Protokol Nym: Sumber kabuka sareng sistem privasi desentralisasi

Protokol Nym: Sumber kabuka sareng sistem privasi desentralisasi

Protokol Nym: Sumber kabuka sareng sistem privasi desentralisasi

Ayeuna di dunya, kusabab ningkatna operasi online sareng kagiatan kusabab Pandemi covid-19, éta hacks kana sistem sareng komunikasi online. Sareng aya ogé paningkatan panyalahgunaan data ku parusahaan téknologi hébat dunya, utamina anu ngagaduhan Média Sosial sareng Platform Pesen.

Pikeun merangan masalah ieu atanapi masalah anu aya hubunganana sareng karusiahan, anonimitas sareng kaamanan cyber ngeunaan pangguna, sareng operasi online sareng komunikasi na, proyek anu pikaresepeun parantos muncul khususna desentralisasi sareng sumber terbuka. Salah sahijina nyaéta proyek anu "Nym Protokol" anu dina fase pangwangunan pinuh.

Utopia: Ékosistem P2P desentralisasi anu pikaresepeun pikeun Linux

Utopia: Ékosistem P2P desentralisasi anu pikaresepeun pikeun Linux

Sareng saprak, urang rutin alamat Proyék Téknologi Desentralisasi atanapi henteu, aranjeunna fokus kana karusiahan, anonimitas sareng kaamanan cyber ti para pangguna, urang bakal langsung ngantepkeun di handap sababaraha tautan anu pang anyarna pikeun sababaraha urang tulisan patali saméméhna. Sangkan anu resep ngajalajah aranjeunna saatos réngsé nyebarkeun ieu tiasa gampang waé:

"Utopia dasarna mangrupikeun kit sadayana-kanggo-hiji pikeun ngagunakeun olahtalatah instan anu aman, komunikasi email anu énkripsi, pamayaran anonim, sareng browsing wéb pribadi, numutkeun panyipta na. Naon ogé anu saé dianggo dina Sistem Operasi GNU / Linux, sabab éta ngamungkinkeun anjeun monetisasi panggunaanna ku ngan saukur jumlah mémori RAM (4 GB) anu sayogi sareng alamat IP umum anu tetep. Maka, éta mangrupikeun produk pikeun ngamajukeun kabébasan, anonimitas sareng henteuna sénsor, anu parantos dirarancang pikeun komunikasi anu aman, pamayaran anonim sareng panggunaan internét anu leres-leres gratis sareng teu aya wates." Utopia: Ékosistem P2P desentralisasi anu pikaresepeun pikeun Linux

Utopia: Ékosistem P2P desentralisasi anu pikaresepeun pikeun Linux
Tulisan anu aya hubunganana:
Utopia: Ékosistem P2P desentralisasi anu pikaresepeun pikeun Linux

PrivacyTools: Halaman wéb anu berharga sareng mangpaat pikeun privasi online
Tulisan anu aya hubunganana:
PrivacyTools: Halaman wéb anu berharga sareng mangpaat pikeun privasi online

Protokol Nym: Proyék Infrastruktur Privasi Global

Protokol Nym: Proyék Infrastruktur Privasi Global

Naon Nym?

dumasar kana website resmi tina nyarios proyék desentralisasi sareng sumber terbuka anu dina pamekaran lengkep, éta dijelaskeun umumna sukamaha kieu:

"Kusabab, protokol Internét anu aya nyaring data sénsitip anu tiasa dianggo tanpa kanyaho ku pangguna. Nym ngembangkeun infrastruktur pikeun nyegah kabocoran data ieu ku mayungan metadata unggal pakét dina jaringan sareng lapisan aplikasi. Nym nyayogikeun privasi anu lega dina jaringan ngalawan panyerang canggih canggih, sareng transaksi anonim nganggo desentralisasi, acak deui, kredensial buta. Misi Nym nyaéta netepkeun privasi standar pikeun komunikasi online."

Sedengkeun, ti a cara anu langkung téknis ieu ditambihan ka na:

"Nym mangrupikeun sistem privasi sumber anu teu aya idin, terdesentralisasi, sumber terbuka. Éta nyayogikeun privasi lengkep, ngamungkinkeun aplikasi, jasa atanapi blockchain sanés pikeun nyayogikeun pangguna na perlindungan metadata anu kuat, boh dina tingkat jaringan (mixnet) sareng dina level aplikasi (kredensial anonim) tanpa kedah ngawangun privasi ti mimiti."

komponén

El "Nym Protokol" dasarna diwangun ku 3 elemen konci pikeun mastikeun tujuan penting anjeun. Sareng ieu nyaéta:

Jaringan Campuran (Mixnet)

Anu milari nawiskeun jaminan anu kuat ngalawan kabocoran sareng kumpulan metadata dina lapisan jaringan. Kusabab, éta mangrupikeun jaringan umum tujuan overlay privasi anu agnostik sareng tiasa berinteraksi sareng ampir sagala aplikasi digital atanapi jasa anu sanés, anu ngamungkinkeun individu, ogé panyadia jasa digital, tiasa ngajamin privasi atanapi pangguna na.

Kapercayaan pribadi

Aranjeunna narékahan pikeun ngantep jalma-jalma nunjukkeun hakna pikeun aksés sareng ngalakukeun hal online bari ngajaga privasi. Kapercayaan ieu énkripsi sareng lebetkeun data anu diperyogikeun pikeun layanan anu ditangtoskeun, kalebet buktina nol-pangaweruh ngeunaan data pribadi. Kapercayaan ieu disahkeun dina cara desentralisasi sareng umum, tanpa ngungkabkeun naon waé tautan antara pangguna sareng jasa anu aranjeunna hoyong aksés.

Insentip

Anu milarian pikeun ngahontal sistem sareng palayanan anu berkelanjutan. Insentif ieu difokuskeun pikeun ngahontal desentralisasi platform sareng ngajaga kualitas jasa jaringan. Diideuan ku insentif jaringan Bitcoin, sistem buktina-tina-karya novél platform ieu ngahargaan node pikeun nyampur lalu lintas tibatan ngarengsekeun puzzles Merkle anu wenang. Operator simpul nym diganjar pikeun uji campuran, mastikeun privasi pikeun sadayana.

inpo leuwih

Kusabab, Proyék tina "Nym Protokol" nyaéta dina pamekaran lengkep aya seueur anu kedah dipikaterang, netepkeun, ngahijikeun, sahingga urang tiasa ningali anu mangpaat pisan platform desentralisasi sareng sumber terbuka anu nguntungkeun urang salaku pangguna dina hal karusiahan, anonimitas sareng kaamanan cyber.

Nanging, pikeun ngagali kana aranjeunna tujuan, tujuan sareng téknologi anjeun tiasa ngajajah tautan ieu:

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Pondokna, Proyék tina "Nym Protokol" éta anyar lahir sareng pikaresepeun Proyék sumber terbuka desentralisasi anu nawiskeun platform anu nyiar ningkatkeun karusiahan, anonimitas sareng kaamanan cyber ti para pangguna, sareng sadayana platform atanapi jasa pikeun ngiluan na.

Kami arepkeun yén ieu publikasi bakal kapaké pisan pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun paningkatan, kamekaran sareng difusi ékosistem aplikasi anu sayogi «GNU/Linux». Sareng tong lirén ngabagi éta ka batur, dina halaman wéb paporit, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial anjeun atanapi sistem olahtalatah. Akhirna, buka halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.