Qemu-Kvm + Virt-Manager dina Debian - Jaringan Komputer pikeun UKM

Indéks umum séri: Jaringan Komputer pikeun UKM: Perkenalan

Dina Méi 2013 kami diterbitkeun dina blog ieu, dua tulisan didaptarkeun pikeun pamasangan Qemu-Kvm dina Debian 7 «Ngimpi«. Aranjeunna masih valid. Salaku bentang pamasangan sareng konfigurasi dina Debian 8 "Jessie" parantos robih sakedik, urang hoyong ngapdet prosedur na.

Éta moal sanés sateuacan sateuacan ngalebetkeun diri dina maca ieu Kumaha carana ngalakukeunana, aranjeunna bakal nganjang ka artikel sateuacanna Virtualisasi dina Debian: Perkenalan - Jaringan Komputer pikeun SMB, Pikeun gaduh sakedik latar dina hal éta.

Situs anu kami nyarankeun pikeun didatangan

Observasi

  • Kami nyalin kaluaran paréntah, sabab langkung seueur didaktik tibatan komposisi sanés anu ditulis ku kami. Kami ngajukeun yén anjeun sacara ati-ati maca pesen tina amanat anu béda, sabab éta mangrupikeun salah sahiji cara anu paling saé pikeun diajar tanpa kedah milarian Internét. Sahenteuna éta pendapat urang.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Urang mimitian ti pamasangan dasar Debian "Jessie" sakumaha anu urang tingali dina Pamasangan Workstation - Jaringan Komputer pikeun UKM. Teras, urang masang Desktop atanapi Desktop karesep urang salaku anu urang tingali dina 6 Desktop Debian - Jaringan Komputer pikeun UKM.

Pikeun tulisan ieu kami milih éta Kayu Desktop. Kami milih éta kusabab seueur pamiarsa anu resep lingkungan desktop ieu. 😉

Data umum tina workstation kami nyaéta:

Ngaran Domain: fromlinux.fan
Nami tim: sysadmin
FQDN: sysadmin.fromlinux.fan
Alamat IP: 192.168.10.3
SubNet: 192.168.10.0 / 24
Pamaké normal: sora ngahiung
Ngaran lengkep pangguna: Debian OS Pertama Buzz

Kami parios dukungan pikeun virtualisasi

Dina konsol kami ngaéksekusi:

buzz @ sysadmin: ~ $ egrep -c "(svm | vmx)" / proc / cpuinfo
2

Dina kasus kami, paréntah mulih deui yén kami gaduh 2 CPU kalayan dukungan anu ditangtoskeun.

Pakét kami bakal dipasang

Mimiti, urang terang yén kami badé install nganggo paréntah ieu:

buzz @ sysadmin: ~ $ aptitude milarian kvm
p ikvm - mesin virtual Java pikeun CLI          
v kvm                             - p libicsharpcode-nrefactory-ikvm5 - C # Parsing and Refactoring Library - IKVM p libikvm-native - pustaka asli pikeun IKVM.NET p nova-compute-kvm - OpenStack Compute - compute node (KVM)    
p qemu-kvm - QEMU Virtualisasi lengkep dina hardware x86

buzz @ sysadmin: ~ $ aptitude nunjukkeun nova-compute-kvm
Paket: nova-compute-kvm Anyar: enya Status: henteu dipasang Vérsi: 2014.1.3-11 Prioritas: tambahan Bagian: net Pamekar: PKG OpenStack Arsitéktur: sadayana Ukuran henteu dikomprés: 50.2k Gumantung kana: adduser, dpkg-dev, qemu-kvm | kvm, libvirt-daemon-system, nova-common, nova-compute, python-libvirt Gumantung kana: dpkg (> = 1.15.6 ~) Nyarankeun: guestmount Boga konflik sareng: nova-baremetal, nova-compute-lxc, nova- compute-qemu, nova-compute-uml, nova-compute-xen Nyayogikeun: nova-compute-hypervisor Pedaran: OpenStack Compute - compute node (KVM) OpenStack mangrupikeun infrastruktur awan anu tiasa dipercaya. Misi na nyaéta pikeun ngahasilkeun platform komputasi awan di mana-mana anu bakal nyumponan kabutuhan panyadia awan umum sareng swasta paduli ukuranana, ku saderhana pikeun nerapkeun sareng sacara scalable. OpenStack Compute, codenamed Nova, mangrupikeun cloud computing law controller anu dirancang janten modular sareng gampang diperpanjang sareng adaptasi. Salaku tambahan kana "asli" OpenStack API, éta ogé ngadukung Amazon EC2 API, sareng ngadukung seueur backend database anu sanés (kalebet SQLite, MySQL, sareng PostgreSQL), hypervisors (KVM, Xen), sareng sistem diréktori pangguna (LDAP, SQL ). Ieu paket kagumantungan pikeun titik ngitung nganggo KVM. Halaman utama: http://www.openstack.org/software/openstack-compute/
  • Kami moal masang iket OpenStack, sabab kami henteu peryogi infrastruktur virtualisasi sadayana pikeun Awan - awan. 😉
buzz @ sysadmin: ~ $ aptitude nunjukkeun qemu-kvm
Paket: qemu-kvm Anyar: enya Status: henteu dipasang Multi-Arch: foreign Version: 1: 2.1 + dfsg-12 + deb8u1 Prioritas: bagian opsional: misc Pengembang: Tim Debian QEMU Arsitéktur: amd64 Ukuran henteu dikomprés: 60.4 k Gumantung kana: qemu-system-x86 (> = 1.7.0 + dfsg-2 ~) Kagungan konflik sareng: kvm Break: qemu-system-x86 (<1.7.0 + dfsg-2 ~) Supersedes: qemu-system-x86 (<1.7.0 + dfsg-2 ~) Nyayogikeun: kvm Pedaran: QEMU Virtualisasi lengkep dina hardware x86 QEMU mangrupikeun émulator prosésor gancang. Paket ieu ngan ukur nyayogikeun skrip pembungkus / usr / bin / kvm anu ngajalankeun qemu-system-x86 dina modeu kvm pikeun kasaluyuan mundur. Punten perhatoskeun file konfigurasi qemu-kvm lami (dina / jsb / kvm /) henteu dianggo deui.
Halaman utama: http://www.qemu.org/

Kami masang platform virtualisasi Qemu-Kvm

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo aptitude install qemu-kvm libvirt-bin bridge-utils
Pakét BARU ieu bakal dipasang:     
  augeas-lenses {a} sasak-utils dmeventd {a} ebtables {a} étool {a} hdparm {a} ipxe-qemu {a} libaio1 {a} libapparmor1 {a} libaugeas0 {a} libboost-thread1.55.0 {a } libdevmapper-event1.02.1 {a} libfdt1 {a} libiscsi2 {a} liblvm2cmd2.02 {a} libnetcf1 {a} libnuma1 {a} librados2 {a} librbd1 {a} libreadline5 {a} libseccomp2 {a} libspice-server1 {a} libvdeplug2 {a} libvirt-bin libvirt-klién {a} libvirt-daemon {a} libvirt-daemon-system {a} libvirt0 {a} libx86-1 {a} libxen-4.4 {a} libxenstore3.0 { a} libxml2-utils {a} lvm2 {a} netcat-openbsd {a} pm-utils {a} powermgmt-base {a} qemu-kvm qemu-system-common {a} qemu-system-x86 {a} qemu -util {a} seabios {a} vbetool {a} 0 paket diénggalan, 42 anu énggal dipasang, 0 kanggo dihapus sareng 0 henteu diénggalan. Abdi peryogi ngaunduh 8,422 kB / 14.8 MB file. Saatos ngabongkar, 53.3 MB bakal dianggo. Naha anjeun badé teraskeun? [Y / n /?] Sareng

penting

  • Nalika urang masang dina Desktop, urang peryogi panganteur pikeun ngatur KVM. Upami kami masang dina salah sahiji atanapi langkung server, boh instalasi Desktop sareng pamasanganna Manger Mesin Virtual, yén urang bakal masang engké. Cdina conto tunggal antarbeungeut grafis ieu, urang tiasa ngatur sadaya sérver anu parantos dipasang dina bungkusan qemu-kvm, libvirt-bin y sasak-utils.
  • The setan utama - daemon tina virtualisasi nyaéta libvirtd. Pikeun terang statusna urang laksanakeun:
buzz @ sysadmin: ~ $ sudo systemctl status libvirtd
buzz @ sysadmin: ~ $ sudo status libvirtd jasa
  • Upami dina kaluaran salah sahiji paréntah sateuacanna, urang maca sababaraha garis dina warna beureum, éta séhat pikeun ngabalikan deui jasa éta libvirtd sareng parios deui, atanapi balikan deui komputer sareng parios. Anjeunna naskahlibvirtd.service anu nyetir systemd, dipanggihan di /lib/systemd/system/libvirtd.service. Catet yén urang tiasa ngagemah sétan éta ku cara anu lami, nyaéta:
buzz @ sysadmin: ~ $ sudo service libvirtd
Pamakéan: /etc/init.d/libvirtd {ngamimitian | eureun | balikan deui | muatkeun deui | force-reload | status | force-stop}

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo service libvirtd restart buzz @ sysadmin: ~ $ sudo service libvirtd statuslibvirtd.service - Virtualisasi daemon
   Dimuat: dimuat (/lib/systemd/system/libvirtd.service; diaktipkeun)
   Aktipkeun: aktip (ngajalankeun) saprak Sun 2016-11-27 11:23:53 EST; 8min ago Docs: man: libvirtd (8) http://libvirt.org Main PID: 1112 (libvirtd) CGroup: /system.slice/libvirtd.service └─1112 / usr / sbin / libvirtd
  • El naskah ayana di /etc/init.d/qemu-system-x86, tanggung jawab ngalebetkeun modul anu diperyogikeun pikeun operasi anu leres tina Qemu-Kvm. Saatos padamelan na hasil, éta parantos. Upami urang parios statusna, éta bakal balikkeun kami yén éta 0 atanapi suksés.
buzz @ sysadmin: ~ $ sudo systemctl status qemu-system-x86 ● qemu-system-x86.service - LSB: Skrip pemuatan modul QEMU KVM Dimuat: dimuat (/etc/init.d/qemu-system-x86)
   Aktipkeun: aktip (exited) saprak Sun 2016-11-27 11:18:17 EST; 18minit kamari prosés: 172 ExecStart = / etc / init.d / qemu-system-x86 ngamimitian (kode = exited, status = 0 / SUCCESS)
  • Upami urang panasaran sareng hoyong terang mana modulna sareng tempatna, urang lakukeun:
buzz @ sysadmin: ~ $ sudo updatedb

buzz @ sysadmin: ~ $ nomeran kvm | grep ko
/lib/modules/3.16.0-4-amd64/kernel/arch/x86/kvm/kvm-amd.ko
/lib/modules/3.16.0-4-amd64/kernel/arch/x86/kvm/kvm-intel.ko
/lib/modules/3.16.0-4-amd64/kernel/arch/x86/kvm/kvm.ko

buzz @ sysadmin: ~ $ ls -l /lib/modules/3.16.0-4-amd64/kernel/arch/x86/kvm/
total 1016 -rw-r - r-- 1 root root 97120 17 Jul 2015 XNUMX kvm-amd.ko
-rw-r - r-- 1 root root 223680 Jul 17 2015 kvm-intel.ko
-rw-r - r-- 1 root root 715920 Jul 17 2015 kvm.ko

Kami masang Virtual Machine Manager

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo aptitude install virt-manager
[sudo] kecap akses pikeun buzz: Paket BARU ieu bakal dipasang: gir1.2-gtk-vnc-2.0 {a} gir1.2-libvirt-glib-1.0 {a} gir1.2-spice-client-glib-2.0 { a} gir1.2-spice-client-gtk-3.0 {a} libvirt-glib-1.0-0 {a} python-ipaddr {a} python-libvirt {a} python-urlgrabber {a} virt-manager virt-viewer {a} ngalangkungan {a} 0 paket anu diénggalan, 11 anu énggal dipasang, 0 kanggo dihapus, sareng 0 henteu dianyarkeun. Abdi peryogi ngaunduh 2,041 kB file. Saatos ngabongkar, 12.5 MB bakal dipaké. Naha anjeun badé teraskeun? [Y / n /?] Sareng
  • Saatos masang iket, urang konsultasi:
buzz @ sysadmin: ~ $ ucing /usr/share/doc/virt-manager/README.Debian 
Kontrol Akses ============ Akses kana stop kontak libvirt dikawasa ku kaanggotaan dina grup "libvirt". Upami anjeun hoyong ngatur mesin virtual salaku non root anjeun kedah nambihan pangguna kana grup éta atanapi anjeun kedah nganggo uris sési sapertos qemu: /// session. Tingali ogé /usr/share/doc/libvirt-bin/README.Debian. - Guido Guenther Kam, 04 Jun 2010 11:46:03 +0100
  • Di luhur nunjukkeun yén urang kedah ngajantenkeun pangguna janten anggota grup libvirt pikeun ngakses antar muka anu énggal dipasang:
buzz @ sysadmin: ~ $ sudo adduser buzz libvirt
Nambihan pangguna `buzz 'kana group` libvirt' ... Nambihan buzz pangguna kana libvirt grup Rengse.
  • Ayeuna urang nutup sési sareng ngamimitian deui. Saatos ngalebetkeun Desktop Kayu Manis kami, urang buka Menu -> Administrasi -> Virtual Machine Manager, sareng kami ngaksés antarbeungeut administrasi KVM kami. manajer

Jaringan Virtual dina Manajer Mesin Virtual

Sanaos kanyataanna Manajer Mesin Virtual gampang dianggo sareng ku latihan sadidinten urang tiasa kéngingkeun gelar Master dina panggunaanna, kami nawiskeun tip ngeunaan cara ngarobih jaringan virtual anu dipasang ku Qemu-Kvm sacara standar.

Kami napigasi Anjeun Menu -> Édit -> Detil konéksi, sareng urang angkat ka tab «Jaringan Virtual«. Upami urang pencét kana tautan Konfigurasi IPv4, éta beureum, sareng ogé nginpokeun ka kami yén server DHCP diaktipkeun pikeunna. Server éta ngalir berkat iket dnsmasq-base, anu dipasang.

Kanggo inpormasi lengkep, tingali file na: /usr/share/doc/libvirt-bin/README.Debian. jaringan

Upami urang hoyong ngarobih konfigurasi jaringan «standar«, Urang bakal teraskeun sapertos kieu:

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo cp /etc/libvirt/qemu/networks/default.xml /etc/libvirt/qemu/networks/default.xml.original
buzz @ sysadmin: ~ $ cat /etc/libvirt/qemu/networks/default.xml.original
standar 

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo nano /etc/libvirt/qemu/networks/default.xml
standar 

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo systemctl restart libvirtd
buzz @ sysadmin: ~ $ sudo systemctl status libvirtd

Upami urang henteu nutup Virtual Machine Manager sateuacan dihurungkeun deui sétan libvirtd, urang bakal nampi pesen kasalahan ieu, anu normal pikeun ieu kajadian: kasalahan Urang ngan ukur kedah nutup éta Kabecikan-Manajer sareng muka deui. Kami balik kana bagian tina konfigurasi Jaringan Virtual, sareng kami mastikeun yén jaringan éta standar, anjeun parantos gaduh parameter anu dirobih.

Kami nyarankeun pikeun ngaktipkeun mimiti otomatis tina Jaringan standar, ku mariksa kotak «Autonésis".

Panyimpenan dina Virt-Manager

Aspék sanés anu urang badé ditoél nyaéta Panyimpenan - panyimpenan dina Virt-Manager. Sacara standar, folder sistem pikeun nyimpen sadaya gambar mesin virtual aya di / var / lib / libvirt / gambar. Anggap urang gaduh hard drive anu didédikasikeun pikeun fungsi éta, sareng urang dipasang / bumi / vms. Pikeun nambihan ka Kabecikan-Manajer, urang navigasi ngalangkungan Menu na -> Édit -> Detil konéksi -> Panyimpenan. Di pojok kénca handap kami klik tombol «+«. Maka Wizard pikeun «Ngadamel ember gudang": gudang

Hayu urang tingali sababaraha jinis panyimpenan anu urang tiasa milih. Dokuméntasi lengkep urang bakal mendakan di Pitunjuk Penempatan sareng Administrasi Virtualisasi, ti Red Hat. Kami bakal milih anu munggaran «dir: Diréktori Sistem File". ingetan2 ingetan3

Dina tungtung tukang sihir, tank panyimpenan anu anyar aktip sareng dimimitian sacara otomatis.

Mesin virtual munggaran

Urang kedah ngalangkungan, sareng maca sababaraha pilihan anu ditawarkeun ku Virt-Manager. Hayu urang titénan dina gambar anu kadua tina gambar anu ditingalikeun engké, yén nalika urang dugi kana édisi mesin virtual anu énggal didamel sareng sateuacan Mimitian pamasangan, dina pilihan «processor«, Urang cirian kotak "Konfigurasi" Salin konfigurasi CPU host komputer. Éta henteu kedah pikeun ngalakukeunana, tapi urang tetep kana rekomendasi Debian sareng prakték server HP kami.

Kanggo inpormasi lengkep, tingali file na: /usr/share/doc/libvirt-bin/README.Debian. crea-vm01 crea-vm02 crea-vm03 crea-vm04 crea-vm05 crea-vm06 crea-vm07 crea-vm08 crea-vm09

Kami ngan bakal nambihan yén langkung ti tilu taun, kami ngagaduhan platform virtualisasi ieu dina produksi di dua perusahaan. Sanaos gagal listrik, komputer normal «diadaptasi»Kanggo fungsina salaku pelayan, sareng tina sagala kasusah anu tiasa aya di nagara anu teu maju sapertos nagara urang, urang Qemu-Kvm éta salawasna jalan leres, ogé server virtual anu ngajalankeun éta.

Kami arep tulisan ieu manpaat pikeun anjeun.

Pangiriman salajengna?

«Virsh on Debian«

Émut yén ieu bakal janten rangkéan tulisan ku Jaringan Komputer pikeun UKM. Kami bakal ngantosan anjeun!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

12 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   zodiak cenahna

    Tulisan didactic anu bakal ngabantosan kuring dina ngalaksanakeun sapasang sérver sareng Qemu-KVM. Hatur nuhun pisan Federico sareng urang bakal teras ngantosan postingan anjeun.

  2.   Alberto cenahna

    Tulisan anu saé pisan kanggo inisiasi naon waé dina Qemu-KVM.
    Éta bakal pikaresepeun pisan yén dina artikel kahareup anjeun ngajelaskeun file XML tina mesin virtual sareng penyediaan ipis tina hard drive, sahingga ngahontal panyebaran anu épisién pisan.
    Salam sareng hatur nuhun pikeun nyumbang.

  3.   Federico cenahna

    Hatur nuhun pisan kana koméntar anjeun !.

    Alberto: tujuan utama tulisan kami, sakumaha anu parantos kami tulis dina sababaraha hal, nyaéta nawiskeun Éntri Titik pikeun topik anu dibahas. Kadang-kadang ringkes pisan sareng sakapeung sakedik langkung jelas. Éta gumantung kana pajeulitna topik. Kusabab kitu, kami masihan sakumpulan tautan kana situs anu sanés supados pamiarsa, naha éta kagagas atanapi henteu, mendakan langkung seueur literatur pikeun ngabeungharan élmuna. Kuring luhur yén daptar pamiarsa. 😉

    Tina koméntar anjeun, kuring ningali yén anjeun sanés inisiatif dina hal éta. Anjeun naroskeun kuring ngajelaskeun fitur anu cukup téknis sapertos "Penyediaan ipis", sanajan urang ngagunakeunana dina sababaraha cara atanapi sanés dina padamelan sadidinten.

    "Penyediaan ipis", pikeun kaperluan praktis, nyaéta nalika urang ngagunakeun téknologi virtualisasi kanggo masihan tampilan yén urang ngagaduhan langkung seueur sumber daya hardware tibatan anu urang saéstuna. Upami sistem teras-terasan nganggo sumberdaya perangkat keras anu diperyogikeun pikeun ngadukung sadaya sumber daya virtualisasi, maka urang moal tiasa nyarios ngeunaan ngalaksanakeun Perencanaan Cahaya dina sistem éta.

    Kuring nyobian yén sumber daya mémori anu diperyogikeun, rohangan hard disk, jumlah prosesor, sareng sajabana, pikeun palaksanaan virtual server atanapi Tamu, henteu ngaleuwihan sumberdaya Host nyalira.

    Kuring nyobian gaduh Suplai beurat atanapi Keletik Pangaturan. Kuring ngatur virtualisasi - nalika kuring tiasa- sahingga totalitas sumberdaya anu dianggo dina Tamu, ngadeukeutan totalitas sumberdaya anu sayogi.

    Disarankeun yén épisiénsi jinis panyediaan gumantung kana kumaha urang ngagunakeunana sanés dina téknologi virtualisasi. Provisioning beurat paling épisién nalika jumlah sumberdaya pakakas anu dianggo perkiraan jumlah sumber anu sayogi. Pangaturan Ipis paling épisién nalika jumlah sumberdaya pakakas anu dianggo langkung kirang tibatan anu sayogi.

    Kanggo langkung seueur inpormasi ngeunaan Pengadaan, buka dina conto anu munggaran: https://en.wikipedia.org/wiki/Thin_provisioning.

    Ku jalan kitu, kuring bakal nyaritakeun yén dina dokumén "Pitunjuk Penerapan sareng Administrasi Virtualisasi" disebatkeun dina tulisan ieu, éta ngan ukur nuduhkeun kaipisan tipis sakali, sareng kanggo nyaritakeun yén panyediaan jenis ieu henteu dirojong ku Storage Depots atanapi Storage Pool, kalayan LVM atanapi Logical Volume Manager.

    Tungtungna, kuring hoyong narik perhatian anjeun yén hiji pos moal tiasa nutupan atanapi ngagentos literatur khusus ngeunaan hiji topik. Salaku conto, dokumén Red Hat anu panjangna 565 halaman panjangna.

  4.   Federico cenahna

    Luigys, kuring ngalaman kasusah nampi koméntar anu dipasang.

    1.    Luigys toro cenahna

      Urang damel di dinya

  5.   Marty mcfly cenahna

    Naha teu acan aya anu nyarios ngeunaan pelepasan 25 sebaran Fedora anu kawéntar dina Kusabab Linux? Kuring ngagaduhan kesan yén blog ieu ngan ukur ngahususkeun kana Debian sareng Ubuntu ... Sakumaha sedih kuring yén kuring maca sareng pangguna Fedora dina waktos anu sami

    1.    Luigys toro cenahna

      Marty anu dipikacinta, tanpa ragu kami gaduh hal anu hilap ngeunaan Fedora, éta sanés ku kasenangan, tapi ku kabutuhan. GNU / Linux sareng dunya bébas teras-terasan obah sareng kamampuan urang pikeun nguji, diajar, sareng komunikasi terbatas. Kami hoyong gaduh 48 jam dinten, tiasa dina hiji cara atanapi anu sanés pikeun tiasa masihan langkung seueur sareng langkung seueur topik.

      Dina sababaraha waktos, urang badé nyerat ngeunaan Fedora, punten upami sanés ayeuna, urang nuju ngusahakeun ngahontal langkung seueur kolaborator pikeun ngabantosan urang ngadamel kontén, ku cara ieu bakal aya langkung poin anu tiasa urang nutupan.

      Sadayana diulem kanggo kolaborasi di DesdeLinux, kusabab ieu aya Pituduh pikeun Panulis sareng Pituduh Éditor https://blog.desdelinux.net/guia-redactores-editores/ Kami ngarepkeun, dina sababaraha waktos, ngagaduhan langkung matéri pikeun ditawarkeun.

    2.    Federico cenahna

      Naha anjeun hoyong kami ogé nyebarkeun perkawis CentOS?

  6.   crespo88 cenahna

    Tulisan khusus, kami biasa. Hatur nuhun pikeun sadérék pangiriman ieu, anjeun parantos maénkeun topik anu langkung menarik, anu henteu ngaleungitkeun sésana tina tulisan, kuring nyarios éta tina sudut pandang kuring kusabab tindak lanjut kuring ka Qemu-KVM dimimitian sababaraha taun ka pengker sareng saprak kuring pendak sareng anjeunna Kuring teu boga keluhan ngeunaan éta.
    Kuring miharep éta Qemu-KVM tetep kuat sareng neraskeun di masa depan Debian.

  7.   Federico cenahna

    Upami anjeun pangamat Crespo88, dina tulisan énggal ngeunaan Qemu-KVM ieu, kuring bakal langkung jero, sabab anjeun parantos ningali anu salajengna, sareng anjeun bakal ningali dina dua deui yén kuring bakal nyebarkeun henteu lami deui. Di dunya ayeuna virtualisasi mangrupikeun téknologi anu penting. Éta patut delving kana panggunaan na. Nuhun kana koméntar !!!.

  8.   Ismael Alvarez Wong cenahna

    Tulisan anu saé pisan ngeunaan kumaha cara praktékna dina cara saderhana sareng meujeuhna téori ngeunaan virtualisasi dumasar kana KVM (atanapi Mesin Virtual basis Kernel), nyaéta, ieu sadayana dasar pikeun ngamimitian:
    Ka-1) Pasang platform virtualisasi Qemu-Kvm.
    Ka-2) Kusabab host ngagaduhan antar muka grafis, urang peryogi Virtual Machine Manager pikeun ngatur virtualisasi KVM.
    3) Tip anu saé pisan pikeun nambihan buzz pangguna kami ka grup libvirt kanggo ngagaduhan aksés kana panganteur Virtual Machine Manager; pikeun ngarobih antarbeungeut jaringan virtual sareng panyimpenan standar dina Virt-Manager kana partisi "dipasang" sanés hard disk ka-2.
    Ka-4 sareng final) Pembuatan MV ka-1.
    Hatur nuhun pikeun ngabagi inpormasi ieu "tanpa pamrih" pikeun ningkatkeun diri urang langkung jauh di dunya Linux.

  9.   Federico cenahna

    Hatur nuhun pisan kana komentarna, sobat Wong. Pesen sapertos anjeun mangrupikeun hal anu ngajantenkeun kuring neraskeun nyerat kanggo Komunitas FromLinux sareng kanggo sadaya anu mikaresep Linux