aplikasi

Konsép umum

Sakumaha ditétélakeun langkung rinci dina bagian Sebaran, unggal distribusi Linux anu disertakeun sareng program anu sanés dipasang sacara standar. Bagian penting diantarana bahkan ngagaduhan suite kantor canggih sareng program éditan audio, video sareng gambar anu kuat. Ieu mangrupikeun dua bédana anu penting pikeun Windows: a) henteu sadaya distros sumping sareng program anu sami, b) seueur distro anu ngagaduhan program anu lengkep parantos dipasang, janten anjeun henteu kedah kéngingkeun nyalira nyalira.

Cara anjeun masang program ogé tiasa bénten-bénten antara sebaran. Nanging, aranjeunna sadayana ngabagi ideu umum, anu ngabédakeun aranjeunna tina Windows: program anu diunduh ti gudang resmi distro anjeun.

Naon ari gudangna?

Repository mangrupikeun situs - langkung khususna, sérver - dimana sadayana bungkus anu sayogi pikeun distro anjeun disimpen. Sistem ieu ngagaduhan SEVERAL kauntungan dibandingkeun sareng anu dianggo ku Windows, dimana anu ngagaleuh atanapi ngaunduh installer program tina Internét.

1) Kaamanan anu langkung ageung: Kusabab sadaya bungkus ayana dina sérver pusat sareng perséntase program open source anu lumayan katutup (nyaéta, saha waé anu tiasa ningali naon anu aranjeunna laksanakeun), langkung gampang pikeun ngontrol naha éta ngandung atanapi "kode jahat" sareng Dina kasus anu paling parah, kontrol hiji "infestation" (éta bakal cekap pikeun miceun bungkusan tina Repositories).

Ieu ogé nyegah pangguna pikeun kedah nganapigasi halaman anu teu tiasa dipercaya dina milarian program karesepna.

2) Langkung seueur sareng langkung apdet: sistem ieu ngamungkinkeun anjeun tetep ALL sistem operasi anjeun dianyarkeun. Pembaruan henteu diurus deui ku masing-masing program, kalayan limbah sumberdaya akibatna, bandwidth, jsb. Ogé, upami urang ngémutan yén dina LinuxUGA SEMUA mangrupikeun program (ti manajemén jandela dugi ka program desktop, ngalangkungan kernel éta sorangan), ieu mangrupikeun cara anu cocog pikeun ngajaga program anu paling sering sareng anu disumputkeun anu dianggo ku pangguna pikeun énggal. sistem.

3) Ngan ukur administrator anu tiasa masang program: sadayana distros sumping sareng watesan ieu. Kusabab kitu, nalika nyobian masang atanapi nyabut program, sistem bakal naroskeun kecap konci administrator pikeun anjeun. Sanaos ieu ogé kasus dina vérsi Windows anu énggal, seueur pangguna anu biasa kana WinXP tiasa mendakan konfigurasi ieu rada ngaganggu (sanaos, kuring mastikeun anjeun, penting pisan pikeun kéngingkeun minimal kaamanan dina sistem).

Kumaha carana nambihan / ngahapus program dina distro kuring?

Kami parantos terang yén ieu kedah dilakukeun, sacara dasarna, ngaliwatan gudang. Tapi kumaha? Nya, masing-masing distro ngagaduhan manajer paket anu cocog, anu ngamungkinkeun anjeun ngatur program. Anu paling umum dina distros "newbie", umumna dumasarkeun kana Debian atanapi Ubuntu, nyaéta apt, Anu antar muka grafis pang populerna nyaéta Sinaptik. Nanging, anjeun kedah terang yén masing-masing distro milih manajer paket na (dina Fedora sareng turunanana, rpm; dina Arch Linux sareng turunanana, Pacman) sareng tangtosna anjeun ogé milih GUI anu anjeun pikaresep (upami éta nganggo hiji).

Pencét di dieu pikeun maca tulisan dina sadaya metode pamasangan program atanapi maca pikeun maca kasimpulan pondok.

Ngagunakeun panganteur grafis pikeun manajer pakét

Sakumaha anu urang tingali, cara anu paling umum pikeun masang, uninstall, atanapi pasang deui bungkusan nyaéta ngaliwatan manajer paket anjeun. Sadaya panganteur grafis ngagaduhan desain anu sami.

Salaku conto, hayu urang tingali kumaha ngagunakeun manajer paket Synaptic (anu sumping dina versi anu langkung lami tina Ubuntu sareng ayeuna digentos ku Pusat Software Ubuntu).

Mimiti, sok mangrupakeun ide anu saé pikeun ngapdet pangkalan data program anu sayogi. Hal ieu dilakukeun nganggo tombol Reload. Sakali pembaruan réngsé, tuliskeun istilah pamilarian anjeun. Seueur bungkus sigana bakal didaptarkeun. Pencét kana anu dipikaresep ku anjeun pikeun ningali langkung jelasna. Upami anjeun badé masangkeun rangkep, lakukeun klik katuhu sareng pilih pilihan na Cirian pikeun masang. Sakali anjeun parantos milih sadaya bungkus anu anjeun badé pasang, pencét tombol na aplicar. Pikeun mupus bungkusan prosedur na sami, ngan anjeun kedah milih opsi na Cirian pikeun uninstall (uninstall, nyésakeun file konfigurasi program) atanapi Pariksa pikeun uninstall lengkep (hapus sadayana).

Ngagunakeun terminal

Hiji hal anu anjeun badé diajar ku Linux nyaéta anjeun kedah kaleungitan sieun terminal. Éta sanés hal anu disayogikeun pikeun peretas. Sabalikna, lamun anjeun biasa, anjeun bakal ngagaduhan sekutu anu kuat.

Sapertos nalika ngajalankeun antarbeungeut grafis, kedah ngagaduhan hak istiméwa pikeun masang atanapi ngahapus program. Ti terminal, ieu biasana dilakonan ku ngamimitian pernyataan paréntah urang ku sudo. Dina kasus apt, ieu kahontal sapertos kieu:

sudo apt-get update // update database sudo apt-get install package // install a package sudo apt-get Delete package // uninstall a package sudo apt-get purge package // completely uninstall the apt-cache search package rangkep // milarian iket

Sintaksisna bakal bénten-bénten upami distro anjeun nganggo manajer paket sanés (rpm, pacman, jst.). Nanging, ideu na dasarna sami. Pikeun ningali daptar paréntah lengkep sareng sasaruanana dina manajer paket anu sanés, kuring nyarankeun maca éta Pacman rosetta.

Paduli manajer paket anu anjeun anggo, nalika masang bungkus, éta sigana bakal nyandak anjeun masang bungkus anu sanés, disebat kagumantungan. Paket ieu penting pikeun program anu anjeun badé pasang pikeun dianggo. Dina waktos uninstallasi, anjeun panginten bakal heran naha éta henteu naroskeun anjeun pikeun nyoplokkeun kagumantungan ogé. Éta bakal gumantung kana cara manajer paket ngalakukeun hal. Manajer rangkep sanés ngalakukeun ieu sacara otomatis, tapi APT kedah ngalaksanakeunana sacara manual ku ngaéksekusi paréntah ieu ka jelas kagunaan dipasang henteu kapake ku aplikasi naon waé anu dipasang dina sistem anjeun ayeuna.

sudo apt-get autoremove

Naha aya cara séjén pikeun masang program dina Linux?

1. Repository swasta: Cara anu paling umum pikeun masang program nyaéta ngaliwatan Repositories resmi. Nanging, tiasa ogé masangkeun repositori "pribadi" atanapi "pribadi". Hal ieu ngamungkinkeun, diantara anu sanésna, yén pamekar program tiasa nawiskeun pangguna na versi paling anyar tina programna tanpa kedah ngantosan pangembang distro anjeun pikeun ngarangkep bungkus sareng unggah kana Repository resmi.

Cara ieu, kumaha ogé, ngagaduhan résiko kaamanan na. Jelas, anjeun ngan ukur kedah nambihan repositori "pribadi" tina situs atanapi pangembang anu dipercaya.

Di Ubuntu sareng turunanana gampang pisan pikeun nambihan gudang ieu. Kantun milarian Repository sual di Launchpad teras kuring muka terminal sareng nyerat:

sudo add-apt-repository ppa: repositoryname sudo apt-get update sudo apt-get install packagename

Pikeun penjelasan lengkep, kuring nyarankeun anjeun maca tulisan ieu ngeunaan kumaha carana nambihan PPA (Arsip Paket Pribadi - Arsip Paket Pribadi) dina Ubuntu.

Pantes netelakeun yén distros sanés, sanés dumasarkeun kana Ubuntu, henteu nganggo PPA tapi ngamungkinkeun nambihan Repository swasta ngalangkungan metode anu sanés. Salaku conto, dina distro dumasar Arch Linux, anu nganggo pacman salaku manager manager, dimungkinkeun pikeun nambihan repositori AUR (Arch Users Repository), mirip pisan sareng PPAs.

2. Bungkusan leupas: Cara séjén pikeun masang program nyaéta ku cara ngaunduh paket anu leres pikeun distribusi anjeun. Pikeun ngalakukeun ieu, anu anjeun kedah terang nyaéta masing-masing distro nganggo format paket anu henteu merta sami. Distros dumasar Debian sareng Ubuntu nganggo bungkus DEB, distro dumasar Fedora nganggo bungkus RPM, jst.

Sakali bungkusan na diunduh, cukup klik dua kali dina éta. Antarmuka grafis manajer paket bakal kabuka naroskeun upami anjeun badé masang program na.

Perhatoskeun yén ieu ogé sanés jalan anu paling aman pikeun masang bungkus. Nanging, éta tiasa manpaat dina sababaraha kasus khusus.

3. Nyusun kode sumber- Kadang anjeun bakal mendakan aplikasi anu henteu nyayogikeun paket instalasi, sareng anjeun kedah nyusun tina kode sumber. Pikeun ngalakukeun ieu, hal munggaran anu kedah urang lakukeun di Ubuntu nyaéta masang pakét-meta anu disebatna ngawangun-ésénsial, nganggo salah sahiji metode anu dijelaskeun dina tulisan ieu.

Sacara umum, léngkah pikeun nuturkeun pikeun nyusun aplikasi sapertos kieu:

1.- Unduh kode sumber.

2.- Cabut kode, biasana dibungkus ku tar sareng dikomprés handapeun gzip (* .tar.gz) atanapi bzip2 (* .tar.bz2).

3.- Lebetkeun folder anu didamel ku cara unzip kode.

4.- Ngaéksekusi skrip konfigurasi (éta dipaké pikeun mariksa ciri sistem anu mangaruhan kompilasi, ngatur kompilasi numutkeun nilai-nilai ieu, sareng nyiptakeun file makefile).

5.- Ngajalankeun paréntah ngadamel, anu ngurus kompilasi.

6.- Paréntah lumpat sudo nyieun install, Anu masang aplikasi dina sistem, atanapi langkung saé na, pasang iketna cék pamasangan, sareng ngajalankeun sudo checkinstall. Aplikasi ieu nyiptakeun pakét .deb sahingga henteu kedah disusun waktos sanésna, sanaos henteu kalebet daptar katergantungan.

Pamakéan checkinstall ogé ngagaduhan kaunggulan yén sistem bakal ngalacak program anu dipasang ku cara kieu, ogé ngagampangkeun pamasanganana.

Ieu conto lengkep ngajalankeun prosedur ieu:

sensor tar xvzf-applet-0.5.1.tar.gz cd sensor-applet-0.5.1 ./configurasi ngajantenkeun sudo checkinstall

Tulisan maca anu disarankeun sanés:

Dimana kéngingkeun parangkat lunak anu saé

Hayu urang mimitian ku netelakeun yén aplikasi Windows -sacara prinsip- ulah dijalankeun dina Linux. Dina cara nu sami yén aranjeunna henteu ngajalankeun dina Mac OS X, salaku conto.

Dina sababaraha kasus, ieu aplikasi lintas platform, nyaéta kalayan vérsi anu sayogi pikeun sistem operasi anu béda. Dina kasus éta, éta bakal cukup pikeun masang vérsi pikeun Linux sareng masalahna direngsekeun.

Aya ogé hal sanés anu masalahna kirang: nalika ngeunaan aplikasi anu dikembangkeun di Java. Justru, Java ngamungkinkeun ngajalankeun aplikasi paduli sistem operasi. Deui, solusina basajan pisan.

Dina véna anu sami, aya seueur seueur alternatip "dina awan" kana aplikasi desktop. Daripada milarian klon Outlook Express pikeun Linux, anjeun panginten hoyong nganggo antarbeungeut wéb Gmail, Hotmail, jst. Upami éta, moal aya masalah kompatibilitas Linux ogé.

Tapi naon anu lumangsung nalika anjeun kedah ngajalankeun aplikasi anu ngan ukur sayogi pikeun Windows? Dina hal ieu, aya 3 alternatif: tinggalkeun Windows dipasang sasarengan sareng Linux (dina naon anu disebat «dual-boot"), Pasang Windows" di jero "Linux nganggo a mesin virtual o nganggo Anggur, sajenis "juru" anu ngamungkinkeun seueur aplikasi Windows dijalankeun dina Linux siga anu asli.

Nanging, sateuacan digoda pikeun ngalaksanakeun salah sahiji tina 3 alternatif anu ditétélakeun di luhur, kuring nyarankeun sateuacana mutuskeun kamungkinan aya alternatif gratis pikeun program anu disebatkeun anu asli dina Linux.

Justru, aya situs sapertos LinuxAlt, Freealts o Alternatipna di mana dimungkinkeun pikeun milarian alternatif gratis pikeun program anu anjeun anggo dina Windows.

Sababaraha waktos ka pengker, urang ogé ngadamel daptar, sanaos panginten henteu 100% énggal.

Di sagigireun tautan anu disarankeun, di handap anjeun bakal mendakan "crème de la crème" parangkat lunak gratis, dikelompokkeun dumasar katégori. Nanging, kedah disebatkeun yén daptar di handap ieu diciptakeun pikeun tujuan hidayah hungkul sareng henteu ngagambarkeun katalog lengkep pakakas parangkat lunak gratis anu saé sareng beuki seueur anu sayogi.

Klarifikasi sateuacanna sateuacan ningali program anu disarankeun.

{Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} = Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng program anu ngagunakeun mesin pencari blog.
{Halaman wéb resmi program} = Buka halaman resmi program.
{Halaman wéb resmi program} = Pasang program nganggo Repositories Ubuntu anu dipasang dina mesin anjeun.

Naha anjeun terang program anu saé anu henteu aya dina daptar kami?

Kirimkeun kami a email ngahususkeun nami program sareng, upami tiasa, kalebet inpormasi tambihan atanapi, gagal éta, bejakeun ka kami dimana kami tiasa kéngingkeunana.

barang-barang tambahan

Éditor téks

  • paling Popular
    • Gedit. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Kate. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Leafpad. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • TÉH. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Mousepad. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Berorientasi pisan kana program
    • SciTe. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Sulis. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Konsol
    • Nano. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Serbaguna
    • Vim. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Emacs. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • XEmacs. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}

Dok

  • Darmaga Kairo. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Awn. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Docky {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Wbar. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Simdock. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Gnome-do. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Kiba Dock. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program}

Peluncur

  • Gnome-do. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • tambaga. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Kotak Peluncuran Gnome. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}

Pangurus file

  • lauk lumba-lumba. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • EmelFM2. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • GNOME Panglima. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Konqueror. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Krusader. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Panglima Tengah wengi. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • nautilus. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • PCMan File Manager. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Thunar. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}

Automation kantor

  • OpenOffice. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • LibreOffice. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program}
  • StarOffice. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program}
  • KOffice. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • GnomeOffice. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}

kaamanan

  • 11 aplikasi peretasan sareng kaamanan anu pangsaéna.
  • Jaringan Autoscan, pikeun ngadeteksi panyusup dina wifi anjeun. {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program}
  • mamangsan, Kanggo milarian laptop anjeun upami éta dipaling. {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program}
  • maung, pikeun ngalakukeun audit kaamanan sareng ngadeteksi panyusud. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • KeepassX, pikeun nyimpen sadaya kecap akses anjeun. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Clamtk, antipirus. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}

programming

IDEs

  • Anjuta. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • samagaha. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Qt Creator. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Netbeans. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Mono Ngembangkeun. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Géyan. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • CodeLite. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Lasarus. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}

Internet

Penjelajah

  • Firefox. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Epiphany. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Konqueror. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • kromium. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Seamonkey. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • opera. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program}
  • Lynx. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program}

mail éléktronik

  • epolusi. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Thunderbird. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • cakar surat. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • KMail. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Sylpheed. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}

jejaring sosial

  • Gwibber. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Pino. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • gTwitter. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Choqok. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Buzzbird. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Qwit. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Qwitik. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Twitux. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Twitim. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program}
  • Yasst. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program}

Olahtalatah saharita

  • Klién olahtalatah instan anu pangsaéna pikeun Linux.
  • Pidgin. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Kopete. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Psi. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Jabbim. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program}
  • Gajim. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • empati. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • BitlBee. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Gyache ningkat. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program}
  • emesene. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • aMSN. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Utusan Raksa. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program}
  • KMess. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Minbif. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}

IRC

  • Top 5 Klién IRC pikeun Linux.
  • Pidgin. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Konversasi. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Xchat. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Chatzilla. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Irssi. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Quassel IRC. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Smuxi. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • KVirc. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • ERC. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • WeeChat. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • ScrollZ. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}

ftp

  • FileZilla. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • gFTP. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • FireFTP. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program}
  • KFTPgrabber. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • NCFTP. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Beureum Open FTP Face. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • LFTP. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}

torrents

  • Top 9 Klién Bittorrent pikeun Linux.
  • pangiriman, Pelanggan anu ipis sareng kuat (sanaos henteu "lengkep"). {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Koruptor, panginten klien Bittorrent paling lengkep pikeun GNOME. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • KTorrent, anu sami sareng Banjir pikeun KDE. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Bittornado, salah sahiji klien anu paling maju. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • QBittorrent, Klién dumasar kana Qt4. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • rTorrent, ncurses klien pikeun terminal. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • aria2, klien sanés anu sanés kanggo terminal. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Vuze, kuat (tapi laun sareng "beurat") klien berbasis Java. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Torrentflux, klien nganggo antarmuka wéb (ngatur aliran anjeun tina panyungsi internét anjeun). {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Torrent Episode Downloader, pikeun ngaunduh épisode ti séri karesep anjeun sacara otomatis. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program}

multimedia

audio

  • Pamaén Audio
    • Rhythmbox {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Amarok{Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Audacious {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Exaile {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Banshee {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • BMP {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program}
    • Sonata {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • XMMS {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • GMPC {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • audio Edit
    • AudaCity {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Ardor {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Jokosher {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Nyapu {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Traverso DAW {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Sequencers
    • Ngarecah {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program}
    • MusE {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Qaktor {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • LMMS {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • hidrogén {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Seq24 {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Sintésiser
    • QSynth {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Cileungsi {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • QSampler {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • SooperLooper {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Tuxguitar {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Komposisi sareng notasi musik
    • Lilypond {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Rosegarden {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • MuseScore {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Parobih
    • SoundConverter {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • soundKonverter {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • OggConvert {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Artos Mobile Mobile {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program}
  • batur
    • Covergloobus, pikeun ningali sampalan file-file anu diputer dina desktop anjeun. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program}

video

  • Sadaya pamaén pidéo.
  • Alat pikeun ngarekam desktop anjeun.
  • Pamaén pidéo
    • VLC {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • GXine {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Totem {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Pamaén {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • SMPlayer {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Kmplayer {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • UMPlayer {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program}
    • Kafein {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Ogle {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program}
    • héliks {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program}
    • Realplayer, pamuter format realaudio. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program}
    • Miro, platform kanggo tipi sareng pidéo dina internét. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Puseur Média Moovida, platform kanggo TV sareng video dina internét. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Gnash, maénkeun pidéo flash. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Édisi pidéo
    • Avidemux {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Celtx {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}, pikeun nyiptakeun naskah.
    • Cinelerra {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program}
    • KDEnlive {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Kino {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Lives {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Buka Pilem Editor {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Openshot {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • PiTiVi {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Parobih
    • FFmpeg {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • erem leungen {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • MEncoder {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • pilem cair ipis {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program}
    • transcode {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • xVideoServiceThief {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Animasi
    • Blénder {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Stopmotion {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • DVD Creation
    • DeVeDe {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • DVDStyler {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Panulis DVD Q {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Thoggen {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Webcam
    • kiju {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Kamoso {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • HAsciiCam {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Guvcview {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Ngarekam méja
    • dvgrab {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • xVidCap {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • kiceupan {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program}
    • Istanbul {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • recordMyDesktop {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Kazam {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program}
    • Tibesti {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program}

Gambar, desain sareng fotografi

  • Pamirsa + adm. perpustakaan poto + éditan dasar
    • Panon GNOME {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Gwenview {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Teu ngantep {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • F-Titik {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • GThumb {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Google Picasa {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program}
    • KSquirrel {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program}
  • Nyiptakeun gambar canggih sareng ngédit
    • GIMP {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • GIMPShop {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program}
    • kapur {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Ngédit gambar vektor
    • Inkscape {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • SK1 {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program}
    • OpenOffice Draw {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Xara Xtreme {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Skencil {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • CAD
    • QCAD {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • BRL-CAD {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program}
  • Parobih
    • SIR, pikeun ngédit sababaraha gambar sakaligus. {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program}
    • ImageMagick {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Nyeken
    • Saderhana {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • batur
    • Omod, alternatif pikeun Microsoft Visio. {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Imah Manis 3D, pikeun desain interior. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}

Élmu sareng panilitian

  • Astronomi
    • Kstars {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Sapeupeuting {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program}
    • Stellarium {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Google Earth {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • biologi
    • BioPerl {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • BioPython {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • BioJava {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • ClustalX, {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • TreeviewX, {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Treepuzzle, {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Biofisika
    • Pymol {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Kimia
    • GChemPaint {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • ghemical {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • gdis {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • OpenBabel {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Chemtool {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • xdrawchem {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • mpqc {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • KUMPULAN {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • Géologi sareng Géografi
    • JukutMilarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • QGIS {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Generik Mapping Pakakas {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Thuban {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Survex {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Therion{Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • PostGIS {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • fisika
    • Cernlib {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Lightspeed {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • (X + XNUMX)
    • R-Proyék {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Plot GNU {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • oktaf {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Freemat {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Bawang {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Maxima {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Géogébra {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Kmplot {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • 10 alesan ngagunakeun lemes. gratis dina panilitian ilmiah.

rupa puseurna

  • Administrasi sistem
    • Ailurus, pikeun gampang masang aplikasi. {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Debreate, Nyiptakeun bungkus DEB kalayan gampang. {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program}
  • Manajemén file
    • Gnome Pamisah, pikeun ngagabung / meulah file. {Tulisan Search Engine anu aya hubunganana} {Halaman wéb resmi program}
    • Ganti ngaran aranjeunna sadayana, pikeun kumpulan ngaganti nami file. {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program}
    • Sakitot, GNU / Linux Ax pikeun ngagabung / ngabagi file ageung. {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program}
  • Ngaduruk gambar sareng virtualisasi
    • Brasero, pikeun ngaduruk / nimba gambar. {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • ISO Master, pikeun ngamanipulasi file ISO. {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • K3B, pikeun ngaduruk CD sareng DVD. {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • GMountISO, pikeun masang file ISO. {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • gISOMount, pikeun masang file ISO. {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • Furius ISO Mount, pikeun masang file ISO, IMG, BIN, MDF sareng NRG. {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
    • AcetoneISO, pikeun masang file ISO sareng MDF. {Milarian tulisan anu aya hubunganana sareng Search Engine} {Halaman wéb resmi program} {Halaman wéb resmi program}
  • batur