pisan. Kuring pastina bakal ngalakukeun tulisan ngeunaan dirina geuwat.

      Kanggo ayeuna, kuring bakal ngalaksanakeun tulisan anu katilu sareng terakhir dina Cerebro, khusus dina nanganan sababaraha plugins anu kapaké pisan yén éta kedah ningkatkeun produktivitasna.

  2.   Moltke cenahna

    Kuring nganggo uteuk kanggo waktos anu lami dugi ka mimiti masihan masalah, sareng éta pangropéa / pamekaranana sigana stagnan; Éta henteu acan diénggalan ti 2017. Vérsi 3.1 dianggo pikeun kuring tapi 3.2 henteu pernah dilakukeun. Di sisi anu sanésna, Alber sigana langkung saé dina hal éta.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam Moltke!

      Hatur nuhun kana koméntar sareng saran anjeun. Kuring parantos nyobian 'Albert' sareng katingalina saé pisan. Kuring pastina bakal ngalakukeun tulisan ngeunaan dirina geuwat.

      Kanggo ayeuna, upami anjeun kersa, anjeun tiasa maca tulisan anu katilu sareng terakhir dina Cerebro, khusus ngeunaan manajemén sababaraha tambihan (plugins) anu mangpaat pisan anu kedahna ningkatkeun produktipitasna: https://blog.desdelinux.net/complementos-cerebro-plugins-aumentar-productividad/