Program Parangkat Lunak Gratis Pangsaéna pikeun GNU / Linux Distros of 2020

Program Parangkat Lunak Gratis Pangsaéna pikeun GNU / Linux Distros of 2020

Program Parangkat Lunak Gratis Pangsaéna pikeun GNU / Linux Distros of 2020

Dina urat anu paling sering dianggo atanapi «program anu pangsaéna » salila sataun 2019, dinten ieu kami bakal nawiskeun kompilasi anu alit, tapi mangpaat tina «program anu pangsaéna » de «Software Libre» pikeun urang «Distros GNU/Linux» éta «año 2020». Dina raraga sentralisasi sakedik, tulisan sumebar kana waktos ngeunaan hal ieu, nyaéta, «program anu pangsaéna» ku daérah atanapi katégori.

Kompilasi anu urang ngarepkeun bakal janten adil sareng saimbang, daptar ogé sareng dijelaskeun tina «program anu pangsaéna », anu ngamungkinkeun panutup tina éta tradisional, ésénsial sareng dasar, anu biasana saderhana sareng umum dianggo pikeun sadayana, khususna «usuarios inexpertos, novatos y principiantes», bahkan sababaraha jalma anu modéren pisan, penting sareng panggunaan khusus dina daérah panerapanana, pikeun masarakat diwangun «usuarios más avanzados, específicos o técnicos».

Komunitas Parangkat Lunak Gratis:

Dina kompilasi ieu kami pasti bakal mendakan seueur program anu, sacara pribadi, sababaraha urang ayeuna nganggap éta «mejores programas» de «Software Libre» y «Código Abierto», duanana asup «Distros GNU/Linux» sapertos batur «Sistemas Operativos»kayaning «Windows» jeung «MacOS», pikeun multiplatform. Sareng panginten, batur anu urang henteu anggap sapertos kitu atanapi pantes aya dina daptar éta.

Nanging, ideu na nyaéta dina tungtung koleksi atanapi daptar bacaan, ieu tiasa ngalangkungan koméntar sareng saran sadayana, teraskeun pembaruan pikeun ngahasilkeun daptar anu paling universal sareng ayeuna tina «mejores programas» kanggo pikahareupeun urang «Distros GNU/Linux» taun payun.

Henteu janten masalah, upami anjeun a «usuario inexperto, novato y principiante» atanapi upami anjeun a «usuario avanzado, específico de un área o técnico»Sadaya usulan anu disarankeun nyaéta sareng bakal penting pikeun évaluasi pikeun dilebetkeun kana kompilasi salami diperyogikeun. Tangtosna, tanpa éta degenerating kana akumulasi tanpa wates tina aplikasi anu ngalakukeun sami. Maka, ideu na nyaéta teu aya langkung ti 3 aplikasi anu sami dina unggal kategori.

Parangkat Lunak Gratis sareng Kawijakan Umum: Manpaat

Data statistik penting

Sateuacan nampilkeun daptar kami hoyong nyorot sateuacan ahli atanapi henteu, ngeunaan «Software Libre» y «GNU/Linux»Kumaha kabarna dugi ka sataun 2019. Ieu mangrupikeun data penting ieu anu kedah diperhatoskeun, disorot sareng disebarkeun, dikumpulkeun ku situs anu disebat Pangadilan Tribunal:

  • 100% komputer super di dunya dijalankeun dina Linux.
  • Tina 25 situs wéb anu luhur di dunya, ngan dua anu henteu nganggo Linux.
  • 96,3% tina 1 juta server sadunya anu ngajalankeun Linux.
  • 90% sadaya infrastruktur awan dijalankeun dina Linux sareng sacara praktis sadaya host awan anu pangsaéna nganggo éta.
  • 54,1% pamekar profesional nganggo Linux salaku platform damelna.
  • 83,1% pamekar propésional resep dianggo dina Linux salaku platform damel.

Parangkat Lunak Gratis sareng Kawijakan Publik: Kacindekan

Parangkat lunak gratis anu pangsaéna sareng program Open Source

Sapuluh Top program gratis sareng terbuka anu pangsaéna

  • Evince
  • Firefox
  • Gimp
  • Kodi
  • LibreOffice
  • Qbittorrent
  • Thunderbird
  • jepret
  • Stacer
  • Vlc

Program utama gratis sareng terbuka utama anu sanés

Paramban wéb

  • wani
  • kromium
  • TOR Browser
  • Waterfox

Utilitas Komunikasi sareng Olahpesen

  • Jami
  • Pidgin
  • tanda
  • telegram

Utiliti atikan

  • Celestia
  • GCompris
  • kalsium
  • Kletres
  • Globe Virtual Marmer

Utiliti umum

  • Alacarte
  • Conky Manajer
  • Plymouth

Otomatisasi kantor

  • haliber
  • Omod
  • epolusi
  • Gedit
  • Mousepad
  • OpenProj
  • Typora
  • Scribus

Utiliti multimédia

  • AudaCity
  • Blénder
  • kiju
  • Clementine
  • Babalikan
  • DarkTable
  • erem leungen
  • Inkscape
  • Kdenlive
  • kapur
  • MuseScore
  • Pencil2D
  • Pinta
  • OBS Studio
  • OpenShot
  • OpenVPN
  • Perekam Layar saderhana
  • Vokoscreen

Utiliti téknis

  • baobab
  • BleachBit
  • ClamAV / ClamTk
  • Docker
  • Filezilla
  • FSlint
  • indit
  • GParted
  • Customizer Grub
  • GuFW
  • Kénging Gawé
  • KeePassXC
  • Menu Gratis
  • Ntopng
  • Phoronix Test Suite
  • RootKit Hunter
  • Systemback
  • TestDisk & PhotoRec
  • Vim

Utiliti Jasa Wéb

  • Franz
  • Rambox
  • setasion

Garapan Kaulinan, Rékréasi sareng Jasa Hiburan

  • Lutris
  • Playonlinux
  • RetroArch
  • nyeupan
  • Inuman anggur

Program Top Penting, Henteu Gratis, sareng Henteu Dibuka Anu Penting Anu Séjénna

  • AnyDesk
  • DaVinci ngabéréskeun
  • FreeOffice
  • JDownloader
  • Lightworks
  • TayaMesin
  • opera
  • Plex
  • Manajer Sandi Universal
  • WPS
  • VirtualBox

Halaman wéb gratis sareng gratis pangsaéna

jejaring sosial

  • Ngaleungitkeun (https://disroot.org/)
  • Mastodon (https://mastodon.social/)
  • Tabung Buka (https://open.tube/)

Organisasi

  • Organisasi Kernel (https://www.kernel.org/)
  • Linux Foundation (https://www.linuxfoundation.org/)
  • Organisasi Linux (https://www.linux.org/)
  • Open Source (https://opensource.com/)

kacindekan

Kami arepkeun éta leutik, kanggo ayeuna, koleksi na bakal tumuh sareng kontribusi sadaya pamaca blog sahingga janten rujukan idéal pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» anu maca urang. Janten, émut ngalangkungan koméntar anjeun pikeun ngajukeun bongbolongan anjeun, pikeun ngaevaluasi sareng ngalebetkeunana upami éta leres, pikeun ngahasilkeun daptar anu langkung universal sareng ayeuna «mejores programas» kanggo pikahareupeun urang «Distros GNU/Linux» taun payun, 2020.

Upami, di sisi anu sanésna, anjeun ngan ukur hoyong terang langkung seueur ngeunaan aplikasi anu disarankeun di dieu, anjeun tiasa milarian halaman wéb Linux-Aplikasi , langkung seueur detil masing-masing.

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y JedIT maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Juan Perez cenahna

    Sora alus pikeun kuring. Abdi ngalih kana Linux. Abdi gaduh teknisi IT anu disebat masang distro kanggo kuring.
    tong sedih

  2.   Pasang Masang Linux cenahna

    Salam Juan! Saé pisan, kuring miharep pangalaman GNU / Linux anjeun pikaresepeun sareng produktif.