Proxmox Cadangan Server, produk anyar pikeun cadangan sareng pamulihan lingkungan virtual

Proxmox, dipikaterang ku Lingkungan Virtual Proxmox sareng produk Proxmox Mail Gateway na, parantos ngarilis versi munggaran tina sebaran Proxmox Cadangan Server. Distribusi anu anyar disayogikeun salaku solusi anu siap dianggo kanggo cadangan sareng pamulihan lingkungan virtual, wadah sareng padding server.

Proxmox Cadangan Server nyaéta Parangkat lunak cadangan klien-server kelas perusahaan anu ngadukung mesin virtual, wadah, sareng host fisik. Éta dioptimalkeun khusus pikeun platform Proxmox Virtual Environment sareng ngamungkinkeun anjeun aman nyadangkeun sareng ngayakeun réplikasi data.

Nyayogikeun manajemén gampang ku garis paréntah sareng antarbeungeut pangguna basis wéb sareng dilisensikeun ku Lisénsi Publik Umum GNU Affero v3 (GNU AGPL, v3).

Proxmox Cadangan Server ngadukung cadangan tambahan, deduplikasi data, komprési, sareng énkripsi anu dioténtikasi.

Ngagunakeun Karat salaku basa palaksanaan jaminan kinerja tinggi, pamakean sumberdaya rendah sareng basis kode anu berkualitas, aman. Éta ngagaduhan énkripsi anu kuat dilakukeun dina sisi klien. Ku alatan éta, dimungkinkeun pikeun nyadangkeun data kana target anu henteu lengkep dipercaya.

Bagian tina sistem distribusi Éta dumasarkeun kana dasar pakét Debian 10.6 (Buster), kernel Linux 5.4 sareng OpenZFS 0.8.4.

Sistem ieu dirancang dumasar kana arsitéktur klien-sérver: Proxmox Cadangan Server tiasa dianggo duanana pikeun dianggo sareng cadangan lokal sareng sérpér séntral pikeun nyadangkeun data tina host anu béda. Nyayogikeun pamulihan granular gancang sareng modeu sinkronisasi data antara sérver.

Proxmox Cadangan Server ngadukung integrasi sareng platform Proxmox VE pikeun nyadangkeun mesin virtual sareng wadah. Manajemén cadangan sareng pamulihan data dilakukeun ngalangkungan panganteur wéb.

Ciri utama anu menonjol nyaéta:

  • Dukungan Proxmox VE: Lingkungan virtual Proxmox didukung sapinuhna sareng tiasa nyadangkeun mesin virtual (anu ngadukung bitmap kotor QEMU) sareng wadah.
  • Kinerja: Sakabéh tumpukan parangkat lunak ditulis dina Karat, pikeun nyayogikeun efisiensi gancang sareng memori.
  • Deduplikasi: Cadangan rutin ngahasilkeun sajumlah seueur data duplikat. Lapisan deduplikasi nyingkahan kaleuleusan sareng ngaleutikan rohangan panyimpenan anu dianggo.
  • Cadangan tambahan: Parobihan antara cadangan biasana handap. Maca sareng ngirim ngan ukur délta ngirangan pangaruh cadangan dina panyimpenan sareng jaringan.
  • Integritas data: Algoritme check-in SHA-256 internal mastikeun akurasi sareng konsistén cadangan anjeun.
  • Jauh Sinkronisasi: Data tiasa épéktip disingkronkeun sareng situs jauh. Ngan ukur délta anu ngandung data énggal anu ditransper.
  • Komprési: Zpresard komprési ultra-gancang sanggup ngomprés sababaraha gigabyte data per detik.
  • Cadangan énkripsi tiasa énkripsi dina sisi klien nganggo AES-256 dina modeu Galois / Counter. Modeu enkripsi anu dioténtikasi ieu nyayogikeun kinerja anu luhur pisan dina pakakas modéren.
  • Antarbeungeut wéb: Atur cadangan Proxmox kalayan antar muka pangguna basis wéb anu terpadu.
  • Sumber Terbuka: Proxmox Cadangan Server mangrupikeun perangkat lunak gratis sareng sumber terbuka. Kodeu sumber dilisensikeun AGPL, v3.

ngalesotkeun

Proyék dikembangkeun sareng dijaga ku Proxmox Server Solutions GmbH.

Gambar pamasangan ISO sayogi pikeun diunduh gratis. Komponén distribusi khusus kabuka dina lisénsi AGPLv3. Pikeun masang apdet, duanana Repository perusahaan anu mayar sareng dua Repository gratis sayogi, bénten-bénten dina tingkat stabilisasi pembaruan.

Akhirna, pikeun anu minat tiasa nguji produkna, anjeun tiasa kéngingkeun gambar sistem tina halaman wéb Proxmox resmi.

File na tiasa didownload tina tautan ieu. 

Média instalasi (CD atanapi USB) mangrupikeun sistem operasi anu lengkep. Éta tiasa dipasang sacara lengkep dina perangkat keras khusus atanapi dina mesin virtual dina sadaya platform virtualisasi, ditambah ogé tiasa dipasang di luhur pamasangan Debian anu aya.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)