QEMU 6.1 hadir nganggo enkripsi hardware, dukungan kanggo langkung seueur papan sareng seueur deui

QEMU

Sékrési versi anyar tina QEMU 6.1 numana langkung ti 3000 parobihan dilakukeun ku 221 pamekar, diantarana perbaikan controller, ogé pangrojong pikeun langkung seueur papan anu Cortex-M3 kasohor, paningkatan pikeun PowerPC, dukungan pikeun énkripsi hardware, diantara parobihan anu sanés.

Pikeun aranjeunna anu teu wawuh sareng QEMU, aranjeunna kedah terang yén éta mangrupikeun parangkat lunak anu ngamungkinkeun anjeun ngajalankeun program anu disusun pikeun platform perangkat keras dina sistem anu béda-béda sareng arsitékturSalaku conto, pikeun ngajalankeun aplikasi ARM dina komputer anu cocog sareng x86.

Dina modeu virtualisasi di QEMU, kinerja palaksanaan kode di lingkungan kotak pasir caket kana sistem perangkat keras kusabab palaksanaan pituduh langsung dina CPU sareng panggunaan modul Xen hypervisor atanapi KVM.

Warta utama QEMU 6.1

Dina vérsi anyar ieu anu ditepikeun tina QEMU 6.1, urang tiasa mendakan éta sacara standar, dukungan plugin pikeun generator kode TCG (Tiny Code Generator) klasik diaktipkeun sareng yén plugins execlog anyar (log palaksanaan) sareng cache ngawangun (simulasi tina paripolah cache L1 dina CPU) ditambihan.

Kabaharuan anu sanés dina versi anyar ieu nyaéta nambihan pangrojong pikeun papan dumasar kana chip Aspeed (rainier-bmc, quanta-q7l1), npcm7xx (quanta-gbs-bmc) sareng Cortex-M3 (stm32vldiscovery) dina émulator ARM.

Sedengkeun dina bagian tina dukungan pikeun modél CPU Intel anu langkung énggal dina émulator x86 Parantos ditambihan Skylake-Client-v4, Skylake-Server-v5, Cascadelake-Server-v5, Cooperlake-v2, Icelake-Client-v3, Icelake-Server-v5, Denverton-v3, Snowridge - v3, Dhyana-v2 anu ngalaksanakeun paréntah XSAVES.

Sedengkeun dina GUI, el ngadukung auténtikasi sandi nalika protokol dipaké VNC ayeuna ngan ukur diaktipkeun nalika éta diwangun sareng backend crypto éksternal (gnutls, libgcrypt, atanapi nettle).

Urang ogé tiasa mendakan yén kuring terang tambihan pangrojong pikeun énkripsi hardware sareng mesin hashing anu disayogikeun dina chip Aspeed, ieu ogé dibarengan ku pangrojong pikeun niru instruksi SVE2 (kalebet bfloat16), operator pikeun perkalian matriks, sareng paréntah pikeun nyéépkeun panyangga tarjamahan gaul (TLBs).

Émulator arsitéktur PowerPC "pseries" pikeun mesin ditirus parantos nambihan dukungan pikeun ngadeteksi kagagalan colokan panas di lingkungan tamu anu énggal, éta ningkatkeun wates CPU sareng ngalaksanakeun panutan sababaraha paréntah khusus pikeun prosesor POWER10.

Salajengna, disebatkeun yén salaku supir énkripsi prioritas, gnutls dianggo, anu payun ti pengendali anu sanés dina hal kinerja, sedengkeun kontributor basis en libgcrypt standar anu ditawarkeun di luhur parantos ngalih kana pilihan sareng supir basis nettle parantos diséépkeun salaku alternatif pikeun dianggo henteuna GnuTLS sareng Libgcrypt.

Tina parobihan anu sanés anu nonjol tina versi anyar ieu QEMU 6.1:

  • Dukungan pikeun PMBus sareng multiplexer I2C (pca9546, pca9548) ditambihan ka émulator I2C.
  • Émulator RISC-V ngadukung platform OpenTitan sareng virtual GPU virtio-vga (dumasar kana virgl).
  • Émulator s390 nambihan dukungan pikeun CPU generasi 16 sareng ekstensi vektor.
  • Ditambahkeun dukungan pikeun papan dumasar kana chip Genesi / bPlan Pegasos II (pegasos2).
  • Emulator chipset Q35 (ICH9) ngadukung nyolok alat PCI anu panas. Perbaikan emulasi ekstensi virtualisasi anu disayogikeun dina prosesor AMD.
  • Dukungan eksperimen pikeun spésifikasi ePMP
  • Dukungan awal pikeun penyuluhan Bit Manip ékspérimén
  • Ditambahkeun pilihan beus-konci-ratelimit pikeun ngawatesan intensitas konci beus ku sistem tamu.
  • Ditambahkeun paréntah "blockdev-reopen" ka QMP (QEMU Machine Protocol) pikeun ngarobih konfigurasi alat blok anu parantos didamel.
  • Pangrojong ditambih pikeun panggunaan salaku akselerator pikeun NVMM hypervisor anu dikembangkeun ku proyék NetBSD.

tungtungna upami anjeun resep terang langkung seueur perkawis éta ngeunaan parobihan sareng kabaruan anu ditepikeun dina versi anyar QEMU 6.1 ieu, anjeun tiasa mariksa detailna sareng seueur deui dina link ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.