Copado: réstoran «open source» =)

Gagasan hébat ti sababaraha urang Walanda anu parantos nyiptakeun proyek Régtrukturna Rumah Makan, ideu anu teu acan gaduh versi fisik (dina bentuk réstoran, ogé), tapi éta luar biasa sabab sadayana, leres pisan sagala rupa anu aya di réstoran teoritis ieu nuturkeun filsafat Open Source.

Aranjeunna ngajelaskeun dina Dunya Jaringan, dimana aranjeunna nunjukkeun yén aya nasabah réstoran ieu anjeun tiasa ngakses "kode sumber" tina piring naon waé anu anjeun nyéépkeun atanapi hoyong dikonsumsi, tapi ogé tiasa diaksés sadaya dokuméntasi dina parabot anu dianggo, poster sareng struktur lengkep bisnis ieu, sadayana aya dina lisénsi Creative Commons.

Pamekar dumasarkeun ideu ieu dina proyék Parentah.com, anu nerapkeun filsafat éta pikeun sagala hal anu urang tiasa bayangkeun sareng anu ngamungkinkeun urang pikeun ngempelkeun sadaya jinis penemuan dina sababaraha menit ku urang sorangan nuturkeun tutorial saderhana anu urang ogé tiasa ngahémat rejeki. Nalika aranjeunna ngajelaskeun aya,

"Instructionables mangrupikeun platform dokuméntasi wéb dimana jalma anu gairah ngabagi naon anu aranjeunna laksanakeun sareng kumaha aranjeunna ngalakukeun, sareng diajar tina kolaborasi éta sareng jalma sanés."

Hasil tina nerapkeun ideu ieu ka réstoran Open Source nyaéta anu diidinan gaduh sadayana dokuméntasi anu dibutuhkeun pikeun nyetél jenis usaha ieu. Pengembang aslina nyobian di Amsterdam dina Désémber 2009, tapi éta mangrupikeun kajadian awal anu teu acan dikristalisasi di réstoran maneuh.


Bahkan "kode sumber" pikeun masang lampu parantos sayogi dina proyék anu saé ieu.

Tapi upami anjeun hoyong nyetél Rumah Makan Open Source anjeun nyalira, aranjeunna tiasa ngamimitian ngalakukeunana ayeuna. Gagasan asli, sareng bergizi pisan 😉

Ditempo dina | Linux pisan


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.