Proxmox VE 6.3 parantos dileupaskeun sareng hadir ku dukungan Server Serep sareng seueur deui

Nextmox_VE

Ngan diumumkeun peluncuran versi anyar tina Proxmox VE (Lingkungan Maya) 6.3, sebaran khusus Linux dumasar kana Debian GNU / Linux, ditujukeun pikeun palaksanaan sareng perawatan server virtual ngagunakeun LXC sareng KVM sareng sanggup bertindak salaku produk ngagantian sapertos VMware vSphere, Microsoft Hyper-V sareng Citrix Hypervisor.

Proxmox VE nyayogikeun sarana pikeun nerapkeun sistem server virtual wéb kelas industri turnkey dumasar pikeun ngatur ratusan atanapi bahkan rébuan mesin virtual.

Sebaran parantos diwangun-di alat pikeun ngatur cadangan lingkungan virtual sareng dukungan pikeun kluster anu sayogi di luar kotak, kalebet kamampuan hijrah lingkungan virtual tina hiji simpul ka titik anu sanés tanpa ngaganggu damel.

Diantara fitur antarbeungeut wéb: dukungan pikeun konsol VNC anu aman; kontrol aksés dumasar peran-pikeun sadaya objék anu sayogi (VM, panyimpenan, simpul, sareng sajabana); dukungan pikeun sababaraha mékanisme oténtikasi (MS ADS, LDAP, Linux PAM, auténtikasi Proxmox VE).

Ngeunaan vérsi anyar Proxmox VE 6.3

Dina versi anyar ieu urang tiasa mendakan yén sistemna parantos disingkronkeun sareng dasar paket Debian 10.6 "Buster", babarengan sareng Ceph Octopus 15.2.6, QEMU 5.1 sareng ZFSonLinux 0.8.5 anu diénggalan, sedengkeun bungkusan anu teu acan diénggalan nyaéta Linux kernel 5.4 sareng LXC 4.0.

Kabaharuan anu sanés dina versi anyar ieu nyaéta integrasi jeung Proxmox Cadangan Server, sasarengan dukungan anu ditambihkeun pikeun énkripsi cadangan di sisi klien sateuacan disalin kana sérver.

Dina panganteur wéb, éditor séri boot parantos ningkat tina mesin virtual, kamampuan pikeun milih sababaraha alat pikeun boot (disk, network boot) sareng boot tina alat PCI (NVMe) anu diteruskeun kana mesin virtual parantos ditambihan.

Antarmuka pikeun ngédit sérver éksternal parantos diusulkeun pikeun ngirim métrik: Node Proxmox VE ayeuna tiasa dikaitkeun sareng InfluxDB atanapi Grafit nganggo GUI, tanpa kedah sacara manual ngédit /etc/pve/status.cfg.

Sajaba ti éta kamampuan pikeun mastikeun sertipikat TLS pikeun LDAP sareng AD dilaksanakeun.

Antarmuka manajemén cadangan nyayogikeun daptar sistem tamu anu teu acan diciptakeun cadangan. Ditambahkeun laporan lengkep dina unggal padamelan cadangan sareng cakupan disk tamu.

Mékanisme anu fléksibel parantos ditambihan pikeun ngatur jumlah salinanna kaamanan sésana. Salian ti netepkeun jumlah salinan anu maksimum, anjeun ayeuna tiasa nangtoskeun sabaraha salinan anu kedah disimpen dina hiji waktos.

Tina Parobihan anu sanés tina vérsi anu anyar:

  • Ningkat pangrojong pikeun tampilan dénsitas piksel tinggi.
  • Dukungan kontainer ditambihkeun sareng sebaran Devuan sareng Kali Linux. Vérsi dirojong tina Ubuntu, Fedora sareng CentOS.
  • Ngawaskeun kontainer kontén ningkat sareng kamampuan pikeun ngabeungkeut zona waktos anu misah kana wadah anu ditambihan.
  • Installer nyayogikeun restart otomatis saatos suksés dipasang. Pangrojong pikeun sistem file ext3 parantos dihapus.
  • Konsol virtual katilu nganggo cangkang paréntah pikeun debugging nalika dipasang.
  • Pencocokan langkung saé jinis paket ICMP dina panganteur manajemén firewall.
  • Ditambahkeun pangrojong pikeun sistem dugi ka 8192 inti CPU.
  • Ditambahkeun dukungan eksperimen pikeun SDN (Software Defined Networking) sareng dukungan pikeun IPAM (IP Address Management).

tungtungna upami anjeun resep terang langkung seueur perkawis éta Ngeunaan sebaran anyar ieu, anjeun tiasa mariksa detil dina pengumuman. Link na ieu.

Unduh sareng dukungan Proxmox ve 6.3

Proxmox VE 6.3 ayeuna sayogi pikeun diunduh dina halaman wéb na resmi. Link na ieu. Pamutahiran distribusi ti vérsi Proxmox VE 4.x atanapi 5.x ka 6.x dimungkinkeun ku apt.

Di sisi anu sanésna, Proxmox Server Solutions ieu ogé nawiskeun dukungan bisnis mimitian ti € 80 per taun per prosesor.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Tomeu cenahna

    Naha dipikaterang upami aranjeunna bakal ngagaduhan antar muka pikeun sababaraha datacenter? Sapertos xencenter, contona.

    salam