QOwnNotes: éditor téks kalayan dukungan pikeun singkronisasi sareng jasa awan

QOwnNotes-Utama-Layar

Aya éditor téks anu béda anu urang tiasa anggo dina sistem kami, ti éditor CLI (Terminal), ogé éditor kalayan dukungan pikeun bahasa pamrograman. Dina hal ieu urang badé nyarioskeun ngeunaan editor téks biasa, tapi ku sababaraha fitur anu pikaresepeun.

QOwnNotes mangrupikeun éditor téks bébas, lintas platform sareng sumber terbuka, editor téks polos ieu ngagaduhan dukungan Markdown, ditambah éta kalebet dukungan énkripsi (Catetan ngan ukur tiasa didekrip dina QOwnNotes).

Catetan disimpen salaku file téks biasa sareng tiasa disingkronkeun sareng klién panyingkronanCloud sorangan atanapi Nextcloud.

Tangtosna ogé ngagaduhan dukungan pikeun parangkat lunak sanés, sapertos Dropbox, Syncthing, Seafile atanapi BitTorrent Sync tiasa dianggo ogé.

QOwnNotes pitur

QOwnNotes ngagaduhan sababaraha panélDina salah sahiji diantarana anjeun tiasa ngagaduhan aksés kana sadaya éntri, ogé tiasa ngédit sababaraha di aplikasi dina sababaraha panél.

Anjeun tiasa nempatkeun sadaya panel dimana wae anjeun pikahoyongSalaku tambahan kana ieu, aplikasi tanggung jawab pikeun ngabéjaan ngeunaan modifikasi éksternal catetan anjeun ayeuna.

Éta ngadukung desktop sareng mobile sinkronisasi via ownCloud atanapi Nextcloud, pangguna tiasa nyerat sareng ngédit sadaya jinis catetan sareng daptar hal anu kedah dilakukeun ku QOwnNotes sareng aksés atanapi milarian dina alat sélulér atanapi ngalangkungan browser salaku jasa wéb.

Entre Fitur utama anu tiasa urang sorotkeun tina éditor téks ieu nyaéta:

  • Pangguna tiasa milih sababaraha folder catetan sacara bébas.
  • Substring pamilarian tiasa sareng hasil pamilarian kasohor diantara catetan anu sanésna kabuka.
  • QOwnNotes ngadukung sababaraha pintasan keyboard anu lumayan mangpaat sareng tiasa disesuaikan ogé.
  • Pamasangan skrip tiasa dilakukeun dina aplikasi liwat gudang naskah online.
  • Catetan anu dihapus tina aplikasi tiasa disimpen deui tina jasa awan anu disingkronkeun sareng aplikasi.
  • Dukung modeu tinjauan Markdown ogé panyorot téks Markdown dina catetan.
  • Éta nawiskeun téma poék anu saé.
  • Panel aplikasi tiasa disesuaikan sareng tiasa ditempatkeun dimana anu dipikahoyong ku pangguna.
  • Sadaya catetan énkripsi dina sadaya alat.
  • Téma ikon sistem-lega ogé tiasa dianggo pikeun QOwnNotes.
  • Pangguna ogé tiasa ngimpor catetan ti Evernote.
  • Pangrojong multi basa aya.

Kumaha cara masang QOwnNotes dina Linux?

QOwnNotes

Upami anjeun hoyong masang aplikasi ieu dina distribusi Linux anjeun, anjeun kedah nuturkeun pitunjuk ieu anu kami bagikeun di handap numutkeun distribusi anu anjeun anggo.

Masang QOwnNotes dina Arch Linux sareng turunan

Kami badé muka terminal sareng ngajalankeun paréntah di handap ieu:

sudo nano /etc/pacman.conf

Dina akhir file urang badé nempatkeun hal-hal ieu:
[home_pbek_QOwnNotes_Arch_Extra]
SigLevel = Optional TrustAll
Server = http://download.opensuse.org/repositories/home:/pbek:/QOwnNotes/Arch_Extra/$arch

Kami nyimpen perobihan nganggo Ctrl + O sareng nutup file nganggo Ctrl + X. parantos ieu ayeuna urang kedah ngetik:

wget http://download.opensuse.org/repositories/home:/pbek:/QOwnNotes/Arch_Extra/x86_64/home_pbek_QOwnNotes_Arch_Extra.key -O - | sudo pacman-key --add -
sudo pacman-key --lsign-key FFC43FC94539B8B0

Sareng urang tiasa neraskeun masang:

sudo pacman -Syy qownnotes

Masang QOwnNotes dina Fedora 28 sareng turunan

Hal kahiji urang bade lakukeun nyaéta nambihan Repository kana sistem, Pikeun ieu kami badé nganggo ijin root, dina terminal urang kedah ngajalankeun hal ieu:

su -
rpm --import http://download.opensuse.org/repositories/home:/pbek:/QOwnNotes/Fedora_28/repodata/repomd.xml.key

Rengse ieu ayeuna urang ngetik ieu kanggo masang aplikasi dina sistem:

wget http://download.opensuse.org/repositories/home:/pbek:/QOwnNotes/Fedora_28/home:pbek:QOwnNotes.repo -O /etc/yum.repos.d/QOwnNotes.repo
dnf clean expire-cache
dnf install qownnotes

Masang QOwnNotes dina Ubuntu 18.04 LTS sareng turunan

Dina hal pangguna Ubuntu atanapi sababaraha turunan, Urang bakal nambihan gudang di handap ieu kana sistem, pikeun ieu urang kedah muka terminal sareng ngaéksekusi di dinya:

sudo add-apt-repository ppa:pbek/qownnotes
sudo apt-get update
sudo apt-get install qownnotes

Masang QOwnNotes openSUSE

Para Dina kasus openSUSE urang kedah nambihan gudang di handap ieu kana sistem, didieu dina paréntah kuring bagikeun kantun ganti "vérsi" ku vérsi openSUSE anjeun anu aranjeunna anggo, ogé Tumbleweed Leap_15.0  Leap_42.3

su -
rpm --import http://download.opensuse.org/repositories/home:/pbek:/QOwnNotes/openSUSE_”version”/repodata/repomd.xml.key
zypper addrepo -f http://download.opensuse.org/repositories/home:/pbek:/QOwnNotes/openSUSE_”version”/home:pbek:QOwnNotes.repo
zypper refresh
zypper install qownnotes


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)