Proxmox VE 6.2, asalna dumasar kana Debian 10.04, Kernel 5.4 sareng seueur deui

Proxmox_VE

Versi anyar Proxmox Virtual Lingkungan 6.2 nembé diwanohkeun, sebaran Linux khusus dumasar kana Debian GNU / Linux, dimaksudkeun pikeun nerapkeun sareng ngajaga server virtual nganggo LXC sareng KVM sareng éta ogé tiasa meta salaku gaganti produk sapertos VMware vSphere, Microsoft Hyper-V sareng Citrix Hypervisor.

Proxmox VE nyayogikeun pakakas pikeun nerapkeun sistem anu parantos réngsé sérver maya kelas industri kalayan administrasi basis wéb dirancang pikeun ngatur ratusan atanapi bahkan rébuan mesin virtual.

Sebaran parantos diwangun-di alat pikeun ngatur cadangan lingkungan virtual sareng dukungan clustering anu sayogi tina kotak, kalebet kamampuan migrasi lingkungan virtual tina hiji titik ka titik anu sanés tanpa lirén damel.

Kalayan antarbeungeut wéb pusat, anjeun tiasa sacara gampang ngajalankeun mesin virtual sareng wadah, ngatur panyimpenan anu ditetepkeun ku parangkat lunak sareng fungsionalitas jaringan, clustering kasadiaan tinggi, sareng sababaraha alat built-in-the-box sapertos cadangan, backup, migrasi langsung, réplika, sareng firewall

Fitur-fitur antarbeungeut wéb kalebet dukungan pikeun konsol VNC anu aman, kontrol aksés dumasar peran pikeun sadaya objék anu sayogi (VM, panyimpenan, simpul, sareng sajabana) sareng dukungan pikeun sababaraha mékanisme oténtikasi (MS ADS, LDAP, Linux PAM, Proxmox VE auténtikasi).

Naon anu énggal dina Proxmox VE 6.2?

Versi anyar tina sebaran ieu sumping sinkron sareng basis data Debian 10.4 "Buster", kernel Linux diropéa kana vérsi 5.4, ​​diropéa Ceph Nautilus 14.2.9, LXC 4.0, QEMU 5.0 sareng ZFSonLinux 0.8.3 sareng konfigurasi standar ditata pikeun ngajalankeun ratusan sareng rébuan peti anu ngajalankeun paralel dina simpul anu sami.

Salaku tambahan, anu nambihan dukungan kanggo panyingkronan pangguna otomatis sareng grup antara basis data pangguna Proxmox sareng LDAP. Modeu énkripsi dilaksanakeun pikeun sambungan kana LDAP (LDAP + MULAI).

Sareng naon anu disayogikeun dukungan lengkep sareng integrasi token API, anu ngamungkinkeun aksés seamless ku sistem pihak katilu, klien, sareng aplikasi pikeun kalolobaan API REST. Anjeun tiasa ngahasilkeun token API pikeun pangguna khusus, nangtoskeun kredensial masing-masing, sareng ngagaduhan durasi anu kawates.

Di sisi anu sanésna, éta disorot éta panganteur basis wéb ngagaduhan kamampuan ngagunakeun sertipikat Hayu Énkripsi Dicandak salaku hasil tina konfirmasi via DNS.

Tina parobihan anu sanés anu nonjol tina versi anyar ieu:

  • Ditambahkeun kamampuan pikeun ningali tangkal hak istiméwa pikeun pangguna dina panganteur admin.
  • Ditambahkeun GUI Ékspérimén pikeun SDN (Jaringan Ditetepkeun Parangkat Lunak).
  • Kamampuh ngarobih basa antar muka tanpa ngeureunkeun sési ayeuna parantos dilaksanakeun.
  • Nalika ningali eusi Repository, dimungkinkeun pikeun nyaring data dumasar kana tanggal nyiptakeun.
    LXC sareng lxcfs nyayogikeun dukungan lengkep pikeun cgroupv2. Témplat LXC énggal parantos ditambihan pikeun Ubuntu 20.04, Fedora 32, CentOS 8.1, Alpine Linux, sareng Arch Linux.
  • Ningkat pangrojong pikeun kontén basis sistemd.
  • Kamampuh nyiptakeun témplat dina Repository basis diréktori parantos dilaksanakeun.
  • Manajer cadangan internal ngadukung algoritma komprési data lossless gancang sareng éfisién pisan Zstandard (zstd).
  • Pikeun panyimpenan berbasis SAMBA / CIFS, alat-alat ngawatesan bandwidth diterapkeun.
  • Partisi ZFS kalayan titik dipasang non-standar parantos disetel pikeun dianggo.
  • QEMU / KVM ngadukung migrasi langsung sareng disk anu ditiru.
  • Ditambahkeun dukungan pikeun ngagunakeun dugi ka 8 tautan jaringan corosync dina kluster.

tungtungna upami anjeun resep terang langkung seueur perkawis éta Ngeunaan sebaran anyar ieu, anjeun tiasa mariksa detil dina pengumuman. Link na ieu.

Unduh sareng dukungan Proxmox ve 6.2

Proxmox VE 6.2 ayeuna sayogi pikeun diunduh dina halaman wéb na resmi. Link na ieu. Pamutahiran distribusi ti vérsi Proxmox VE 4.x atanapi 5.x ka 6.x dimungkinkeun ku apt.

Di sisi anu sanésna, Proxmox Server Solutions ieu ogé nawiskeun dukungan bisnis mimitian ti € 80 per taun per prosesor.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.