Proporsi pangguna uap anu aktip nganggo Linux parantos ngahontal 1%.

Klep ngarilis pembaruan Juli na pikeun Tracker Uap Hardware Survey sababaraha dinten ka pengker, dina dasarna Valve ngabagi inpormasi ngeunaan karesep para pangguna jasa pangiriman game Steam dimana saha waé anu tiasa terang turun naek biasa dina pangsa pasar panyadia CPU sareng GPU.

Dina laporan anyar ieu Juli Klep nyorot yén saeutik demi saeutik aya kanyataan anu pikaresepeun kajadian, kumargi numutkeun data survey anu pang anyarna, midangkeun dina Linux naék 1% pikeun anu munggaran dina sababaraha taun. Ieu ogé ngagambarkeun kanaékan 0,14% salami sasih sateuacanna sareng sumping ngan sababaraha minggu saatos perusahaan bakal ngumumkeun Steam Deck, Konsol anyar na kanggo PC, anu diperkirakeun pencét pasar dina usum gugur salajengna.

Tulisan anu aya hubunganana:
Steam Deck, konsol Valve pikeun bersaing sareng Switch

Sarta éta nalika Klep ngaleupaskeun Proton pikeun Steam dina Linux, jangji bakal ngijinkeun gamer Linux sadaya alam dunya maénkeun kaulinan panganyarna anu sayogi pikeun platform Windows, dina distribusi Linux na. Proton mangrupikeun téknologi anu narjamahkeun panggero API khusus Windows kana kasetaraan Linux, ngamungkinkeun rébuan pamaén Linux maén kaulinan anu dipikahoyong, tapi henteu tiasa sabab henteu nganggo sistem operasi Windows. Saatos sékrési Proton, panilitian Valve mendakan yén pangsa pasar pamaén Linux ningkat janten 2%.

Numutkeun laporan Juli sabulan katukang, indikator ieu 0.89% anu mana distribusi anu kalebet perséntase ieu Nya éta: Ubuntu 20.04.2 aya dina kalungguhan sareng 0.19% pangguna Steam, dituturkeun ku Manjaro Linux kalayan 0.11%, Arch Linux kalayan 0.10%, Ubuntu 21.04 sareng 0.06% sareng Linux Mint 20.1 sareng 0.05%.

Kalayan diperkirakeun 120 juta pangguna Steam aktip, jumlah pangguna Linux dina Steam sakitar 1,2 juta. Minat anu ningkat dina Linux diantara pangguna Steam tiasa disababkeun ku pengumuman Deck Steam berbasis di Linux, katambah deui tiasa disebatkeun yén jumlah maksimum pangguna Linux dina Steam (2%) kacatet saatos réngsé tés. Steam béta pikeun Linux di 2013. Teras indikator ieu mimiti turun sareng di 2017 ngahontal 0.6%, saatos éta mimiti tumuh lalaunan.

Penting pikeun nengetan sakali Valve ngamimitian ngintunkeun konsol Steam Deck ka pangguna anu munggaran, Pangsa pasar game Linux bakal terus tumuh. Saha waé anu ngagunakeun konsol bakal nyumbang kana kamekaran kaulinan dina Linux, ngabantosan aranjeunna pikeun ngahontal tingkat adopsi anu langkung luhur. Komunitas kaulinan Linux bakal terus tumuh dina léngkah-léngkah leutik, tapi ku pangembang perangkat lunak sareng perangkat keras utama sapertos Valve nyokongna, sigana bakal pencét angka dua digit dina waktos payun.

Ogé, AMD sareng klep damel babarengan pikeun modérnisasi arsitektur tina Skala kinerja Linux dina prosésor AMD, anu dianggo dina Steam Deck, anu dikembangkeun ku Valve.

Perhatoskeun yén modul inti anu aya, anu tanggel waler pikeun ngarobih frékuénsi CPU AMD numutkeun kabutuhan kakuatan pamrosésan tina aplikasi, didasarkeun kana supir ACPI cpufreq anu luntur, anu henteu masihan efisiensi kinerja / kakuatan babandingan anu dipikahoyong dina modél modél modern prosesor AMD kusabab modél speed hudang kinerja tinggi anu rada laun dina CPU (dina sababaraha kasus, pikeun ngahontal kinerja anu cekap, pangguna kapaksa nganonaktifkeun pilihan otomatis modeu hemat).

waktu pikeun kernel Linux, arsitektur anyar dikembangkeun pikeun ngendalikeun frékuénsi CPU AMD, anu bakal ngamungkinkeun pikeun ngahontal indikator kinerja anu langkung luhur dina aplikasi gim anu dieksekusi dina kontrol lapisan VKD3D-Proton (panerapan Direct3D 12 anu dianggo ngalangkungan tarjamahan telepon ka Vulkan API). Tanggal 17 Séptémber, laporan bakal dilakukeun ngeunaan padamelan anu dilakukeun dina X.Org Developers Conference 2021.

sumber: https://store.steampowered.com


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Miguel Mayol cenahna

    Tulisan anu ngajelaskeun kumaha cara masang Manjaro KDE kalayan ventoy pikeun ngalaman hal anu paling caket kana Steam OS 3
    dina desktop anjeun nalika Steam Deck dugi, kalayan judul anu tiasa anjeun anggap salaku clck bat (umpan) sareng video anu ngajelaskeun éta sabab 99% anu henteu nganggo GNU / Linux moal terang kumaha masang MS WOS ogé, kaasup ieu
    ngajelaskeun léngkah sateuacanna ngabébaskeun 100 Gbs disk atanapi nambihan aranjeunna saur anjeun tiasa nganggo